![]() |
Mutlu Olmanın Yolları Nelerdir?
Mutlu olmanın yolu aslında içindekileri keşfetmekten geçiyor. Kendini tanıdıkça ve olumsuzluklarını olumluya dönüştürdükçe mutlu olur insan. Maddi unsurlara yani parasal kaynaklı unsurlarla kendini mutlu edeceğini sananlar yanılır. Çünkü o an onu mutlu eden unsur, bir süre sonra sadece sıkıcı b,r ayrıntıdan daha öteye geçmez. Beni mutlu eden ilk unsura gelecek olursak; beni mutlu eden esas unsur içimde taşıdığım özgürlüktür. Ben bir özgür kuşum! Kanatlarımı her çırpışımda mutluluk rüzgarları estiririm. Beni mutlu eden ikinci unsur ise insanların mutluluğudur. Her ne koşulda olursam olayım başkalarının mutluluğunu gördükçe ben de mutlu olurum. Beni mutlu eden üçüncü unsur ise insanlara yardım edebilmektir. Onlara yardım ettikçe ve onların kendi yollarını bulduğunu gördükçe mutlu olurum. Beni mutlu eden unsur ise sevildiğimi bilmektir. Beni mutlu eden önemli beşinci unsur ise yalnızlıktır. (yalnızlık, sevilmek ve sevmek, insanlara yardım etmek, insanların mutluluğu, özgürlük, kendini tanımak)
|
Re: Mutlu Olmanın Yolları Nelerdir?
Sayın Bilge ,
Bak ne güzel yazmışsın,aferin ,teşekkür ederim. Kendini ne güzel ifade etmişsin. Aslında google'a mutluluk yazsan bir sürü güzel ve uzun yazı bulur ve asabilirdin.ama senin olmazdı.Seni ifade etmezdi. Mutluluğun bir şartı ve en önemlisi var olabilmektir.Sen sen olarak var olmalı ve kabul görmelisin ki mutlu olabilesin.Kendin var olduğun gibi diğer insanların varlığını da kabul etmeli ve onlara anlayış sevgi ve saygıyla yaklaşmalısın. Sevgiler,saygılar |
zaten o yazdıklarımla kendin olursun değil mi?
|
Saygideger arkadaslar;
Mutluluk-mutlu-mutsuz Bu mutluluk sabitliginin kendi icindeki goreceli ve degisken git gelidir,hem ayni kiside hemde kisiden kisiye degisir. Eger mutlu olmaniz baskasinin mutsuzluguna bagliysa bu da bencil bir mutlu olma ve tek tarafli bakis acisidir. Mutluluk icinde kendi ic celiskisini tasir-ki bu celiskiyi iliski olarak algilayabilenler ve mantikli bakabilenler sanslidir. Saygilarimla; evrensel-insan |
"Doğrular ve yanlışlar yoktur, sadece yorumlar vardır."
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Nietzsche Aslında Nietzsche den " Gerçekleri bilmek istiyorsan, mustuzluğa hazırlan" gibi bir sözü yazacaktım. Orijinalini bulamadım. Ve yukarıdaki sözünü verdim. Bir dostum da söyle derdi; Aptallık büyük bir nimettir. |
Mutlulugun bilgilenmekle paralel yükselen bir grafigi oldu hep bende. Ne kadar bilgilendi isem o kadar mutlu oldum yaşama ve anlamlarımın keşfine dair. Bilginin arsız bir takipcisi olmak mutlulugun yanında insana birde telaş etmeyi öğretiyor ve zamanla telaşlanmaktan ve o heyecanı tatmaktan da haz alıp mutlu olmaya başlıyorsunuz. Bir evren ve içindeki milyarlarca insanın, yine milyarlarca evren tarifi ve siz bunları ögrenmeye talipli, aç-susuz. Ögrenmeye vaktinizin olup olmadıgını bilmeden, telaşla, sürekli yeni şeylere yönelme ve ögrendikcede, bilgilendikçede mutlu olmaya bir sürü neden.
|
Mutluluğun yolu zihnin ihtiyaçlarını karşılamaktan öte değildir.
|
MutLuLuğu herkes farkLı biçimde yaşar..herkesin mutLuLuk degeri farkLıdır diye düşünüyorum
|
İnsanların mutluluk anlayışları bile başkalık gösteriyor.
Mutluluğa gitmenin ilk adımı ise,kendi mutluluk anlayışını ortaya koymayı bilerek ve ona giden yolları teşhis ederek atılmalıdır. Yol artık açıktır,bol şans! |
Alıntı:
ayrıca mutluluğu garip yerlerde ve maddelerde arayanlarada üzülüyorum... |
Benim için mutluluk: ömrüm boyunca içebileceğim kadar bira ve de -güzel olması gerekmez-dolgun göğüslü bi hatundan ibarettir..
|
60 senelik omrumde mutlulugun ne oldugunu hala kavrayamadim. Bazen beni mutlu eden birsey, bir baska zaman mutsuz edebiliyor. Bence icinde yasadigin ani herseyiyle kabul edip sevebilmektir mutluluk. Iyimser veya kotumser bir karaktere sahip olmanin da etkisi vardir mutlulukta.
Bazilarimizi, sabah duydugu bir kus sesi, gunesli bir gunde yolda yururken burnuna gelen bir gul kokusu, deniz kenarinda ufuga bakmak gibi seyler mutlu edebilirken, diger bazilarina ise tum zenginlikleri sunsan mutlu olamazlar. |
mutluluk bence değişkendir, insanın durmuna göre değişiyor bazı günler rahat mutlu olduğu ortam,yer,onu başka zaman mutlu etmıyor yada bir olay yada bir kişi... değişken bişey mutlu olmak ama bildiğim tek şey mutluluk güzel bişey ve rakıyla daha güzel oluor :)
|
Mutlu bir hayat olanaksızdır; insanın başarabileceği en iyi şey kahramanca bir hayattır.
Schopenhauer. |
ateistlerin çok mutlu olması zor bence her şeyin biteceğinin ve hatırlanmayacağının burukluğu olur içlerinde hep. mutlu olmak zaten zor bir şey ama ateistler için daha da zor.
|
Alıntı:
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Happine...us_involvement
"An analysis of over 200 social studies contends that "high religiousness predicts a rather lower risk of depression and drug abuse and fewer suicide attempts, and more reports of satisfaction with sex life and a sense of well-being" Kısaca yapılan araştırmaların dindar insanların genelde daha mutlu olduğunu olduğunu gösterdiğini yazıyor.Ama mutlu ateistler de olabilir tabi. |
Dinlerinden gelen yüzyılların cehaletiyle günümüzdeki sefil durumlarını kendileri hazırlamış,uygarlık yoksunu filistin ve de ıraktaki dindar müslümanlar-aslında tüm arap dünyası da denilebilir-hayli mutlu olsa gerekler sizin araştırmalarınıza göre..nede olsa dinleri var..
|
Alıntı:
Ben mutlu bir insanim, hicbir ibrani dine ve allaha inanmiyorum fakat mutluyum.(teziniz curudu bile:)) |
mutlu olmanın tek ve basit bir kuralı vardır;
100 milyarı olan adamın 50 milyarını harcadığındaki hayıflanmasıyla 100 milyonu olan adamın 50 milyonunu harcadığındaki hayıflanmasının eşit olduğunu bilmektir. jaguarı olan adamın gözündeki jaguarın değer ne ise tofaşı olan adamın gözündeki tofaşın değeri aynıdır. bu iki örneği anlayıp sindirebilen insanlar hayatı boyunca mutlu olur.bu örnekler elbette her şekilde türetilir kadın,kumar vs vs |
bir yolu yöntemi olduğunu düşünmüyorum küçük bir kek bir insanın gülümsemesi dahi bir mutluluktur..yolunu arayarak kaybolunacağını düşünüyorum bence o bizi bulur tabi gülümsersek...
|
'Ateistler mutlu değildir' önermesi bence egoist bir inançlının kendisini ifade etmesinden başka bir şey değildir. İnanmaya o kadar çok şartlanmış, inanma çukuru içerisinde o kadar batmış bir kişi mutlu olamaz da diyemem; ama Polyana da mutludur nitekim. Mutluluk kendi kendini kandırmaksa elbette mutlu olabilirsiniz; ama sonuç olarak evrenin en aciz bir varlığı olduğunu kabul etmiş olursunuz. Bu durumda kendine olan saygın ile mutluluk ters orantılı olur. Bir ateist iyilik yaparken, yaptığı eylemin iyi olduğuna inanmış, bunun doğruluğuna emin ve hiçbir çıkar gütmeme halindedir. Bu en onurlu olandır; ama iyi olmaya çalışmasındaki tek sebebi Tanrı'nın ödülünü kazanmak ya da kötülükten sakınmasındaki tek sebebi Tanrı'nın cezalandırılmasından korkmak olan bir insan mutlu olsa ne değişir ki? Mutluluk; başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan, kendine olan saygın doğrultusunda elde edebileceğin bir his olmalıdır.
|
Mutluluk ruh hali ve içinde bulunulan koşullara göre degişiyor.Ruh hali kötümserlik- iyimserlik,koşullar ise degiştiremeyecegimiz durumlar,insanın dışında gerçekleşen etki edemedigi olaylardır.Ama burda iyimserlik derken safça bir durumdan kastetmiyorum.Pollyanna ile ilgili hikayeler hepimizi gülümsetir.http://www.turandursun.com/forumlar/...ons/icon10.gif Duygudurum olarak mutlulugun sürekli olması beklenmez. Çünkü,mutlulugu yaratan mutsuzluktur. Mutsuzlugu yaşamadan yada hissetmeden,yaşadıgımız durumu mutluluk olarak anlamlandırılmayız.Mutluluk yaşamda herşeyin istedigimiz dogrultuda olmasıda degildir. Bütün bunlara ragmen genel bir memnuniyet duygusudur.
|
İnsan mutluluğu arzuladığı müddetçe mutsuz kalacaktır çünkü her arzu mutsuzluk yaratır. İnsan önce arzulamamayı öğrenmelidir.
Hayat bir bardak çaydır. Evet, herşey budur: Bir bardak çay. Bir bardak çaydan fazlasını beklemeyin bu hayattan. Ve mutlu olmayı da. O zaman belki mutlu olamazsınız ama fazlasıyla "huzurlu" olursunuz. |
Hayat bir bardak çaydır.
Evet, herşey budur: Bir bardak çay. Bir bardak çaydan fazlasını beklemeyin bu hayattan. Ve mutlu olmayı da. O zaman belki mutlu olamazsınız ama fazlasıyla "huzurlu" olursunuz. sevgili soda Ben hep bir ufak rakıdır diye düşünmüştüm. Hata mı ettim şimdi, ama hep de mutlu oldum. :eek: saygılarımla |
Alıntı:
Kısacası hayatın güzelliğini hep Everest'in tepesinde değil yaşadığımız "an" da arayalım demek istiyorum. Bu arzularımızı yenmenin bir yoludur. "An" bilinci Ego'yu ve onun bitmek bilmeyen ve hep daha fazlasını isteyen mutluluk hayallerini yıkar. Sonsuz olan "an" dır, geçmiş ve gelecek birer hayaldir. |
mutluluk yaşadığımız anlarda dır severiz mutlu huzurlu oluruz; bir işi başarırız mutlu huzurlu oluruz bir kadeh şarap içer tadına varır beğenir mutlu oluruz . Evet.. evet mutluluk anlardan ibaret yakalayıp iyi değerlendirelim...
parmis Güneşin_kızı |
Kısacası hayatın güzelliğini hep Everest'in tepesinde değil yaşadığımız "an" da arayalım demek istiyorum. Bu arzularımızı yenmenin bir yoludur.
Kesinlikle katılıyorum. Ama gel şunu pante'ye de sen anlat. Bir bardak çay/rakı ile mutlu olmasını bilsin. Tek mutlulugu beni tepelemek olmasın. :D saygılarımla |
Rakının kokusunu aldımda geldim..:)
İki kelime yazmadan olmaz.. Mutluluğu artırmanın yollarından biride mezesini hazırlamaktır.. |
Saygideger arkadaslar;
Mutluluk, soyle keyifli bir cigara tutturmektir.:cool: Saygilarimla; evrensel-insan |
Fransız filozof Alain tarafından yazılan Mutluluk Üzerine Söyleşiler adlı eserinde, mutlu olmak için geliştirilebilecek araçlardan söz ediyor. Eserinde insanın geçmişe takılıp kalmaması gerektiginin ve anı iyi kullanmasının öneminden söz ediyor. An ı iyi kullanmak derkende,ifade etmek istedigi,eger biz an içinde dogru kararlar verirsek,aldıgımız bu kararlar bizim gelecegimizi olumlu etkileyecektir. Geceleri yatakta kıvranarak düşünmekten vazgeçmemiz gerektiginide söylüyor. Bu durumun bizim için hiç bir yararı olmadıgından bahsetmiş. Zaten uyku düzeni bozuldugu zaman insanın saglıklı kararlar vermeside mümkün olmuyor. Yani kendimize iyi davranmamız gerekiyorhttp://www.turandursun.com/forumlar/...cons/icon7.gif
|
Alıntı:
Mutlu olabilmenin tek yolu mutsuzluğu bilebilmektir. A. |
Başlıkta şöyle yazılmış; "Mutlu olmanın yolları nedir?"
Elcevap: Mutluluğun yolu olmaz. Zira yolun yolu olmaz. Ancak genelde doyum ile mutluluk karışırı günlük yaşam dilimizde. Doydukça mutlu olduğumuzu sanırız. Buaslında doyumun mutluluğun koltuğunu gasp etmesinden başka bir şey değildir. Ve zamanla bu belli olur ki; doyum daha da daha da diyerek hazzın uçlarında ruhu oyuncak eder. Kimi keş olur kimi ayyaş kimi serkeş, bu dinlerde çokça rastlanır bir durumdur aslında. Tanrıya dokunarak ona ulaşmak doyumunu mutluluk sanarak yaşamsal yüklenmiş sorumluluklardan kendini azat eder ve bireysel hazzın peşinde uçuşa geçerler. Oysa Mutluluk başta da dediğim gibi sadece bir yoldur. Dümdüz sarsılmaz ve iliklerinize çekerek havayı bıkmadan yürüyeceğiniz keçi yolu. Bu mutluluğun altında nefsin duymsadığı hazlar ve doyumlar ise o ylun sadece basit birer günlük ücretidir. Bu nedenle Carpediem yaşam mutluluğu tarif etmek için kullanılır zaten. Ama Carpediem yaşamak tıpkı koşu bandında yürüdüğünüz hissini vermekten başka bir işe yaramaz. Oysa yol ile koşu bandı arasında ki en temel fark; yol sizi bir yere taşırken koşu bandı sizi yerinizde saydırıp kendi devamlı altınızdan kayar. Selamlar |
Alıntı:
Tepenin öte tarafı her zaman daha yeşildir. A. |
mutlu olmak aslında çok kolay
elimizdekilerin değerini bilip hayatı dolu dolu yaşayabilmek ve sağlıklı huzurlu olmak benim mutlu olmam için yeterli tabii birde oğlumun her daim yanımda sağlıklı ve düzgün bir insan olarak yetişmesi...... |
Bu durumda dünyanın en mutlu insanları keçi çobanları olmalı? :)
......... Çok doğru bir tespit. Tebrikler. Selamlar |
Alıntı:
Alıntı:
A. |
Alıntı:
A. |
sayın azınlıkAnı iyi kullanmak için gerekli donanımı olmayanlar sonsuza kadar mutsuzluğa mı mahkum? Ya verdiğimiz tüm kararlar doğru görünen yanlış kararlar ise?
Mutlu olabilmenin tek yolu mutsuzluğu bilebilmektir. Tabiki mutlu olmak mutsuzlugu bilebilmekten geçer, yoksa nasıl anlayabiliriz yaşadıgımız duygunun mutluluk yada mutsuzluk oldugunu.anı iyi kullanmayalar zamanla aslında Anı iyi kullanmaları gerektigini ögrenecektir. İnsan yaşamı sürekli bir ögrenme sürecini kapsar. Kararlarımızda, gerçekçi ve koşulları gözönünde bulunduran bir yaklaşım içinde olursak,an la ilgili dogru kararlar veririz. insanın dışında gerçekleşen durumlar varsa eger,bu sizin yanlış karar aldıgınız anlamına gelmez |
Alıntı:
A. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:34 . |