![]() |
Eylemci Türbanlıları Savunabilecek Buraya Gelsin
Teke Tek programına katılan Türbanlı üniversiteliden �a�ırtan sözler / Türkiye / Milliyet İnternet
bu diyaloğu okuyunca tüyleri diken diken olmayan varmı özelliklede atatürk olmasaydı ingilizler fransızlar olurdu sözüne karşılık OLSUN ONLARIN YANINDA DAHA ÖZGÜR OLURDUM YANİ cevabı beni ürpertti artık eylem yapan türbanlı kadınları çok daha başka sorguluyor ve hiçbir sempati duymuyorum |
Üniversiteli türbanlı kızlar içinde ailesi ile okulu arasında çaresiz olanlar da var.
Bir kısım ailelerde dini inançtan ziyade bir tabu haline gelmiş olan başörtüsü genç kızlara özgürlük aracı olarak sunuluyor. Sokağa çıkabilmek, okula gidebilmek başını örtmesi şartına bağlanmış. Bazı yürekli kızlar direnerek başörtüsüz özgürlüğü elde edebilseler de bunların oranı çok küçük. Hele küçüklükten alıştırılmış olanlar kabullenmişler artık. Ama bu başlıktaki kızların durumu öyle değil. Bunlar şeriatçi örgüt militanı. "Benim düşüncemdeki parti kapatılır" diyen illegal düşüncelere sahiptir ve bu düşüncelerin üretim yeri de illegal örgütlerdir. İran konusunda yan çiziyorlar, "Biz sadece Humeyni'yi seviyoruz" diyerek. Hayır. Konunun "Ama İran'da da özgürlük yok. Orda da herkesin başı zorla kapattırılıyor" noktasına gelmemesi için İran'ı methetmiyorlar. Kafalarındaki rejim İran'ın, Arabistan'ın teokratik rejimidir. İşte bunlar yüzünden, ilk paragrafta bahsettiğim kızlara yazık oluyor. |
işte bu düşünceler özgürlük oluyor inanç oluyor....
onların isteği belli zaten.. ama alamayacaklar.... |
humeyni'yi sevmek...
c/p için kusura bakmayın...
link verecektim ama böylesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum... Türban eylemcisi öğrenciden Teke Tek'te inanılmaz açıklamalar! Fatih Altaylı'nın dün akşam Teke Tek'te konukları üniversite öğrencileriydi. Kevser Çakır ve Nuray Bezirgan isimli türban eylemcisi bayan öğrencilerin açıklamaları ise hem Altaylı'yı hem de izleyenleri hayrete düşürdü. İŞTE EKRANDAKİ UTANÇ VERİCİ DİYALOG Fatih Altaylı: Sizin facebookta bir siteniz mi var? Kevser adlı arkadaşımızın facebook adlı paylaşım sitesinde İran devriminde Ayetullah Humeyni’nin fotoğrafları yer alıyor. Doğru mu? Kevser Çakır: Bir tane fotoğrafı var evet. Evet, seviyorum ve saygı duyuyorum. Fatih Altaylı : Ama o Şii . Humeyni’nin nesini seviyorsun? Kevser Çakır: Şii olması önemli değil. Benim için Müslüman biri. Hümeyni’yi seviyorum. Fatih Altaylı : Ama İran'da baskı rejimi var. Kevser Çakır: Ama İran'daki rejimi ben desteklemiyorum Fatih Altaylı: Ama kurucusu Humeyni. Kevser Çakır: Humeyni’nin aynı görüşleri sahip olması anlamına gelmez bu. Ben Humeyni'yi seviyorum şahsen. Fartih Altaylı: Sen seviyor musun? Nuray Bezirgan: Evet seviyorum. Fatih Altaylı: Atatürk’ü seviyor musun? Nuray Bezirgan : Atatürkü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorum. Atatürk'ün yetkiyi padişahtan alırken yani saraydan alırken laik bir Cumhuriyet kurmak için aldığını düşünmüyorum. Halk o zaman islami değerler için savaştı. Nitekim Kurtuluş Savaşı’nın başlaması da Kahramanmaraş’ta Fransız askerlerinin Nene Hatun'un başörtüsüne uzanmasıyla olmuştur. Fatih Altaylı: Maraş’la Erzurum’u birbirine karıştırdın. Nuray Bezirgan: Her neyse. Maraş’ta Fransız askerleri bir kadının örtüsüne saldırıyor. Sütçü İmam buna karşı ilk ateşi açıyor. Böylelikle Kurtuluş savaşı başlıyor. Sonuçta cepheye cephanelik taşıyan kadınlar o dönemin insanları, o dönemin sosyolojik yapısını incelerseniz hep Müslüman insanlar. Fatih Altaylı: Peki bu ülkenin Kurtuluş Savaşı'nı örgütleyen bir adamı niye Humeyni kadar sevmiyorsun. Bunu merak ettim. Eğer Atatürk olmasaydı burada belki de İngilizler vardı, Fransızlar vardı. Nuray Bezirgan: Yani İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı. Zaten mesele bu yani. İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk'ü sevmemi bekleyemezsiniz. Kevser Çakır: Yani bir insanın ismi üzerinden ideolojik bir kurgu oluşturulmaya çalışıldığı için bunlar oluyor. İyi Bir asker. Bunu biliyoruz. Fatih Altaylı: Bu ülkeyi düşmanlardan arındırma sebebi. En azından bir minnet duygun yok mu? Kevser Çakır: İyi bir asker biliyoruz. Fatih Altaylı: Bugün sizin savunduğunuz özgürlükçü, cumhuriyeti kuran sizin temsil ettiğiniz iradenin, bugün iktidar olmasına olanak veren de rejimi kuran da yine Atatürk değil mi? Camileri de kapatmamış. Nuray Bezirgan: Benim fikirlerimİ savunucak parti kurulamaz Türkiye’de. Zaten bu yasak. Benim fikirlerimi herhangi bir parti savunmaya kalktığı zaman parti kapatılır. Müslümanlar haklarını elde etmek için gece gündüz çabalarlar. Birileri gelir parlementonun azıcık bir özgürlük tanımlamasına bile Atatürk adına, Cumhuriyetcilik adına, demokrasi adına ne adına olursa olsun özgürlüklerimizi elimizden alır. Ben tamamiyle özgür olduğum hak ve özgürlüklerimin kısıtlanmadığı bir sistem istiyorum.Mesela siz nasıl ki başörtülü hakim bir hanımdan rahatsız olacağınızı söylüyorsanız ben sizin, mesela bu fikrinizin temelde Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet'te bizlerin hep tehdit olarak sizlere sunulmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Fatih Altaylı : Hayır ondan kaynaklanmıyor. Sizin “siz, biz” demenizden kaynaklanıyor. Siz islami inançları sizin tarafınızda yaşamayan veya sizin gibi algılamayan insanları farklı görüyorsunuz. Sen, Recep Tayyip Erdoğan ve başkaları "siz- onlar, biz-onlar" dediğiniz zaman kendimi kötü hissediyorum. Nuray Bezirgan : Sizin inancınız ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Benim ilgi alanım değil. Kişi istediği dine sahip olur ya da olmaz yada dinsizdir. Bu benim size ikinci sınıf vatandaş olarak göreceğim anlamına gelmez. Ama Fatih Bey siz başörtülü bir hakimden rahatsız olduğunuzu söylüyorsunuz Fatih Altaylı: Önyargılı olur diye rahatsız olurum. Nuray Bezirgan: Tabii ki. Önyargınızın temelinde 85 yıldır yürütülen laik sistemin dayatmalarının olduğunu düşünüyorum. Biz hiçbir zaman özgür olamadık. Hiçbir zaman kendimizi ifade edemedik. Siz hiçbir zaman başörtülü bir hakim tarafından yargılanmadınız. Dolayısıyla bu şekilde düşünüyorsunuz. Fatih Altaylı: Senin rejimden istediğin ne? Üniversiteye gitmen, kamusal alanda görev yapman dışında ne isteğin var? Nuray Bezirgan: Ben başörtümle birlikte sosyal hayatta da var olmak istiyorum. |
Nuray Canan Bezirgan, İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tibbi Dökümantasyon Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyken başörtülü sınava girmek isteyince 6 ay ceza aldı. Cezası ertelenince Kanada'ya iltica etti ve 7 yıl orada yaşadı.
7 yıl aradan sonra Türkiye’ye dönme kararı ise şöyle açıklıyor: Oğlum kardeşleri, arkadaşları ve bizimle iletişim kurarken İngilizce’yi tercih etmeye başladı. Müslüman nüfusun az olması da diğer bir etken oldu. Kanada vatandaşlarıyla bu bağlamda ortak paydamız az olduğundan Türkiye’yi özlüyordum. Hem çocuklarımın kültürel erozyona uğramalarının önüne geçmek hem de kendi kökümüz Türkiye’de olduğu için dönme kararı aldım." Bezirgan, 2.5 saat içinde kabul edildiği Kanada vatandaşlığını neden kabul ettiğine dair soruya ise şöyle cevap veriyor: "Yasak beni kaçırtmadı. Amacım, bu mücadeleyi yurt dışına taşımaktı. Kaçacak kadar korkak olsaydım zaten Türkiye'de bu kadar kendimi öne atmazdım." |
şimdi bu dini bütün müslümana sormazlar mı ???
neden bayıldığın humeyni'nin iran'ına gitmedin de kanada'ya gittin hem de iltica ederek ??? türkiye' de müslümanlar özgür değil diyen güruhlara sormazlar mı ??? tv ye çıkıp açık açık Atatürk'ü sevmiyorum, keşke ingilizler başta olsaydı diyen bu yaratık daha ne kadar özgürlük ister...??? bi tarafını yiyeyim muhabettini , demokrasi istiyoruzu , takiyyeyi bıraksınlar ... buyursunlar şeriat istiyoruz desinler .... biz buradayız... |
Sayin metal,ben özgürlüyü seviyorum insanlari özgür görünce mütis keyf aliyorum bu yüzden avrupada yasiyorum(seriatcilarida burada cok seviyorum renk olusturuyorlar ama türkiyede sevmem orada insanlik icin tehlikeliler)bu hanim kizlarimiza buyrun iranda yasayin deseniz , gitmezler ,bence ikiyüzlü ve asagilik bir aciklama,demokrasinin kucaginda seriati savunmak kolay.bu tip insanlar seriatin ne oldugunu senden benden iyi bilirler bunlar arap ajanlari tek bir amaclari var ülkeyi karistirmak.
|
Şu cahillere Kurtuluş Savaşı'nın anlatılması gerek.. fransızın biri geldi kadının başörtüsünü açtı diye hem fransızlarla hem ermenilerle hem yunanlarla hemde birleşik krallıklarla savaşmak durumunda mı kaldık? insan görünümlü koyun dedikleri bu şahıslar olsa gerek.. gerçekten beyinleri uyuşmuş.. gerçekten çok üzülüyorum cehalet Türkiye'yi ne zaman terkeder... :(
|
Bu konuyla ilgili dün bir başlık açılmıştı zaten.
Galapagos'a haksızlık olmasın, bu başlık önceki başlığa ilave edilmeli. http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6466 |
Türkiye'de özgürlük yokmuş !
O sebeple hanımefendi ta Kanada'ya gitmiş . Orada kalsaydı ya ... Yok , ille de Merve Kavakçı gibi Türkiye'yi karıştıracaklar . Sahi yahu , bunlar gittikleri Avrupa ülkelerinde de Türkiye'de yaptıkları gibi şeriatçılık mı yapıyorlar sanırsınız ? Sıkıysa bir denesinler , sıkıysa mesela ''biz Almanyadaki demokratik düzeni değiştirip yerine şeriat düzeni getireceğiz'' desinler ve sözlerinin gereğini de hani uygulamaya sokmaya kalkışsınlar ... İşte o zaman görürler Avrupa demokrasisini . Kurmuşlar Avrupa ülkelerinin kıyısında köşesinde gettolarını , kafeslemişler bizim eğitimsiz ve saf Anadolu insanlarımızı , onların sırtından yaşayıp gidiyorlar . *** Hanımefendi , Humeyni'yi çok seviyormuş . Ama Atatürk'ü sevmiyormuş . Olabilir , gayet doğal .. Doğal da , tamam git İran'a kardeşim , seni tutan mı var ? Yoo , gider mi hiç İran'a ... Humeyni'yi seviyormuş ama , rejimini beğenmiyormuş . Haydaa !.. Hem şeriatçılık yaparlar hem de şeriat düzeni beğendiremeyiz bunlara . O halde Afganistan'a gidin ; hem Afganlılar şeriatın en orjinal versiyonunu yaşamaya çalışıyorlar değil mi ama . Yok abisi orayı da beğenmezler . E , Suudi Arabistan'a gidin ! Yoo olmaaaaz , Suudiler Vahhabi ... Bunların hayatı çelişkili , dini çelişkili , imanı çelişkili , Allah'ı çelişkili , kitabı çelişkili , yaşantıları çelişkili , çelişki Allah çelişki ... Bunların anladıkları dil belli aslında . |
özgürlükten tek anladıkları o bez parçasını takmak olan bu zihniyet don un bile kutsallığına inanabilir bu yüzden türkiyede dinimizi yaşamak istiyorz ama özgürlük yok diyebilir!!
denize kara çarşafla girme isteği olan bir kişi evinde küvet doldursa daha hayırlı değil mi ama yok denize girecek illa! yaw hangi şeriat düzeni sizin yaşamanıza izin veriyor bi deyin hele!!! afganistanda gözünüz görünse taşlanıyorsunuz gözünüz kaysa bir erkeğe baksanız(bekarsanız) hemen evlenmek zorundasınız yoksa taşlanırsınız! öyle rengarenk kıyafetler giyip başınızada türbanı geçirip sokaklarda istediğiniz gibi dolaşabileceğinizi mi sanıyorsunuz?? iran a bakın bakaılm!! suudi arabistana bakın bakalım! kimi zaman ayaklarınız açık terlikler giymektesiniz kimi zaman etek giyenleriniz , makyaz yapanlarınız rimel di parlatıcıydı sürenleriniz siz sanıyormusunuz dahada özgür olabileceğiz bi yer var?? her şekilde güneş gözlükleri modayı en yakından takip eden çantalar renkler hatta ayakkabılar.. etek altından kot pantolonlar yaw bunun daha ötesi ne olabilir ki?? iranda tek modavar kara çarşaf humeydi tasarımı!!! siz diğer ülkelerde ne yapacaksınız erkeklerle el ele gezebiliyor sahilde yürüyebiliyorsunuz ormanlık alanda hatta bazı kampüslerde uzanıp yan yana yatı v.s yapabiliorsunuz siz bunu başka hangi ülkede yapabilirsiniz?? suudi arabistanda bunun cezası kadının ya hemen evlenme yada taşlanma!!! sizin özgürlük anlayışınız nedir acaba?? http://img299.imageshack.us/img299/2458/pic29334dp0.jpg daha ne kadar özgür olabilirsiniz ki!!!??? |
Alıntı:
Sevgili Kızılordu ; nereden buldun bu resmi ? Vay anam vay ; bunları da mı görecektik , başımıza taş yağacak taş ! Ey ümmet-i Muhammet ; bu resmi dört kişinin görmesi halinde sizce de recm için gerekli şartlar yerine gelmemiş midir ? ( Bir sorayım dedimdi ; siz bu işlerden pek iyi anlarsınız da !.. :D ) |
teşekkür ederim Pante çok ince bir davranış...
ben bu hayat kadınlarının islamla müslümanlıkla hiçbir alakası olmadığından eminim bırakın kara çarşafı sadece alttan bağlamalı anadolu modeli baş örtüyü dahi kabul etmezler bu en iyi ihtimalle filistinli teröristlerin bulduğu bağlama biçimini kullanırlar çünkü daha şık görünür dierğ ıyyyy temizlikçi kadınlar gibi der ve bağlamazlar |
Yaa bunlar nasıl insan aklım almıyor.Kadın bir bez parçası için sömürge olmayı kabul ediyor.Acaba beğenmediği ATATÜRK olmasaydı böyle rahat konuşurmuydu.Bu özgürlüğü bile ATATÜRKten aldığının farkında değil.madem okadar hastası avrupa da konuşsun bizim ülkemizi,bizi,ATATÜRKü rahat bıraksınlar artık.Terbiyesizlik ve nankörlükten başka bir şey değil.Bir de cahil cahil konuşmuş erzurum maraş diye türbandan beynine güneş gitmediği için çalışmıyor tabi doğal.Ne olcak bu ülkenin hali .Nereye gidiyoruz anlamadım.
|
Hacı da götürmüş yani:D:D
|
ben fotoğrafçıyım daha nefotolar var kampüste öpüşüyorlar uluorta ertesi gün türban eylemine gidiyorlar!!
atatürk e bi ton laf söyler laikliğe söyler sonrada atatürk ün anayasa ya eklettiği eğitim hakkını ister! bune perhiz bune lahana turşusu... yaw kuytu koylara gidipte gizlice güneşlenenleride gördük bu ne iş?? yada zenginlerin kendi özel havuzlarındabikini giydiklerini.... ya kusura kalmayın sinirlendim yıllardır bunların ne işler çevirdikleriyle ilgilenirim araştırırım şimdi böle namus timsali kesilince tepem atıor.. humeyniyi istiyormuş iran ın kapısı açık yallah gidebilirsiniz sonra ağlamayın haa türkiye diye!!! |
ayıp etmiş bu kız.
|
Daha nasıl özgür olunabilir ki bu ülkede?Milyonlara çıkıp Atatürk'ü sevmiyorum diyebiliyor bu insan..Acaba sevdiğini söylediği humeyninin(özellikle küçük harf kullanıyorum) ülkesinde bu şekilde konuşabilir mi?Düşüncesiz!
|
Rahatsız edici bir durum...
Hem manen :( Ve hem de maddeten :o |
“Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı” ya da “Atatürk’ü değersizleştirme çabası” tarikat yuvalarında, gizli kuran kurslarında, hatta bazı imam hatip liselerinde ve özel eğitim kurullarında gizli bir ders gibi enjekte edilmektedir. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/91...d=229&sz=25351
|
TARIM ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Türkiye genelindeki 6 merkezden biri olan Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen belge verme töreninde kız kursiyerler tek tip kıyafet giydi. Kursiyerler kendi diktikleri beyaz ceket ve siyah topuklara kadar uzanan etekleri ile törene katılırken önemli bölümünün türbanlı olduğu görüldü. Düzenlenen programı izleyen kadın ve erkekler salonda ayrı yerlere oturdu.
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay...&Newsid=183581 |
http://www.cnnturk.com/images/galeri/1712-01g.jpgABD'li fotoğrafçı Stephanie Sinclair'in çektiği bu fotoğraf 'UNICEF 2007 Yılın Fotoğrafı' seçildi. Afganistan'da çekilen karede 11 yaşındaki Ghulam, kendisinden 40 yaş büyük biriyle evlendiriliyor...
Aşağıdaki linkte çok güzel fotoğraflar cultureclub üyemizdir. http://fikirsel.ipbfree.com/index.ph...opic=32&st=120 |
müslümanın vatanı yoktur
alnının secdeye vardığı her yer onun için vatandır bu 2 salak kızımız manda olsaydık daha özgür olurduk diyor ya haklılar tabi 83 bin cami 63 bin okul ve %95i kamu arazisi olan camileri yıkmakla başlasaydık keşke hem ingiliz hem fransız olmak için.. |
“...Benim Van yöresinde 258 köyüm var. Burada yaşayanlar devletten daha çok bana bağlıdırlar. Sözümü dinlerler. Benim köyümden iki çocuğu alıp Malatya’daki Akçadağ Köy Enstitüsü’ne götürdüler. Çocuklar giderken doğru dürüst Türkçe bilmiyorlardı. Orada eğitildiler, yetiştirildiler. Bana da baskıyla iki köye okul yaptırdılar. Çocuklar, okullara gelip öğretmen oldular. Öğrendiklerini öğrencilerine, ailelerine ve köylüye öğrettiler. Köylüler Türkçe öğrendiler. İki yıl öncesine kadar köylünün tüm işlerini benim adamlarım yapar, Mektuplarına kadar onlar yazar, devlet kapısındaki işleri onlar takip ederdi. Bütün bunlar ortadan kalktı. Sözlerimden uzaklaşır oldular.. Tüm bunlara Rusya’da eğitim görmüş, Rus ordusunda subaylık yapmış olan ben dahi izin veremezdim.'' kinyas kartal
aynı kinyas kartal, menderesle bir görüşmesinde. ''bu köy enstitüleri benim burdaki (van) ''ağalığıma'' son verecek. biz ağalığa alışmışız. eğer köy enstitülerini kapatırsanız bütün köylerimin ahalisini size oy verdirttireceğim'' der. menderesten söz alan kinyas kartal köy enstitüleri kapanınca D.P. geçer ve milletvekili olarak meclise girer. bu, zavallı kadıncıklarda tarikat ağalarının ''marabaları ''olduklarının farkında değiller. ellerine verilen ''din'' oyuncaklarıyla oynayıp durmaktadırlar. kadınlıklarından ve gerçek duygularından vazgeçmemektedirler. eğer bu kadıncıklar, marabalıktan çıkıp gerçekleri öğrenirlerse türkiye' de dini sulayan dereler gittikçe azalır ve bazılarınında ağalığı, baronluğu suya düşer. bu kadıncıklar, kendilerine hedef olarak gösterilen ''yel değirmenlerine'' saldırıyorlar. onlar, bu yeldeğirmenlerinin rüzgarını kesmek gibi çok önemli işlerle uğraşırken ağaları servet üstüne servet güç üstüne güç kazanıyorlar. şimdi bu açıdan bakıp düşünelim bu sitedeki meaculpa'ya K.C.ye ydgül' e genç kızımız lestat'a........... bu sömürü aletini (türban) dayatabilirler mi? işte ''humeyniye hayranım .atatürkü sevmiyorum'' diyen bu kadıncık, bu din baronlarının bendeleridir. en acısı ise bu tiplerin cinsel obje olarak kullanılmalarıdır. bunların en bariz örneği, emine şenlikoğlu ve şule yüksek şenler'dir. gelelim özendiği iran örneğine. İran'daki devrim yasalarına göre "fuhuş'un cezası idam'dır... Bir erkekle birlikte görülen kadın, erkeğin esi ya da birinci derecede akrabası olduğunu ispat edemediği taktirde fahişe sayılarak cezalandırılır. Ziba ile Muhammed üniversite yıllarında tanışmış, uzun süren bir arkadaşlık döneminden sonra yeni evlenmiş bir çifttir... Muhammed,sığır ticaretiyle uğraşmakta,Ziba ise bir özel hastanede hemşirelik yapmaktadır.Bir aylık evli çift,balayına çıkma planları yapmaktadırlar...Muhammed,bütün formaliteleri yerine getirerek esine ve kendisine on beş günlük bir balayı programı hazırlar...Ve özelotomobilleriyle balaylarını geçirmek için Benderabbas şehrine hareket ederler... Ziba ile Muhammed yaklaşık 600 km lık bir yol katederler.Iran devrim muhafızları Pasdar'lar kara yolu üzerinde araçları durdurarak kimlik kontrolü yapmaktadırlar.Ziba ile Muhammed'in araçlarını da durdururlar.Ziba'dan evlilik cüzdanı istenir. Zibaçantasını karıştırır,valizlerine bakinir ama evlilik cüzdanı yoktur.Cüzdanı evde unutmuştur. Muhammed yeni evli olduklarını ve balayına gittiklerini devrim muhafızlarına anlatmaya çalışır...Devrim kuralları kesindir.Evlilik cüzdanı olmayan kadın erkeğin yanında bulunuyor ise fahişedir.Cezalandırılmalıdır.Ziba ile Muhammed evli olduklarina dair yeminler eder...Yalvarırlar...Nafile, Ziba Karakola götürülüp fahişelik ucundan seri mahkemeye çıkartılacaktır.Muhammed,"Evlerinin 600 km uzakta olduğunu müsade ederlerse karısıyla gidip Evlilik cüzdanını getireceğini"söyler.Devrim muhafızları Ziba'yi bırakmaz."Evlilik cüzdanını getir kadını götür.."denir.. Muhammed Evlilik cüzdanlarını almak için geri döner...Şoke olmuştur.Biran evvel eve gitmeli cüzdanı getirip karisini o canilerin elinden kurtarmalıdır..Yollar uzadıkça uzar,viraja suratli giren Muhammed direksiyon hakimiyetini kaybederek yolkenarındaki uçuruma yuvarlanır..Kazadan üç-dört saat sonra,Muhammet ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılır..Muhammed Yoğun bakımda ölüm ile yasam arasında gidip gelmektedir...On beş gün şuursuzca yatar.Kendine geldiğinde ilk Ziba'yi sorar.Kabus bitmemiştir.Ziba Canilerin elinde kalmistir. "Cüzdanı götürüp karimi kurtarmalıyım..."der.Bu düşüncelerle hastaneden kaçar.Evine gider... Evlilik cüzdanlarını alır...Ziba'yi alıkoyan karakola gider... -"Ziba nerde?...Evlilik cüzdanımı getirdim.Karimi serbest bırakın." Buz gibi bir cevap alır... -''Seni bir hafta bekledik gelmeyince,kaçtığını düşündük,bu kadının fahişe olduğunu kabul ettik ve astık...." Ziba'nin morgdaki cesedini Muhammed'e verirler..(1985-90 yıllarında Iran'da yaşanmış gerçek bir yasam öyküsü) ya buna ne demeli “İRAN Medeni Kanununun 1210. maddesine göre, kızlar erişkinliğe 9 ay yılını doldurduktan sonra girerler (bizim takvimimize göre 8 yıl 9 ay). Bu yaşa gelen bir kız çocuğu “kadın” olur. Nitekim birçok kız çocuğu cinsel suistimal amaçlı evliliklere zorlanmaktadır, hatta 9 yaşından bile önce ve çok kısa bir süre içinde başından birçok “evlilik” geçeni vardır. Yasanın geçici evliliğe izin vermesi, bir çok küçük çocuğu “yasal fahişe” haline getirmektedir. Bu küçük kızlardan bazıları, hastanelerde cinsel organları ağır biçimde yaralanmış olarak yatıyorlar. Cinsel organları olgunlaşmayan bu küçük çocuklar, sık aralıklarla mollalar arası satışlara konu olabiliyorlar. Bazen yaşlı bir molla, bu çocuklardan biriyle evlenip sonra öldürebiliyor. Cinayetle biten “evliliklerin” yüzde 90'ında çiftler arasında önemli yaş farkları var. Yaşlı koca, çoğu zaman yetersizliğinin duyulması korkusuyla bu yola baş vuruyor. Şeriat mahkemesi tarafından kapatılan Khordad gazetesinin haberine göre, Tahran'ın 600 km güneybatısında, Irak sınırındaki İlam kentinde 1996 yılında 338 intihar vakası saptandı. Bunların yüzde 81'i yeni evlendirilmiş küçük kızlar. Bunların çoğu, açık bir isyan işareti olarak kendini yakmış.” Oysa Kılıçbay bir sonraki paragrafta kesin bir dille aktardığı bu “bilgilerin” kaynağını da açıklıyor:“Rhode Island Üniversitesi'nden Prof Dona M.Hughes'un araştırmaları sonucu ulaştığı verilere göre, İran'da fuhuş çok büyük boyutlara ulaşmış durumda ve bunu mollalar örgütlüyor. Tahran'da fahişe sayısı 2005'ten 2006'ya yüzde 635 (altı yüz otuz beş) artmış durumda. Şu anda bu kentte 84 bin fahişe var.”'... kaynak= http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=5807 MARABA= Ağaya çalışan yarıcı köylüler |
Türkiye'de özgürlüklerin tam olarak yaşandığını söylesem herkes saçmaladığımı söyler eminim. 1 Mayıs'da dayak yiyen vatandaş, gazeteci, zorunlu askerlik, 301.madde vs.. gibi özgürlüğümüzü kısıtlayan bir sürü şey var bu ülkede.
Bütün bunlar bir tarafa, güncellenmemiş kara bir din ve ona olan inançları yolunda diğerlerinden de kendi hayatlarını değiştirmesini talep eden insanlar var. Birileri şu müslümanlığı hristiyanlık gibi suya sabuna dokunmaz hale getirsede bu tartışmalara gerek kalmasa. Şu dinler toplumsal hayattan çıkmadığı sürece, daha çok tartışacağız bunları. |
Cehalet parayla satılmıyor.
|
Alıntı:
http://img108.imageshack.us/img108/5950/94553nx9.jpg ben bile bu kadar özgür olamadım yaw!! helal olsun http://img148.imageshack.us/img148/8800/kzlordu1lz2.jpg ohh sefam olsun açılan göbek olsun..... http://img401.imageshack.us/img401/5638/kzlordu4yq1.jpg modayı takip edin..... http://img45.imageshack.us/img45/6196/kzlordu6pc5.jpg başı ört bacağı aç makbuldür!!! yokcanım siz özgür değilsiniz yahuu..... |
Humeyni mi? Atatürk mü? cevap:humeyni... rahatLık batıyor dedikLeri bu oLsa gerek !!
|
teyze içme bu yaşta hemde türbanla....
http://img119.imageshack.us/img119/4109/kzlordu5xu1.jpg sefam olsun.... http://img123.imageshack.us/img123/9863/kzlordu2mt7.jpg tarz yapmış valla amann nefis çekmesin.... http://img76.imageshack.us/img76/3158/kzlordu3hx3.jpg bunada yorum yapamayacağım el kadar kızı nefsi çeken düşünsün!!!! http://img242.imageshack.us/img242/4307/kzlordu7or1.jpg ... |
kızılordu süper resimler yaa devamını bekliyruz:D
|
devamı gelecektir şimdi sıradışı bir araştırmadayım :)
|
Bırakında,insanlar kimi sevip kimi sevmeyeceklerine özgürce karar versinler.
|
İnsanlar şeytanı da sevmelimi, neticede onun sayesinde varoldular, yaratana değil, yarattırana bak.
|
yukarıdaki cümlemi birkez daha oku.
|
Bu ülkenin kurucusuna hakaret etme özgürlüğüne sahip olabiliyorlar ancak kendi dinleriyle iligili en ufak bi eleştiriye nedense hiç katlanamaz bu yobazlar..özgürlük anlayışları bu şekildir kendilerinin..
|
ne başörtüsüyle eğitim mecburiyeti nede başörtüsüz eğitim mecburiyeti......birbiriyle aynı şeyler kanımca...özgürlük demek inancını da inançsızlığını da aleni yaşamak ve eğer yaşayamıyorsa sokaklara dökülüp hakkını aramak demektir...
saygılar |
Alıntı:
İslam inancının önderine hakaret etme özgürlüğüne sahip olabiliyorlar ancak kemalizmle ilgi en ufak bir eleştiriye nedense hiç katlanamaz bu yobazlar..özgürlük anlayışları bu şekildir kendilerinin.. ben sana da yukarıdaki cümlemi birkez daha okumanı tavsiye ediyorum. |
Alıntı:
http://video.haberturk.com/Video.asp...&k_A=haberturk ...buradan ATALARININ NAMUSUNU KURTARAN ATATÜRK'ün adını duydukLArında yüz ifadeLerini izLeyebiLirsiniz...yazık gerçekten çok yazık! cüppeLi hayranLarına... |
Alıntı:
Bu noktada bir sorun yok. Ama kitlelerin karşısında bu ülkenin kurucusunu eleştirip, bir başka ülkenin liderini üstün görüp, İngiliz işgalinin sürmesini tercih ettiğini ifade etmesi karşısında elbette tepki alacaktır. Bunun karşısında susulmasını beklemek abesle iştigaldir. Çünkü; İran'da ya da Arabistan'da, televizyon karşısında birileri Humeyni'yi ya da Suudi Kral'ını sevmediğini, Atatürk'ü sevdiğini söylemiş olsa sonları ne olurdu acaba? |
Sonları ne mi olurdu???..tabii ki kafaları kesilirdi...bizlerle yobazlar arasındaki esas fark,özgürlük anlayışı budur işte!!!
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:08 . |