Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-12-2008, 14:51
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Kuran-ı kerim nasıl okunur

Burada ateistler de dahil herkesin kuranı okuduğunu düşünüyorum.Bende şüphelerle boğuştuğum zamanlarda bir türlü uyuyamaz geceleri kalkar hemen abdest alıp kuranı okumaya başlardım aklımdaki şüpheyi söyleyeyim "Bu kuranı Allah mı gönderdi gerçekten" ama okudukça şüphelerim dahada artıyordu daha keskin şüphelerle yatağa giriyordum.

Yaptığım hata şuydu bir ayeti okuyup hemen ötekine geçiyordum.Yani kısaca gazete okuma rahatlığı içerisinde okuyordum yaptığım hatayı seneler sonra anladım kuran öyle bir çırpıda okunacak kitap değildir.Mesela siz 1 saatte türkçesinden 50 sayfa veya 100 sayfa okuyabilirmisiniz evet okursunuz ama şu karadenizli size diyorki 1 ayeti 1 saat boyunca okuyun O ayeti okurken kah dışarılara bakın kah kendinize bakın kısaca tüm tabiata doğaya bakın. sırf o ayeti okuyun okuyun okuyun....Her okuyuşta farklı şeyler göreceksiniz

Mevlana ne güzel söyler "Kuran-ı kerim gelin gibidir yüzgörümlülüğü vermessen peçesini kaldırmaz"

Ne kadar doğru.

Sizlerden çok rica ediyorum bir kerede benim anlattığım şekilde okuyun

Konu karadenizli tarafından (29-12-2008 Saat 15:43 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-12-2008, 15:38
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

sn. Karadenizli
tabii ki kuranı okuduk zamanında gerektiğinde gene okuyoruz ama senin dediğin gibi de okusam fikirlerimin değişeceğini zannetmiyorum çünkü ateist olmamızdaki birinci sebeplerden biri bizzat kurandaki çelişkilerdir zaten.....

"Varsan,çarp!!!"
Alt 29-12-2008, 15:55
Ratiönalism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ratiönalism Ratiönalism isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ya uşağum

Ha Quran-ı Kerim'de bildugun Alice Harikalar Diyaru'nda gibi okuyabilursun

Anladun mi uşağum
Alt 29-12-2008, 16:00
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evet, katılıyorum.
Bir ayeti birkaç saat olmasa dahi birkaç dakika düşünerek, anlayarak okusa insanlar, çok daha iyi anlayabilirlerdi.

Örneğin, kafanıza takılan şu ayeti bir çırpıda okuyup geçin:

Ahzap-50. Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helâl kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Şimdi de her cümlesini düşünün, empati yapın, kendinizi o günlerde düşünün.
Kendinizi bir erkek, bir lider, bir peygamber yerine koyun.
Çevrenizde size güvenen, inanan, el pençe divan duran, sizin için kurban olmayı göze alan insanları düşünün.
Onları anlamak, onlara yakın olmak, onların tümünü, özellikle de muhtaç olan kadınların tümünü kucaklayabilmenin imkansızlığını düşünün.
Mecburen kucaklayabildiğiniz kadarına erişebiliyorsunuz. Bu sıkıntı fahri alem için çok acı verici. Allah onu anlıyor ve zorluk çekmemesi, sıkıntıdan kurtulması için ona destek veriyor.

Gördünüz mü bir ayeti atlattık böylece. Aynı yöntemle sizi yoldan çıkarabilecek yüzlerce ayeti aşabilir ve kalbinizi mühürlenmekten koruyabilirsiniz.
Alt 29-12-2008, 16:58
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kuran'ı ben de okuyorum ama oku sonra da etrafına bak ne demek? Gemiler yüzer, yağmur yağar, ağaç vardır, rüzgar eser tamam bunlar Kuran'da var ama bunları herkes o zamanda biliyor başka eserlerde de gemi, ağaç gibi şeyler var. Mesela Odyessa'da da gemiler yelkenler vs. anlatılır duvarlar surlar var ama yazan da bir fani.
Alt 29-12-2008, 17:04
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Karadenizlim sadece kur'an ı değil genelde herşeyi dikkatlice okumaya caba gösteriyorum..

66-TAHRİM:
1 - Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.
2 - Allah size yeminlerinizi çözmeyi meşrû kılmıştır. Allah sizin sahibinizdir. O bilendir, hikmetle yönetendir.
3 - Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir söz söylemişti. Fakat eşi, o sözü başkalarına haber verip Allah da bunu Peygamber'e açıklayınca, Peygamber (eşine) bir kısmını bildirmiş bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona haber verince eşi: "Bunu sana kim söyledi?" dedi. Peygamber "Bilen, her şeyden haberi olan Allah bana söyledi." dedi.
4 - Eğer ikiniz de Allah'a tevbe ederseniz ne iyi, çünkü kalpleriniz eğildi. Ve eğer Peygamber'e karşı birbirinize arka olursanız (bilin ki) onun dostu ve yardımcısı Allah, Cibrîl ve müminlerin iyileridir. Bunun ardından melekler de ona arkadır.
5 - Eğer o sizi boşarsa belki de Rabbi ona, sizden daha hayırlı, kendisini Allah'a teslim eden, inanan, gönülden itaat eden, tevbe eden, oruç tutan dul ve bakire eşler verir.

uzun süreden beri tahrim suresini anlamaya çabalıyorum olmuyor..rica etsem 1 saat inceleyip yorumlarmısın ?

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 29-12-2008, 19:17
mep
Üye Değil

Karadenizli abim ..yine yapmışın yapıcaanı..

"Bi ayeti bi saat boyunca okuyun" anlarsınız demeye getirmişin..
Valla komplekse kapıldım he..
1500 yıl önce Muhammed söyler söylemez anlayıp secdeye kapanan
adamları düşündüm..sıtkım sıyrıldı valla..biz gerzekiz herhaldeki anlıyamıyoz..
adamlar bi duyuşta anlıyolarmış..
Hele kuranın "tamamını okumak lazım"
"hepsi birbiriyle bağlantılıdır" filan gibi laflar öldürüyo beni..
Muhammed Alak suresinden 6 ayet okudu..
mekkenin yarısı müslüman oldu..
ne anladılarsa ,nasıl anladılarsa..
çözüverdiler işi .
biz 6000 küsur ayetle çözemiyoz Allahı,islamı..
onlar 6 ayette anladı herşeyi...tuhaf yani..!

Yani karadenizli abim..
inanmak için bi ayeti bi saat okumaya gerek yok..
inanıcam dedinmi.. ilk 3-5 ayeti okuman bile yeter sana..
1500 yıl öncekilerede yetmişti çünkü..

Konu mep tarafından (29-12-2008 Saat 19:32 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-12-2008, 19:52
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Kur'an arapca yazildigindan, tersinden okunur.
Pante yine tasi gedigine oturtmus, sen ayikla pirincin tasini karadenizli
Iman ettikten sonra, inegin de kutsalligina inanabilirsin, neredeyse 1 milyar inanani var hindistanda...

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 29-12-2008, 22:50
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili karadenizli;

senin dedigin gibi kuran okunsa,dunyada musluman kalmaz o yuzden rastgele okuyup gececek,guzel gibi gorunen ayetlerde yavaslayacaksin,mesela cennetteki memeleri tomurcuklanmis kizi 1 saat oturup dusunmemek lazim galiba,ya da asagilik maymunlarin neden asagilik oldugunu,vs.. pantenin kurandaki celiskiler basligini otur 45 saatte oku istersen

saygilarimla
Alt 30-12-2008, 00:17
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bende nacizane sevgili pante' nin pesine takilayim,

Ahzab suresi:
51 - Ey Muhammed! Bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Uzak durduklarından dilediklerini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve hepsinin de kendilerine verdiğine razı olmaları için daha uygundur. Allah kalplerinizdekini bilir. Allah hakkıyla bilendir, halimdir. (Hemen cezalandırmaz, mühlet verir.)

52 - Bundan sonra, güzellikleri hoşuna gitse bile, başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helal değildir. Ancak sahip olduğun cariyeler başka. Şüphesiz Allah her şeyi gözetleyendir.

Allah' in izniyle geriye kimse kalmadi. Masaallah...

Bunlari anlamak icin bos yere su harcamaya gerek olmadigini düsünüyorum.
Saygilar.

Önerilen Siteler