![]() |
Müslümanlara 10 soru ?
Muhabbetler,,
1- Allah mekandan münezzehtir, öyleyse Allah nerededir sorusuna cevabiniz A) Hicbir yerdedir B) Arstadir C) Allah heryerdedir D) Hicbiri, soyle ki;......... 2- Allah'in duygulari varmidir ? Yani sevmek, kizmak, ofkelenmek, intikam almak/duymak, dislamak, bagislamak, dusunmek vs.. A) Hayir B) Evet C) Hicbiri, soyle ki;......... 3- Allah'in hicbirseye ihtiyaci yoktur, öyleyse insanlarin kulluguna da, iyi veya kotu olmalarina da, kullarina emirlerine iletmede kelimelere, kitaplara, meleklere, peygamberlerede ihtiyaci yoktur. Taninmaya, inanilmaya, bilinmeye ihtiyaci yoktur. A) Ihtiyaci vardir B) Yoktur, olamaz C) Hicbiri, soyle ki;........... 4- Kuran'da her millete kendi dilinde peygamberler gonderildigi yaziyor, bunlara Kuran örnekler veriyor mu ? Yani Japon peygamber Xudda'yi da kavmine elci olarak gonderdik diyor mu ? A) Hayir B) Evet Cevap, hayir ise sadece yahudi peygamberlerin anilmasini araplarin diger milletleri tanimamasina mi bagliyorsunuz ? 5- Allah'in bukadar melekleri var iken, neden her insana birer melek gondermiyor elci olarak ? 6- Muhammed'in sinavinin sinavligi kalkmistir, soyle ki, bizler onun agzindan Allah'i taniyoruz, ancak o melekler, miraclar mucizeler ile biliyor. Yani inanmamak gibi bir secenegi kalmiyor. Peygamberlerde sinava tabi midir ? A) Hayir, onlar direk cennetliktir B) Evet C) Hicbiri, soyle ki.......... 7- Kuran'in evrenselligi sadece arap kavimleri icin midir ? Eger araplarin anlamayacagi seyleri aciklamamis ise, mesala kangurunun yavrusuna nasil karninda tasidigini sefkatini anlatmamissa, ozaman kuran nasil evrensel bir kitap olabilir. Araplarin bilmedigi seyleri aciklamayan, araplarin anlama seviyesine gore indirilen, onlarin dilinde olan, diger milletlere hic hitap etmiyen bir kitap nasil evrensel olabilir. Arap deyimleri ile, adet kultur orfleri ile dolu bir kitap nasil olur da japon'a hitap edebilir? A) Kuran evrensel degildir B) Kuran evrenseldir, örnegin .......... 8- "Yar üstüne yar sevilmez" Muhammed hic asik olmusmudur ve bu askindan sonra evlenmedigini belirtmismidir ? Kaynak delil vs. varmidir ? A) Hayir B) Evet........... 9- Kuran'da mecaz var midir, var ise kuranin apacik oldugu ile celismez mi ? Ya kuran apaciktir, mecaz yoktur, ya mecaz vardir kuran apacik degildir. A) Mecaz vardir, apacik bir kitap degildir B) Mecaz yoktur, apacik bir kitaptir C) Mecazda vardir, apaciktir hemde .................... 10- O hicbiryerde yok, onun hicbirseye ihtiyaci yok, onun eksigi kusuru yok, onun gereksinimleri yok, onun basi sonu yok, onun sekle gorunume ihtiyaci yok. yok yok yok. . . Bukadar yoktan sonra varligin nesi kalir ? Allah'in sifatlara da ihtiyaci yok, isimede, bilinmeyede.. Bu karadelik gibi allah'i da yutar en sonunda, allah'in var olmaya da ihtiyaci yok..!!! Iste bukadar. Sonsuz dusunce.. A) Allah'in ihtiyaclari vardir B) Yoktur C) Allah insanin gorkemli halidir, yer icer, sever, kizar, dua eder, beddua eder, över vs. D) Allah'in varligi ile yoklugu arasinda ki fark, "allah vardir - ya da "allah yoktur" tumcelerinden ibaret.. |
1- d (bkz-5)* ;)
2- b 3- c; Allah duygulara sahiptir. Kur'an da zaten kendi ruhumdan ruh üfledim diyerek, kendinde olan sıfatların özelliklerin tamamının insanda da olduğunu ortaya koymuştur. İyilik, kötülük, güzellik, çirkinlik, kıskançlık vb herşeyi buna yorumlayabiliriz. Yaratma gücümüzü de unutmayalım. Yani kıskançlık, öfke gibi duyguların iyilik veya kötülüğü biz insanlar tarafından değerlendirilmiştir. Yani bunları birer zaaf olarak görmek beşeri bir düşüncedir. 4-a; Kur'an da 2500 ayrı peygamberin geldiği yazıyor fakat her millete tek tek atıfta bulunulmuyor. Zaten bulunulması da mantıksız.Sonuçta bütün insanlığa gönderildiği yazıyor bu yeterli. 5-Çünkü insanların, Allah'ı bulmak için elçiye ihtiyacı yoktur. İnsanların ahlak kuralları için elçiye ihtiyacı vardır. Ayrıca insanlar meleklerden üstündür. Allah melekleri elçi olarak gönderirse, insanların özgür iradelerine müdehale etmiş olur. melekleri gönderene kadar kendi gözükür zaten böyle bir amacı olsa. İnsanları yine insanları göndererek yola getirmek daha mantıklıdır. Mevlanadan alıntı yaparsak ; * "o'nu hristiyanlarin hacinda bulmaya calistim , ama orada degildi.hintlilerin mabedine , eski pagodalara gittim , hicbirinde en ufak izine rastlayamadim.daglari , vadileri gezdim , ne doruklarda ne de derinde bulabildim o'nu.mekke'ye , kabe'ye gittim orada da degildi.alimlere , filozoflara sordum , idraklerinin otesindeydi. derken kalbimin icine baktim...orada , oylece durmaktaydi...o bulunabilecek baska hicbir yerde degildi" Ayrıca birinci sorunun cevabı da bunun içinde saklı ;) 6-a; kur'ana göre cennetliktir bana sorarsan olay karmaşıklaşır :D Konu dağılacak fakat ben hiçbir peygamberin mükemmel olduğuna inanmıyorum. Mükemmel olursa putlaşır çünkü. Ayrıca bütün insanların cennete gideceğine inanıyorum. Sakın bu düşüncelerimi sorgulamayın yüzyüze iken bile derdimi zor anlatıyorum millete :D 7-Kur'an arapların bile anlayamayacağı bir şekilde yazılmıştır. hatta bugün bile kimsenin anlayamayacağı bir şekildedir.çünkü arapça yazılmış olmasına rağmen, arapların en baba dil bilgini bile kuranı yanlış yorumlar. çünkü zamanın arapçası salak çöl bedevilerinin maymunca konuşmalarından oluşmaktadır.Arapça bir metin yazmak için bile yetersizken nasıl milyonları peşinden sürükler ki ? kuranın içinde ÖR :"arapça, süryanice, latince, ibranice" vb gibi zamanın en ağırlıkta kullanılan dillerinden kelimeler vardır. bunlara hakim olmayan hiçbir insan kuranı yorumlayamaz. özürlü prof geçinen arap artıkları, çıkar örtü kadının namusu şerefidir diye ağlarlar. Yanıt B 8- Muhammed aşk adamıdır :D. Ben Muhammedin belirli bir yaşa kadar işi iyi kıvırdığını, amacına ulaştıktan sonra(islamiyeti yaydıktan sonra) teneşiri hakettiğini düşünüyorum. Bu adamın ahlakını ayşe bozdu. Az değildi o. Yine de milyarları peşinden sürüklemek kolay değil inanan arkadaşların affına sığınıyorum. ben kendi inancımı merak edenlerin gözü önünde soru cevap şeklinde ayrıca açıklarım tabi kendimi biraz fazla önemsedim bu arada merak eden olursa diyim en iyisi. Sonuç olarak benim için peygamberler olmazsa olmaz (şu an için) değil beni Allah ilgilendiriyor. 9-A 10-Bakış açın materyalist doğal olarak. düşüncene ve bakış açına saygılıyım. Fakat materyalist yani maddeci bakış açısıyla yola çıkarsak tıkanır tartışma.varlık ve yokluk beşeri bir yaklaşımdır. anlaşabilmemiz için önce manevi olarak düşünelim örneğin; Zaman bizim için var, maneviyat için yoktur. Ölüm bizim için var maneviyat için yoktur. Allah apaçık bizim beşeri halimizi aşağılar. Madde hali bir çok zaafla doludur. kuranda bizi çamurdan yarattığını belirtir. fakat ruhumuz ışıktandır. Yani kısaca beşeriyetle manivatı sorgulayamayız çünkü bizim beşeri dünyamız manevi dünyayı sorgulayamacak kadar acizdir. Acizlik olarak düşünmesenizde beşeriyetin zıttı olduğu için algılayamayız. Arkadaşlar son olarak şunu söyleyeyim. Ben bir geçiş dönemi yaşıyorum yani kafam karışık biraz. Normalde hiçbir düşüncem birbiriyle çelişmez fakat kendi içimde çeliştiğim noktalar olabiliyor. Düşüncelerim geçiş noktasında olduğum için yani tam oturmadığı için çelişebilir. şu an kendi içimde bir ARGE çalışması yapıyorum. :D Bomba gibi geliyorum. |
Seymen agam hele dur soluklan, Kuran'da 2500 ayri peygamber geldigi yaziyor demissin, hele göster sunu Kuran'dan okuyalim, tabii yine peygamber gecen kelimeleri nebii kelimesi ile carpip bu sonuca varmadan..!
|
Alıntı:
|
valla ben bunu national geographic ten öğrendim. sitede yayınlarım o belgeseli yakında. İslam ve Kuran diye bir belgesel. Elin gavuru araştırmış kuranın nasıl tahrif edildiğini. Zaten beni de islama bağlayan tek bağ bu belgesel oldu yoksa koptum kopuyorum :D
|
Kopta gel Seymen kardeş :)
şaka bir yana seni islama bağlıyan tek şey o belgesel ise zaten bir sürü şeyden kopmuşsun demektir. bence bu sitenin ana sayfasında ki bazı yazıları, bilgileri okursan daha iyi anlarsın. O zaman sende görürsün neyin yanlış neyin doğru olduğunu. İşyerimde bütün ramazan boyunca oruç tutan, ama din ile pek alakası olmayan bir arkadaşıma siteyi tavsiye ettim. çok ilgisini çekti ve bazı doğruları burada bulduğunu belirtti. Yıllarca içini kemiren belirsizliklerin açığa çıktığını ve bundan sonra daha da araştırmacı biri olacağını söyledi. Şimdi deli gibi kitaplar okuyor ve devamlı bana sorular soruyor. Yakın zamanda da buraya üye olur. şimdiden sana geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldin derim. sevgi ve saygılar..... |
hocam zati koptum kopuyorum demek koptum demektir. semavi dinlerin hiçbiri şüpheyi kaldırmaz. zaten yaklaşık 2 yıldır dindarlıktan eser kalmadı. fenerbahçe son maçta şampiyonluğu kaçırınca dini sorgulamaya başlamıştım zaten :D siteyide de iki günde yaladım yuttum. Daha okuyacaklarım var. Sabahlara kadar okuyorum. ve düşünce yapım yavaş yavaş oturuyor. Bu site bana kur'an dan daha çok yardımcı oldu. deist oldum ben de adımı kara tahtaya yazın :D
|
Yahu Seymen agam bugune kadar Islam hangi ulkeye bereket duzen adalet getirdi ? Dinler hocalardan baska kimseye birsey katmiyor. Dahasi akili sorgulamayi alip goturuyor. Kuransiz da Islamsiz da insan iyi olabiliyor hatta daha iyi..!
Fenere gelince kayserinin Allah i daha guclu cikti :) Gaziantepsporun Allahini da ataga davet ediyorum.. .. |
-sen kim oluyorsun bre kafir !!
bizi yalnız ve yalnız hakk olan o Allah imtihan eder.. + yıllarca din kültürü dersinden sınav olmadın mı sen? gibi gayet yobaz bir diyalogdan sonra ilhan arsel'in sayfalarında yer alan bir link'i paylaşmak isterim ben de.. zaten biliyorsunuzdur çoğunuz da.. o bilmeyen 3-5 kişi de görsün :))) http://www.ilhan-arsel.org/Sinav/s_index.html |
Ben hep söylemişimdir..
İNANMAYANLAR, kuranı inananlardan iyi bilir diye... Hayat boyu anlayamadığım şeydir.. milyar rakkamında insan kurana inanır, milyar rakkamında insan incile inanır.. FAKAT ne hikmetse anlamak için okumaz.. ANLAMAK için okuyanlarda bir müddet sonra o dini bırakırlar.. ÇÜNKÜ AKILLARINI KULLANMAYA BAŞLAMIŞLARDIR.. |
hocam benim merak ettiğim farklı bişey. Hepiniz çok ii biliyosunuz kuranı anladınız da, bu hocalar, proflar okuyunca açığını göremiyor mu ? hadi diyelim bazıları dini kullanmak için ya da başka sebeplerden dinlerin varlığına inanıyor, ya dürüst insan yok mu hiç ?
|
Hocalar, prof'lar dediğin kimseler İlahiyat fakültelerinde ders veren "hoca"lar mı? Onları bir kalem geçiniz... Adam zaten kendini İslam mollalığına adamış, üniversitede onun eğitimini almış, ardından da öğretim üyesi olmuş; bu insanlar akıllarını "iman"a teslim etmiş insanlar... Ama öte yandan, fen bilimleri alanında, sosyal bilimler alanında çok sayıda, din safsatasının ayırtına varmış insan bulabilirsin. Bazıları da, "kültür Müslümanı" olmakla yetiniyorlar, yani soran olursa "Müslümanım" diyorlar ama aslında deist gibi yaşıyorlar. Sözde "Müslüman" olup, "Tanrı'yı boşvermişlik" hali bu. Sekülerlik diyebiliriz.
|
ben çok dindar ünv hocaları tanıyorum. gerek doç. gerek prof. Tıpkı bizler gibi onlar da inanan inanmayan olarak ayrılmış. İlahiyat fakülteleri için de geçerli prof dediklerim. Adam prof olabilmek için onlarca tez yazıyor araştırma yapıyor. Siz gerçeğe ulaştınız da onlar ulaşamadı mı ? sakın yanlış anlamayın yani sizin inancınızı sorgulamıyorum. Aslına bakarsanız ben de deistim. Ama her zaman olaya iki taraflı bakıyorum.
|
__________________________________________________ _________
"Adam prof olabilmek için onlarca tez yazıyor araştırma yapıyor. Siz gerçeğe ulaştınız da onlar ulaşamadı mı ? sakın yanlış anlamayın yani sizin inancınızı sorgulamıyorum." __________________________________________________ _________ Ulaşan var olmasına var... var da sonlarının bu siteye ismini veren kişi gibi olmasından korktuklarından pek ses çıkarmıyorlar diyebilirim.:( |
Alıntı:
Seymen, bu site veya başka bir yerde miydi hatırlamıyorum ama profesörün biri, bir tarikat şeyhine şöyle bir itirafta bulunmuş; "dışardayken aklım galip gelir, her şeyi aklıma göre çözmeye çalışrırım ama nedense huzurunuza gelirken aklımdan çok kalbim daha ağır basıyor" demiş, şeyh de "aman sen yanıma gelirken aklını dışarıda bırak" demiş. |
Alıntı:
Olayın her ne kadar okumakla alakası varsa da temelinde psikolojik olgular yattığına inanıyorum. İnsan egosu, tarihten de gelen ve içinde bulunulan kültürün de etkisiyle tanrının ve ölümden sonra yaşamın yokluğunu, gün gelip öleceğini ve maddi ayrışmaya girerek bir anlamda gübre olacağını bir türlü kabullenemiyor. Ölmek ve sonsuza kadar yol olmak duygusu insanoğlunun en büyük korkularından biridir. Zaten tanrı, cennet, cehennem gibi kurgular da, bu korku ve sonsuza kadar yaşama arzusuyla oluşturulmuşlardır. Çünkü yaşama içgüdüsü, tüm canlılarda olduğu üzere insanoğlunda da en güçlü içgüdüdür ve insan düşünebilen bir canlı olduğu nedenle bu kurguları da üretebilme yetisine sahip bir canlıdır ve bu kurgular sayesinde yok olma korkusundan bir nebze de olsa sıyrılabilmişlerdir. Sözünü ettiğin prof.lara doç.lara ben de çok rastladım. Adamla oturup konuştuğun-tartıştığın zaman görüyorsun ki dini konularla ilgili bilgisi, okumamış-sıradan bir insanınki kadarla sınırlı. Aralarında bir fark var sadece, biri prof. olmuş bir dindar, diğeri olamamış bir dindar. Her ikisinin de ölümden sonrası için korkularının aynı olması şaşırtıcı değil. Ve şunu da unutma (meşhur atasözü), "Okumak cehaleti öldürür, eşeklik baki kalır!" Bir okul (ekol) okumakla, "okumak" arasında dağlar kadar fark vardır. İlkokul-ortaokul mezunu tanıdığım çok da ateist var; bu adamlar okul okumamışlar ama "çok okumuşlar" Prof.luk, doç.luk sadece bir branşta uzmanlığı gösterir. Peki olaya sadece uzmanlık boyutundan bakacak olursan, branşında her uzman olan kişi sence zeki, akıllı ve dolayısıyla ahlaklı mıdır? Sıradan bir örnek: Dünya ağır siklet boks şampiyonu olmuş, bu konuda uzmanlığın sınırına gelmiş bir kişi (Mike Tyson), sence çok zeki, akıllı, ahlaklı biri midir? |
İyi de Çakırcalı dünya ağır siklet boks şampiyonluğu akademik bir branş mı?:D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Selamlar. |
Olaya bir baska örnek ile bakalim;
1.Evlenme cagini gelmis bir delikanli, es adaylarini inceliyor gozden geciriyor, hoslandigi kizi daha yakindan taniyor ve nihai karari verip evleniyor. Bu normal olan, cunku kiz arkadasinin eksiklerini kusurlarini inceleyebiliyor. Ince eleyip sIkI tokuyor. 2.Yine evlenme cagi gelmis bir delikanli, gorucu usulu evleniyor. Esini tanimiyor sadece goruntu olarak begenmis. Bunlarin cocuklari oluyor, anne-baba oluyorlar. Tabii adam yavas yavas esinin tanimaya basliyor, ancak artik bu adamin esini okadar ince eleme sansi yok. Cunku esi artik cocugunun annesi..! Bu sifat butun eksikleri kapatiyor gozunde. Dirdirina gevezeligine patavatsizligina sabrediyor, katlaniyor cocugu icin.. Hocalar, profosorler, din alimleri vs. de buna benzer o adamlar kendilerini bildiginden beridir muslumanlar. Yani artik islam onlar icin "cocuklarinin annesi" Yani sorgulama esnasinda daima cocuklarinin annesi olan "iman" ortaya cikiyor. Kuran'i okuma esnasinda yine ayni sekilde.. Cok azi belki bu cocugun annesi dahi olsa, ömrünü gecirmek zorunda olmadigini kavrayip islami terkediyorlar..!! Islamsiz da insan iyi olabildigine gore, islamin gerekliligi yoktur, abestir..!! |
geçen gün saat 16 sıralarında T.D okuyordum, BEDDUA dan bahsettiği kısma geldiğinde ezan sesi duydum. Daha genç yaşlarımda arabamda ki müzik sistemi epey bi kuvvetli idi camları kapar sesini açardım yolda ezan duyduğumda, provokasyon gibi gelirdi. Arabamda müzik dinliyorum ve bu ses geldiği zaman millet ya sesi kapatır yada kısardı, bende buna uyuz olur müziği kesmek istemezdim. Çünkü bunun türkçe okunduğu zamanları anlatan ebeveynlerim oldu, manasını evvelden beri biliyordum ve ezana saygı duymak zorunda olmadığımı düşünüyordum, ilahi gelmiyordu, sanki reklam kokuyordu hatta. İşte kitabı okurken ezan bu sefer bana yüz yıllar boyu susmamış, dünyanın her tarafında nerdeyse hiç kopmadan gece gündüz sürekli çalan bir hatırlatma, ama öyle bir hatırlatma ki seni ezen anlamadığın bir dil ve uslupla mistik bir hatırlatma "bak ben en büyüğüm unutma bunu" durumu sanki. Bu kadar yıl başka hangi şeyin reklamı yapılsa, bi yerlerde hala mutlaka satılıyor olurdu.
|
Çakırlı örneğin yanlış ve alakasız. Ama alakasız örneğinden gidecek olursak da myke tyson çok zeki değil ama muhammed ali yüzyılın 100 dahisinden biri seçilmiş.
Prof uzmanlık gerektirir fakat, profluk sadece sayılarla, uzmanlaşmayla, ya da bilim dallarını yalayıp yutmakla olmaz. Bakış açısı dar bir insan prof olamaz. Çünkü prof insan yaratıcı olmak zorundadır. Yaratıcı olmak için sorgu gerekir.Sizin benim geçtiğim yollardan onlar 30 sene önce geçmiş. Biz nasıl düşünüyorsak onlar da düşünmüştür, hala da eminim başlarını gece yatağa koyduklarında düşünüyorlardır. Bu ülke binlerce cesur, ölümü göze almış kahraman yetiştirmiştir. Turan Dursun, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı vb son 20 yılda ki büyük kayıplarımız say say bitmez. Düşünceleri sapıkça, haince, adice bile olsa, hiçbir insan, insan elinden ölümü haketmez. Kaldı ki genelde bu şekilde öldürülen insanlar haklı oldukları için öldürülmüştür. Gelmek istediğim nokta ise, merak etmeyin, bu ülkenin kahramanı, öldürüldükçe çoğalır. Bir yerlerde ki insanlar, bu sesleri çatlak olarak adletselerde, elbet o ses bu ülkeye hakim olacaktır. Ben inanıyorum ki kimse Turan Dursun'un Hrant Dink'in, A.T. Kışlalı'nın, Uğur Mumcu'nun akibetinden korkmaz. Xweber. Benim ailem sünni ve sert bir gelenekten gelmiş, orta anadolulu bir aile. çocukluğum kur'an okumakla ve kur'an okunan yerlerde gezmekle geçti. namazlar oruçlar el öpmeler itaat etmeler. ne zaman ki yaşım 19 oldu, o zaman birşeyleri kurcalamaya başladım. bunun ailenle ile ilgisi yok. Tam ters şekilde 28 yaşından sonra birden dindarlaşan kuzenimin annesi de kız elden gidiyor dinci oldu diye feryat etmeye başladı. Yani bu tamamen okumak araştırmakla ilgili birşey. İnsanların beyinleri ve düşünce stilleri çok farklı yapıda. Yani zeka düzeyinden, bilgi-gördüye kadar bir çok şey inanma ve inanmamayı etkiler. Ben ilahi bir gücün kesinlikle olduğuna inanıyorum. Fakat insan kendi yolunu bulacak, yaşamayı ve bu yaşamayı bozduğu gibi düzeltmesini de bilecek kadar güçlü yaratıcı bir varlık. Sizden tek isteğim, nasıl islam diye bir dinin olmadığını düşünecek kadar cesursanız ve en güçlü tabuları bile yıkıp, doğru bilgiye ulaştığınızı düşünüyorsanız, aynı şekilde islamın varlığını da şu anda tekrardan düşünüp tartışabilmenizdir. |
Alıntı:
2- Senin tahmin edemeyeceğin kadar aptal prof tanıyorum ben. Tanıyorum derken de ismen değil; samimi ortamlarda oturup yemiş-içmişliğim, sohbet etmişliğim olan proflardır bunlar. Ve abartısız söylüyorum, müslüman olduğunu söyleyenbu kişilerin 10'undan 9'u Kur'an'ı bir kez eline almış değildir. İnandığı kitabı bir kez olsun eline almamış, anlamak için okumamış kişi ordinaryus da olsa aptaldır. Üstelik, dağdaki bir çobanla kıyaslanamayacak kadar aptal. İnsan ne kadar yüksekten düşerse o kadar dibe çakılır, unutma. Kur'an'ı okumadığı halde müslüman olduğunu söyleyen bir ümmiyle, bir profesör arasında en azından ahlaken bir uçurum vardır. Ahlak da zekayla doğru orantılıdır. |
1-http://www.telegraph.co.uk/news/ukne...-geniuses.html
2-iyi de kardeşim benim kastettiğim sadece o porflar değil, ilahiyat profları da var işin içinde. Hadi dedik ki bunlar sapkın dinci aileden gelmiş, böyle gelmiş böyle gidiyor. Benim mini etekli din hocam vardı ortaokulda çok ilginçtir belki inanmayacaksınız. Kadın üniversitesini okumuş araştırmış yani yobaz değil. Zekeriya beyaz çıkıyor türkiyeyi ayağa kaldırıyor namaz kılarken belinizi örtün yeter diyip dinsiz damgası yemek uğruna, mısır islam üniversitesi dekanı çıkıyor sigara oruç bozmaz diyor. Bu adamlar bunları yapacak ve diyecek cesareti buluyor da, İslamı sorgulayıp saçmalıkları görüp, İslamı reddedemiyor mu diyorum. Kaldı ki nacizane ben zekeriya beyaz'ın kesinlikle ve kasıtlı olarak toplum içinde ve bi takım medyada özellikle karalanma ve aşağılama kampanyasına tabî tutulduğunu gözlemliyorum ki, bu adam kadar dürüst bir tane daha sosyal-din bilimci yok ortalıkta. Ben sadece bunu sorgulayalım diyorum. |
xveser kardeşim emin olki bu başlığa sorularına cevap vermek için girdim ama birde ne göreyim daha baştan art niyetli bir soru
Muhabbetler,, 1- Allah mekandan münezzehtir, öyleyse Allah nerededir sorusuna cevabiniz A) Hicbir yerdedir B) Arstadir C) Allah heryerdedir D) Hicbiri, soyle ki;......... kendinizi çok akıllı sanıyor olabilirsiniz yanlız böyle bir soru tarzı akıllılıktan öte bence edep sınırlarını aşan bir soru yani daha cevap vermeye fırsat bırakmadan mahkum etmek önyargının bir sonucudur boşuna dememiş o çok değer verdiğiniz einstein önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur diye ha şunuda unutmayayım sizin fikir babalarınız bir ara atom parçalanamaz diyorlardı. bugün nasıl yanıldıkları açığa çıktı ise bugün kü fikir babalarınızın yanlışlıklarıda yarın açığa çıkacaktır Selam ve sevgi ile |
İyi güzelde yukarıda l0 tane soru sormuşsun müslümanlara peki müslümanlar o on sorunun cevabını verdiklerinde sende kafirliği bırakıp müslüman mı olacaksın. O boş beleş kalbinin derinliklerine bir danış bakalım sorulara mantıklı cevaplar verseler iman edecekmisin. Bence etmeyeceksin onlara cevap verilse bile sen başka soruların ve sorunlarının cevabını isteyeceksin. Bu böyle devam edip gidecek. Müslüman olmak zorunda değilsin sana göre saçmada olsa bırakta müslümanlar inansınlar sana ne ! Uğraşacak birilerini arıyorsan git hindularla balta girmemiş ormanlardaki yerlilerin dini imanı ile uğraş ! Bu tür hastaları görünce imanım artıyor. Turan Dursunun kitaplarını Dicle üniversitesinde öğrenciyken okudum. Doğrusunu söylemek gerekirse çok saçma buldum. Turan Dursun, Marks, Lenin ve diğerlerine tabi olmaktansa Muhammed aleyhiselama inanıp tabi olmayı tercih ederim. Keşke Turan Dursun öldürülmeseydi de kaç kuruşluk adam olduğu ortaya çıksaydı !
|
Birde aklıma gelmişken bir soru da ben sorayım Kasperskiy antivürüs kullanıyorum ve zararlı bir siteye girdiğimde kasperski uyarı veriyor ne hikmetse bu siteye girmeye çalıştığımda da uyarı veriyor :))))
http://img235.imageshack.us/img235/1160/turanabigc5.jpg http://img235.imageshack.us/img235/t...jpg/1/w800.png |
Fakat insan kendi yolunu bulacak, yaşamayı ve bu yaşamayı bozduğu gibi düzeltmesini de bilecek kadar güçlü yaratıcı bir varlık.
Sizden tek isteğim, nasıl islam diye bir dinin olmadığını düşünecek kadar cesursanız ve en güçlü tabuları bile yıkıp, doğru bilgiye ulaştığınızı düşünüyorsanız, aynı şekilde islamın varlığını da şu anda tekrardan düşünüp tartışabilmenizdir. Seymen Insan bukadar guclu bir varlik ise, islama ve dinlere ihtiyaci yoktur. Kendi yolunu kendisi bulabilir..!!! Islami tartismaya gerek dahi yok. Cunku islama insanlarin bir ihtiyaci yok. Lamevcud, sacma soru yoktur bu sorularin muhatabi direct olarak Kuran'dir..!! Ara bul ve cevabini ver. Kuran Allah sozu ise, cevaplanabilemeyecek soru da yoktur demektir. Zira muhatap ne muhammed ne de muslumanlar, ancak onlarin allahtan geldigini soyledikleri kuran.!! Sonuc olarak kurani ne muhammed ne de lamevcud yazdi.! Kuran Allah'in nerede oldugunu soyluyor mu ? Bukadar basit Eger ki mekani varsa, bu mekani allah yaratmamistir, cunku yaratilmis maddedir ve allah maddeye yani kendi kazdigi kuyuya giremez. Mekani varsa allahin bu mekanin allahtan daha ustun olabilmesi lazim ki allahi icine alabilsin, aynen evren ve insan gibi. Evren insandan kat kat ustundur. Insan evreni degil , evren insani etkiler. Ve ustun mekanda kendiliginden varolamayacgina gore onu da bir yaratan olmasi gerekir ama bu allah olamaz. Allah'tan daha ustun olan mekan'dan daha ustun olan bir varlik. Yani Allah'in Allah'i.. |
La Mevcud bizim fikir babamız yok kendi aklımız var istersen sen buraya sizin fikir babalarınızın ismini yaz bir tartışalım.
|
LaMevcut : bizi önyargılı olmakla suçlamışsın..
bizim değer yargılarımız,tamamen objektif bir şekilde,akıl kullanarak,sorgulayarak edinilmiş yargılardır. senin değer yargın ise,hani derler ya aşkın gözü kördür,inanmışsın bir dine ve gözün başka birşey görmüyor,her zaman onu savunyorsun,isterse mantıksız olsun,çünkü aşkın gözü kördür..peki bu durumda sen mi önyargılısın ben mi lamevcut? saygılar.. |
Bizim fikir babalarimiz yahudi misyonerler.. Evet evet bu ateizm falan hepsi yahudilerin altindan cikma. Zaten muslumanlara karsi neyapiliyorsa hepsini yahudiler yapiyor.
Yahu insaf, ben bu forumdaki arkadaslarin hicbirini gormedim, tanimiyorum. Bu siteye de inancimi terkettikten sonra uye oldum. Allah nerededir ? Kuran ne diyor ? Mekani olan bir allah, yaratilmistir. Mekani olmayan yani hicbiryerde olmayan birseyse yok demektir.! Allah varolmaktanda munezzehtir.! Yoksa varolma zaruriyeti var mi ? |
Alıntı:
Titanatlas kardeşim bana sadece sana ait olan ve bugüne kadar hiç bulunmamış olan Ateizmi materyalizmi destekleyen hatta onları bile devre dışı bırakacak insanlığa yeni ufuklar açan bir düşünüşün söylermisin kardeşim. Benim fikir babam Kur"an ve Aklımdır tabi ki Aklın ürünü olan bilimde ama bilim biliyorsunki devamlı bir tekamül halinde o yüzdende Tekamülü bitmiş değişmeyecek yenilenmeyecek mükemmel bir bilgi kaynağım olmalı ki kayıt altına almayayım fikrimi aklımı zincirlere vurmayayım bana böyle bir bilgi kaynağı getir ona inanayım-Kur"an böyle bir bilgi kaynağıdır- |
Alıntı:
"bizim değer yargılarımız,tamamen objektif bir şekilde,akıl kullanarak,sorgulayarak edinilmiş yargılardır." en büyük yanılgıya düşmüşsün insanın aklı ve bilim objektif değildir çünkü insanın aklı çevresel şartlanmalar lokalize olaylar genetik ve kalıtımsal özelliklerle sınırlandırılmıştır. bilim de bu sınırlı aklın olanakları ölçüsünde evreni tanımlamaya çalışır, şöyle bir örnek verirsek bundan 1000 yıl önce insanlar her yerde yerçekimi yada diğer ifade ile kütleçekimi olduğuna inanıyorlar ve bilimsel olarak yerçekimsiz bir ortam düşünemiyorlardı ta ki uzaya ilk çıkıldığı yada bu aşamaya gelene kadar şimdi bin yıl önceki bilim adamları çok objetif olarak kütle çekimsiz bir durum düşünemiyorlardı çünkü bilim onu söylüyordu 100 yıl önce çok objektif düşünen bilim insanları atom parçalanamaz diyorlardı niye çünkü bilim onu söylüyordu. ama çok geçmeden yanıldıkları ortaya çıktı şimdi bilim çok objektif olarak bir şeyler söylüyor ama 50 yıl sonra bunun böyle olmadığı anlaşılacaksa ben niye hayatımı kısıtlı şartlanmış lokalize bilime göre yön vereyim hayatıma yön vereceğim bilim evrensel olmalı. senin değer yargın ise,hani derler ya aşkın gözü kördür,inanmışsın bir dine ve gözün başka birşey görmüyor,her zaman onu savunyorsun,isterse mantıksız olsun,çünkü aşkın gözü kördür..peki bu durumda sen mi önyargılısın ben mi lamevcut? Benim değer yargılarımdan bahseder iken kardeşim dikkat et önyargılı davranmışsın ki önyargı kesinlikle objektif bir değerlendirme değildir. benim inandığım Kur"an kur"an-ı bile sorgulamayı gerekli kılar ve asla araştırmayanların aklını kullanmayanların fikir yürütmeyen ve fikir üretmeyenlerin Mümin olamayacağından bahseder. Selam ve sevgi ile kardeşim |
Alıntı:
Xveser Kardeşim demiş ki "Bizim fikir babalarimiz yahudi misyonerler.. Evet evet bu ateizm falan hepsi yahudilerin altindan cikma. Zaten muslumanlara karsi neyapiliyorsa hepsini yahudiler yapiyor." Tamamen önyargılı objektiflikten uzak kendi kafanda şekillendirdiğin bir durumu bana yapıştırmaya kalkmışsınız benim böyle bir düşüncem yok ateizm yahudilikten çok önce ide var idi. Demişsinki Kardeşim " Allah nerededir ? Kuran ne diyor ? Mekani olan bir allah, yaratilmistir. Mekani olmayan yani hicbiryerde olmayan birseyse yok demektir.! Allah varolmaktanda munezzehtir.! Yoksa varolma zaruriyeti var mi " Bunları sorar iken kendi şartlanmış sınırlı (Sadece sana ait bir özellik değil) aklınla cevaplandıramadığın yada kendine göre cevaplandırdığın bir soruyu sormuşsun önce şunu söyleyeyim evrensel bilgi istiyorsan soruların doğru beklediğin cevap doğru olmalı yani beklediğin cevap beş iken senin sorun 2+2= kaç sorusunu sorar isen doğru cevap olarak 4 alırsın ama senin beklediğin cevap 5 olduğu için sen yanış cevap verildiğini sanırsın esasında doğru cevap verilmiştir yanlış olan senin sorduğunun beklediğin cevapla alakası olmamasıdır. emin ol ki sorduğun soruların cevabını bugünkü Müslümanlar kendilerine sormaktan korkarlar çünkü cevabını verebilmek yürek ve evrensel bilgi ister bu sorunun cevabı insanı ya Tanrının olmadığı sonucuna götürür iki kısmen doğrudur yada evrensel gerçeğe ulaşırsınki bu milyarda bir ihtimaldir. bu soruyu bende kendime sordum cevabını kendimce şartlanmış lokalize ve genetik ile kalıtımsal özelliklerle sınırlanmış aklım ile cevaplandırdım ve tatmin oldum ama sen bu sorunun cevabını baştan vermiş verilecek hiçbir cevabı kabul etmeyeceğini göstermişsin sen baştan kaybetmişsin çünkü sen cevap beş beklerken cevap dört geliyor cevap yanlış değil soru yanlış o yüzden sana ALLAH hidayet versin demekten başka bir seçenek kalmıyor. 1- Allah mekandan münezzehtir, öyleyse Allah nerededir sorusuna cevabiniz A) Hicbir yerdedir B) Arstadir C) Allah heryerdedir D) Hicbiri, soyle ki;......... Daha baştan verilecek bütün cevapları inkar etmişsin böyle bir soruya verilecek cevap yoktur soru sorma adabını bilmelisin yani soruyu öğrenmek için bilmediğini bilmek hakiki bilgiye ulaşmak için sormalısın Selam ve sevgi ile |
Her şey mekanla sınırlıdır. Allah'ın evreni yarattığını düşünüyorsanız, Allah kendisini bu evrenle sınırlamıştır. Evrenin dışında denemez, çünkü evrenin dışı kabul ettiğiniz her şeyi evren zaten kapsamaktadır, kısaca evren dışılık olamaz.
Allah evreni yoktan var etmiş olamaz bu anlamda Allah sınırlıdır zaten. Çünkü olmayanı Allah da bilemez. Öyle ise evrenden bağımsız bir Allah fikri baştan çöker. Çünkü Allah kendi dışını bilebilirmi? bilir dediğiniz anda bilemezlik vasfından yoksun edersiniz. Demek ki Allah her şeyden münezzehtir lafı tam bir saçmalıktır. Hiç bir açıklama getirmemektedir. Ha keza Allah akıllıdır, ondan da münezzehtir, o zaman Allah akılsızdır yok ondan da münezzeh, Muhammed'in Allah'a attığı en büyük kazık da bu olsa gerek. Ancak olmayan, her şeyden münezzeh olur. Allah yoktur demiş de kimse anlamamış. Gelelim 2+2=4 eder sorunsalına, bu ancak soyutta olan olgudur. Matematik dışında yani yaşam gerçekliğinde bu ifadenin anlamı yoktur. Bildiğiniz üzere birbirinin tıpatıp aynısı iki şey toplanabilir. Örneğin; iki elma düşünün, bu iki elmanın birbirinin aynısı olması mümkün değildir. Renk(16e6bitte incelerseniz farklı, 64e6 bitte incelerseniz farklıdır), doku(mikroskopik bir nokta dahi bu eşitliği bozar), ağırlık, bu üç kemiyeti (150.00000000000001gr birisi 150.00000000018 gr diğeri) eşitlemek mümkün değildir. İki atomu dahi toplayamazsınız, çünkü elektronların pozisyonlarının ve enerji seviyelerinin senkronize olması imkansızdır. 2-2=0 böyle bir şey olabilirmi. Efendim anti madde varmış da vs, kaldıki teorik düzeyde bahsi var anti maddenin. Anti madde ile madde bir araya geldiklerinde tam bir yok oluş olmuyorki kütleler enerjiye dönüşüyor. Vardır ya müslümanların lafı insan aklı yetmez, yav arkadaş senin aklın olduğuna yetince problem yok da, benim aklım olmadığına yetince niye problem. Selamlar. |
“Tanrı’nın varlığına inanıyor musunuz” sorusuna da ilginç bir cevap verdi.
Hawking: “ Evrenin bilim kurallarına göre hareket ettiğine ve var olduğuna inanıyorum. Bu kuralları Tanrı koymuş olabilir. Ancak bu kurallar değişmez, Tanrı da bu kurallar içerisinde var olabilir.” Selamlar. |
Alıntı:
sonuç olarak herşey olabilir, fakat din asla olmazsa olmaz değildir. Fakat benim inancımda yüce bir yaratıcı vardır ve muhtemelen dincileri ve ayriyetten muhafazakar dindarları can sıkıntısından yaratmıştır :D . "Bi kitap yolladım hepsi maymuna döndü" :D:D. Yani sonuç olarak Allah'ın varlığını materyalist bakış açısıyla çözümlemen olanaksız xweber kardeşim. Zaten inanmak için olduğu kadar, inanmamak için de yeterince delil var insanların elinde. Bu yüzden bu tamamen insanların dünya görüşüne bağlı bişeydir. Şu dinciler medenileşip din dikte etmeyi bırakırlar şunu anlayabilseler. |
Lamevcud,
2+2=5 cevabini bekliyorum sorularima. Cunku mevzu Allah yani zamani -mekani maddeyi yaratan. Yani 2+2=4 icine sigmayacak kadar buyuk. Bu cevabida akil almiyor/kavrayamiyor. Bu yuzdende allah'a inanmak sorumlulugum yoktur, ben allah'a inanirsam 2+2=4 sinirlari cevresinde inanacagim. Kimse de zamansizligi, mekansizligi tarif edemez. Muhammed sekillendirdigi Allah'i 2+2=4 sigdirmistir. Allah doga kanunlarini ki ( bunu da o yaratmistir ) delemiyor. Kendi kazdigi kuyunun icine dusmus. |
Alıntı:
LaMevcud ben insanlığa yeni ufuklar açacak biriyim demiyorum. Kendi aklımız var diyorum. Fikir babası lafı bana saçma geliyor. Başka başka fikirlerden yararlanabilirim ama hiçbir fikri de sorgulamadan düşünmeden babam gibi sahiplenmem. Asırlarca değişmeyecek binyılların eskitemeyeceği bir eserin olabileceğini sanmıyorum. Ayrıca Ateizm hiçbir zaman "atom parçalanmaz" diye bir şey demedi. Atomun bölünmesi ayrı din ayrı ateizm agnostizm ayrı şeyler. Atomun parçalanabildiğini de bugün herkes biliyor zaten. Bunun ateizmle de dinle de alakası yok. Kuran konusunu isteyenle tartışırım istemeyen zaten beni okumaz cevap da yazmaz. Kimse kimseyle tartışmaya mecbur değil. Ama iletinden (ve diğer iletilerinden) anladığım kadarıyla sen bunu tartışmak istiyorsun. Benim kabul edemediğim şeylerin başında şu geliyor dürüst bir insan, kimsenin canını yakmamış, çalıp çırpmamış, hak yememiş ama Allah'a inanmıyor. İşte böyle bisürü insan var. Bu insanların yakılacağı gibi bir şeyi kabullenemiyorum. |
Alıntı:
İman en büyük imkandır arkadaşlar bu imkanı henüz size verilen süre bitmeden iyi değerlendirin bence. Merak ettiğiniz kafanıza takılan bütün hususlar kuranda cevabı vardır. Kuranı kerimi okuyun ancak okurken tarafsız bir şekilde önyargısız okuyun. İlla inanacağım veya bir açık bulayımda forumlara yazayım diye okumayın. Bence bu mantıkla ve bu bakış açısı ile hiç bir şeyi okumayın Neyi reddettiğinizi neyi kabul ettiğinizi bilin. Bakın kendinizle çelişen sözler söylüyorsunuz "dürüst bir insan, kimsenin canını yakmamış.....) vs gibi laflar ediyorsunuz dürüstlük, çalıp çırpmamazlık hak yememezlik gibi davranışların kaynağı ne ? İnsan niye yere düşeni kaldırmak ister, insan niye muhtaç olana yardım etmek ister. Yalanı hırsızlığı, adam kayırmayı niye sevmeyiz. Yeryüzünde haksızlık yapmayı mubah gören aklı başında hiç kimse varmıdır. Yalan söylemenin iyi bir şey olduğunu s öyleyen sağlıklı bir kimse varmıdır. Bunu sorguladığınız zaman geriye doğru gittiğiniz zaman tek bir yaratıcıya ulaşırsınız. Kafanızı Allah nerededir ile bozmayın Allah mekandan münezehtir. Bunu anlıyabilmemize imkan yok. Çünkü insan beş duyu organı ile sınırlıdır. Sonsuzluk meselesine akıl anlıyamaz. Mekansızlık meselesini de akıl anlıyamaz. Ama aklın kendiliğinden oluşmadığını bu aklı var eden bir yaratıcının olduğunu akıl düşünebilir. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:09 . |