1- d (bkz-5)*
2- b
3- c; Allah duygulara sahiptir. Kur'an da zaten kendi ruhumdan ruh üfledim diyerek, kendinde olan sıfatların özelliklerin tamamının insanda da olduğunu ortaya koymuştur. İyilik, kötülük, güzellik, çirkinlik, kıskançlık vb herşeyi buna yorumlayabiliriz. Yaratma gücümüzü de unutmayalım. Yani kıskançlık, öfke gibi duyguların iyilik veya kötülüğü biz insanlar tarafından değerlendirilmiştir. Yani bunları birer zaaf olarak görmek beşeri bir düşüncedir.
4-a; Kur'an da 2500 ayrı peygamberin geldiği yazıyor fakat her millete tek tek atıfta bulunulmuyor. Zaten bulunulması da mantıksız.Sonuçta bütün insanlığa gönderildiği yazıyor bu yeterli.
5-Çünkü insanların, Allah'ı bulmak için elçiye ihtiyacı yoktur. İnsanların ahlak kuralları için elçiye ihtiyacı vardır. Ayrıca insanlar meleklerden üstündür. Allah melekleri elçi olarak gönderirse, insanların özgür iradelerine müdehale etmiş olur. melekleri gönderene kadar kendi gözükür zaten böyle bir amacı olsa. İnsanları yine insanları göndererek yola getirmek daha mantıklıdır. Mevlanadan alıntı yaparsak ;
* "o'nu hristiyanlarin hacinda bulmaya calistim , ama orada degildi.hintlilerin mabedine , eski pagodalara gittim , hicbirinde en ufak izine rastlayamadim.daglari , vadileri gezdim , ne doruklarda ne de derinde bulabildim o'nu.mekke'ye , kabe'ye gittim orada da degildi.alimlere , filozoflara sordum , idraklerinin otesindeydi.
derken kalbimin icine baktim...orada , oylece durmaktaydi...o bulunabilecek baska hicbir yerde degildi" Ayrıca birinci sorunun cevabı da bunun içinde saklı
6-a; kur'ana göre cennetliktir bana sorarsan olay karmaşıklaşır

Konu dağılacak fakat ben hiçbir peygamberin mükemmel olduğuna inanmıyorum. Mükemmel olursa putlaşır çünkü. Ayrıca bütün insanların cennete gideceğine inanıyorum. Sakın bu düşüncelerimi sorgulamayın yüzyüze iken bile derdimi zor anlatıyorum millete
7-Kur'an arapların bile anlayamayacağı bir şekilde yazılmıştır. hatta bugün bile kimsenin anlayamayacağı bir şekildedir.çünkü arapça yazılmış olmasına rağmen, arapların en baba dil bilgini bile kuranı yanlış yorumlar. çünkü zamanın arapçası salak çöl bedevilerinin maymunca konuşmalarından oluşmaktadır.Arapça bir metin yazmak için bile yetersizken nasıl milyonları peşinden sürükler ki ? kuranın içinde ÖR :"arapça, süryanice, latince, ibranice" vb gibi zamanın en ağırlıkta kullanılan dillerinden kelimeler vardır. bunlara hakim olmayan hiçbir insan kuranı yorumlayamaz. özürlü prof geçinen arap artıkları, çıkar örtü kadının namusu şerefidir diye ağlarlar. Yanıt B
8- Muhammed aşk adamıdır

. Ben Muhammedin belirli bir yaşa kadar işi iyi kıvırdığını, amacına ulaştıktan sonra(islamiyeti yaydıktan sonra) teneşiri hakettiğini düşünüyorum. Bu adamın ahlakını ayşe bozdu. Az değildi o. Yine de milyarları peşinden sürüklemek kolay değil inanan arkadaşların affına sığınıyorum. ben kendi inancımı merak edenlerin gözü önünde soru cevap şeklinde ayrıca açıklarım tabi kendimi biraz fazla önemsedim bu arada merak eden olursa diyim en iyisi. Sonuç olarak benim için peygamberler olmazsa olmaz (şu an için) değil beni Allah ilgilendiriyor.
9-A
10-Bakış açın materyalist doğal olarak. düşüncene ve bakış açına saygılıyım. Fakat materyalist yani maddeci bakış açısıyla yola çıkarsak tıkanır tartışma.varlık ve yokluk beşeri bir yaklaşımdır. anlaşabilmemiz için önce manevi olarak düşünelim örneğin;
Zaman bizim için var, maneviyat için yoktur. Ölüm bizim için var maneviyat için yoktur. Allah apaçık bizim beşeri halimizi aşağılar. Madde hali bir çok zaafla doludur. kuranda bizi çamurdan yarattığını belirtir. fakat ruhumuz ışıktandır. Yani kısaca beşeriyetle manivatı sorgulayamayız çünkü bizim beşeri dünyamız manevi dünyayı sorgulayamacak kadar acizdir. Acizlik olarak düşünmesenizde beşeriyetin zıttı olduğu için algılayamayız.
Arkadaşlar son olarak şunu söyleyeyim. Ben bir geçiş dönemi yaşıyorum yani kafam karışık biraz. Normalde hiçbir düşüncem birbiriyle çelişmez fakat kendi içimde çeliştiğim noktalar olabiliyor. Düşüncelerim geçiş noktasında olduğum için yani tam oturmadığı için çelişebilir. şu an kendi içimde bir ARGE çalışması yapıyorum.

Bomba gibi geliyorum.