Mutlu olmanın yolu aslında içindekileri keşfetmekten geçiyor. Kendini tanıdıkça ve olumsuzluklarını olumluya dönüştürdükçe mutlu olur insan. Maddi unsurlara yani parasal kaynaklı unsurlarla kendini mutlu edeceğini sananlar yanılır. Çünkü o an onu mutlu eden unsur, bir süre sonra sadece sıkıcı b,r ayrıntıdan daha öteye geçmez. Beni mutlu eden ilk unsura gelecek olursak; beni mutlu eden esas unsur içimde taşıdığım özgürlüktür. Ben bir özgür kuşum! Kanatlarımı her çırpışımda mutluluk rüzgarları estiririm. Beni mutlu eden ikinci unsur ise insanların mutluluğudur. Her ne koşulda olursam olayım başkalarının mutluluğunu gördükçe ben de mutlu olurum. Beni mutlu eden üçüncü unsur ise insanlara yardım edebilmektir. Onlara yardım ettikçe ve onların kendi yollarını bulduğunu gördükçe mutlu olurum. Beni mutlu eden unsur ise sevildiğimi bilmektir. Beni mutlu eden önemli beşinci unsur ise yalnızlıktır. (yalnızlık, sevilmek ve sevmek, insanlara yardım etmek, insanların mutluluğu, özgürlük, kendini tanımak)
Sayın Bilge ,
Bak ne güzel yazmışsın,aferin ,teşekkür ederim.
Kendini ne güzel ifade etmişsin.
Aslında google'a mutluluk yazsan bir sürü güzel ve uzun yazı bulur ve asabilirdin.ama senin olmazdı.Seni ifade etmezdi.
Mutluluğun bir şartı ve en önemlisi var olabilmektir.Sen sen olarak var olmalı ve kabul görmelisin ki mutlu olabilesin.Kendin var olduğun gibi diğer insanların varlığını da kabul etmeli ve onlara anlayış sevgi ve saygıyla yaklaşmalısın.
Sevgiler,saygılar
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Mutlulugun bilgilenmekle paralel yükselen bir grafigi oldu hep bende. Ne kadar bilgilendi isem o kadar mutlu oldum yaşama ve anlamlarımın keşfine dair. Bilginin arsız bir takipcisi olmak mutlulugun yanında insana birde telaş etmeyi öğretiyor ve zamanla telaşlanmaktan ve o heyecanı tatmaktan da haz alıp mutlu olmaya başlıyorsunuz. Bir evren ve içindeki milyarlarca insanın, yine milyarlarca evren tarifi ve siz bunları ögrenmeye talipli, aç-susuz. Ögrenmeye vaktinizin olup olmadıgını bilmeden, telaşla, sürekli yeni şeylere yönelme ve ögrendikcede, bilgilendikçede mutlu olmaya bir sürü neden.