Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kuran-ı kerim nasıl okunur (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8634)

karadenizli 29-12-2008 14:51

Kuran-ı kerim nasıl okunur

Burada ateistler de dahil herkesin kuranı okuduğunu düşünüyorum.Bende şüphelerle boğuştuğum zamanlarda bir türlü uyuyamaz geceleri kalkar hemen abdest alıp kuranı okumaya başlardım aklımdaki şüpheyi söyleyeyim "Bu kuranı Allah mı gönderdi gerçekten" ama okudukça şüphelerim dahada artıyordu daha keskin şüphelerle yatağa giriyordum.

Yaptığım hata şuydu bir ayeti okuyup hemen ötekine geçiyordum.Yani kısaca gazete okuma rahatlığı içerisinde okuyordum yaptığım hatayı seneler sonra anladım kuran öyle bir çırpıda okunacak kitap değildir.Mesela siz 1 saatte türkçesinden 50 sayfa veya 100 sayfa okuyabilirmisiniz evet okursunuz ama şu karadenizli size diyorki 1 ayeti 1 saat boyunca okuyun O ayeti okurken kah dışarılara bakın kah kendinize bakın kısaca tüm tabiata doğaya bakın. sırf o ayeti okuyun okuyun okuyun....Her okuyuşta farklı şeyler göreceksiniz

Mevlana ne güzel söyler "Kuran-ı kerim gelin gibidir yüzgörümlülüğü vermessen peçesini kaldırmaz"

Ne kadar doğru.

Sizlerden çok rica ediyorum bir kerede benim anlattığım şekilde okuyun

unbe 29-12-2008 15:38

sn. Karadenizli
tabii ki kuranı okuduk zamanında gerektiğinde gene okuyoruz ama senin dediğin gibi de okusam fikirlerimin değişeceğini zannetmiyorum çünkü ateist olmamızdaki birinci sebeplerden biri bizzat kurandaki çelişkilerdir zaten.....

Ratiönalism 29-12-2008 15:55

Ya uşağum

Ha Quran-ı Kerim'de bildugun Alice Harikalar Diyaru'nda gibi okuyabilursun;)

Anladun mi uşağum

pante 29-12-2008 16:00

Evet, katılıyorum.
Bir ayeti birkaç saat olmasa dahi birkaç dakika düşünerek, anlayarak okusa insanlar, çok daha iyi anlayabilirlerdi.

Örneğin, kafanıza takılan şu ayeti bir çırpıda okuyup geçin:

Ahzap-50. Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helâl kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Şimdi de her cümlesini düşünün, empati yapın, kendinizi o günlerde düşünün.
Kendinizi bir erkek, bir lider, bir peygamber yerine koyun.
Çevrenizde size güvenen, inanan, el pençe divan duran, sizin için kurban olmayı göze alan insanları düşünün.
Onları anlamak, onlara yakın olmak, onların tümünü, özellikle de muhtaç olan kadınların tümünü kucaklayabilmenin imkansızlığını düşünün.
Mecburen kucaklayabildiğiniz kadarına erişebiliyorsunuz. Bu sıkıntı fahri alem için çok acı verici. Allah onu anlıyor ve zorluk çekmemesi, sıkıntıdan kurtulması için ona destek veriyor.

Gördünüz mü bir ayeti atlattık böylece. Aynı yöntemle sizi yoldan çıkarabilecek yüzlerce ayeti aşabilir ve kalbinizi mühürlenmekten koruyabilirsiniz. :)

yucemanitu 29-12-2008 16:58

Kuran'ı ben de okuyorum ama oku sonra da etrafına bak ne demek? Gemiler yüzer, yağmur yağar, ağaç vardır, rüzgar eser tamam bunlar Kuran'da var ama bunları herkes o zamanda biliyor başka eserlerde de gemi, ağaç gibi şeyler var. Mesela Odyessa'da da gemiler yelkenler vs. anlatılır duvarlar surlar var ama yazan da bir fani.

prozac 29-12-2008 17:04

Karadenizlim sadece kur'an ı değil genelde herşeyi dikkatlice okumaya caba gösteriyorum..

66-TAHRİM:
1 - Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.
2 - Allah size yeminlerinizi çözmeyi meşrû kılmıştır. Allah sizin sahibinizdir. O bilendir, hikmetle yönetendir.
3 - Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir söz söylemişti. Fakat eşi, o sözü başkalarına haber verip Allah da bunu Peygamber'e açıklayınca, Peygamber (eşine) bir kısmını bildirmiş bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona haber verince eşi: "Bunu sana kim söyledi?" dedi. Peygamber "Bilen, her şeyden haberi olan Allah bana söyledi." dedi.
4 - Eğer ikiniz de Allah'a tevbe ederseniz ne iyi, çünkü kalpleriniz eğildi. Ve eğer Peygamber'e karşı birbirinize arka olursanız (bilin ki) onun dostu ve yardımcısı Allah, Cibrîl ve müminlerin iyileridir. Bunun ardından melekler de ona arkadır.
5 - Eğer o sizi boşarsa belki de Rabbi ona, sizden daha hayırlı, kendisini Allah'a teslim eden, inanan, gönülden itaat eden, tevbe eden, oruç tutan dul ve bakire eşler verir.

uzun süreden beri tahrim suresini anlamaya çabalıyorum olmuyor..rica etsem 1 saat inceleyip yorumlarmısın ?

mep 29-12-2008 19:17

Karadenizli abim ..yine yapmışın yapıcaanı..

"Bi ayeti bi saat boyunca okuyun" anlarsınız demeye getirmişin..
Valla komplekse kapıldım he..
1500 yıl önce Muhammed söyler söylemez anlayıp secdeye kapanan
adamları düşündüm..sıtkım sıyrıldı valla..biz gerzekiz herhaldeki anlıyamıyoz..
adamlar bi duyuşta anlıyolarmış..
Hele kuranın "tamamını okumak lazım"
"hepsi birbiriyle bağlantılıdır" filan gibi laflar öldürüyo beni..
Muhammed Alak suresinden 6 ayet okudu..
mekkenin yarısı müslüman oldu..
ne anladılarsa ,nasıl anladılarsa..
çözüverdiler işi .
biz 6000 küsur ayetle çözemiyoz Allahı,islamı..
onlar 6 ayette anladı herşeyi...tuhaf yani..!

Yani karadenizli abim..
inanmak için bi ayeti bi saat okumaya gerek yok..
inanıcam dedinmi.. ilk 3-5 ayeti okuman bile yeter sana..
1500 yıl öncekilerede yetmişti çünkü..

vartor 29-12-2008 19:52

Kur'an arapca yazildigindan, tersinden okunur.
Pante yine tasi gedigine oturtmus, sen ayikla pirincin tasini karadenizli:)
Iman ettikten sonra, inegin de kutsalligina inanabilirsin, neredeyse 1 milyar inanani var hindistanda...

dr humanist 29-12-2008 22:50

sevgili karadenizli;

senin dedigin gibi kuran okunsa,dunyada musluman kalmaz :) o yuzden rastgele okuyup gececek,guzel gibi gorunen ayetlerde yavaslayacaksin,mesela cennetteki memeleri tomurcuklanmis kizi 1 saat oturup dusunmemek lazim galiba,ya da asagilik maymunlarin neden asagilik oldugunu,vs.. pantenin kurandaki celiskiler basligini otur 45 saatte oku istersen

saygilarimla

cigi 30-12-2008 00:17

Bende nacizane sevgili pante' nin pesine takilayim,

Ahzab suresi:
51 - Ey Muhammed! Bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Uzak durduklarından dilediklerini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve hepsinin de kendilerine verdiğine razı olmaları için daha uygundur. Allah kalplerinizdekini bilir. Allah hakkıyla bilendir, halimdir. (Hemen cezalandırmaz, mühlet verir.)

52 - Bundan sonra, güzellikleri hoşuna gitse bile, başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helal değildir. Ancak sahip olduğun cariyeler başka. Şüphesiz Allah her şeyi gözetleyendir.

Allah' in izniyle geriye kimse kalmadi. Masaallah...

Bunlari anlamak icin bos yere su harcamaya gerek olmadigini düsünüyorum.
Saygilar.

sinner 30-12-2008 00:42

O üstün hikmet dolu (!) Kuranın ayetleri:

Kadınlarınız, sizin için bir tarladır. O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendiniz için ileriye hazırlık yapın. Ey Muhammed, müminleri müjdele! Bakara- 223

Ayet, besbelli mümin erkeklere sesleniyor. Erkeğe, kadından bahsederken bir nesne gibi bahsetmesi insana bu nasıl tanrı yaw dedirtiyor.

unbe 30-12-2008 13:19

sn Yusuf33

çelişkiye düşmemim baş sebeplerinden biridir o ayet;ne demek yani allah bize resmen tarla diyo diyerek daha bi ciddi düşünmeye başlamıştım....

aydoe 30-12-2008 13:23

18 Temmuz 1932 tarihinde Diyanet İşleri Riyaseti, ezanın Türkçe okunmasına karar verdi. Takip eden günlerde, yurdun her yerindeki Evkaf Müdürlüklerine Türkçe ezan metni gönderildi. 4 Şubat 1933 tarihinde, müftülüklere ezanı Türkçe okumalarını, buna uymayanların kati ve şedid (kesin ve şiddetli) bir şekilde cezalandırılacaklarını bildiren bir tamim gönderildi. 18 sene boyunca ezan Türkçe okunmuş, daha sonra Demokrat Parti'nin iktidara gelmesi ile 16 Haziran 1950'de ezanın Arapça da okunabilmesine izin verilmiştir. DP iktidarının başında olan Adnan Menderes'in ilk icraatı olan ezanın tekrar Arapça'ya çevrilmesiyle, Türkçe ezan yasaklanmamasına rağmen, Türkçe ezan okunması tümüyle terkedilmiştir. Günümüzde, serbest olmasına karşın, camilerde yalnızca Arapça ezan okunmaktadır.

Allahu Ekber
Tanrı uludur

Eşhedü enla ilahe illallah
Kuşkusuz bilirim bildiririm Tanrıdan başka yoktur tapacak

Eşhedü enne Muhammeden resulullah
Kuşkusuz bilirim bildiririm Tanrının elçisidir Muhammed

Hayya ale'salah
Haydi namaza

Hayya alel-felah
Haydi kurtuluşa

As-salatu hayrun mine'n nevm*
Namaz uykudan hayırlıdır*

Allahu Ekber
Tanrı uludur

La ilahe illallah
Tanrıdan başka yoktur tapacak.

14.Kendisine bir döşeyiş döşedim.
15. Üstelik o (nimetlerimi) daha da arttırmamı umuyor.
16. Asla (ummasın)! Çünkü o, bizim âyetlerimize karşı alabildiğine inatçıdır.
17. Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım!
18. Zira o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
19. Canı çıkasıca, ne biçim ölçtü biçti!
20. Sonra, canı çıkasıca tekrar (ölçtü biçti); nasıl ölçtü biçtiyse!
21. Sonra baktı.
22. Sonra kaşlarını çattı, suratını astı.
23. En sonunda, kibirini yenemeyip sırt çevirdi.
24. "Bu (Kur'an) dedi, olsa olsa (sihirbazlardan öğrenilip) nakledilen bir sihirdir."
25. Bu, insan sözünden başka bir şey değil."
26. Ben onu sekara (cehenneme) sokacağım.
27. Sen biliyor musun sekar nedir?
28. Hem (bütün bedeni helâk eder, hiçbir şey) bırakmaz, hem (eski hale getirip tekrar azap etmekten) vazgeçmez o.
29. İnsanın derisini kavurur.
30. Üzerinde ondokuz (muhafız melek) vardır.
31. Biz cehennemin işlerine bakmakla ancak melekleri görevlendirmişizdir. Onların sayısını da inkârcılar için sadece bir imtihan (vesilesi) yaptık ki, böylelikle, kendilerine kitap verilenler iyiden iyiye öğrensin, iman edenlerin imanını atrttırsın; hem kendilerine kitap verilenler hem müminler şüpheye düşmesinler, kalplerinde hastalık bulunanlar ve kâfirler de: "Allah bu misalle ne demek istemiştir ki?" desinler. İşte Allah böylece, dilediğini sapıklıkta bırakır, dilediğini doğru yola eriştirir. Rabbinin ordularını, kendisinden başkası bilmez. Bu ise, insanlık için ancak bir öğüttür.
32. Hayır hayır (öğüt almazlar). Aya andolsun ki,
33. Dönüp gitmekte olan geceye,
34. Ağarmakta olan sabaha andolsun ki,

Arkadaşlar bizim hatamız Kuranı Türkçe okumaktır.Kuran kesinlikle Arapça okunmalı ,ne yazdığı anlanılmamalı ve üstünde fazlaca düşünülmemelidir.
Allah'a Resulüne ve kitabına iman edilmelidir.Muhakkak ki Allah sözünde insan zekası ile kavranamayacak hikmet vardır ,onun için şeytana uyupta Kuranın Türkçesini okumayınız.
1450 sene önce vahy olunmuş şeyleri bugünki akılla yorumlamayınız lütfen
Ezan'a bakınız 5 vakit Türkçe okunsa ,millet yeter ya anladık der,ama arapça birde yanık sesli bir imam okuyor ne kadar hoş geliyor kulağımıza.
Çoban kaval çalar siz hiç koyunlara piyano çalan çoban gördünüzmü?

Hayır hayır (öğüt almazlar). Aya andolsun ki,
Dönüp gitmekte olan geceye,
Ağarmakta olan sabaha andolsun ki
Ne desem boşuna Karadenizli uşağumda boşa kürek çekiyor ,sizin yüzünüzden bende cehennemde yanacam,nerden girdim de takıldım kaldım bu siteye:)

katre_07 30-12-2008 14:09

Alıntı:

Atlas´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 146795)
Kuran'ı ben de okuyorum ama oku sonra da etrafına bak ne demek? Gemiler yüzer, yağmur yağar, ağaç vardır, rüzgar eser tamam bunlar Kuran'da var ama bunları herkes o zamanda biliyor başka eserlerde de gemi, ağaç gibi şeyler var. Mesela Odyessa'da da gemiler yelkenler vs. anlatılır duvarlar surlar var ama yazan da bir fani.

Kuran her şeyi ben biliyorum tum ılklerı ben öğrettim iddiasında değildir..

Kuran sadece yağmura dıkkat çekmek ıster..sadece ınsana dıkkat çekmek ıster..sadece yaratılışa dıkkat çekmek ıster..sadece ruzgara evrene kaınata..dıkkat çekmek ıster..

Kuran şunu demez ınsana... bakın gemıyı ben yuzduruyorum daha once bundan ınsanların haberı var mıydı..bakın yağmur yağıyor..hiç onceden boyle bır şey gordunuz mu..

kısa bır ornek vermek gerekırse..ırdelemeyen bır muslumana ben desemkı bak guneş nasıl asılı bir ampul gıbı durmakta..bakın dunyamız nasıl doldur boşalt bır vagon olmakta..adamın bana dıyeceği şey.. bunu bız de bılıyoruz zaten der..ama benım demek ıstedığim bambaşka..diğer bır muslumana sorsam dıyeceği şey.. evt der imanım daha da arttı..

olay budur..daha once yazılmış bıçılmış soylenmış şeylerın Kuranda olması onun değerini dusurmez..

çunku geçmişin yaşadıkları gorduklerı de aynı..bızım dunyamızda aynı..ortak bır dunyada yaşıyoruz..ve soylenılenlerın tekrardan soylenmesı normaldır..önemli olan kasıt nedır anlatmak ıstediği nedır..

deveye dıkkat çeker..acaba neden .sivrisineği misal vermekten çekınmez neden..çunku kaınattakı her şey okuyana okumayı bılene onu gosterır de ondan..

sevgıelr.

placebo 30-12-2008 17:01

Alıntı:

katre_07´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 146927)
Kuran her şeyi ben biliyorum tum ılklerı ben öğrettim iddiasında değildir..

Kuran sadece yağmura dıkkat çekmek ıster..sadece ınsana dıkkat çekmek ıster..sadece yaratılışa dıkkat çekmek ıster..sadece ruzgara evrene kaınata..dıkkat çekmek ıster..

Kuran şunu demez ınsana... bakın gemıyı ben yuzduruyorum daha once bundan ınsanların haberı var mıydı..bakın yağmur yağıyor..hiç onceden boyle bır şey gordunuz mu..

kısa bır ornek vermek gerekırse..ırdelemeyen bır muslumana ben desemkı bak guneş nasıl asılı bir ampul gıbı durmakta..bakın dunyamız nasıl doldur boşalt bır vagon olmakta..adamın bana dıyeceği şey.. bunu bız de bılıyoruz zaten der..ama benım demek ıstedığim bambaşka..diğer bır muslumana sorsam dıyeceği şey.. evt der imanım daha da arttı..

olay budur..daha once yazılmış bıçılmış soylenmış şeylerın Kuranda olması onun değerini dusurmez..

çunku geçmişin yaşadıkları gorduklerı de aynı..bızım dunyamızda aynı..ortak bır dunyada yaşıyoruz..ve soylenılenlerın tekrardan soylenmesı normaldır..önemli olan kasıt nedır anlatmak ıstediği nedır..

deveye dıkkat çeker..acaba neden .sivrisineği misal vermekten çekınmez neden..çunku kaınattakı her şey okuyana okumayı bılene onu gosterır de ondan..

sevgıelr.

Kuran kadar edebi açıdan kötü,cümle bütünlüğü oluşturamayan,bir dediğini 100 kere tekrar eden,karma karışık bir kitap okumadım hayatımda..Anlam çıkarmak için oturup ciddi ciddi düşünüyor,kuran kurslarına gidiyor, arapça öğreniyorlar.Akla uygun olmayan ve insanın doğasıyla mantığıyla örtüşmeyen ritüeller uygulayarak hayatlarını boşa geçiriyor insanlar..Muhammed hiç iyi bir yazar değilmiş..24 sene içerisinde yazdığı bir kitap mükemmel olmalıydı açıkçası..24 sene de 24 tutarlı ve düzgün sure çıkaramamış bir kitaptan yahu..Kısaca bir deli bir kuyuya taş atmış ki kimse çıkaramıyor..

Demek korku ne kadar güçlü bir duygu ki insanları bu derece büyüleyebiliyor,gerçekleri görmesine mani olabiliyor..Kör ediyor..

badisaba 30-12-2008 19:26

Karadenizliye bir karadenizli olarak gercekten mütesekkirim.
Bir konu aciyor; bu konu sayesinde kafamda sekillenen celiskiler gercekten yok oluyor ya da eger bu celiskiler yariyariya ise yüzde 99 ateizmden yana kayiyorum. Geriye ise sadece yüzde bir kaliyor.
Ic dünyam senleniyor, ya varsa korkularimdan ariniyorum. Forumdaki arkadaslar ne kadar da güzel anlatiyorlar senin düsüncelerinin kof oldugunu...
allah senden gani gani razi olsun karadenizli*** lütfen böyle devam**

katre_07 30-12-2008 22:07

Alıntı:

preach´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 146945)
Kuran kadar edebi açıdan kötü,cümle bütünlüğü oluşturamayan,bir dediğini 100 kere tekrar eden,karma karışık bir kitap okumadım hayatımda..Anlam çıkarmak için oturup ciddi ciddi düşünüyor,kuran kurslarına gidiyor, arapça öğreniyorlar.Akla uygun olmayan ve insanın doğasıyla mantığıyla örtüşmeyen ritüeller uygulayarak hayatlarını boşa geçiriyor insanlar..Muhammed hiç iyi bir yazar değilmiş..24 sene içerisinde yazdığı bir kitap mükemmel olmalıydı açıkçası..24 sene de 24 tutarlı ve düzgün sure çıkaramamış bir kitaptan yahu..Kısaca bir deli bir kuyuya taş atmış ki kimse çıkaramıyor..

Demek korku ne kadar güçlü bir duygu ki insanları bu derece büyüleyebiliyor,gerçekleri görmesine mani olabiliyor..Kör ediyor..

Arapça bilginiz var mıdır..sayın preach..edebı tarafı turkçesinde kusurludur evt..bu butun yazılı eserlerde aynıdır..siz açın bir goethe nın şiirini hıç bir zevk almazsınız..sadece anlamla yetınmek zorunda kalırsınız..

Kuranda da eğer orjınalden okuyamıyorsan turkçesınden anlamına bakacaksın ..kastetığıne..

eğre bılıyorsan arapça Kurandakı musıkıyı belagatı o zaman gorun..(sırf bu zevk ıcın yandalımı arapça yapmaya karar verdım..)

bu Kuranın bir kusuru değildir..ya hu zamanında Kurana karşı soylenmış ve takdır gormuş hiç bir şiir yoktur..

kurbağalar vak vaklar demişlerdir.. en fazla şiirlerinde..

Kuran ..yapmayın Allah aşkına türkçesinde bıle duygulanacak o zevkı tattıracak o kadar yer varki..

Kurandakı tekralar bir şiirin nakaratı gıbıdır..yanı ozudur..anlamıdır..

KİMİ SEVSEM SENSİN

kimi sevsem sensin / hayret
sevgi hepsini nasıl değiştiriyor
gözleri maviyken yaprak yeşili
senin sesinle konuşuyor elbet
yarım bakışları o kadar tehlikeli
senin sigaranı senin gibi içiyor
senden nedense vazgeçilemiyor

her şeyi terk ettim / ne aşk ne şehvet
sarışın başladığım esmer bitiyor
anlaşılmaz yüzü koyu gölgeli
dudakları keskin kırmızı jilet
bir belaya çattık / nasıl bitirmeli
gitar kımıldadı mı zaman deliniyor
kapıların kapalı girilemiyor

kimi sevsem sensin / senden ibaret
hepsini senin adınla çağırıyorum
arkamdan şımarık gülüşüyorlar
getirdikleri yağmur / sende unuttuğum
hani o sımsıcak iri çekirdekli
senin gibi vahşi öpüşüyorlar
in misin cin misin anlamıyorum

Attila İLHAN

bu tekrarlanmış sözler şiiri pekiştırmektedir..şiirin de ozudur..her sonuca şair belki de bu cumleden çıkmıştır..belki de duygularını bu tekrarlanmış sözle oluşturuyodur..

saygılar..

Güçistenci 30-12-2008 23:25

katre dinlediğin müzik de seni coşturur. halbuki bi çevirisine bakarsın anam bu sanatçı ne diyo dersin. adeta saçmalamış ama seni oynatmayı başarmış. önemli olan verdiği aheng değil. içindeki manası. eğer içinde manası yoksa ahenginin değeri yoktur. manasını hiç irdeledin mi??

ayrıca musiki görecelidir. kuran her zevke uymaz ki. ben x türdeki müziği severim sen y türdekini. kuran da z türündedir. eee ne olacak o zaman :)

katre_07 30-12-2008 23:45

Alıntı:

Güçistenci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 147015)
katre dinlediğin müzik de seni coşturur. halbuki bi çevirisine bakarsın anam bu sanatçı ne diyo dersin. adeta saçmalamış ama seni oynatmayı başarmış. önemli olan verdiği aheng değil. içindeki manası. eğer içinde manası yoksa ahenginin değeri yoktur. manasını hiç irdeledin mi??

ayrıca musiki görecelidir. kuran her zevke uymaz ki. ben x türdeki müziği severim sen y türdekini. kuran da z türündedir. eee ne olacak o zaman :)

yazını arkadaşımız preach e sunmalıydın..gorecelı bır kavram sevmek..

anlama bakması gereken oydu..

anlamını dusundum..gerçekten çok ılgınç... kafa yormak lazım ..kafa yordukça açılıyor zaten ...

sinner 30-12-2008 23:59

Kuranın iddia edilen icaz hicaz vs. bütün mucizeleri (!) arapça oluşu ile ilgili.
Ee, bir Türk olarak bundan banane !
Övüneceklerse Araplar övünsünler, size ne :D
Diğer yandan Kuranda bir konunun bir bütünlük içinden başka konulara sapmadan anlatıldığını göremezsiniz. Kuranın üslubu 'laf salatası'ndan ibarettir.

placebo 31-12-2008 01:42

Alıntı:

Arapça bilginiz var mıdır..sayın preach..edebı tarafı turkçesinde kusurludur evt..bu butun yazılı eserlerde aynıdır..siz açın bir goethe nın şiirini hıç bir zevk almazsınız..sadece anlamla yetınmek zorunda kalırsınız..

Kuranda da eğer orjınalden okuyamıyorsan turkçesınden anlamına bakacaksın ..kastetığıne..

eğre bılıyorsan arapça Kurandakı musıkıyı belagatı o zaman gorun..(sırf bu zevk ıcın yandalımı arapça yapmaya karar verdım..)

bu Kuranın bir kusuru değildir..ya hu zamanında Kurana karşı soylenmış ve takdır gormuş hiç bir şiir yoktur..

Şimdi bu bir şiir kitabı mı öğüt kitabı mı?Allah size şiir kitabımı gönderiyor kardeşim okuyun da eğlenin ,kendinizden geçin diye..Anlayamadım gitti..Bir de Arapça biliyor musunuz demişsiniz?Hayır tabii ki bilmiyorum..Hiç normal bir insan evladı işine yaramayacaksa, senelerini verir de,durup dururken arapça mı öğrenir?Kuran'ı arapça biliyorum öyle okuyorum diyenlerde anlamını bilmeden arap harflerini bir araya getirip okumayı öğrenirler ki ben zaten böyle insanlara arapça biliyor gözüyle bakmam..Arapça bir broşür versen çeviremezler..Arapça bilmeden kuran'a vakıf olunamıyorsa da bu Allahın hatasıdır ve bu kitapta sadece araplara gelmiştir..Beni de pek alakadar etmiyor açıkçası..

dr humanist 31-12-2008 02:46

ben allah olsam;kutsal kitabi 150 dilde indirirdim

saygilarimla;
dr humanist

mep 31-12-2008 13:24

Alıntı:

katre_07´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 147006)

Kuran ..yapmayın Allah aşkına türkçesinde bıle duygulanacak o zevkı tattıracak o kadar yer varki..

Kurandakı tekralar bir şiirin nakaratı gıbıdır..yanı ozudur..anlamıdır..

KİMİ SEVSEM SENSİN

sevgi hepsini nasıl değiştiriyor
gözleri maviyken yaprak yeşili
senin sesinle konuşuyor elbet
yarım bakışları o kadar tehlikeli
senin sigaranı senin gibi içiyor
senden nedense vazgeçilemiyor

her şeyi terk ettim / ne aşk ne şehvet
sarışın başladığım esmer bitiyor
anlaşılmaz yüzü koyu gölgeli
dudakları keskin kırmızı jilet
bir belaya çattık / nasıl bitirmeli
gitar kımıldadı mı zaman deliniyor
kapıların kapalı girilemiyor

kimi sevsem sensin / senden ibaret
hepsini senin adınla çağırıyorum
arkamdan şımarık gülüşüyorlar
getirdikleri yağmur / sende unuttuğum
hani o sımsıcak iri çekirdekli
senin gibi vahşi öpüşüyorlar
in misin cin misin anlamıyorum

Attila İLHAN

bu tekrarlanmış sözler şiiri pekiştırmektedir..şiirin de ozudur..her sonuca şair belki de bu cumleden çıkmıştır..belki de duygularını bu tekrarlanmış sözle oluşturuyodur..

saygılar..

eğre bılıyorsan arapça Kurandakı musıkıyı belagatı o zaman gorun

Gücü sonsuz olan bir yaratıcıdan
Şiir dinlemek değil derdimiz..
isterdikki bize şairene sözler edeceğine.
Sevgiyi göstersin,
Barışı öğretsin.
İnsanı sevmenin ne büyük bir erdem olduğunu bildirsin.
Herşeyin sevmekle mümkün olduğunu anlatsın..
İnsanlara İnsan olmanın yolunu öğretsin..
O nun şiirleriyse,derdiyse ..
İnsanlara kendine kul olmayı öğretmek..
Kendisi gibi inanmayanlara nasıl düşman olacağını öğretmek..
Kendisinin ne kadar korkunç bir güç olduğunu anlatmak..
Şiir tadında denilen anlatımlarının tamamı.
Nasıl mahfolacağımız,cehennemlerde nasıl yanacağımız,
kıyametin korkunçluğu ve azabının ne kadar büyük olacağı..
Mekkede şairler saf saf dolanıp
aşk üstüne sevda üstüne şiirler okurdu..
Sözüm ona yaratıcı ise..
Kan,vahşet,korku,işkence,felaket üzerine
Kurguluyordu şairane denilen kitabını..
Gerçekten bir yaratıcı olsa..
bu kadar sevgisiz olamaz..

tufank78 31-12-2008 16:07

Alıntı:

mep´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 147079)
Mekkede şairler saf saf dolanıp
aşk üstüne sevda üstüne şiirler okurdu..
Sözüm ona yaratıcı ise..
Kan,vahşet,korku,işkence,felaket üzerine
Kurguluyordu şairane denilen kitabını..
Gerçekten bir yaratıcı olsa..
bu kadar sevgisiz olamaz..

Mekke'de insanlar kızlarını gömüyorlardı, aynı hemşerilerimizin töre diye öz kızlarını öldürdüğü gibi, ya da geçim korkusuyla karınlarında ki bebeklerini kürtajla aldırdıkları gibi. Sahi ne düşünüyorsunuz, özürlü bir çocuğunuz olacağını öğrenseniz ne yapardınız? şunun şurasında tek dünyanızı mahvedermiydiniz ona bakarak yoksa daha doğmadan katleder miydiniz? biz Allaha teslim olmuş kullar, onu Rabbimizin emaneti görürüz ve şerefle taşırız o emaneti nefesimiz yettiğince. hiç acımayız geçen zamana, kaçan maddi fırsatlara...

bir bayan arkadaşımız Allahın kendilerine tarla demesine içerlemiş, sizin meteryalist dünyanız ne diyor acaba kadına, insana?

Tekvir
8-ve diri diri gömülen kız çocuklarına sorulduğunda
9-hangi suçtan dolayı öldürüldükleri,

mep 31-12-2008 16:21

Alıntı:

tufank78´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 147104)
Mekke'de insanlar kızlarını gömüyorlardı, aynı hemşerilerimizin töre diye öz kızlarını öldürdüğü gibi, ya da geçim korkusuyla karınlarında ki bebeklerini kürtajla aldırdıkları gibi. Sahi ne düşünüyorsunuz, özürlü bir çocuğunuz olacağını öğrenseniz ne yapardınız? şunun şurasında tek dünyanızı mahvedermiydiniz ona bakarak yoksa daha doğmadan katleder miydiniz? biz Allaha teslim olmuş kullar, onu Rabbimizin emaneti görürüz ve şerefle taşırız o emaneti nefesimiz yettiğince. hiç acımayız geçen zamana, kaçan maddi fırsatlara...

bir bayan arkadaşımız Allahın kendilerine tarla demesine içerlemiş, sizin meteryalist dünyanız ne diyor acaba kadına, insana?

Tekvir

Tufank abim..
Şimdi başa sarıp "İslam öncesi kız çocukları gömülürdü "yalanını tartışmayalım..
çünkü öyle bişey yoktu..sen varmı sanıyosun yoksa...:D
öyle bişey olduğunu sanmıyorum ben..:D
( Yusuf abiiiii..Hazır ol.)

unbe 01-01-2009 00:01

sn. Tufank
bizler kadın erkek ayrımı yapmamayı tercih ediyoruz.Şahsen benim için önemli olan cinsiyet değil insanlıktır.

Özürlü bir çocuğu bile bile dünyaya getirmek te onun için işkencedir yazıktır bana göre.Ben bilerek isteyerek özürlü bir çocuğu dünyaya getiremem çünkü bu ona haksızlık olur.Hayatın güzelliğinden zevk alamayacak çevresinin farkına varamayacak be anne baba nedir bilmeyecek belki de....Bu ona işkence etmek değil midir????Yakın çevremde böyle bir örnek var hergün yaşadıkları zorluklara tanık oluyorum ve içten içe keşke gereken bütün tahlilleri tetkikleri yaptırsaydık ta bu durumu bilebilseydik diyorlar....ve bu aila benim gibi ateist değil çok dindar bir aile....

katre_07 01-01-2009 02:54

Alıntı:

Akinci-32´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 147135)
sn. Tufank
bizler kadın erkek ayrımı yapmamayı tercih ediyoruz.Şahsen benim için önemli olan cinsiyet değil insanlıktır.

Özürlü bir çocuğu bile bile dünyaya getirmek te onun için işkencedir yazıktır bana göre.Ben bilerek isteyerek özürlü bir çocuğu dünyaya getiremem çünkü bu ona haksızlık olur.Hayatın güzelliğinden zevk alamayacak çevresinin farkına varamayacak be anne baba nedir bilmeyecek belki de....Bu ona işkence etmek değil midir????Yakın çevremde böyle bir örnek var hergün yaşadıkları zorluklara tanık oluyorum ve içten içe keşke gereken bütün tahlilleri tetkikleri yaptırsaydık ta bu durumu bilebilseydik diyorlar....ve bu aila benim gibi ateist değil çok dindar bir aile....

özürlü birini gördüğün zaman da sık beynıne o zaman kurtulsun butun dertlerınden..

zamanı geçen kurtaj cınayettır..

aydoe 01-01-2009 05:18

Kuran tersten okunur,arapça okunur.
Kuranı düzden okuyupta lütfen anlamaya ve yorumlamaya çalışmayınız.
Ya inanınız ,ya inanınız.
İnanmıyorsanız ya da sorguluyorsanız lütfen okumayınız.
Okursanız mazallah dinden imandan çıkabilirsiniz.
Selam ve dua ile

unbe 01-01-2009 15:06

sn. Katre07
bu kadar işte sizin mantığınız.Bile bile diyorum dünyaya getirmem.Ama olduktan sonra yapacak bişi yok herhalde.Kimsenin kafasına sıkacak halimiz yok.Saçma bir mantığınız var.....

tufank78 02-01-2009 09:48

Alıntı:

Akinci-32´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 147167)
sn. Katre07
bu kadar işte sizin mantığınız.Bile bile diyorum dünyaya getirmem.Ama olduktan sonra yapacak bişi yok herhalde.Kimsenin kafasına sıkacak halimiz yok.Saçma bir mantığınız var.....

sn Akıncı
sevgili Katre der ki "ha özürlü bebeği, karnınızda öldürmüşsünüz, ha doğduktan sonra farketmez"
gerçi ben kendisine zamanında kürtaj konusunda katılmıyorum. kürtajın zamanı olmaz, her zaman cinayettir. Allah karınlarda yaratılanı bilirken bizemi kaldı karar vermek.
ayrıca çocuğun özürlü olacağı tahmin edilebiliyor. fakat bu özrün ne kadar ciddi olacağı bilinemiyor.

kadın erkek ayrımı bizde yapmıyoruz. ben sadece bilmediğiniz bir dilde yapılmış "tarla" benzetmesinden dolayı ateist olmuş olmanıza şaştım. ateist olasınız varmış ne diyeyim. o kelimenin hakaret içermediğini düşünüyorum.

birde mep hocam, Mekke'de kızların öldürülmediğinden bahsetmiş. bu iddiayı açıkçası hiç duymamıştım. çağdaşlarımızın bile namus bahanesiyle yaptığı bu işi, onlarında yapıyor olması bana inandırıcı gelmişti. gerçi öyle olmasa, Mekkeliler demez miydi "bu Muhammed ne diyor ya ne kızı, ne öldürmesi"?
ama öyle olmamışsa bile zamandan münezzeh Rabbim ne güzel, bize indirmiş ayetleri.

şimdi bazı ateist arkadaşlar diyecekler ki. töre cinayetini yapanlar inanırlar. evet onlar müşrikler. ama bu söylediklerinizi bir duysalar "biliyorduk ya ahiret olmadığını" diyerek içleri gülecektir. çünkü zalimler yeniden dirilmeyi istemezler.

mep 02-01-2009 10:22

birde mep hocam, Mekke'de kızların öldürülmediğinden bahsetmiş. bu iddiayı açıkçası hiç duymamıştım tufank

Tekvir

Tufank Abim ..Bende Çağdaşlarımızın kız çocuklarını diri diri gömdüğünühiç duymadım.. Hatta muhammed öncesi ( Ömer hariç) tek bir diridiri gömme vakası
bile mevcut değildir.Ömer kızını gömdü kuranda bi ayet böyle dedi diye.
sanki o zamanlar çok yaygın bir gelenekmiş gibi bahsetmişsin..
Hem kızların diri diri gömüldüğünden söz edersiniz..
Hemde erkeklerin çok evlilik yaptığından .Muhammedin bunu 4 taneyle
sınırladığından söz edersiniz..
bu ne...? perhiz.
Bu ne..? lahana turşusu.

unbe 02-01-2009 14:20

"ben sadece bilmediğiniz bir dilde yapılmış "tarla" benzetmesinden dolayı ateist olmuş olmanıza şaştım. ateist olasınız varmış ne diyeyim. o kelimenin hakaret içermediğini düşünüyorum."

Sn. Tufank

Sadece bu ayet yüzünden ateist olmadım ki.Ateist olmak bir süreçtir ve birden çat diye olmaz zamanla olur.Bu ayetin etkisi olmuştur dedim.Ayrıca kuranı baştan sona okursanız bakınız abartısız üçte ikisi cinsellik içeriyor.Yani allaha mı kalda muhammedin cinsel hayatı ve karılarıyla olan ilişkisi???Ayrıca da ortada bariz olan bir durum var ki allah kadınlara kocaları aracılığıyla hitap ederken muhammedin karılarına gelince hitabı değişiyor ve ey peygamber hanımları filan oluyor.Ortada büyük bir çelişki var kuran baştan aşağı laf salatası ve kendisiyle çelişen muhammedin tamamen uydurduğu bir kitap.Siz inanabilirsiniz dindar olabilirsiniz ama ben ateist oldum ve muhammedede sizin dininizede hatta hiçbir dine ve allaha mallaha inanmıyorum.....bu da benim hür iradem ve benim bileceğim iş.

karadenizli 02-01-2009 14:30

Alıntı:

mep´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 147254)
birde mep hocam, Mekke'de kızların öldürülmediğinden bahsetmiş. bu iddiayı açıkçası hiç duymamıştım tufank

Tekvir

Tufank Abim ..Bende Çağdaşlarımızın kız çocuklarını diri diri gömdüğünühiç duymadım.. Hatta muhammed öncesi ( Ömer hariç) tek bir diridiri gömme vakası
bile mevcut değildir.Ömer kızını gömdü kuranda bi ayet böyle dedi diye.
sanki o zamanlar çok yaygın bir gelenekmiş gibi bahsetmişsin..
Hem kızların diri diri gömüldüğünden söz edersiniz..
Hemde erkeklerin çok evlilik yaptığından .Muhammedin bunu 4 taneyle
sınırladığından söz edersiniz..
bu ne...? perhiz.
Bu ne..? lahana turşusu.

H.z ömerin dışındada vardır o olaylardan az olmasının sebebi insanlar utançlarından söylememişlerdir ama bazıları hariç mesela yine birisi peygamberimizin huzuruna geliyor;

Ya resulallah bende kızımı diri diri gömmüştüm onunla beraber ıssız biryere gittik toprağı kazmaya başladım ne olacağından habersiz oda toprağı kazıyordu sonra bir tekme vurdum ve çukura düştü burada peygamberimiz ağlamaya başladı oradakilerde ne diye resulullahı müteessir ediyorsun dediler (Darimi mukaddime 1)

Bu olaylar bir yere kaydedilmiyorki çok olsun falanca oğlu kızını gömdü gibi böyle birşey yok teorik olarak böyle birşey varda sadece itiraf edenlerden öğreniyoruz uygulamayı itiraf edenlerde çok değil

mep 02-01-2009 14:42

Alıntı:

karadenizli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 147275)
H.z ömerin dışındada vardır o olaylardan az olmasının sebebi insanlar utançlarından söylememişlerdir ama bazıları hariç mesela yine birisi peygamberimizin huzuruna geliyor;

Ya resulallah bende kızımı diri diri gömmüştüm onunla beraber ıssız biryere gittik toprağı kazmaya başladım ne olacağından habersiz oda toprağı kazıyordu sonra bir tekme vurdum ve çukura düştü burada peygamberimiz ağlamaya başladı oradakilerde ne diye resulullahı müteessir ediyorsun dediler (Darimi mukaddime 1)

Bu olaylar bir yere kaydedilmiyorki çok olsun falanca oğlu kızını gömdü gibi böyle birşey yok teorik olarak böyle birşey varda sadece itiraf edenlerden öğreniyoruz uygulamayı itiraf edenlerde çok değil

Yav karadenizli abim..en küçük hadiseyi bile tekrar tekrar
anlatan dönüp bi daha tekrar tekrar anlatan kuran ,
böyle bi şey olsa idi 1 ayetle geçiştirirmiydi.
hatta sanırım o ayeti bile söylediğinde insanlar
anlam verememiş olmalı ki, başka yerde değinme ihtiyacı duymamış
yoksa bu konu kuranın anlata anlata bitiremiyeceği bi mevzu olurdu..

karadenizli 02-01-2009 14:50

Neden canım kuran değinir ve geçer bütün ayetlerini buna ayıracak değil ya
Mep sen herşeyde inançsızlık belgesi arıyosun

gematria 02-01-2009 14:56

bende bi kitap yazsam içindekileri ayetler şeklinde bölüm bölüm yazsam ve sen(karadenizli) gelip ayetlerimin her birini 1 saatte okusan yani okuyup o ayet üzerinde 1 saat akıl yürütsen kesin benide peygamber ilan edersin....

ayrıca insanoğlunun akıl yürütme anlam çıkarma gücünü hafife alamazsın sen 1 saat boyunca güzel anlamlar çıkartırken birisi ise tanrı hakkında kötü çıkarımlar yapabilir mesela ör:nebe suresi

32. Bahçeler var, bağlar var.
33. Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.

cenneti anlatan bu ayetler üzerinde bi kişi 1 saat düşünse bak neler çıkabilir ortaya...

iyi anlamda: ya işte cenneteki zevkler inanılmaz güzel şeyler dünyada olmadığı kadar çok malım bahçem olacak dünyada alamadığım güzel kadın zevkini ordaki güzel göğüslü kadınlarla yaşicam allaha bir teşekkür borçluyum bana bunları vereceği için ozaman derhal bi abdest aliyimda namaza duriyim der.

kötü anlamda ise:ya bi dakka burda bi çelişki var tanrı kadınlara düşkün olmayın bağa bahçeye mala mülke düşkün olmayın derken kendisi bizi bunla cezbedip tapınmamızı bekliyor acaba tanrı insanların zayıflıklarını sömürürmü??? belkide bunu yazan bana anlatılan tanrı değildir... bu ve benzeri konuları çözmeden namaz kılmıcam....çünkü cennetine koyacağı göğüsleri daha yeni oluşmuş kızlarla övünen bir tanrıyı kabul edemem...

gördüğün gibi yukarda anlatılna örnek bir ayet üzerinde 1 saat düşünme sonucu çıkabilecek iki sonuçtur ....6666 ayet olduğunu varsayarsak ve her birine 1 saat verildiğni düşünürsek 6666 saat demek oluki buda 277.75 yani ortalama 277 gün demek oluyor oda nerdeyse bi koca yılın 4 te 3 ü demektir... işte dinin bilime olan zararı bu 277 gününü kuranı anlamaya uğraşma ile geçirmeleri sonucu filistinlilerin hallerini görüyoruz ..füzeye terlikleriylemi karşı çıksınlar ?????

mep 02-01-2009 15:17

Alıntı:

karadenizli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 147278)
Neden canım kuran değinir ve geçer bütün ayetlerini buna ayıracak değil ya
Mep sen herşeyde inançsızlık belgesi arıyosun

Yapma abi ya ..
neredeyse kitabın 3/4 yahudileri anlatıyo..
5-10 ayette bu olayı anlatamazmıydı..
kız çocukları diri diri gömülecek ve bunu önemsemeyip geçicek
mümkünmü bu..?

vartor 02-01-2009 20:03

Karadenizli, mep Araplarin kizlarini diri veya olu gomdukleri taktirde, bir erkege bir harem nasil olabilirdi diye sormus.
Muhammed kendi cennetini bu dunyada yasarken (zevceleri arasinda, memesi yeni tomurcuklanmis cocuklar da oldugunu, elinden gecen kadin sayisinin cennetteki huri sayisindan fazla oldugunu biliyoruz) inanirlarini 4 kadinla kisitlamasi, pek de kadin darligi cekilmedigini gosterir ki bu sayilara cariyeler dahil bile degildir.

yucemanitu 02-01-2009 23:38

"Ya resulallah bende kızımı diri diri gömmüştüm onunla beraber ıssız biryere gittik toprağı kazmaya başladım ne olacağından habersiz oda toprağı kazıyordu sonra bir tekme vurdum ve çukura düştü burada peygamberimiz ağlamaya başladı oradakilerde ne diye resulullahı müteessir ediyorsun dediler"

Bu bir Kuran ayeti mi yoksa sık sık reddettiğin hadis kaynaklı bir anlatı mı?

kararsiz 03-01-2009 03:38

Alıntı:

işte dinin bilime olan zararı bu 277 gününü kuranı anlamaya uğraşma ile geçirmeleri sonucu filistinlilerin hallerini görüyoruz ..füzeye terlikleriylemi karşı çıksınlar ?????
bu nasil bir ornek simdi. orada insanlar hayatta kalmaya calisiyor. aklina kuranin ksini getirmeyen bize insanlara guvenip hayata gelmis cocuklar oluyor. insanoglu bir postla buzul caglarindan gecmistir, terlikle de fuzeyi gecer.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:57 .