07-09-2008, 23:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
Türkiyedeki Müslümanların Anlamak İstemedikleri
İslam dini, Araplar tarafından kendi kültürlerine göre bir şekilde yayılmış ve kabul görmüş bir
dindir, ister adı putperestlik olsun, ister semavi, sonuçta Türkiyeyi ilgilendiren bir din olmaması
gerektiğini vurgulamak istiyorum.
Türkiyede Müslümanlar başka bir coğrafyada yaşamış olsalardı acaba, yinede İslamiyeti seçerlermiydi?
Bu soruya net bir yanıt vermek gayet basit.
Eğer Türkiye coğrafi olarak Avusturya, Almanya arasında bir bölgede olsaydı, şu anda İslam
yerine Hiristiyanlığı savunuyor olacaklardı.
Dolayısı ile bu forumu okuyan ve yazan Müslümanlarda, bizimle bu forumda Hiristiyanlığın çelişkilerini tartışıyor olacaklardı.
Tarafsız bir şekilde iyi düşünmenizi istiyorum biz Tanrı tarafından seçilmiş falan değiliz,
sadece, coğrafi olarak Araplara daha yakınız.
İşte Türkiyedeki Müslümanların anlamak istemedikleri budur.
|

08-09-2008, 00:14
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
tabi ya,
zaten müslüman olarak dünyaya gelemyen ama sonradan müslüman olan hic kimse yok, bilimsel, matematiksel ve nesnel olarak böyle birsey yok zaten.....
|

08-09-2008, 00:21
|
 |
Üye
|
|
|
|
Örnek olarak bir toplum ver hadi? üç beş kişiyi kaide olarak algılıyorsan orası başka, zaten
Avrupada bu tür saf Almanları bulmak zor olmasa gerek. Heriflere yedirin içirin, sonra
adamın feleği şaşınca müslüman edin adamı, sanki bilmiyoz
|

08-09-2008, 00:36
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
timsah,
insanlar pek ala basit nedenlerden dolayi "dinsiz" veya "allah"siz olabilirler, yani sonucta bir beyana tabi olan bir olgu, ama müslüman olmayan bir insanin bunu yapmasi, bir istek, bir arzu, bir sorumluluk üstüne alma olgunlu gerektirir, senin gözünde üc bes kisi olabilir, ama bati avrupada bir cok din degistiren müslüman oldugu gibi, sirf almanyada yaklasik yilda 4000 insanin müslüman oldugu bilinmektedir, ve alman siyaseti artik bunlari göz ardi edemez, ben bunun böyle oldugnu biliyorum, görüyorum, gözlemiliyorum, takip ediyorum, benim icin insanlarin bireysel tercihidir, bu bireysel tercihlerini kücük düsürmek ise bana yakismadigi gibi aslinda sen kendine de yakistirmamalisin.
kaldiki senin baslik yanlis, itham ile dolu, ne demek müslümanlar anlamiyor ?
bir insan belki bir müslüman ailede , bir müslüman cevrede dogmus olabilir, ama bu insanin müslümanca hayat tarzi yasamak istememesine engel olmadigini sizlerin vermis oldugnuz birseylse tercih en güzel örnegidir belki.
kaldiki on yilda 40 000 yeni müslüman olmasi bekleyen almanya hükümetleri senin kadar düsünmüyor mu ? onlarin akillari yok mu ? diger ülkelerdeki konumlari hakkinda bir bilgin yoksa, en laik fransaya bir göz at, en liberal skandinav ülkelerine bir göz at, dogu blokunun ateist ülkelerindeki insanlarin duvarlarin yikilmasi ile dine olan eglimlerine bir göz at, bunlarin hic birisi senin burada basit gerekcelere yazdigin ile es deger degil.
müslüman olan insanlar arasinda toplumsal hayatin icinde kendilerini ispat etmis kisilikli inssanlar var, onlarin kisiliksiz bir sekilde böyle bir ciddi tercihi yapacaklarini düsünmüyorum, peki senin bildiklerinin ispati ne ?
yani neye dayanrak söylüyorsun ?
kendi ön yargilarin mi yoksa bu konu hakkinda daha önce ciddi bir ön arastirma yaptin mi ? yoksa niyet okumaya mi deniyorsun ?
almanydaki diger kendini semavi dinlerin son temsilcisi diye kabul gören BAHAI'leri saymiyorm bile bu yazdiklarima, ki onlar daha güclü bir sekilde gelismekteler....
Konu -InVi- tarafından (08-09-2008 Saat 00:42 ) değiştirilmiştir.
|

08-09-2008, 00:46
|
 |
Üye
|
|
|
|
-InVi-´isimli üyeden Alıntı
bati avrupada bir cok din degistiren müslüman oldugu gibi, sirf almanyada yaklasik yilda 4000 insanin müslüman oldugu bilinmektedir
|
Peki yılda kaç kişi İslamdan çıkıyor bu istatiğide verirmisin arkadaşım?
Yoksa seni yılda kaç kişinin müslüman olduğumu ilgilendiriyor?
Yazdığın cümlelere dikkat et, içinde kendinle çelişen cümleler var, işimi uzatma.
İlk mesajını neden editledin İnvi?
Almanya ile verdiğin cevaba karşılık verdiğim cevap boşa gitti ne yapıcaz şimdi?
Konu murted tarafından (19-09-2012 Saat 20:26 ) değiştirilmiştir.
Sebep: Arka arkaya girilen kısa mesajlar birleştirildi.
|

08-09-2008, 01:05
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
sorun islamdan cikma degil
sorun islam cografyasinda yetismeyen insanlarin neden müslüman olduklari, ki senin desteksiz fikirlerine göre böyle birsey olamaz, olmamal......
kendim ile celisen bir sey yok, burada senin düsünemeden yazdiklarindan baska birsey yok, ilk defa bu konuyu birisi ile sohbetlesmiyorum,
beni insanlarin bireysel tercihleri hic ilgilendirmiyor, birisi birsey idaa ediyorsa birak bizde sorgulayalim, bundan en son sen rahatsiz olman gerekir......
evet toplumsal konumum tibari ile, kimlerin neden müslüman oldugunu yakinen bire bir sohbetlerimden biliyorum.
ve senden kendi görüslerini destekleyenlerin ne oldugunu merak ediyordum, vaz gectim, artik merak etmiyorum cünkü umutlu degilim.
hic bir cümlesini cikarmadim,
rakamlari alman kaynaklarindan verebilirim, ama bu kez'de "tebligat"ci mi oldun gibi bir tepki ile karsilasabilirim, o yüzden vermeyi düsündügüm kaynaklari vermekten vaz gectim.
yilda 4 bin müslüman olmayan müslüman oluyor, sadece almanyada......gerisini sen düsün
Konu murted tarafından (19-09-2012 Saat 20:25 ) değiştirilmiştir.
|

08-09-2008, 01:17
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili İnVi,
Konumuz, toplum olarak Türkiyenin neden ve nasıl müslüman olduğu ve başka coğrafyada
olsaydı ülkemiz yinede müslüman olurmuydu ile başlıyor.
Lütfen kişileri karıştırmadan olayı toplum olarak değerlendir, ben 70 milyondan
bahsediyorum sen 3 4 bin kişiden bahsediyorsun konuya vakıf olmanı diliyorum eğer bir
fikrin yoksa konuyu baltalama lütfen.
-InVi-´isimli üyeden Alıntı
hic bir cümlesini cikarmadim,
rakamlari alman kaynaklarindan verebilirim, ama bu kez'de "tebligat"ci mi oldun gibi bir tepki ile karsilasabilirim, o yüzden vermeyi düsündügüm kaynaklari vermekten vaz gectim.
yilda 4 bin müslüman olmayan müslüman oluyor, sadece almanyada......gerisini sen düsün 
|
Tamam İslamdan çıkanların sayısınıda ver o zaman diycem (dedim zaten)ama, konumuz bu değil.
Konu murted tarafından (19-09-2012 Saat 20:25 ) değiştirilmiştir.
|

08-09-2008, 01:38
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
degerli timsah,
demek kendi düsüncelerini destekleyecek hic bir bilimsel veya gözlemleyebilecegimiz bir veri yok elinde ?
yoksa varda sonraya mi sakliyorsun  ?
|

08-09-2008, 01:52
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Türkiye'deki müslümanların anlamak istemediği en temel hadise; ateistlerinde insan olduğu.
Ayrıca lütfen sevgili müslümanlar; ateistleri size tanrının yokluğunu kanıtlamak zorunda değildirler. İddia makamı olarak varlığını kanıtlaması gereken sizlersiniz. Hepinizi öpüyorum gözlerinizden.
böyle de insancıl sevimli bir adamım yahu.
|

08-09-2008, 03:43
|
|
Üye
|
|
|
|
İnsan anlamkeş bir varlıktır.O gördüğü,işittiği,tadını ve kokusunu aldığı her ne varsa; bir anlam koşmak, bir isim koymak zorunda hisseder…
Bir de ‘göremedikleri’ vardır.Daha doğrusu gördüklerine bir türlü getiremediği ‘gözle görülür açıklamalar’.Metafiziğin baş aşağı edip işte göremiyoruz dediği ancak bilimin;doğru yerden bakıldığında görebileceğimizi söylediği açıklamalar.Boşluk ve anlam yitimi burada başlar.O boşluklar,cevapsız kalan sorular yani…Bir zamanlar çok fazlaydılar . bugün belki biraz daha az ama bir şeyden eminiz ki uzak olmayan bir gelecekde,çok daha azalacaklar .Çünkü yanıtlarımız çoğalacak.Bilebildiklerimiz ve bilemedikerimiz arasında ki bu çatışma sürerken toplumsal bir bilinç şekli olarak dinsel düşünüş vuku bulmuştur.Din tarihsel koşullara ve kendi öz niteliklerine göre bir inandırıcılık yeteneğine sahiptir.Bu yetenek toplumsal ilerleyişin seyrine,akut tarihsel sıçramalara göre değişkenlik gösterir.İnanırları bazen çok bazen da az olabilir.Tarih yazıcıları bize göstermiştir ki,insanlığın dine,mucizelere olan bağlılığı en çok açlık,kıtlık dönemlerinde yükselmiştir..1780’lerin sonlarına doğru Fransada kıtlık dönemlerinde ülkenin farklı yörelerinden çıkan, ‘meryemin kucağında bebekle görünme mucizesi’ni hatırlayabiliriz: 'Önümüz de ki yıl tüm dünyada sınırsız bolluk olacak...' Meryem bunları söyler ve göz yaşları içinde yok olur.Bu söylenece ağızdan ağıza yayılmış,geleneksel fransız kültürüne yer etmiştir…İlerleyen yıllarda Avrupada benzer mucize söylentileri dolaşmaya başlamıştır.Bu defa da karakterler o ülkelerin tarihinde ki azizler veya diğer kutsal kişiler olmuştur…Umut ve yanıt arıyorsa birileri ve bu arayışın zahmetsiz olmasını istiyorlarsa din birebirdir.Forum üyesi sayın InVi Avrupada insanların akın akın dine özelde de islama yöneldiğini dile getirmektedir…Durum pek öyle değildir…Din genel olarak tüm yerkürede bir gerileme yaşamaktadır.Dinlerinde bir yakıtı vardır ve bildik biçimleriyle varlıklarını sürdürmeleri mümkün görünmüyor.Tam bu nedenle;Avrupa’da 1600’ler den başlayarak,din, geri çekilir.Doğu toplumlarının batıya olan bağımlı yapıları,doğudaki din kurumunun da,gerilemesini sağlıyor.Batı, şeriatçı bir yapı yerine ‘ılımlı islamı’ koyuyor.Batı tıpkı kendinde olduğu gibi (hıristiyan-demokrat) burda da müslüman demokratlık kavramını öneriyor …Öyle bir demokratlık ki bu neo-liberal,saldırgan,akılsız, ve müsrif.Yeryüzünün tanrısı küresel kapitalizm,sömürgelerini de kendi suretinde yaratıp duruyor.Küçük Amerika deyimini duymuşsunuzdur..Bir tarafdan büyük geri çekilme yaşanırken, dünya sisteminin tekamülü gereği yeni dinsel biçimler doğuyor.’Yeni dindar’ din gereklerini yerine getirip bir tarafdan da çağın her türlü ‘özgürlüğünü’ yaşıyor…
Dünyanın hemen her yerinde, her toplumal sınıftan bireyler din değiştiriyor,tanrıtanımaz oluyor ya da onlarca farklı düşünüşden birini benimseyebiliyor.Bu bazan Roger Garaudy (eski fransız komünist partisi sekreterlerinden) olup,sıkı bir politik yapıdan çıkıp,müslüman bir kadına aşık olarak ,üstüne içsel- ahlaki nedenlerle müslüman olabiliyor.Bazen,Russel mahkemesinin üyelerinden,ünlü fizikçi,Shoichi Sakata olup Hinduizme girebiliyor.Bazen 21.yy da bir rahibe Karen Armstrong olup kırklı yaşlarında ateizmi seçebiliyor.Bazan bir müslüman ülkede cemaat lideriyken inançlarını terk ediyor. J
Örnekleri çoğaltmak mümkündür.Çağımızda, Batıda ki bazı toplumsal katmanların doğu mistizmine ve islama bir ölçüde ilgi duydukları doğrudur. Gelir düzeyi ortanın üzerinde,eğitimli kişilerdir bunlar.Yaşadıkları ekonomik doygunluk,anlam yitimi,salgın gibi yayılan güvensizlik bu durumun başat nedenleri olarak görülebilir çünkü doğu mistizmi onlara fazlasıyla çekici gelebilmektetir.Bunun adı da umutsuzluktur.Kafka boşuna dememiş ‘korku çağı’ diye…Göğe uzanan devasa binalar,karanlık ve güvensiz sokaklar.Aydınlanma ve öncesinin tüm estetik algısının yok olduğu şu yeni zamanlar… Sayın In-Vi’ nin dile getirdiği durum –Almanya örneği- konuşulmaya değerdir ama öncelikle Almanyada ki yeşil kuşak projelerini göz önünde bulundurmak gerekir.Amerikadaki cematleri, devasa bütçe ve kudretlerini de unutmadan ...Batının belli toplumsal katmanlarında ki bu sınırlı yönelişi ‘batı islama koşuyor’ diye okumak pek sağlıklı görünmüyor.Söz konusu olan milyonlardır.Bu insan kitlesinin uzun vadede ne tarz bir inançsal tercih içine girip/girmeyeceğini bilebilir miyiz ? Bu soruya,en azından şimdilik,yanıt verilemez…
Eğer doğa hakkındaki cahillik tanrıları doğurduysa,doğa bilgisinin onları yok etmesi beklenir.
Konu Lucretius tarafından (08-09-2008 Saat 04:26 ) değiştirilmiştir.
|