Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-10-2008, 14:08
Xweser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Xweser Xweser isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Question Müslümanlara 10 soru ?

Muhabbetler,,

1- Allah mekandan münezzehtir, öyleyse Allah nerededir sorusuna cevabiniz

A) Hicbir yerdedir
B) Arstadir
C) Allah heryerdedir
D) Hicbiri, soyle ki;.........

2- Allah'in duygulari varmidir ? Yani sevmek, kizmak, ofkelenmek, intikam almak/duymak, dislamak, bagislamak, dusunmek vs..

A) Hayir
B) Evet
C) Hicbiri, soyle ki;.........

3- Allah'in hicbirseye ihtiyaci yoktur, öyleyse insanlarin kulluguna da, iyi veya kotu olmalarina da, kullarina emirlerine iletmede kelimelere, kitaplara, meleklere, peygamberlerede ihtiyaci yoktur. Taninmaya, inanilmaya, bilinmeye ihtiyaci yoktur.

A) Ihtiyaci vardir
B) Yoktur, olamaz
C) Hicbiri, soyle ki;...........

4- Kuran'da her millete kendi dilinde peygamberler gonderildigi yaziyor, bunlara Kuran örnekler veriyor mu ? Yani Japon peygamber Xudda'yi da kavmine elci olarak gonderdik diyor mu ?

A) Hayir
B) Evet

Cevap, hayir ise sadece yahudi peygamberlerin anilmasini araplarin diger milletleri tanimamasina mi bagliyorsunuz ?

5- Allah'in bukadar melekleri var iken, neden her insana birer melek gondermiyor elci olarak ?

6- Muhammed'in sinavinin sinavligi kalkmistir, soyle ki, bizler onun agzindan Allah'i taniyoruz, ancak o melekler, miraclar mucizeler ile biliyor. Yani inanmamak gibi bir secenegi kalmiyor. Peygamberlerde sinava tabi midir ?

A) Hayir, onlar direk cennetliktir
B) Evet
C) Hicbiri, soyle ki..........

7- Kuran'in evrenselligi sadece arap kavimleri icin midir ? Eger araplarin anlamayacagi seyleri aciklamamis ise, mesala kangurunun yavrusuna nasil karninda tasidigini sefkatini anlatmamissa, ozaman kuran nasil evrensel bir kitap olabilir. Araplarin bilmedigi seyleri aciklamayan, araplarin anlama seviyesine gore indirilen, onlarin dilinde olan, diger milletlere hic hitap etmiyen bir kitap nasil evrensel olabilir. Arap deyimleri ile, adet kultur orfleri ile dolu bir kitap nasil olur da japon'a hitap edebilir?

A) Kuran evrensel degildir
B) Kuran evrenseldir, örnegin ..........

8- "Yar üstüne yar sevilmez" Muhammed hic asik olmusmudur ve bu askindan sonra evlenmedigini belirtmismidir ? Kaynak delil vs. varmidir ?

A) Hayir
B) Evet...........

9- Kuran'da mecaz var midir, var ise kuranin apacik oldugu ile celismez mi ? Ya kuran apaciktir, mecaz yoktur, ya mecaz vardir kuran apacik degildir.

A) Mecaz vardir, apacik bir kitap degildir
B) Mecaz yoktur, apacik bir kitaptir
C) Mecazda vardir, apaciktir hemde ....................

10- O hicbiryerde yok, onun hicbirseye ihtiyaci yok, onun eksigi kusuru yok, onun gereksinimleri yok, onun basi sonu yok, onun sekle gorunume ihtiyaci yok. yok yok yok. . . Bukadar yoktan sonra varligin nesi kalir ? Allah'in sifatlara da ihtiyaci yok, isimede, bilinmeyede.. Bu karadelik gibi allah'i da yutar en sonunda, allah'in var olmaya da ihtiyaci yok..!!! Iste bukadar. Sonsuz dusunce..

A) Allah'in ihtiyaclari vardir
B) Yoktur
C) Allah insanin gorkemli halidir, yer icer, sever, kizar, dua eder, beddua eder, över vs.
D) Allah'in varligi ile yoklugu arasinda ki fark, "allah vardir - ya da "allah yoktur" tumcelerinden ibaret..

Marifet degilsede dünyaya gelmek, ne de güzeldir..
Alt 05-10-2008, 07:26
Seymen Seymen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1- d (bkz-5)*

2- b

3- c; Allah duygulara sahiptir. Kur'an da zaten kendi ruhumdan ruh üfledim diyerek, kendinde olan sıfatların özelliklerin tamamının insanda da olduğunu ortaya koymuştur. İyilik, kötülük, güzellik, çirkinlik, kıskançlık vb herşeyi buna yorumlayabiliriz. Yaratma gücümüzü de unutmayalım. Yani kıskançlık, öfke gibi duyguların iyilik veya kötülüğü biz insanlar tarafından değerlendirilmiştir. Yani bunları birer zaaf olarak görmek beşeri bir düşüncedir.

4-a; Kur'an da 2500 ayrı peygamberin geldiği yazıyor fakat her millete tek tek atıfta bulunulmuyor. Zaten bulunulması da mantıksız.Sonuçta bütün insanlığa gönderildiği yazıyor bu yeterli.

5-Çünkü insanların, Allah'ı bulmak için elçiye ihtiyacı yoktur. İnsanların ahlak kuralları için elçiye ihtiyacı vardır. Ayrıca insanlar meleklerden üstündür. Allah melekleri elçi olarak gönderirse, insanların özgür iradelerine müdehale etmiş olur. melekleri gönderene kadar kendi gözükür zaten böyle bir amacı olsa. İnsanları yine insanları göndererek yola getirmek daha mantıklıdır. Mevlanadan alıntı yaparsak ;

* "o'nu hristiyanlarin hacinda bulmaya calistim , ama orada degildi.hintlilerin mabedine , eski pagodalara gittim , hicbirinde en ufak izine rastlayamadim.daglari , vadileri gezdim , ne doruklarda ne de derinde bulabildim o'nu.mekke'ye , kabe'ye gittim orada da degildi.alimlere , filozoflara sordum , idraklerinin otesindeydi.
derken kalbimin icine baktim...orada , oylece durmaktaydi...o bulunabilecek baska hicbir yerde degildi" Ayrıca birinci sorunun cevabı da bunun içinde saklı

6-a; kur'ana göre cennetliktir bana sorarsan olay karmaşıklaşır Konu dağılacak fakat ben hiçbir peygamberin mükemmel olduğuna inanmıyorum. Mükemmel olursa putlaşır çünkü. Ayrıca bütün insanların cennete gideceğine inanıyorum. Sakın bu düşüncelerimi sorgulamayın yüzyüze iken bile derdimi zor anlatıyorum millete

7-Kur'an arapların bile anlayamayacağı bir şekilde yazılmıştır. hatta bugün bile kimsenin anlayamayacağı bir şekildedir.çünkü arapça yazılmış olmasına rağmen, arapların en baba dil bilgini bile kuranı yanlış yorumlar. çünkü zamanın arapçası salak çöl bedevilerinin maymunca konuşmalarından oluşmaktadır.Arapça bir metin yazmak için bile yetersizken nasıl milyonları peşinden sürükler ki ? kuranın içinde ÖR :"arapça, süryanice, latince, ibranice" vb gibi zamanın en ağırlıkta kullanılan dillerinden kelimeler vardır. bunlara hakim olmayan hiçbir insan kuranı yorumlayamaz. özürlü prof geçinen arap artıkları, çıkar örtü kadının namusu şerefidir diye ağlarlar. Yanıt B

8- Muhammed aşk adamıdır . Ben Muhammedin belirli bir yaşa kadar işi iyi kıvırdığını, amacına ulaştıktan sonra(islamiyeti yaydıktan sonra) teneşiri hakettiğini düşünüyorum. Bu adamın ahlakını ayşe bozdu. Az değildi o. Yine de milyarları peşinden sürüklemek kolay değil inanan arkadaşların affına sığınıyorum. ben kendi inancımı merak edenlerin gözü önünde soru cevap şeklinde ayrıca açıklarım tabi kendimi biraz fazla önemsedim bu arada merak eden olursa diyim en iyisi. Sonuç olarak benim için peygamberler olmazsa olmaz (şu an için) değil beni Allah ilgilendiriyor.

9-A

10-Bakış açın materyalist doğal olarak. düşüncene ve bakış açına saygılıyım. Fakat materyalist yani maddeci bakış açısıyla yola çıkarsak tıkanır tartışma.varlık ve yokluk beşeri bir yaklaşımdır. anlaşabilmemiz için önce manevi olarak düşünelim örneğin;

Zaman bizim için var, maneviyat için yoktur. Ölüm bizim için var maneviyat için yoktur. Allah apaçık bizim beşeri halimizi aşağılar. Madde hali bir çok zaafla doludur. kuranda bizi çamurdan yarattığını belirtir. fakat ruhumuz ışıktandır. Yani kısaca beşeriyetle manivatı sorgulayamayız çünkü bizim beşeri dünyamız manevi dünyayı sorgulayamacak kadar acizdir. Acizlik olarak düşünmesenizde beşeriyetin zıttı olduğu için algılayamayız.

Arkadaşlar son olarak şunu söyleyeyim. Ben bir geçiş dönemi yaşıyorum yani kafam karışık biraz. Normalde hiçbir düşüncem birbiriyle çelişmez fakat kendi içimde çeliştiğim noktalar olabiliyor. Düşüncelerim geçiş noktasında olduğum için yani tam oturmadığı için çelişebilir. şu an kendi içimde bir ARGE çalışması yapıyorum. Bomba gibi geliyorum.
Alt 05-10-2008, 17:01
Üye

Seymen agam hele dur soluklan, Kuran'da 2500 ayri peygamber geldigi yaziyor demissin, hele göster sunu Kuran'dan okuyalim, tabii yine peygamber gecen kelimeleri nebii kelimesi ile carpip bu sonuca varmadan..!

Alt 05-10-2008, 22:17
Ride Ride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Seymen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
7-Kur'an arapların bile anlayamayacağı bir şekilde yazılmıştır. hatta bugün bile kimsenin anlayamayacağı bir şekildedir.çünkü arapça yazılmış olmasına rağmen, arapların en baba dil bilgini bile kuranı yanlış yorumlar. çünkü zamanın arapçası salak çöl bedevilerinin maymunca konuşmalarından oluşmaktadır.Arapça bir metin yazmak için bile yetersizken nasıl milyonları peşinden sürükler ki ?
Yanlış bu. Çünkü 7. yüzyılda da, daha öncesinde de, hayli gelişkin bir sözlü Arap edebiyatı vardı, tıpkı bizdeki gibi nesire değil şiire dayanan bir edebiyat... Başarılı Arap şairleri de vardı. Bunların şiirlerinden Kuran'a ayet girmiştir diyebiliriz. Şu meşhur "şeytan ayetleri" meselesinde Muhammed önce, o günlerin meşhur bir Arap şiirinden, Lat, Menat ve Uzza'nın şefaat dilenilebilecek varlıklar olduğuna dair dizeleri alıp Necm Suresi'ne yerleştirmiştir. Öyle ki, o ayet ile, sözkonusu şiirin o kısmı birbirinin tıpatıp aynıdır.

EY FAŞİSTLER, BU SİTEYİ VE BİZLERİ SUSTURAMAZSINIZ!
Alt 06-10-2008, 01:45
Üye

valla ben bunu national geographic ten öğrendim. sitede yayınlarım o belgeseli yakında. İslam ve Kuran diye bir belgesel. Elin gavuru araştırmış kuranın nasıl tahrif edildiğini. Zaten beni de islama bağlayan tek bağ bu belgesel oldu yoksa koptum kopuyorum
Alt 06-10-2008, 17:06
Unbeliever Unbeliever isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kopta gel Seymen kardeş

şaka bir yana seni islama bağlıyan tek şey o belgesel ise zaten bir sürü şeyden kopmuşsun demektir. bence bu sitenin ana sayfasında ki bazı yazıları, bilgileri okursan daha iyi anlarsın. O zaman sende görürsün neyin yanlış neyin doğru olduğunu. İşyerimde bütün ramazan boyunca oruç tutan, ama din ile pek alakası olmayan bir arkadaşıma siteyi tavsiye ettim. çok ilgisini çekti ve bazı doğruları burada bulduğunu belirtti. Yıllarca içini kemiren belirsizliklerin açığa çıktığını ve bundan sonra daha da araştırmacı biri olacağını söyledi. Şimdi deli gibi kitaplar okuyor ve devamlı bana sorular soruyor. Yakın zamanda da buraya üye olur. şimdiden sana geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldin derim.

sevgi ve saygılar.....
Alt 06-10-2008, 17:30
Üye

hocam zati koptum kopuyorum demek koptum demektir. semavi dinlerin hiçbiri şüpheyi kaldırmaz. zaten yaklaşık 2 yıldır dindarlıktan eser kalmadı. fenerbahçe son maçta şampiyonluğu kaçırınca dini sorgulamaya başlamıştım zaten siteyide de iki günde yaladım yuttum. Daha okuyacaklarım var. Sabahlara kadar okuyorum. ve düşünce yapım yavaş yavaş oturuyor. Bu site bana kur'an dan daha çok yardımcı oldu. deist oldum ben de adımı kara tahtaya yazın
Alt 06-10-2008, 20:49
Üye

Yahu Seymen agam bugune kadar Islam hangi ulkeye bereket duzen adalet getirdi ? Dinler hocalardan baska kimseye birsey katmiyor. Dahasi akili sorgulamayi alip goturuyor. Kuransiz da Islamsiz da insan iyi olabiliyor hatta daha iyi..!

Fenere gelince kayserinin Allah i daha guclu cikti

Gaziantepsporun Allahini da ataga davet ediyorum.. ..

Alt 06-10-2008, 21:03
randallflagg randallflagg isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

-sen kim oluyorsun bre kafir !!
bizi yalnız ve yalnız hakk olan o Allah imtihan eder..
+ yıllarca din kültürü dersinden sınav olmadın mı sen?

gibi gayet yobaz bir diyalogdan sonra ilhan arsel'in sayfalarında yer alan bir link'i paylaşmak isterim ben de.. zaten biliyorsunuzdur çoğunuz da..
o bilmeyen 3-5 kişi de görsün ))

http://www.ilhan-arsel.org/Sinav/s_index.html
Alt 07-10-2008, 14:36
umutbitmez umutbitmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben hep söylemişimdir..
İNANMAYANLAR, kuranı inananlardan iyi bilir diye...
Hayat boyu anlayamadığım şeydir.. milyar rakkamında insan kurana inanır, milyar rakkamında insan incile inanır.. FAKAT ne hikmetse anlamak için okumaz.. ANLAMAK için okuyanlarda bir müddet sonra o dini bırakırlar..
ÇÜNKÜ AKILLARINI KULLANMAYA BAŞLAMIŞLARDIR..

Önerilen Siteler