Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Türkiyedeki Müslümanların Anlamak İstemedikleri (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7466)

timsah 07-09-2008 23:58

Türkiyedeki Müslümanların Anlamak İstemedikleri

İslam dini, Araplar tarafından kendi kültürlerine göre bir şekilde yayılmış ve kabul görmüş bir
dindir, ister adı putperestlik olsun, ister semavi, sonuçta Türkiyeyi ilgilendiren bir din olmaması
gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Türkiyede Müslümanlar başka bir coğrafyada yaşamış olsalardı acaba, yinede İslamiyeti seçerlermiydi?
Bu soruya net bir yanıt vermek gayet basit.

Eğer Türkiye coğrafi olarak Avusturya, Almanya arasında bir bölgede olsaydı, şu anda İslam
yerine Hiristiyanlığı savunuyor olacaklardı.
Dolayısı ile bu forumu okuyan ve yazan Müslümanlarda, bizimle bu forumda Hiristiyanlığın çelişkilerini tartışıyor olacaklardı.

Tarafsız bir şekilde iyi düşünmenizi istiyorum biz Tanrı tarafından seçilmiş falan değiliz,
sadece, coğrafi olarak Araplara daha yakınız.

İşte Türkiyedeki Müslümanların anlamak istemedikleri budur.

-InVi- 08-09-2008 00:14

tabi ya,
zaten müslüman olarak dünyaya gelemyen ama sonradan müslüman olan hic kimse yok, bilimsel, matematiksel ve nesnel olarak böyle birsey yok zaten.....

timsah 08-09-2008 00:21

Örnek olarak bir toplum ver hadi? üç beş kişiyi kaide olarak algılıyorsan orası başka, zaten
Avrupada bu tür saf Almanları bulmak zor olmasa gerek. Heriflere yedirin içirin, sonra
adamın feleği şaşınca müslüman edin adamı, sanki bilmiyoz :)

-InVi- 08-09-2008 00:36

timsah,
insanlar pek ala basit nedenlerden dolayi "dinsiz" veya "allah"siz olabilirler, yani sonucta bir beyana tabi olan bir olgu, ama müslüman olmayan bir insanin bunu yapmasi, bir istek, bir arzu, bir sorumluluk üstüne alma olgunlu gerektirir, senin gözünde üc bes kisi olabilir, ama bati avrupada bir cok din degistiren müslüman oldugu gibi, sirf almanyada yaklasik yilda 4000 insanin müslüman oldugu bilinmektedir, ve alman siyaseti artik bunlari göz ardi edemez, ben bunun böyle oldugnu biliyorum, görüyorum, gözlemiliyorum, takip ediyorum, benim icin insanlarin bireysel tercihidir, bu bireysel tercihlerini kücük düsürmek ise bana yakismadigi gibi aslinda sen kendine de yakistirmamalisin.
kaldiki senin baslik yanlis, itham ile dolu, ne demek müslümanlar anlamiyor ?
bir insan belki bir müslüman ailede , bir müslüman cevrede dogmus olabilir, ama bu insanin müslümanca hayat tarzi yasamak istememesine engel olmadigini sizlerin vermis oldugnuz birseylse tercih en güzel örnegidir belki.
kaldiki on yilda 40 000 yeni müslüman olmasi bekleyen almanya hükümetleri senin kadar düsünmüyor mu ? onlarin akillari yok mu ? diger ülkelerdeki konumlari hakkinda bir bilgin yoksa, en laik fransaya bir göz at, en liberal skandinav ülkelerine bir göz at, dogu blokunun ateist ülkelerindeki insanlarin duvarlarin yikilmasi ile dine olan eglimlerine bir göz at, bunlarin hic birisi senin burada basit gerekcelere yazdigin ile es deger degil.

müslüman olan insanlar arasinda toplumsal hayatin icinde kendilerini ispat etmis kisilikli inssanlar var, onlarin kisiliksiz bir sekilde böyle bir ciddi tercihi yapacaklarini düsünmüyorum, peki senin bildiklerinin ispati ne ?
yani neye dayanrak söylüyorsun ?
kendi ön yargilarin mi yoksa bu konu hakkinda daha önce ciddi bir ön arastirma yaptin mi ? yoksa niyet okumaya mi deniyorsun ?

almanydaki diger kendini semavi dinlerin son temsilcisi diye kabul gören BAHAI'leri saymiyorm bile bu yazdiklarima, ki onlar daha güclü bir sekilde gelismekteler....

timsah 08-09-2008 00:46

Alıntı:

-InVi-´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126717)
bati avrupada bir cok din degistiren müslüman oldugu gibi, sirf almanyada yaklasik yilda 4000 insanin müslüman oldugu bilinmektedir

Peki yılda kaç kişi İslamdan çıkıyor bu istatiğide verirmisin arkadaşım?

Yoksa seni yılda kaç kişinin müslüman olduğumu ilgilendiriyor?

Yazdığın cümlelere dikkat et, içinde kendinle çelişen cümleler var, işimi uzatma.

İlk mesajını neden editledin İnvi?
Almanya ile verdiğin cevaba karşılık verdiğim cevap boşa gitti ne yapıcaz şimdi?

-InVi- 08-09-2008 01:05

sorun islamdan cikma degil
sorun islam cografyasinda yetismeyen insanlarin neden müslüman olduklari, ki senin desteksiz fikirlerine göre böyle birsey olamaz, olmamal......
kendim ile celisen bir sey yok, burada senin düsünemeden yazdiklarindan baska birsey yok, ilk defa bu konuyu birisi ile sohbetlesmiyorum,
beni insanlarin bireysel tercihleri hic ilgilendirmiyor, birisi birsey idaa ediyorsa birak bizde sorgulayalim, bundan en son sen rahatsiz olman gerekir......
evet toplumsal konumum tibari ile, kimlerin neden müslüman oldugunu yakinen bire bir sohbetlerimden biliyorum.
ve senden kendi görüslerini destekleyenlerin ne oldugunu merak ediyordum, vaz gectim, artik merak etmiyorum cünkü umutlu degilim.

hic bir cümlesini cikarmadim,
rakamlari alman kaynaklarindan verebilirim, ama bu kez'de "tebligat"ci mi oldun gibi bir tepki ile karsilasabilirim, o yüzden vermeyi düsündügüm kaynaklari vermekten vaz gectim.
yilda 4 bin müslüman olmayan müslüman oluyor, sadece almanyada......gerisini sen düsün :)

timsah 08-09-2008 01:17

Sevgili İnVi,
Konumuz, toplum olarak Türkiyenin neden ve nasıl müslüman olduğu ve başka coğrafyada
olsaydı ülkemiz yinede müslüman olurmuydu ile başlıyor.

Lütfen kişileri karıştırmadan olayı toplum olarak değerlendir, ben 70 milyondan
bahsediyorum sen 3 4 bin kişiden bahsediyorsun konuya vakıf olmanı diliyorum eğer bir
fikrin yoksa konuyu baltalama lütfen.

Alıntı:

-InVi-´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126728)
hic bir cümlesini cikarmadim,
rakamlari alman kaynaklarindan verebilirim, ama bu kez'de "tebligat"ci mi oldun gibi bir tepki ile karsilasabilirim, o yüzden vermeyi düsündügüm kaynaklari vermekten vaz gectim.
yilda 4 bin müslüman olmayan müslüman oluyor, sadece almanyada......gerisini sen düsün :)

Tamam İslamdan çıkanların sayısınıda ver o zaman diycem (dedim zaten)ama, konumuz bu değil.

-InVi- 08-09-2008 01:38

degerli timsah,
demek kendi düsüncelerini destekleyecek hic bir bilimsel veya gözlemleyebilecegimiz bir veri yok elinde ?
yoksa varda sonraya mi sakliyorsun ;) ?

Pislik Herif 08-09-2008 01:52

Türkiye'deki müslümanların anlamak istemediği en temel hadise; ateistlerinde insan olduğu.

Ayrıca lütfen sevgili müslümanlar; ateistleri size tanrının yokluğunu kanıtlamak zorunda değildirler. İddia makamı olarak varlığını kanıtlaması gereken sizlersiniz. Hepinizi öpüyorum gözlerinizden.

böyle de insancıl sevimli bir adamım yahu.

Lucretius 08-09-2008 03:43

İnsan anlamkeş bir varlıktır.O gördüğü,işittiği,tadını ve kokusunu aldığı her ne varsa; bir anlam koşmak, bir isim koymak zorunda hisseder…
Bir de ‘göremedikleri’ vardır.Daha doğrusu gördüklerine bir türlü getiremediği ‘gözle görülür açıklamalar’.Metafiziğin baş aşağı edip işte göremiyoruz dediği ancak bilimin;doğru yerden bakıldığında görebileceğimizi söylediği açıklamalar.Boşluk ve anlam yitimi burada başlar.O boşluklar,cevapsız kalan sorular yani…Bir zamanlar çok fazlaydılar . bugün belki biraz daha az ama bir şeyden eminiz ki uzak olmayan bir gelecekde,çok daha azalacaklar .Çünkü yanıtlarımız çoğalacak.Bilebildiklerimiz ve bilemedikerimiz arasında ki bu çatışma sürerken toplumsal bir bilinç şekli olarak dinsel düşünüş vuku bulmuştur.Din tarihsel koşullara ve kendi öz niteliklerine göre bir inandırıcılık yeteneğine sahiptir.Bu yetenek toplumsal ilerleyişin seyrine,akut tarihsel sıçramalara göre değişkenlik gösterir.İnanırları bazen çok bazen da az olabilir.Tarih yazıcıları bize göstermiştir ki,insanlığın dine,mucizelere olan bağlılığı en çok açlık,kıtlık dönemlerinde yükselmiştir..1780’lerin sonlarına doğru Fransada kıtlık dönemlerinde ülkenin farklı yörelerinden çıkan, ‘meryemin kucağında bebekle görünme mucizesi’ni hatırlayabiliriz: 'Önümüz de ki yıl tüm dünyada sınırsız bolluk olacak...' Meryem bunları söyler ve göz yaşları içinde yok olur.Bu söylenece ağızdan ağıza yayılmış,geleneksel fransız kültürüne yer etmiştir…İlerleyen yıllarda Avrupada benzer mucize söylentileri dolaşmaya başlamıştır.Bu defa da karakterler o ülkelerin tarihinde ki azizler veya diğer kutsal kişiler olmuştur…Umut ve yanıt arıyorsa birileri ve bu arayışın zahmetsiz olmasını istiyorlarsa din birebirdir.Forum üyesi sayın InVi Avrupada insanların akın akın dine özelde de islama yöneldiğini dile getirmektedir…Durum pek öyle değildir…Din genel olarak tüm yerkürede bir gerileme yaşamaktadır.Dinlerinde bir yakıtı vardır ve bildik biçimleriyle varlıklarını sürdürmeleri mümkün görünmüyor.Tam bu nedenle;Avrupa’da 1600’ler den başlayarak,din, geri çekilir.Doğu toplumlarının batıya olan bağımlı yapıları,doğudaki din kurumunun da,gerilemesini sağlıyor.Batı, şeriatçı bir yapı yerine ‘ılımlı islamı’ koyuyor.Batı tıpkı kendinde olduğu gibi (hıristiyan-demokrat) burda da müslüman demokratlık kavramını öneriyor …Öyle bir demokratlık ki bu neo-liberal,saldırgan,akılsız, ve müsrif.Yeryüzünün tanrısı küresel kapitalizm,sömürgelerini de kendi suretinde yaratıp duruyor.Küçük Amerika deyimini duymuşsunuzdur..Bir tarafdan büyük geri çekilme yaşanırken, dünya sisteminin tekamülü gereği yeni dinsel biçimler doğuyor.’Yeni dindar’ din gereklerini yerine getirip bir tarafdan da çağın her türlü ‘özgürlüğünü’ yaşıyor…
Dünyanın hemen her yerinde, her toplumal sınıftan bireyler din değiştiriyor,tanrıtanımaz oluyor ya da onlarca farklı düşünüşden birini benimseyebiliyor.Bu bazan Roger Garaudy (eski fransız komünist partisi sekreterlerinden) olup,sıkı bir politik yapıdan çıkıp,müslüman bir kadına aşık olarak ,üstüne içsel- ahlaki nedenlerle müslüman olabiliyor.Bazen,Russel mahkemesinin üyelerinden,ünlü fizikçi,Shoichi Sakata olup Hinduizme girebiliyor.Bazen 21.yy da bir rahibe Karen Armstrong olup kırklı yaşlarında ateizmi seçebiliyor.Bazan bir müslüman ülkede cemaat lideriyken inançlarını terk ediyor. J
Örnekleri çoğaltmak mümkündür.Çağımızda, Batıda ki bazı toplumsal katmanların doğu mistizmine ve islama bir ölçüde ilgi duydukları doğrudur. Gelir düzeyi ortanın üzerinde,eğitimli kişilerdir bunlar.Yaşadıkları ekonomik doygunluk,anlam yitimi,salgın gibi yayılan güvensizlik bu durumun başat nedenleri olarak görülebilir çünkü doğu mistizmi onlara fazlasıyla çekici gelebilmektetir.Bunun adı da umutsuzluktur.Kafka boşuna dememiş ‘korku çağı’ diye…Göğe uzanan devasa binalar,karanlık ve güvensiz sokaklar.Aydınlanma ve öncesinin tüm estetik algısının yok olduğu şu yeni zamanlar… Sayın In-Vi’ nin dile getirdiği durum –Almanya örneği- konuşulmaya değerdir ama öncelikle Almanyada ki yeşil kuşak projelerini göz önünde bulundurmak gerekir.Amerikadaki cematleri, devasa bütçe ve kudretlerini de unutmadan ...Batının belli toplumsal katmanlarında ki bu sınırlı yönelişi ‘batı islama koşuyor’ diye okumak pek sağlıklı görünmüyor.Söz konusu olan milyonlardır.Bu insan kitlesinin uzun vadede ne tarz bir inançsal tercih içine girip/girmeyeceğini bilebilir miyiz ? Bu soruya,en azından şimdilik,yanıt verilemez…

evrensel-insan 08-09-2008 04:04

Saygideger arkadaslar;

Turkiye de, muslumanlarin anlamak istemedigi tek sey "musluman olmamak" deyimidir. Cunku, bu deyimin anlaminin varligini "yok" sayarlar. Yani onlar icin "musluman olmayan yok" deyimi gecerlidir.

Bu da, zaten insanligin farkliligina ve cok sesliligine karsi cikistir ki; bu hem mantiga, hem insanliga, hemde hak ve ozgurluklere terstir. Aksine,bu bir mudahele, empoze, zorlama, korkutma, dusundurtmeme v.s. kisacasi bir "teslimiyet" istemedir.

Kendi "teslim olanlarin" baskasini "teslim alma" hakki yoktur. Ayrica, "teslim olanin" "teslim alma" girisimi, hem bir celiski, hem trajikomik hem de mantiga terstir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

-InVi- 08-09-2008 04:39

sorun insanlarin neden müslüman olup olmadiklari degil
sorun buradaki konuyu acan arkadasin, desteksiz bir ithamda bulunmasi, klasik islami cografyada olmayan bati ( almanya) ve burada yetisen insanlar , ki laik sistem icinde ve deist olarak hayatlarini sürdüren insanlarin , neden müslüman olabildikleridir ?
kilic zoru ? mahalle baskisi ? tarikatcilik ? tarikat sehyine körü körüne baglilik ?
bunlarin hic birisi, almanya gelecek on yilda 40 000 bin müslüman olarak dünyaya gelmeyen ama müslüman olarak hayatlarini sürdürmek isteyenlerin olacagini var sayiyor, buna göre bir hazirlik icinde, insanlarin bireysel tercihlerinden dolayi degil, islam dininin toplumsal konumu itibari ile artik onlarsiz onlarin hakkinda hic bir karar alamiyorlar.
Bati Emperializminin "din'i" bir amac olarak algilayip yasayan insanlar arasindan tarih boyunca dünyanin tüm cografyasinda kendi emellerince kullanmak istemistir, kullanmistir, burada sorun o kendini "kullandiran" insanlardir, ama laik sistem icinde egitilmis bir alman müslüman'in ne tarikat seyhine nede bati emperializmi ile bir mutlak bagi olma ihtimali düsüktür, müslüman oldugu icin artik onun tek "teslim" oldugu varligindan zerre kadar süphe etmedigi Peygamberin teblig ettigi Yaratandir, öyle olmasini bilmesi gerekir.

Burada üc bes müslümanin ateist veya dinsiz olup olmadigi ile üc bes almanin müslüman olmasi aynisi degildir, cünkü alman toplumu artik bunlarin böyle üc bes kisi olmadigini kavramistir ve onlarin demokratik haklarini verebilmek icin caba sarf etmekte, evet almanya birgün "müslüman" olmayacak, ama on yil sonra 40 000 yeni müslüman olacakmis gibi bir calisma bir hazirlik ve hizmet sunma var ve bu insanlari yok saymayi toplumsal hayatin gerceklerine göz kapamaycak kadar reeldir.

O zaman karar verilmeli, müslüman olanlar neden müslüman oluyorlar,?timsah'in öne sürdügü gibi "müslümanlar tarafindan doyrulduklari" icin mi yoksa sizin savundugnuz gibi "bunlar zaten tok ve kendilerini doyuracak baska degerler aradiklari" icin mi ?
evet ben bundan bir özel olarak sevinc mi duyuyorum yilda 4 bin insanin müslüman olmasina ? hayir , sadece bir bireysel tercih olarak degerlendiriyorum!
ama onlarin müslüman olmasinin ne bir islami cografya ile ilgisi oldugunu nede herhangi bir zor kullanma oldugunu kendi bildigim gibi, bilmeyenler ile sadece paylasmak istiyorum.

evet müslüman olanlar üc bes kisi degildir, sayilari güclenerek artmakta, ve konumlari toplumsal hayata yön verecek konumda olduklari icin, müslümanlar siyaset ile degil, siyaset müslümanlar ile ilgili acilimlar sunmak zorunda kalmistir.

Peki türkiye müslüman olurmuydu sorusu'da son derece yersizdir,
nitekim türkiye toplumun büyük bir kismi müslümandir, islami deger yargilarina sahip'dir. nasilki islam dinin vecibelerine kendisini uymak zorunda hissetmeyenler tek tük ciktigi gercegi , bu , insanlarin müslüman olarak dogmasina ragmen, müslüman olarak kalmasi zorunlu olmadiginin en iyi örnegidir. Nasilki dünyanin muhtelif yerlerinde sonradan müslüman olunabiliyorsa, bu topraklarda da olmamasini icin bir mantikli gerekce yok.

frodo 08-09-2008 11:02

İnvi başlığın konusu din değiştirenlerin olup olmadığı değil. Nerede doğacağımız
elimizde değildir. Doğduğumuz anda aynı zamanda bir kültürün üyesiyizdir. İtalya'da örneğin Roma'da doğan bir çocuk italyan geleneklerine, dinsel anlayışına göre yetiştirilecek, vaftiz edilecek kilisede pazar ayinleri dinleyecek, İsa mesihin öğretisine göre şekillenecektir. Laos ya da Çin'de doğan bir çocukta oranın kültürel iklimini, dinsel inancını belleyerek büyüyecek. Bunda tuhaf bir şey yok. Çünkü birey olarak doğduğumuz coğrafyanın tarihsel, toplumsal inançsal özetiyiz. Dili, dini, kültürel farklılığımızı daha doğarken ediniriz. Bu durumda da sorulan soru şudur; dinsel düşünce biçimi bireysel bir
tercih, "kişisel bir beyan" "özgür bir seçim" midir, yoksa alınan bir miras mıdır ?

Dinler arasında geçiş bir biçimde ilişkide bulunan tüm farklı kültürlerde tarih boyunca yaşandı yaşanmaya devam edecek.

intizar 08-09-2008 11:22

Arkadaşlar ; Mutlaka bir insanın inancında en önemli etken içinde bulunduğu toplumdur. Bu dünya üzerindeki bütün inançlar içinde böyledir zaten. Dünyada insanların ezici bir çoğunluğu ailesinden gördüğü inancı benimsemekte ve öyle yaşamaktadır. Sorgulayan insan sayısı diğerlerine göre çok azdır.

yanlız bunu sadece müslümanlara mal etmek doğru değildir. Önemli olan azınlıkta olan, ve herşeyi sorgulayan insanların bu sorgulamalarından nasıl bir sonuçla çıktıklarıdır. Tabi şimdi ateist olanlar doğruyu bulmuştur demeyin , ilk sazan siz olursunuz.

imhotep 08-09-2008 11:28

Bu cümleyle karşı taraftan ilk sazan siz oldunuz galiba sevgili intizar.

Bence esas konu bireysel olarak birşeyleri sorgulayıp da din değiştirmiş insanlar değildir. İnsanların genelinin yaşadığı toplumun külürüne göre bir dini tercih yapmasıdır. Hatta buna tercih de denemez. O dinle doğmasıdır diyelim.

Mesela sevgili intizar. En büyük Allah, eşsiz kitap kuran, peygamberimiz Muhammed diyor. Acaba aynı intizar Batı Avrupa'nın göbeğinde doğsaydı ve Hristiyan kökenli olsaydı acaba İslam'ı bu kadar eşsiz sayabilecek miydi? Yoksa o zaman da aynı savunmaları Hristiyanlık adına mı yapacaktı?

Bu aslında önemli bir konudur. Dinlerin somut gerçeklere değil de toplumsal kabullere dayandığının açık ispatıdır. Ama ne yazık ki onların gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar.

Saygılar

-InVi- 08-09-2008 11:32

Frodo,
insanlar ( istem disi) bir "din" icine dogabilirler, ama o dinin vecibelerini kendisini tabi tutup tutmamak'da gene o insanin elinde, onun tercihi.

Acaba aynı intizar Batı Avrupa'nın göbeğinde doğsaydı ve Hristiyan kökenli olsaydı acaba İslam'ı bu kadar eşsiz sayabilecek miydi?@imhotep

sayabilirdi, bunun cokca örnekleri var, kendi tercihi olurdu ama sayabilirdi, ve böyle yapanlarin sayilari artigi icin, siyaset bunlar ile ilgili yeni acilimlar sunmak ile mesgul.

timsah 08-09-2008 11:37

Alıntı:

intizar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126780)
Arkadaşlar ; Mutlaka bir insanın inancında en önemli etken içinde bulunduğu toplumdur. Bu dünya üzerindeki bütün inançlar içinde böyledir zaten. Dünyada insanların ezici bir çoğunluğu ailesinden gördüğü inancı benimsemekte ve öyle yaşamaktadır. Sorgulayan insan sayısı diğerlerine göre çok azdır.

yanlız bunu sadece müslümanlara mal etmek doğru değildir. Önemli olan azınlıkta olan, ve herşeyi sorgulayan insanların bu sorgulamalarından nasıl bir sonuçla çıktıklarıdır. Tabi şimdi ateist olanlar doğruyu bulmuştur demeyin , ilk sazan siz olursunuz.

Sevgili İntizar,
doğru olan kişinin doğduğu coğrafyadır, o kişi hangi coğrafyada doğdu ise, o bölgenin yada
ülkenin dinine sıkı sıkıya sarılmasıdır.
Nitekim hazreti mustafa, finlandiyede doğmuş olsaydı büyük ihtimal "yüce odini" bize doğru olarak tanıtıcaktı tabi şartlar uygunsa.

Hiç kimse, Tanrı bize nasip etti, bizi seçti diye boşuna heveslenmesin. İnsanın doğduğu
coğrafya o, kişinin dini inancını belirliyor, bu da dinlerin saçmalık olduğunu gösteriyor.

intizar 08-09-2008 11:54

sevgili timsah sen benim yazdıklarımı birdaha oku lütfen, Ben zaten senin soruna cevap vermişim. Eğer intizar başka bir çoğrafyada dünyaya gelseydi mutlaka bulunduğu coğrafyanın dinini taşırdı. Ama sorgularmıydı sorgulamazmıydı onu bilemem. Oda intizarın ordaki Ailesine, eğitimine , karşılaştığı hayat tecrübesine,vs. çevre koşullarına bağlıdır.

timsah 08-09-2008 12:16

Alıntı:

intizar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126790)
sevgili timsah sen benim yazdıklarımı birdaha oku lütfen, Ben zaten senin soruna cevap vermişim. Eğer intizar başka bir çoğrafyada dünyaya gelseydi mutlaka bulunduğu coğrafyanın dinini taşırdı. Ama sorgularmıydı sorgulamazmıydı onu bilemem. Oda intizarın ordaki Ailesine, eğitimine , karşılaştığı hayat tecrübesine,vs. çevre koşullarına bağlıdır.

Verdiğim cevap "Tabi şimdi ateist olanlar doğruyu bulmuştur demeyin , ilk sazan siz olursunuz." yazınıza karşılıktı.

breymin 08-09-2008 12:25

saygideyer invi,bende avrupada yasiyorum bende gözlemliyorum bu zamana kadar sadece iki tane islami secip islami yasayan gördüm(televizyonda)biri bir avukatki o bile saraplarimdan ayrilmam 1 yilimi aldi ama simdi icmiyorum dedi,yani ilk bir yil islamin dayatmasina kafa tutmus daha sonra teslim olmus neyse ikincisi bir kadin islam dinini secip kocasiyla cezaire yerlesip orada müslüman kadin nasil yasiyorsa öyle yasamaya devam etmisdir,ücüncüsü bir erkek fasli bir kadinla evlenip islami kurallara göre yasayan,gerisi cogunlukla sisman kadinlardir(sismanlari asalamak icin yazmiyorum yanlis anlasilmasin benim hanimda sisman)kendi toplumunda pek ilgi göremeyen ve ilgiyi islamda arayan ayrica müslüman oldum islami kurallari benimsedim deyip diyer yandan özgürlüyü yasamakda mantiga tersdir,burada müslüman oldum diyenleri arabistana götürsek birdaha islamin adini bile duymak istemezler,demokrasinin göbeyinde islamci olmak islami savunmak kolaydir

imhotep 08-09-2008 12:37

Hala istisna tartışıyoruz gibime geliyor. Birilerinin, azınlık olarak din değiştiriyor olması topluma genellenemez.

Alıntı:

Yani bu mantığı kurabildikten sonra hala niye ısrar edesiniz ki ben onu anlayamadım. Sahip olduğunuz tüm inanç sistematiğinin eğitim, aile vs. lerden kaynaklandığını biliyor ve sorgulamıyor olduğunuzu belirtiyorsunuz. Ortada sizden herhangi bir katkı mevcut değil. Bir köle gibisiniz tabiri caizse. Bu durumu nasıl kabullenebiliyorsunuz?

Saygılar

-InVi- 08-09-2008 14:53

Müslüman bir ülkede dogmus insanlarin illede müslüman olarak hayat sürdürdüklerini söylenemez, bunun en iyi örnegi forum icindeki üyeler olmali.
kabasakal forumdasimiz, dar cevresini gözlemyerek burada kendi fikirlerini yazmis, ben ise artik inkar edilemeyecek bir gerceklikten bahsediyorum, sizin mantiginza göre "arabin" dini olmasi gereken bir olgu, artik dünyanin yer yerinde kök salabiliyor ve güclenerek gelisiyor.
Islam dini adina devletler konferanslar tertip ediyor, üc bes kisinin bireysel tercihi oldugu icin degil, artik toplumsal bir ihtiyac oldugu icin alman basbakani ve icisleri bakani yilda iki defa tüm islami dernekler ile birlikte Alman Islam Konferansini topluyor, bu Konferansa katilanlar arasinda sadece türkiyeli müslümanlar degil , müslüman olarak dogmayan ama müslüman olarak hayatlarini devam sürdüren insanlarin temsilcileride aralarinda baskanilik siftai ile bulunmakta.
evet burada nasil türkiyenin her hangi bir yerinde bir ögrenci, bir doktor, bir isadami, bir mühendis, bir bilim adami dinsiz olabiliyorsa, son derece laik sistem icinde yetismis veya dogu blokunun diktasi altinda bireysel tercihleri törpelenmek istenmis insanlar icinde, ögrencisi, doktoru, bilim adami, mühendisi, avukati müslümanligi hür insanlar olarak TERCIH edebiliyorlar, ne kilic zoru, ne mahalle baskisi, nede maddi bir cikar.
Bu müslümanlarin ne kadar müslüman olup olmadiklari hakkinda ise nihayi karari benim degil, kendisini teslim ettigi güc verir diye düsünüyorum ve kimsenin bunlarin niyetlerin ne oldugu hakkinda ciddiye alincak bir bilgiye sahip oldugunuda düsünmüyorum.
Sorgulamanin ve bir tercih beyan edebilmenin "dinsiz" olduktan sonra bittigini ilk ben türk dinsizlerinden gözlemiyorum, onlar kendilerince sorgulamistir bunun sonunda bir karar vermistir ve kendi acilarindan dolayi olay bitmistir, ateist olarak yetisen bir almanin ayni sorgulamalar sonucu müslümanligi tercih etmesini görmek , duymak, bilmek istememek bu gercegi ortadan kaldirmaz.

Daha önce de biraz deginmistim, kendisini semavi dinlerin son temsilcisi olarak tanitan Bahai'lerin almanyada yüz yili gecmisi bir varliklari vardir, hemen hemen istisnasiz tüm almanyadaki alman bahaileri , bahai olarak dünyaya gelmemistir.

O yüzden, türkiydeki insanlar bir müslüman cografyada, cevrede, kültür icinde dogmus olabilirler, ama onlarin müslüman olarak kalip kalmamak istemeleri de gene o insanlarin tercihindedir, Türkiye müslüman olurmuydu sorusu yerinde bir soru degildir, türkiyedeki insanlarin ezici cogunlugu kendisini müslüman olarak tanimlamaktadir ve gerecek olan budur.

gozeneli 08-09-2008 16:36

Sayın Timsah toplumdaki baskıdan dolayı müslümanım diyen ve hatta bir müslüman gibi yaşayan ama müslümanın mesine inanmayan, işte bir koyun gibi sürüyü takip eden kaç kişi vardır acaba?

Yanıt 70 milyon olabilir mi?

-InVi- 08-09-2008 16:47

gozeneli,
siz belki müslümanken bu saydiklarinizia uygun olarak davranmisinizdir, kendi kisiliginiz ile hesaplasin, kendiniz koyun gibi bir müslümanligi yasamisiniz ki, cobani degistirmek zorunda kaldginizi herkese ispatlamak zorunda degilsiniz.
müslüman olmayali iyi birer niyet okuycusu olmusunuz.....
Allah'danki basimiza karar verecek hakim olmamisiniz....

frodo 08-09-2008 19:15

Alıntı:

Frodo,
insanlar ( istem disi) bir "din" icine dogabilirler, ama o dinin vecibelerini kendisini tabi tutup tutmamak'da gene o insanin elinde, onun tercihi.
İnvi bu konuda neden takıldığını bir türlü anlamadım. Sen şimdi müslüman bir ülkede veya hırıistiyan bir ülkede doğanların yaşları kemâle erince okuyup araştırıp kafa patlatıp o dini seçtiklerine mi inanıyorsun ?

Ama ne tuhafki bu araştırma, okuma, kafa patlatma süreci sonucunda(!) bireyler ezici bir çoğunlukla atalarının dinini seçiyor.

Doğduk kulağımıza ismimizi ve Allahın adını söylediler.

Biraz çevremizdekilerin farkına varmaya başladık sofraya otururken bismillahirahmanim dememiz gerektiğini öğrendik. Ebeveynlerimizin namazlarını taklit ettik. Camilerden yükselen beş vakit ezan seslerini dinledik. Yaz tatillerinde Kuran kurslarına gönderildik.

Elif be te se cim ha.. diye ezberledik.

Okullu olduk din ve ahlak derslerine tabi tutulduk. Ekmek musaf çarpsın diye başladı yeminlerimiz. Günah kavramını öğrendik, cenneti cehennemi anlattılar bize. Elektiriğin olmadığı köy odalarında Hayber kalesinin fethi masallarını dinledik.

Yani din kendi deneyim ve araştırmalarımızla ulaştığımız bir sonuç değil bizlere verilen bir mirastı.

Elbette bazılarımız sorguladı ve çocukluktan itibaren verilen şartlanmılığın dışında bir yol çizdi. Bazılarımız da bu süreci küçük yaşta verilenlerin üzerine koyarak geçti.

Bu gün bir magazin haberinde bilmem kim sevgilisi için din değiştirdi türünden bir haber vardı. Benzer geçişler, hatta ben x dinini daha yüce buldum diye "mantığa" dayalı geçişler de olacak.

Ama tüm bunlar doğduğumuz coğrafyaya ait olan kültürel biçimlenişimizi sosyolojik olarak ortadan kaldırmaz. Herhangi bir hıristiyan inancını taşıyan bir kişinin de kendi dininin en yüce olduğuna en az senin kadar inanıyor olması sana ilginç gelmiyor mu ?

Almanya'da isevilikten dönüp müslüman olanlar kadar Türkiye'de de şu ya da bu nedenle islamdan iseviliğe geçenler var. Ama senin de altını çizdiğin bir fark var. orada bu türden geçişleri izleyip vatandaşlarının karşılaşabileceği sorunları şimdiden çözmeye çalışan laik bir anlayış varken Türkiye de dininin değiştirenler hakkında iyi şeyler düşünmeyen bir toplumsal oluşum ve dinsel anlayış var.

Titan 08-09-2008 22:41

Alıntı:

timsah´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126704)
İslam dini, Araplar tarafından kendi kültürlerine göre bir şekilde yayılmış ve kabul görmüş bir
dindir, ister adı putperestlik olsun, ister semavi, sonuçta Türkiyeyi ilgilendiren bir din olmaması
gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Bir de tersten soralım; hrıistiyan toplumların, inanç dışında kültürleri aynı mıdır? Bu kültürler hristiyan inancını biribirlerinin üzerinde tahakküm kurmak için kullanmışlarmıdır? Yani hristyanlık inancı tek ise, o ülkelerin kültürleri ve gelenekleri de aynımıdır? Bir ülkenin geleneği başka ülkelerin inancı üzerinde etkili olmuşmudur? Buna mukabil İslam dünyasında Arap gelenekleri diğer ülkeler üzerinde etkili olmuşmudur?

istavrit 08-09-2008 23:15

interfax haber ajansi acikladi..

2 million ethnic Muslims adopted baptism in Russia while only 2,5 thousand Russians converted to Islam - expert

2 milyon musluman hristiyanligi secerken bu sure zarfinda sade e 2500 rus islama gecmis..

http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=513

ayrica kanada ve amerika binlerce muslumanin islamdan kopmalari dusunemiyorsunuz tabiki..

-InVi- 09-09-2008 01:18

Forumdasim Istavrit
benim sorunum binlerce insanin hangi tercihi yaptiklari degil, benim burada elestirdigim, basligi acan arkadasin desteksiz fikir paylasmasi......
timsaha göre olmamasi gereken birsey, dünyanin her yerinde hergün yeniden canlanarak yasaniyor, yasanabiliyor.....
amerika ve canada'daki insanlarin bireysel tercihleri hakkinda yazdigin "genelleme" bilgiyi birde istersen su linke bir göz attiktan sonra tekrar üzerinde düsün, ön yargilarin engel degilse tabi....

http://www.allied-media.com/AM/default.htm

-InVi- 09-09-2008 02:24

peygamber yasadiginda avustralya kitasini biliyormuydu bilemiyorum
ama bugün islami cografya icinde olmayan avusturalya'da insanlar pek ala Peygamberin tebilg ettigi dine mensup olabiliyorlar
http://de.truveo.com/Australien-22-C.../id/2181850527

timsah 09-09-2008 02:30

Ha gayret biraz daha zorla, az kaldı bir şeyler bulucaksın.
Azimle çiş yapan betonu bile delermiş :)

istavrit 09-09-2008 04:28

sayin invi...

saniyorum amerika kitasinda yasiyorsunuz..

verdiginiz link Data Provided by Bridges TV- American Muslim Lifestyle Network'a ait..
guvenilir bir istatistik kurumu degil, bir islam kurulusu..

sitede 7 milyonu amerika'da, 1 milyon kanada'da olmak uzere 8 milyon muslumanin yasadigini soyluyor...dikkat edersen rakamlardan saglikli bir istatistik olmadigi ortada..rakamlar cok yuvarlak.

butun istatistiklerin dogru oldugunu kabul edelim.

iki ulkenin nufusu yaklasik 330 milyon..

musluman nufusu bu ulkede fethullah gulen ve siz dahil %2.7
ve hepimizin bildigi gibi bu iki ulkede gocmen ulkesidir..

ve bu ulkeler insani gerekcelerle insanlarin dinlerine esit uzaklikta durdugu icin musluman gocmen almaktada sakinca gormezler..ulkedeki muslumanlarin %99'u ya musluman bir ailede dogmustur, yada gocmen olarak bu kitaya gelmislerdir..

amerikali ve kanadali yerli musluman sayisi deyim yerinde ise bir elin parmaklarini gecmez...
bakin caminize..bir tane amerikali, bir tane kanadali gelip sizinle namaz kiliyormu?

bende ayni kitada yasiyorum...islamdan donup hristiyan olmus bir sevgilimde olmustu..
ilginctirki tesadufen islami terk edip hristiyan olan 6-7 ailenin toplantisinada katilmistim,
ayni sekilde onlarida elestirmistim..

isim geregi her milletten insanla iliskim olmustu..bu kitayi iyi bilirim..

fettullah avanesinin yanlarinda gezdirdigi bir kanadaliyada sahit olmustum..arkadas kurnaz...muslumanlar onun uzerinden propaganda yapacaklar diye yanlarindan ayirmiyorlar, elemanda bu firtsatlari iyi degerlendiriyor, gak diyor su, guk diyor yemek...

bu gercekleri sizde biliyorsunuz..
ama kabul edemiyorsunuz..

istavrit 09-09-2008 05:00

sayin invi...

mesajlarinizin sag ust kosesinde bazi bilgiler var...

ne demektir gavuristan...gavur kime denir..sizce ne ifade ediyor..neden bir gavur ulkesinde yasiyorsunuz, neden tercihinizi islamistandan yana kullanmadiniz...
sizi buraya siyonistler, amerikalilar, batili gucler silah zoru ilemi getirdiler..
yoksa siz guantanamo ussunden'mi baglaniyorsuz?

paylasirsaniz sevinirim..

-InVi- 09-09-2008 05:10

sn istavrit
gercekleri kabul etmemek gibi bir saplantim yok,
amerikada yasamiyorum ama müslüman olarak dogmayan ama müslüman olmayi tercih eden almanlar ile ayni camide cokca "saf tutmuslugum" vardir.
evet nasilki ateistler bu toplum icinde "bir elin parmaklarini gecmiyorsa", ateist veya müslüman olmayan toplumda insanlarin "bir elin parmaklarini gecmemesi" aynisi degildir, bu insanlar islam hakkinda ateist fikirlerden de haberdar olarak "mainstream"e karsi bir durus sergilemektedirler.....
almanyada bu bireysel tercihler artik bireysel tercih olmaktan cikmistir, alman devleti basbakan ve ic isleri bakanligi öncülügünde yilda en az iki defa islam konferansini toplamaktadir. sizlerin "yok bu istatistik tarafsiz olmadigi icin güvenli" degil, yok zaten bunlar yasadiklari toplumda hic bir agirli olan insanlar degildi, "feto"nun parmagi vardi" diye basit gerekceler ile yorumlanacak olgular degildir.

adamlar yasini basini almis,
laik sistem icinde yetistirilmis,
sosyal hukuk devletin var olusu insanlari "feodal" yapilanmlara mahkum etmemek icin dim dik ayakta durmakta, islam karisti görüslerin özgürce ifade edilebilnen toplumlar, o toplumlarin icinde islama karsi ciddi bir kamoyuna hitap eden medyalar mevcut, her sehirde "cami yapimina hayir" dernekleri kurulabilmekte, dünyadaki müslüman teröristlerin yaptigi eylemler islami terör olarak yayilmak istenmesine ragmen, bu insanlar müslüman olabiliyor !

alman devleti eyalet hükümetleri araciligi ile neden yeni yapilan camilere ciddi maddi yardimi yapabilmekte ? üc bes kisi icin bu yardimlar yapilir mi ?

burada niyetim ici bos tebligat yapmak degil,
sadece acilan baslik icindeki güdülen mantigin yanlis oldugnu göstermektir.

siz bir haber ajansindan link verince güvenli kaynak oluyor,
bende haber ajanslarinin faydalandigi arastirmalara dayaranak verdikleri haberin kaynagini verince güvneli kaynak olmuyor mu :)?
peki siz söyleyin size hangi kaynak güvenlidir ? ateist mensili olan kaynaklar mi ?

size bu yazdik cizdiklerimi destekleyen alman makamlarinca verilen kaynaklar güvenli mi degilmi ? onlari vermem sizi bozmaz sa seve seve veririm ......

istavrit 09-09-2008 07:51

Alıntı:

-InVi-´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126989)
evet nasilki ateistler bu toplum icinde "bir elin parmaklarini gecmiyorsa", ateist veya müslüman olmayan toplumda insanlarin "bir elin parmaklarini gecmemesi" aynisi degildir, bu insanlar islam hakkinda ateist fikirlerden de haberdar olarak "mainstream"e karsi bir durus sergilemektedirler.....
..

sayin invi...ben felsefeden anlamam, avamim, halkim yani..
anlayacagim dilden anlatirsaniz sevinirim...gizemli soylemler sizi farkli kilmaz, zahiri kurtaramazsiniz..

Alıntı:

almanyada bu bireysel tercihler artik bireysel tercih olmaktan cikmistir, alman devleti basbakan ve ic isleri bakanligi öncülügünde yilda en az iki defa islam konferansini toplamaktadir.....

almanya musluman olduda bizim mi haberimiz yok sayin invi? mesela alman diyanet bakanligimi kuruldu, alman devleti kuran kurslarimi duzenliyor, almanyada devlet eli ile camilermi yaptiriliyor..alman okullarinda sunni islam dersleri mecburmu tutulmaya basladi,.deniz feneri diye bir dernegi almanlar kurup parayi onlar muslumanlar gonderdilerde simdi mahkeme acarak sizi arkadanmi vuruyorlarlar..oysa siz gavuristanda yasamiyormuydunuz?

Alıntı:

.
adamlar yasini basini almis,
laik sistem icinde yetistirilmis,
sosyal hukuk devletin var olusu insanlari "feodal" yapilanmlara mahkum etmemek icin dim dik ayakta durmakta, islam karisti görüslerin özgürce ifade edilebilnen toplumlar, o toplumlarin icinde islama karsi ciddi bir kamoyuna hitap eden medyalar mevcut, .

size ne laik sistemden..hristiyan bir toplumun insana bakisi size uymuyor..bunu ayetlerde ele alalim isterseniz..bu paradoks sizi kurtarmaz..iran tarzi bir seriat ozlemi ile yasarken hristiyan laik bir ulkenin sistemi sizi neden cezbediyor..saflarinizi belirleyin, cifte standartlarinizdan kurtulun lutfen..

Alıntı:

siz bir haber ajansindan link verince güvenli kaynak oluyor,
bende haber ajanslarinin faydalandigi arastirmalara dayaranak verdikleri haberin kaynagini verince güvneli kaynak olmuyor mu :)?
peki siz söyleyin size hangi kaynak güvenlidir ? ateist mensili olan kaynaklar mi ?

size bu yazdik cizdiklerimi destekleyen alman makamlarinca verilen kaynaklar güvenli mi degilmi ? onlari vermem sizi bozmaz sa seve seve veririm ......

sayin invi..

benim verdigim kaynak interfaks haber ajansi..yillardir dunyaya haber servisi yapan ve din egilimleri olmayan bir ajanstir...hatta temelinde dinsizlik yatar..esyanin tabiati geregi oradakilerden bazilari hiristiyandir ama, tebligci veya hristiyan seriatcisi degildir..bu biline..

beni bozmaz sayin invi...siz kaynaklariniz verin gorelim..mesela almanyanin deniz feneri icin actigi dava..kombassanlar, dursun uyarlar...mercimekler, alman devletinin kuruluslari ve adamlarimiydi,....almanyanin bu konudaki yayinlari size referans olmaz mi?

amerika rakamlari verdiginiz link komik oldu..daha tutarli linkleriniz varsa alalim lutfen

-InVi- 11-09-2008 07:41

Degerli Istavrit
keske bu iletiyi asmadan önce biraz zahmet edip yazdiklarimin "acaba hakli olabilir" mi diye sorgulasaydiniz'da ve arastirsaydiniz'da size hic yakismayan fikirlerinizi ve ithamlarinizi belki yayinlamamis olurdunuz.
malum sorgulayanlar ve arastiranlar sadece sizlersiniz, biz böyle biliyoruz, bizler ise hic bir sey arastirmadigmiz icin hic birsey bilmiyoruz, bilmememiz gerekiyor, bilemeyiz.
ilerki saat'lerde tüm bu yalan yanlis ithamlariniza gayet acik ve net cevap vermek niyetindeyim, umulurki kaliplasmis ön yargilarinizdan kurtulursunuz ve benim toplumsal dursum hakkindaki görüslerinizin ne kadar yanilmis oldugnuzu anlarsiniz.
kaldiki her türlü ayeti referans olarak kullanbilirsiniz, malum biz kullaninca tebligat oluyor, bu ayetler sadece siz kullaninca "önemli" oluyor :rolleyes:, buyurun bana uymayan ayetler hangileriymis ? bugüne kadar bir müslümandan bu konuda fetva almadik, müslüman olmayandan alalim;)

bakin sabah sabah aklima nedendir bilmem bir ögüt geldi

ALLAH yanında, yaratıkların en kötüsü, akıllarını kullanmayan sağır ve dilsizlerdir.
Enfal 22

niveru 11-09-2008 13:03

selam,

Konu cok dagilmis gitmis gibi ,gunumuz caginda iletisim araclarinin etkinlesmesi, insanlarin baska ulkelere gerek ekonomik gerek siyasi sebeblerden dolayi yogun gocleri ,bunun yanisira bir meslegi icra edercesine misyonerlik faliyetleri sonucu elbetde bagli oldugu anakulturden ayrilarak degisik dinlere gecenler vardir..Dun bu rakamlar cok daha azdi ama dun etkilesim ve karsilikli iletisimde cok azdi ..

Buna ragmen o ulusun beslendigi ana damarin toptan bir degiseme girmesi bugune kadar raslanmis degildir,semavi dinler cephesinde

Bugun yarin , ilerde almanyanin dini kulturel bir degisime girerek islami bir devlet , toplum olabilecegini soyliyebilirmisiniz , ki elbetde hayir ..
Konunun ana damari da budur zaten , onca iletisime onca misyonerlik fayiletine ragmen turkiye bir hristiyan almanyada bir islam toplumu olmaz olamaz ... Konuyu acan arkadasin anlatmaya calistigi da bu iste ,,
toplumsal olarak ne oldugumuz tamamen icinde yasayip dogdugumuz kulture ,ve o kulturun ne oldugu ise bulundugumuz cografyaya baglidir
Bu kadar acik ve nettir bu ...

timsah 11-09-2008 20:32

Sevgili niveru, Öncelikle sitemize hoşgeldiniz.
Ne demek istediğimi çok iyi anlamışsınız vede anlatmışsınız fakat, konuyu bireysel tercihlere çeken arkadaşlara bunu msnde dahi açıklamaya çalıştım (ismi mevzu bahis değil)
ne yazıkki başarılı olamadım.

İslam ile Hiristiyanlığın amacı, tüm dünyaya hakim olmaktır, öyleyse savaşlar kaçınılmazdır. Bu
son 2000 yıllık dinler tarihinde böyledir. Dinler var olduğu sürece de devam edecektir.

Ancak şu varki İslamın, hak din olduğundan haberi olmadan ölüp giden Hiristiyanlar ve
Hiristiyanlığın, hak din olduğundan haberi olmadan ölüp giden Müslümanların hali ne olacak
acaba, bu dinlere göre? Aynı soru her iki din içinde geçerlidir.

Daha iyi bir çözüm varken niçin dinler yayılmaya çalışılır? Durdurursunuz nufus artımınızı
sorununuz kökünden çözülür ve kimsede acı çekmez. Bu şekilde Tanrılarınız bile
oturdukları yerde donar kalırlar.

-InVi- 11-09-2008 22:47

Degerli Istavrit,
degerli forumdaslarim

alt'daki bölümü size cevaben'den cok sizin gibi düsünen ama söyledikleri fikirlar hakkinda biraz olsun kafa yormamis insanlara yazdim.
bilmem simdi burada yazan gerceklerin kücümseyip kabul etmemek icin hangi bahaneleri ileri süreceksiniz cidden merak ediyorum.

almanya musluman olduda bizim mi haberimiz yok sayin invi?

evet almanyadaki müslüman olmayan vatandaslarin müslüman oldugu artik tartisilmaz bir gercekliktir.
sizin arastirmadiginiz icin, ilgilenmediginz icin veya ön yargilarinz buna engel oldugu icin arastirmamis olabilirsiniz, bilemiyorum

mesela alman diyanet bakanligimi kuruldu,

evet kuruldu, diyanet isleri baskanligi degil ama islami toplumu birlik olarak bir masada toplamayi basardi, ve onlarin dini deger yargilari hakkinda,
makul siyasetler gelistirmek amaci ile Federal Hükümeti Islam Konferansi hem organisayon olarak hemde bagliyici karar alma bagliminda gelismekte.
Almanyadaki islam dinin sadece göcmen ailelerce degil, her gecen gün güclenerek artan "yeni" müslümanlarin varligi bu Konferansi toplmaya adeta zorunlu hale geldi. Islam Konferansi icinde hemen hemen tüm islami dernek / kurulus ve cemaatler vardir.
Islam Konferansina baskanlik eden ise Basbakanin kendisi olup, Icisleri bakanliginca yürütülmektedir. Bu konferans almayadaki ne göcmen müslümanlar icin
nede sizin kücümsemek istediginz "üc bes müslüman" icin toplanmaktadir. almanyanin ikinci büyük dini olan Islam adina yapilmaktadir, katilimcilar arasinda Müslüman Almanlarda dernek yöneticisi siftai ile bulunmaktadir.
Bundan önceki verdigim kaynagi kücümsemek icin o ülkelerin "su kadarcik kismi müslmanmis" acizsinden baska bir tepkiniz olmadi, bahsi gecen sayi ise bugün bati avrupa ülkelerin nufsunun tümü veya yer yer yarisi kadadir, ama bu gercekler sizi ilgilendirmiyor olabilir.

alman devleti kuran kurslarimi duzenliyor,

evet alman devletinin kuran kurslarina destek olmamasi icin hic bir yasal engel yok, sorun islami cemaatlerin kendisinde, ve islam icindeki tek karar verebilecek organlarin olmamayisi, yerel yönetimlerince islami cemaatler birlik icinde hareket ettiklerinde, belediyelerden ve eyalet hükümetinden hem direkt olarak maddi destek alma haklari olacak hemde indirekt olarak bu gibi dini kurumlara bagis yapanlar, verdikleri bagislari gelir vergisinden düsebilecekler.
dedigimz gibi burdaki sorun alman hükümetlerinde degil, buradaki sorun islami cemaatlerin bugüne kadar birlik olamamasinda, Islam Konferansi bu yüzden önemli.

almanyada devlet eli ile camilermi yaptiriliyor.

evet yaptiriyor, duisburg kentinde kuzey ren vesfalyanin en büyük camisi su anda insaat halinde ve caminin masraflarinin 3.500.000 euroya yakinini eyalet meclisi tarafindan karsilanmakta.
bilmem hic ilgilendiniz mi, ama bilgilendirilmenizde fayda var, almanyda hristiyanlar beyana olan bir uygulama ile brüt gelirlerinden bir kismini devlet bahsi gecen kiliseler adina direkt keser, müslümanlarin bir tek cati altinda toplanmisliklari olmadigindan, böyle bir uygulama müslümanlara uygulanamamakta ve müslümanlar bu vergiden, vergiyi vermek istemeyen diger almanlar ile muhaf tutulmakta.
devlet bu vergileri toplayip direkt olarak bahsi gecen hristiyan cemaatlere aktarmakta ve hristiyan cemaatler faaliyetlerini bu paralar ile sürdürebilmekte.
sizin anlaycagniz, müslümanlara verilen üc bucuk milyon euro'da eyalatlerin kendisi karsilamakta.
Veya baska bir örnek verecek olursak, Almanyada Alevi Derneklerince BIN YILIN TÜRKÜSÜ diye bir kültürel etkinlik düzenlendi, ve bu etkinlige ayni makamlar masraflarin büyük bir kismini karsiladilar.

alman okullarinda sunni islam dersleri mecburmu tutulmaya basladi,.

alman devlet okullarinda din ve ahlak dersleri on yillik zorunlu egitim'de mecburiydir, din kültür dersleri cocuklarin ayid oldugu mesheplere göre verilmektedir, yani o ders saati icin sinif "ikiye bölünür" ve ayri ayri odalarda ders verilir, eger okul katolik veya prostestan bir okul ise, derslere devletin memurlari degil, kiliseden din adamlari tarafindan verilebilmektdir.
göcmen cocuklarina bu derslere girmek serbst oldugu gibi, ANADILDE EGITIM dersi icinde Islam din kültür ve ahlak dersleri verilebilmektedir, öyle ki dersleri verebilmek icin dersi talep eden yeterli ögrenci saysini bulmak sarti vardir. Burada en son gelisme ise, Türkiye Cumhuriyeti bu derslere girecek ögretmenlerin maaslarini kendisi karsilabilecegi teklifinin yapilmasidir.
Eger cidden bu konulari biraz olsun ilgilenmis olsa idiniz, bilmeniz gerekirdi ki, almanyada sadece Din kültür dersleri degil , Alevi-Islam dersleri verilebilmektedir, ders programlarini alevi cemaatleri kendileri hazirlamakta ve cemaat icinden eger yetki ve yetenegi sartlara uygun egitmen / dede/ haci / hoca varsa derslerin bunlar tarafindan verilebilmesi mümkündür.

deniz feneri diye bir dernegi almanlar kurup parayi onlar muslumanlar gonderdilerde simdi mahkeme acarak sizi arkadanmi vuruyorlarlar..oysa siz gavuristanda yasamiyormuydunuz?

bildigim kadari ile bahsi gecen deniz feneri dernegi almanyada kayitli olan ve alman kanunlarinca islev gören bir dernekt(ti) ve simdi yolsuzluklar ile gündemde ve alman yargisi yakin tarih'de kararini verecektir, ben almanyadaki deniz fenerine bagis yapmadim, yapanlar ise istedikleri an alman savcilarina sikayetci olabilirler. benim neden bu tür kisiler ve isler ile bir isim olsun ? sirf müslüman kimliginden dolayi mi ?
diger yesil sermaya olarak bilinen isletmeler ise bildigim kadari ile alman hukukunu ilgilendirecek bir tarafi yok, insanlar öyle veya bölye güvenerek onlara yalan söyleyenlere imzaladiklari kagitlara bakmaksizin para vermisler, verdikleri kurumlar büyük cogunlugu Luxemburg vergi mükellefi olan kuruluslar ve davaci olmak isteyen vatandaslarimiz oradaki ticari mahkemelere gitmek zorundalar.
Bu isin türkiye ayagini hesabini ise ne bana nede benim gibi müslümanlara kesme hakkiniz var. ben parami bunlara vermedim, ve acikcasi verenlere ve paralarini kayip edenlere de acimiyorum. Gönüllü olarak bir kar-zarar isine girmisler, ve paralarini akibetini takip etmek gibi bir düsünceleri olmammis, Enfal22 belki bu insanlara da hitap ediyor, belki ?

size ne laik sistemden..hristiyan bir toplumun insana bakisi size uymuyor..

ee artik izin verin bana neyin uyup uymadigini ben karar vereyim, hem sizin benim laiklikten sikyatci oldugmu neye göre idaa ediyorsunuz ? türkiydeki bir kac yüzü tüysüzünün militarist despotizimini bana laiklik diye tanitmayacaksiniz galiba ?
dedigim gibi bazen ön yargilariniz cidden saglikli fikir üretmenize engel oluyor

.bunu ayetlerde ele alalim isterseniz..bu paradoks sizi kurtarmaz..iran tarzi bir seriat ozlemi ile yasarken hristiyan laik bir ulkenin sistemi sizi neden cezbediyor.

daha öncede dedigim gibi ne hikmet ise bu ayetler sadece sizin isinize gelince önemli oluyor, ama ben ayni kitaptaki ögütlere dayanarak fikirlerimi paylasirsam "biz zaten o kitaba" inanmiyoruz oluyor. istediginz ayeti getirin yorumumu ona göre yaparim ama kurtarilmayi gereken ben degil, sizin bu ön yargilarizindan kurtulmanin geregidir. Hristiyan laik ülkesi tüm vatandaslara esit sartlarda hizmet götürmek ile mesgul, buna din hizmetlerinin alt yapisini olusturmak da dahil, taktir ve türkiye tarafindan mutlaka bir gün taklit edilmeli diye düsünüyorum. Kaldiki benim ile iran rejimi arasinda neye dayanrak bir bag kurabildiniz onu da anlamis degilim....ön yargilariniza dayanarak olmasin ?!

saflarinizi belirleyin, cifte standartlarinizdan kurtulun lutfen..

saflarimiz belli ve hergün daha da gücleniyor.....

Evet arkadaslar, burada su konuya cidden aciklik getirmekte fayda var, insanlarin bireysel tercihi veya tercihsizligi beni zerre kadar ilgilendirmiyor, yani almanya birgün "müslüman" olacak veya olmayacak bilemiyorum ve basligin asil sorunu da bu degil, baslik müslüman olmayan bir laik, hristiyanligi tam manasi ile yasamayan, kismen deist olan, tercih edecegi din hakkinda tüm bilgilere etraflica ulasabilen, siyasi konjünktüre bagli olarak islamin yer yer toplumsal hayatin düsmani olarak beyan edilebilinen, ateist derneklerinin son derece legal ve esit sartlar altinda kendi misyonlarini uyulandigi, sosyal hukuk devletin güclü bir sekilde isletebildigi bir ülkede, tüm bu negatif verilere ragmen, insanlar müslüman olabiliyor, bir yilda 4000 müslüman sadece almanyada, bu artik bir bireysel tercih olmadigi icin, devlet bu konuya kendisini sorumlu hissetmek zorunda kaldi. beni sasirtan ve üzen sizlerin bunu neden anlamak istemediginiz ?
bu din belki arap topraklarindan yayilmaya baslanmistir, türkler olarak bu dine kilic zoru ile tabi kilinmisizdir, ama gercek su ki halkimizin büyük cogunlugu gönüllü olarak bu dine kendilerini tabi tutabilmekte. elin almani, elin fransizi, polonyalisi, amerikalisi, ispanyolu bu dini kendi öz iradesi ile secebilmekte.

bu insanlarin cikar iliskisi vardir demek ile sadece kendinizi kandirmaktan baska ne elde ediyorsunuz onuda anlamis degilim.
peki islam dininden cikip hristiyan olan yokmu , tabiki var ama basligin konusu degil, ben bundan rahatsizmiyim ? asla !
beni insanlarin dinsel tercihleri degil toplumsal duruslari ilgilendirmekte, ama sizin gibi MÜSLÜMANLIGI SECEN insanlarin varligni ve gercekligini yok sayamiyorum.

Islam toplumu neden olamiyormus onuda anlamis degilim, var olan bir toplumun güclenerek varligini sürdürdügünü görmek istemek neye hizmetdir ?
evet bu din artik dünyaya yayilmistir ve öz itibari ile toplumsal hayatin gercegidir. dünyaya hakim kilmak icin mi yola cikilmistir yoksa nefis terbiyesini ayakta tutabilmek icin mi bu ayri bir konu basligi altinda tartisilir.

Konuyu acan arkadasin bu baslik ile ön yargilarini tatmin ve güclendirmek istemistir gercekler ile ilgisi yoktur.
bir sonraki konu basliginda FANTAZILERINI daha da olgunlastirmis olarak görmek hepimizi mutlu edecektir ;)

Alman Icisleri Bakanligi ALMAN ISLAM KONFERANSI
http://www.bmi.bund.de/Internet/Cont...le.pdf/DIK.pdf

Alman Hükümetinin ALMAN ISLAM KONFERANSI'nin Resmi Beyani
http://www.bundesregierung.de/nn_565...r-zeitung.html

ALMAN ISLAM KONFERANSI ÜYELERI
http://www.bundesregierung.de/Conten...cationFile.pdf

Alman Eyaletinin Duisburg'daki yapilan Cami icin ödedigi Para
http://www.bild.de/BTO/news/aktuell/...richtfest.html

Almanlarin Islama büyük ilgi duydugunu ben degil Idea ( hristiyan haber ajansi) söylüyor.
http://www.idea.de/index.php?id=355&tx_ttnews[tt_news]=67286&tx_ttnews[backPid]=18&cHash=68900b07d0

Alman Müslümanlarin sayisal konumu hakkinda Laik/Dinsiz Basindan bir makale, malum dinciler önyargisiz olamiyor :)
http://www.spiegel.de/politik/deutsc...459544,00.html

Alman Müslümanlarin almanca olarak cikardigi Islami Gazete
http://www.islamische-zeitung.de/

Almanyadaki Müslüman Cemaatin Baskani Eyup Axel Köhler
http://www.zentralrat.de/4703.php

Almanca dilinde Kurani Kerim denilince akla gelen müslüman Alman
Murad Wilfried Hoffmann
http://www.eurasischesmagazin.de/art...kelID=20040904

Dünya Müslüman Avukatlar Birligini Yönetmis bir müslüman alman
Abu Bakr Rieger
http://www.abubakrrieger.de/

Alman Müslümanlarin Konumu hakkinda en ciddi makale
http://www.spiegel.de/politik/deutsc...459544,00.html

Doktorlar sorgulayip sorgulayip sadece ateist olmuyor,
müslüman da olabiliyor...
http://www.dailymotion.com/video/x2h...ieren-zum_news

Olacak sey mi Adam okumus avukat olmus, sorgulamis sorgulamis ve sonra müslüman olmus.....
http://www.dailymotion.com/relevance...ed-to_politics

Dünyadaki Müslümanlarin ülkelere oran ile dagilimi
http://www.islamicpopulation.com/index.html

Bir dua ile kapatalim ;-)

http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...ure=16&ayet=90

placebo 12-09-2008 00:24

Sn. İnvi mütemadiyen Almanya da ki müslümanlardan bahsedip istatistik yapmaya çalışıyorsunuz.Köln Halifesi Metin Kaplan cemaatindenmisiniz nedir?Anlayamadım ki ben..

-InVi- 12-09-2008 00:41

Köln Halifesi onu tabi olanlarin halifesidir, almanyadaki tüm siyasi ve dini dernekler gibi aktif'dir ve alman yasalarina göre suc islemedikce örgütlenmesinde bir mani yoktur. asil faaliyet alani almanya disi oldugu icin ( türk devrimci sol örgütleri gibi ) hic bir cezai isleme tabi olmamislardir. türkiyenin metin kaplani iyade etme istegine ( o günlerde mevcut olan ölüm cezasi nedeni yüzünden ) hep karsi cikilmistir.
örgütlenmesi yakin tarihe kadar serbesti, 11.09'dan sonra tüm toplumlarda bir "kurban" sunulmasi gerektiginde, almanya icinde en kücük cemaati olan Almanya tarafindan "dünya terörüne" karsi kurban edilmistir, hak etmismidir ? etmistir !
dogru kurban mi secilmistir ? kismen !
"kilosu agir" bir kurban mi secilmistir ? hayir !

Kaldiki istatiskik felan da yaptigim yok, var olan güvenli ve gercekleri yansitan istatistikleri kendi fikirlerim icin kullanmisim, bu da suc degil ya ? birseyi zorla ispatlamaya da gerek yok , cünkü gören gözler icin herseyi ap acik ortada....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:54 .