Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-06-2008, 22:11
galapagos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
galapagos galapagos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Eylemci Türbanlıları Savunabilecek Buraya Gelsin

Teke Tek programına katılan Türbanlı üniversiteliden �a�ırtan sözler / Türkiye / Milliyet İnternet

bu diyaloğu okuyunca tüyleri diken diken olmayan varmı özelliklede atatürk olmasaydı ingilizler fransızlar olurdu sözüne karşılık OLSUN ONLARIN YANINDA DAHA ÖZGÜR OLURDUM YANİ cevabı beni ürpertti artık eylem yapan türbanlı kadınları çok daha başka sorguluyor ve hiçbir sempati duymuyorum
Alt 10-06-2008, 22:33
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Üniversiteli türbanlı kızlar içinde ailesi ile okulu arasında çaresiz olanlar da var.
Bir kısım ailelerde dini inançtan ziyade bir tabu haline gelmiş olan başörtüsü genç kızlara özgürlük aracı olarak sunuluyor.
Sokağa çıkabilmek, okula gidebilmek başını örtmesi şartına bağlanmış.
Bazı yürekli kızlar direnerek başörtüsüz özgürlüğü elde edebilseler de bunların oranı çok küçük. Hele küçüklükten alıştırılmış olanlar kabullenmişler artık.

Ama bu başlıktaki kızların durumu öyle değil. Bunlar şeriatçi örgüt militanı. "Benim düşüncemdeki parti kapatılır" diyen illegal düşüncelere sahiptir ve bu düşüncelerin üretim yeri de illegal örgütlerdir.
İran konusunda yan çiziyorlar, "Biz sadece Humeyni'yi seviyoruz" diyerek.
Hayır. Konunun "Ama İran'da da özgürlük yok. Orda da herkesin başı zorla kapattırılıyor" noktasına gelmemesi için İran'ı methetmiyorlar.
Kafalarındaki rejim İran'ın, Arabistan'ın teokratik rejimidir.

İşte bunlar yüzünden, ilk paragrafta bahsettiğim kızlara yazık oluyor.
Alt 10-06-2008, 22:39
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

işte bu düşünceler özgürlük oluyor inanç oluyor....
onların isteği belli zaten.. ama alamayacaklar....

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 11-06-2008, 18:48
metalheart
Üye Değil

Standart humeyni'yi sevmek...

c/p için kusura bakmayın...
link verecektim ama böylesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum...

Türban eylemcisi öğrenciden Teke Tek'te inanılmaz açıklamalar!

Fatih Altaylı'nın dün akşam Teke Tek'te konukları üniversite öğrencileriydi. Kevser Çakır ve Nuray Bezirgan isimli türban eylemcisi bayan öğrencilerin açıklamaları ise hem Altaylı'yı hem de izleyenleri hayrete düşürdü.

İŞTE EKRANDAKİ UTANÇ VERİCİ DİYALOG

Fatih Altaylı: Sizin facebookta bir siteniz mi var? Kevser adlı arkadaşımızın facebook adlı paylaşım sitesinde İran devriminde Ayetullah Humeyni’nin fotoğrafları yer alıyor. Doğru mu?

Kevser Çakır: Bir tane fotoğrafı var evet. Evet, seviyorum ve saygı duyuyorum.

Fatih Altaylı : Ama o Şii . Humeyni’nin nesini seviyorsun?

Kevser Çakır: Şii olması önemli değil. Benim için Müslüman biri. Hümeyni’yi seviyorum.

Fatih Altaylı : Ama İran'da baskı rejimi var.

Kevser Çakır: Ama İran'daki rejimi ben desteklemiyorum

Fatih Altaylı: Ama kurucusu Humeyni.

Kevser Çakır: Humeyni’nin aynı görüşleri sahip olması anlamına gelmez bu. Ben Humeyni'yi seviyorum şahsen.

Fartih Altaylı: Sen seviyor musun?

Nuray Bezirgan: Evet seviyorum.

Fatih Altaylı: Atatürk’ü seviyor musun?

Nuray Bezirgan : Atatürkü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorum.

Atatürk'ün yetkiyi padişahtan alırken yani saraydan alırken laik bir Cumhuriyet kurmak için aldığını düşünmüyorum. Halk o zaman islami değerler için savaştı. Nitekim Kurtuluş Savaşı’nın başlaması da Kahramanmaraş’ta Fransız askerlerinin Nene Hatun'un başörtüsüne uzanmasıyla olmuştur.

Fatih Altaylı: Maraş’la Erzurum’u birbirine karıştırdın.

Nuray Bezirgan: Her neyse. Maraş’ta Fransız askerleri bir kadının örtüsüne saldırıyor. Sütçü İmam buna karşı ilk ateşi açıyor. Böylelikle Kurtuluş savaşı başlıyor. Sonuçta cepheye cephanelik taşıyan kadınlar o dönemin insanları, o dönemin sosyolojik yapısını incelerseniz hep Müslüman insanlar.

Fatih Altaylı: Peki bu ülkenin Kurtuluş Savaşı'nı örgütleyen bir adamı niye Humeyni kadar sevmiyorsun. Bunu merak ettim. Eğer Atatürk olmasaydı burada belki de İngilizler vardı, Fransızlar vardı.

Nuray Bezirgan: Yani İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı. Zaten mesele bu yani. İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk'ü sevmemi bekleyemezsiniz.

Kevser Çakır: Yani bir insanın ismi üzerinden ideolojik bir kurgu oluşturulmaya çalışıldığı için bunlar oluyor. İyi Bir asker. Bunu biliyoruz.

Fatih Altaylı: Bu ülkeyi düşmanlardan arındırma sebebi. En azından bir minnet duygun yok mu?

Kevser Çakır: İyi bir asker biliyoruz.

Fatih Altaylı: Bugün sizin savunduğunuz özgürlükçü, cumhuriyeti kuran sizin temsil ettiğiniz iradenin, bugün iktidar olmasına olanak veren de rejimi kuran da yine Atatürk değil mi? Camileri de kapatmamış.

Nuray Bezirgan: Benim fikirlerimİ savunucak parti kurulamaz Türkiye’de. Zaten bu yasak. Benim fikirlerimi herhangi bir parti savunmaya kalktığı zaman parti kapatılır.

Müslümanlar haklarını elde etmek için gece gündüz çabalarlar. Birileri gelir parlementonun azıcık bir özgürlük tanımlamasına bile Atatürk adına, Cumhuriyetcilik adına, demokrasi adına ne adına olursa olsun özgürlüklerimizi elimizden alır.

Ben tamamiyle özgür olduğum hak ve özgürlüklerimin kısıtlanmadığı bir sistem istiyorum.Mesela siz nasıl ki başörtülü hakim bir hanımdan rahatsız olacağınızı söylüyorsanız ben sizin, mesela bu fikrinizin temelde Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet'te bizlerin hep tehdit olarak sizlere sunulmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Fatih Altaylı : Hayır ondan kaynaklanmıyor. Sizin “siz, biz” demenizden kaynaklanıyor.

Siz islami inançları sizin tarafınızda yaşamayan veya sizin gibi algılamayan insanları farklı görüyorsunuz. Sen, Recep Tayyip Erdoğan ve başkaları "siz- onlar, biz-onlar" dediğiniz zaman kendimi kötü hissediyorum.

Nuray Bezirgan : Sizin inancınız ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Benim ilgi alanım değil. Kişi istediği dine sahip olur ya da olmaz yada dinsizdir. Bu benim size ikinci sınıf vatandaş olarak göreceğim anlamına gelmez. Ama Fatih Bey siz başörtülü bir hakimden rahatsız olduğunuzu söylüyorsunuz

Fatih Altaylı: Önyargılı olur diye rahatsız olurum.

Nuray Bezirgan: Tabii ki. Önyargınızın temelinde 85 yıldır yürütülen laik sistemin dayatmalarının olduğunu düşünüyorum. Biz hiçbir zaman özgür olamadık. Hiçbir zaman kendimizi ifade edemedik. Siz hiçbir zaman başörtülü bir hakim tarafından yargılanmadınız. Dolayısıyla bu şekilde düşünüyorsunuz.

Fatih Altaylı: Senin rejimden istediğin ne? Üniversiteye gitmen, kamusal alanda görev yapman dışında ne isteğin var?

Nuray Bezirgan: Ben başörtümle birlikte sosyal hayatta da var olmak istiyorum.
Alt 11-06-2008, 18:50
metalheart
Üye Değil

Nuray Canan Bezirgan, İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tibbi Dökümantasyon Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyken başörtülü sınava girmek isteyince 6 ay ceza aldı. Cezası ertelenince Kanada'ya iltica etti ve 7 yıl orada yaşadı.

7 yıl aradan sonra Türkiye’ye dönme kararı ise şöyle açıklıyor: Oğlum kardeşleri, arkadaşları ve bizimle iletişim kurarken İngilizce’yi tercih etmeye başladı. Müslüman nüfusun az olması da diğer bir etken oldu. Kanada vatandaşlarıyla bu bağlamda ortak paydamız az olduğundan Türkiye’yi özlüyordum. Hem çocuklarımın kültürel erozyona uğramalarının önüne geçmek hem de kendi kökümüz Türkiye’de olduğu için dönme kararı aldım."

Bezirgan, 2.5 saat içinde kabul edildiği Kanada vatandaşlığını neden kabul ettiğine dair soruya ise şöyle cevap veriyor: "Yasak beni kaçırtmadı. Amacım, bu mücadeleyi yurt dışına taşımaktı. Kaçacak kadar korkak olsaydım zaten Türkiye'de bu kadar kendimi öne atmazdım."
Alt 11-06-2008, 18:58
metalheart
Üye Değil

şimdi bu dini bütün müslümana sormazlar mı ???

neden bayıldığın humeyni'nin iran'ına gitmedin de kanada'ya gittin hem de iltica ederek ???

türkiye' de müslümanlar özgür değil diyen güruhlara sormazlar mı ???

tv ye çıkıp açık açık Atatürk'ü sevmiyorum, keşke ingilizler başta olsaydı diyen bu yaratık

daha ne kadar özgürlük ister...???

bi tarafını yiyeyim muhabettini , demokrasi istiyoruzu , takiyyeyi bıraksınlar ...

buyursunlar şeriat istiyoruz desinler ....

biz buradayız...
Alt 11-06-2008, 19:29
lionking - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
lionking lionking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayin metal,ben özgürlüyü seviyorum insanlari özgür görünce mütis keyf aliyorum bu yüzden avrupada yasiyorum(seriatcilarida burada cok seviyorum renk olusturuyorlar ama türkiyede sevmem orada insanlik icin tehlikeliler)bu hanim kizlarimiza buyrun iranda yasayin deseniz , gitmezler ,bence ikiyüzlü ve asagilik bir aciklama,demokrasinin kucaginda seriati savunmak kolay.bu tip insanlar seriatin ne oldugunu senden benden iyi bilirler bunlar arap ajanlari tek bir amaclari var ülkeyi karistirmak.

Kötüler Tanri,yi kullanir, *Tanri ise iyileri kullanir.
*Giordano Bruno

Konu lionking tarafından (11-06-2008 Saat 19:36 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-06-2008, 19:42
nymphee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nymphee nymphee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

nymphee - MSN üzeri Mesaj gönder

Şu cahillere Kurtuluş Savaşı'nın anlatılması gerek.. fransızın biri geldi kadının başörtüsünü açtı diye hem fransızlarla hem ermenilerle hem yunanlarla hemde birleşik krallıklarla savaşmak durumunda mı kaldık? insan görünümlü koyun dedikleri bu şahıslar olsa gerek.. gerçekten beyinleri uyuşmuş.. gerçekten çok üzülüyorum cehalet Türkiye'yi ne zaman terkeder...
Alt 11-06-2008, 20:07
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu konuyla ilgili dün bir başlık açılmıştı zaten.
Galapagos'a haksızlık olmasın, bu başlık önceki başlığa ilave edilmeli.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6466
Alt 11-06-2008, 21:31
Aydınus
Üye Değil

Türkiye'de özgürlük yokmuş !

O sebeple hanımefendi ta Kanada'ya gitmiş .

Orada kalsaydı ya ...

Yok , ille de Merve Kavakçı gibi Türkiye'yi karıştıracaklar .

Sahi yahu , bunlar gittikleri Avrupa ülkelerinde de Türkiye'de yaptıkları gibi şeriatçılık mı yapıyorlar sanırsınız ?

Sıkıysa bir denesinler , sıkıysa mesela ''biz Almanyadaki demokratik düzeni değiştirip yerine şeriat düzeni getireceğiz'' desinler ve sözlerinin gereğini de hani uygulamaya sokmaya kalkışsınlar ...

İşte o zaman görürler Avrupa demokrasisini .

Kurmuşlar Avrupa ülkelerinin kıyısında köşesinde gettolarını , kafeslemişler bizim eğitimsiz ve saf Anadolu insanlarımızı , onların sırtından yaşayıp gidiyorlar .

Hanımefendi , Humeyni'yi çok seviyormuş .

Ama Atatürk'ü sevmiyormuş .

Olabilir , gayet doğal ..

Doğal da , tamam git İran'a kardeşim , seni tutan mı var ?

Yoo , gider mi hiç İran'a ...

Humeyni'yi seviyormuş ama , rejimini beğenmiyormuş .

Haydaa !..

Hem şeriatçılık yaparlar hem de şeriat düzeni beğendiremeyiz bunlara .

O halde Afganistan'a gidin ; hem Afganlılar şeriatın en orjinal versiyonunu yaşamaya çalışıyorlar değil mi ama .

Yok abisi orayı da beğenmezler .

E , Suudi Arabistan'a gidin !

Yoo olmaaaaz , Suudiler Vahhabi ...

Bunların hayatı çelişkili , dini çelişkili , imanı çelişkili , Allah'ı çelişkili , kitabı çelişkili , yaşantıları çelişkili , çelişki Allah çelişki ...

Bunların anladıkları dil belli aslında .

Önerilen Siteler