Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Allah'ın Selamı Dogru Yola Uyanlara Olsun (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8814)

Ehli tevhid 23-01-2009 23:12

Allah'ın Selamı Dogru Yola Uyanlara Olsun

Allahın selamı doğru yola uyanlara olsun

Ben ilk mesajımı bu konuda yazmayı istedim.Azerbaycandan katılıyorum.Öncelikle belirteyim ki ,benim akidem selef-salih akidesidir.Büyük ihtimalle bu akideyle tanışmayıp onu benimsemesiydim ateist olurdum.Günümüzde ateist yazarların islam aleyhine gerçekten birçok şübheleri var.Benim bunların hepsine cevab vercek bir ilmim yok.İnşallah zamanla bazı meseleleri tartışabiliriz.
Beni Allahın varlığını kabul etmekde etkileyen önemli faktorlardan biri cinlerin varlığıdır.Sihrin,büyünün,nazarın mevcudluğu ve onlara karşı tek korunmanın islamda olması (hasnıki ben kendim bu türlü problemleri olan birisyim) beni bu dini yaşamayı sevketti.En önemlisi de selefi-saleh akidesini.Sizin ülkede islam adına konuşanlar bidat akidesine,tasavvufa sahib adamlar.O yüzden islama karşı böyle şübhlerin olması tabiidir.

dilaver 23-01-2009 23:15

Sayın ehli tevhid

Başka bir başlıga yazdıgınız bu ileti aslında sizi tanıtan bir ileti. Bu yüzden kendine has bir başlıkta olması gerekir. Ben de öyle yaptım.

Aramıza hoş geldiniz. İyi katılımlar diliyorum.

saygılarımla

thunderpoint 23-01-2009 23:23

Alıntı:

Ehli tevhid´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 150132)
Günümüzde ateist yazarların islam aleyhine gerçekten birçok şübheleri var.Benim bunların hepsine cevab vercek bir ilmim yok.

Burada edinirsin, merak etme..;) Hoşgeldin ehli tevhid...

ozgur_beyin 23-01-2009 23:28

sevgili ehli tevhid hoşgeldin selefi salihin'in peşine düştüğünü anlatmışsın. yolun açık olsunda kuran nerde kaldı ?kuran selefi salihinden dahamı değersiz
anlamadım?

selefi salihin=Ehl-i Sünnet ve Cemaat'in ilk rehberleri: Tabiîn ile Ashabın ileri gelenleri ve Tebe-i Tabiînden olan müslümanlar.

Güçistenci 23-01-2009 23:46

selamı almak ya da almamakta tereddütüm oldu ama selam soyut bişe. Allahın selamı da soyut. Doğru yolda olanlara deniyor. O halde selamı alıyorum. :) Aleyküm selam

hoşgeldin Ehli tevhid

Ehli tevhid 23-01-2009 23:53

ozgur beyin
Selef-salih in akidesinin kaynağı zaten Kurandır.Kuranı anlamada farklılıklar var.Biliyorsun ki fırkaların arasında ihtilaflar var.Biz Kuranı selefin fehmiyle anlamaya çalışıyoruz.

Onursal Bedirhan 24-01-2009 00:12

Ehli tevhid arkadaşım hoşgeldin siteye,

Yalnız bir sorum olacak, cin, büyü, sihir, nazar vs. gibi olgular, islamiyet'ten önce varolan toplumlardada var, hindular, budistler, Zerdüşt dinindede var yani.

Cin farkılı bir konu aslında cinlere ben inanmıyorum. Büyü, sihir, nazar ise zaten bunlar tek başına bilimde var olan konular, bunlara psişik güçler denir. (bkz: parapsikoloji) Bu pşisik güçlerden kurtulmak islam'daki dulara ile bağdaşmaz. Dua zaten bir rahatlama amacıdır, siz rahatladığınız için bu belaları başınızdan saldığınızı düşünürsünz, oysaki o belalar size hiç etki etmemiştir, daha doğrusu o belaları kendi başınıza siz korkudan musallat etmişsiniz.

Hipnoz, telepati ile kişi veya kişileri etki altında bırakabilirsiniz, ama onlara herşeyi yaptırmazsınız, hiç cinayet işlememiş birine cinayet işleyeceksin diye hipnoz ederseniz her halde büyük ihtimal kabullenemeyeceği için hipnodan uyanır.. Çünkü normal hayatta kendi iradesi ile yapamayacağı şeyler zaten sujeye söylenmez, yapılması istenmez. Yani demek istediğim insan iradesi yine insanın kendine aittir. Ufak tefek şeyler istenebilir, şaka mahiyetinde "çorabımı yıkayacaksın, bana çay demle" v.s gibi basit şeyler yapılabilir.

cin ise tek başına hurafeden ibarettir, şimdiye kadar cinlerin varlığı kanıtlanmamıştır. Gördüğünüz hayaller size toplumda cinler diye izah edilmiştir. Bence bu psikiyatrık bir vakadır.

evrensel-insan 24-01-2009 00:22

Hosgeldin

Saygideger Ehli tevhid;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sinner 24-01-2009 01:03

hoş geldin Ehli tevhid ,
Cin demişken..
Muhammed kendini cinlerin de peygamberi ilan etmiş :)
Ama Kuranda cinlerin nasıl ibadet edecekleri ve toplumsal yaşamlarını düzenleyen bir ayete rastlamıyoruz.

prozac 24-01-2009 09:25

Sn. Ehli tevhid ;

Hoşgeldiniz..

Ehli tevhid 24-01-2009 09:57

[quote=Hazreti Kepçeci;150155]Ehli tevhid arkadaşım hoşgeldin siteye,

Alıntı:

Yalnız bir sorum olacak, cin, büyü, sihir, nazar vs. gibi olgular, islamiyet'ten önce varolan toplumlardada var, hindular, budistler, Zerdüşt dinindede var yani.
Hoşbulduk.Evet doğrudur.Bu olgular bütün dinlerde var.Sadece olarak söylemek istediğim şudur,islamda bu türlü olgulara daha geniş yer verilmiş ve bunlara karşı tedbirleri,çözümleri diğerlerine göre mükemmeldir.

Alıntı:

Büyü, sihir, nazar ise zaten bunlar tek başına bilimde var olan konular, bunlara psişik güçler denir. (bkz: parapsikoloji) Bu pşisik güçlerden kurtulmak islam'daki dulara ile bağdaşmaz. Dua zaten bir rahatlama amacıdır, siz rahatladığınız için bu belaları başınızdan saldığınızı düşünürsünz, oysaki o belalar size hiç etki etmemiştir, daha doğrusu o belaları kendi başınıza siz korkudan musallat etmişsiniz.

Hipnoz, telepati ile kişi veya kişileri etki altında bırakabilirsiniz, ama onlara herşeyi yaptırmazsınız, hiç cinayet işlememiş birine cinayet işleyeceksin diye hipnoz ederseniz her halde büyük ihtimal kabullenemeyeceği için hipnodan uyanır.. Çünkü normal hayatta kendi iradesi ile yapamayacağı şeyler zaten sujeye söylenmez, yapılması istenmez. Yani demek istediğim insan iradesi yine insanın kendine aittir. Ufak tefek şeyler istenebilir, şaka mahiyetinde "çorabımı yıkayacaksın, bana çay demle" v.s gibi basit şeyler yapılabilir.
Psişik güçler dedikde neyi kastediyorsunuz?Şeriatda bunlara daha mantıklı açıklamalar var.Büyü ve sihr cinlerle alakalıdır.Bize göre güçler bunlardır.Duanın rahatlama amacı olmasını doğru söylediniz.Zaten Kuranda da "Kalbler Allahı zikr etmekle huzur bulur" diye ayet var.

Alıntı:

cin ise tek başına hurafeden ibarettir, şimdiye kadar cinlerin varlığı kanıtlanmamıştır. Gördüğünüz hayaller size toplumda cinler diye izah edilmiştir. Bence bu psikiyatrık bir vakadır.
Cinlerin varlığı nasıl kanıtlansa siz kabul edersiniz?

Ehli tevhid 24-01-2009 09:59

Alıntı:

sinner´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 150162)
hoş geldin Ehli tevhid ,
Cin demişken..
Ama Kuranda cinlerin nasıl ibadet edecekleri ve toplumsal yaşamlarını düzenleyen bir ayete rastlamıyoruz.

Onların ibadetleri ve yaşamları hakkında hükümler insanlarınkiyle aynıdır.

mep 24-01-2009 12:38

Ehli tevhid Abim/ ablam Hoşgelmişseniz..
Allahtan bir göz istediniz Allah size iki göz verdi tam yerine geldiniz..
Gerek cinler gerekse diğer konulardaki fikirlerinizi umarım bizlerle
paylaşır,iyi katılımlarda bulunursunuz..Allah yardımcınız olsun..

mhmd 24-01-2009 12:49

Sn. Ehli tevhid,

Esenlik, sizin de üzerinize olsun.

Zor bir konudan başladınız ilk işe.
Rabbim yardımcı olsun, bu gidişe.

mep 24-01-2009 13:46

Alıntı:

mhmd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 150215)
Sn. Ehli tevhid,

Esenlik, sizin de üzerinize olsun.

Zor bir konudan başladınız ilk işe.
Rabbim yardımcı olsun, bu gidişe.

Yav Mhmd abim ..
Niye böyle yapıyon abi yaa..!
Daha ilk günden zor konu mor konu deyip korkutma milletin gözünü
be abi..Tezgahın önünü kapatıyosun ayıp oluyo ama..:D

sinner 24-01-2009 14:53

Ehli Tevhid,
Cinlerin de insanlar gibi su bulamazsa toprakla teyemmüm yapıp namaz kılıdığını, oruç tuttuğunu hacca gittiğini mi iddia ediyorsunuz ?
Bu konudaki deliliniz nedir ??

placebo 24-01-2009 16:32

Alıntı:

sinner´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 150252)
Ehli Tevhid,
Cinlerin de insanlar gibi su bulamazsa toprakla teyemmüm yapıp namaz kılıdığını, oruç tuttuğunu hacca gittiğini mi iddia ediyorsunuz ?

Sevgili sinner,

Bence bu konu tek başına bir başlık olur..Bir başlık açsan da bu konuyu daha ayrıntılı şekilde irdelesek..Sn.Pante de görüşlerini belirtirse sevinirim.

Sn.Ehli tevhid ,siz de aramıza hoşgeldiniz..

Selamlar

sinner 24-01-2009 17:51

Sevgili preach,
Başüstüne ;)

Ehli tevhid 24-01-2009 17:56

Alıntı:

Ehli tevhid Abim/ ablam Hoşgelmişseniz.
Abi diyebilirsiniz...

Ehli tevhid 24-01-2009 18:17

sinner
Alıntı:

Ehli Tevhid,
Insanların ve cinlerin şeriatlarının aynı olması konusundakı delilimiz şu ayetlerdir:

Ey Muhammed! Hani biz cinlerden bir grubu Kur'ân'ı dinlemeleri için sana yöneltmiştik. Onlar Kur'ân'ı dinlemek için hazır bulundukları zaman birbirlerine "susun" dediler. Kur'ân'ın okunması bitince de birer uyarıcı olarak kavimlerine döndüler.
Onlar kavimlerine şöyle dediler: "Ey kavmimiz! Gerçekten biz Musa'dan sonra indirilen ve kendisinden öncekileri tasdik eden bir kitap dinledik. O kitap gerçeği ve doğru yolu gösteriyor.
Ey kavmimiz! Allah'ın davetçisine uyun ve O'na iman edin ki, Allah da sizin günahlarınızı bağışlasın ve sizi acı bir azabdan korusun"(el-Ahgaf ,46/29-31)

Deki: Hakikat bir takım cinnin Kur'ân dinleyip de şöyle dedikleri bana vahyedildi. Şüphesiz biz, hayret verici bir Kur'ân dinledik.
O Kur'ân hidayete erdiriyor, biz de ona iman ettik. Rabbimize hiçbir şeyi ortak koşmayacağız. (el-Cinn,72/1-2)

Bu ayetlerden görülüyor ki Muhammed -sav- insanlara davet ettiği aynı şeylere cinleri de davet etmişdir ve onlar bunlardan yükümlüdürler.Söylediğiniz teyemmüm,hacc etmek ve başka hükümleri de insanlar nasıl yapıyorsa cinler de öyle yapmalıdırlar.İnancımıza göre cinler gayb alemi ve insanların istedikleri zaman onlarla irtiabt sağlaması mümkün değildir.Önce dediğim sihir ise bunu yapanların çeşitli yollarla onlarla irtibata geçib bunları onlara emr etmesiyle olur.

Onursal Bedirhan 24-01-2009 19:02

üfürükçüler hep bu sallama ayetleri kullanarak, masum inananlrı sömürüyor işte, resmen ibretlik bir görüntü. Ya bir insan bu kadarmı kör olur demekten kendimi alıkoyamıyorum.

Ehli Tevhid bunları neye göre söylüyorsun, bu yazdıklarını neye göre sarsılmaz gerçekler olarak iddia ediyorsun, sadece bir tek kanıtın varsa söylede bende imana geleyim..

Titan 24-01-2009 20:41

Hoşgeldin Ehli tevhid, yanlız burası tanışma bölümü olduğu için, 10 mesajlık kotanı doldurduktan sonra tartışacağın konu hakkında başlık açabilirsin.

sinner 25-01-2009 15:05

sn ehli tevhid,
Yazdığınız ayetler cinlerin ibadet biçimlerini, sosyal hayatlarını düzenleyen kuralları tarif etmiyor.
Kanaatimce, Muhammed insanları etkilemek için kendisine cinlerin de tabi olduğu yalanını uydurmuştur. Zira bu konuda kendisinden başka şahidi de yok.
Şu tuhaf değil mi Allah cinlere neden içlerinden bir peygamber yollamamış ? Cinleri es mi geçmiş ?;)
Çünkü Kuranda verilen bütün örnekler insanların dünyasına ait. :)
Misal deveye bakmazlar mı ayeti (Gaşiye-17) :D
Bir cinin hayatında devenin ne yeri olabilir ki :confused:

Şahsen cinlerin varlığına inanmadığım gibi insana kendisinden başka zarar verecek bir canlı olduğunu da düşünmüyorum.
Selamlar...

Ehli tevhid 25-01-2009 20:52

sinner
Alıntı:

Yazdığınız ayetler cinlerin ibadet biçimlerini, sosyal hayatlarını düzenleyen kuralları tarif etmiyor
Ayetler gayet açıktır.Cinler "Ey kavmimiz! Allah'ın davetçisine uyun ve O'na iman edin ki..".dedikleri zaman,bu uymanın ve iman etmenin kapsamına onların bütün hükümlere amel etmede mükellef olmaları dahildir.
Alıntı:

Kanaatimce, Muhammed insanları etkilemek için kendisine cinlerin de tabi olduğu yalanını uydurmuştur. Zira bu konuda kendisinden başka şahidi de yok.
Bu konuda hatırladığım bir hadis var.Yani sahabelerin şahit olduğu olay.Namazda iken ona mani olan cini direğe bağlaması.
Alıntı:

Şu tuhaf değil mi Allah cinlere neden içlerinden bir peygamber yollamamış ? Cinleri es mi geçmiş ?
Burda tuhaf olan hiç bir şey yoktur.Siz devamlı böyle sorular veriyorsunuz.Allah neden falan şeyi yapmamış,şunu böyle etmemiş de böyle etmiş ve b.İnancımıza göre ve Kuranda da geçtiğine göre Allah yaptıklarından dolayı sorgulanmaz ve istediğini yapar.
Alıntı:

Çünkü Kuranda verilen bütün örnekler insanların dünyasına ait. :)
Misal deveye bakmazlar mı ayeti (Gaşiye-17) :D
Bir cinin hayatında devenin ne yeri olabilir ki :confused:
Yine de söylüyorum ki hükümler aynı.Bir de ayet getirmişsin.Kuran ayetleri bir kaç çeşitdir.Tarihle ,gönderilen peygamberlerle olan kıssalar,ibadetlerde,muamelelerdle alakalı hükümler olan ayetler,korkutma ,müjdeleme ile ilgili olan ayetler,Allahın nimetlerini hatırlatmakla ilgili olan ayetler vardır.O ayet deveye önem veren bir topluma Allahın verdiği nimete dikkat çekmesi içindir.Çünki bu dinin ilk mensubları onlar idi.Her halde araplara "Pandaya bakmazmısınız "diye ayet inmeyecekdi.Bu dine ilk girmeli olanlar onlar olduğuna göre Kuranda deve ,hurma gibi arapların sevdiği hayvandan ve yiyecekten bahsedilmesi gayet doğaldır.

Onursal Bedirhan 25-01-2009 21:22

Allahıma kitabıma sen deist bile olamazsın.:D Çünkü hayali şeyleri kanıt diye önümüze seriyorsun, sana nasıl nasıl cevap verecezki.?

"Muhammed cini direğe bağlamışmış" hani cinler görünmezdi, hani "allahın" cinlerin insanlara görünmesi yasaklanmıştı? hadi diyelim cini yalnız muhammed görmüş yanındakiler ise muhammed'in sadece hava boşluğu ile kavga etmiş olduğunu görsünler :) bumu kanıt ?

Bence muhammed ya çok akıllıdır, yada kafadan kontağtır.

pante 25-01-2009 23:03

Alıntı:

Bence bu konu tek başına bir başlık olur..Bir başlık açsan da bu konuyu daha ayrıntılı şekilde irdelesek..Sn.Pante de görüşlerini belirtirse sevinirim.
Ehli tevhid hoşgeldin.
Kötü cinler senden uzak olsun.
Gerçi onlar senden uzaktır, yeter ki sen onlara yaklaşma. :)

Cinler kutsal (!) kitaplarda yanlış algılanmış, yanlış tanımlandırılmıştır.
Cin inancının Ortadoğu'ya Hindulardan gelme olasılığı yüksek.
Hindular cinlerin dünyaya 21 Martta geldiğine inanır ve her 21 Martta ateşler söndürülür, ışıklar kapatılır, gürültü yapılmaz, şehirler sessizliğe bürünür.

Yahudilerde cincilik Tevratta yasaklanmasına rağmen çok yaygındır.

Levililer/ 20-6. Kim cincilere, ruh çağıranlara danışır, bana ihanet ederse, ona öfkeyle bakacak, halkımın arasından atacağım.

Tevratta cincilik yasaklanmıştır ama İsa cincilik yapmıştır:

Matta/ 8-16. Akşam olunca birçok cinliyi kendisine getirdiler. İsa onlardaki kötü ruhları tek sözle kovdu, hastaların hepsini iyileştirdi.

Muhammed işi biraz daha ileri götürmüş, cinlere de peygamberlik yapmış, onlara Kur'an okumuş ve bir kısmını müslüman yapmıştır.

Cinleri bilimdışılıktan kurtarmak için mikroplarla eşleştirenler de olmuştur.
Bu durumda mikropların da dindarı, dinsizi, cennetliği-cehennemliği olmalı. :)

"Şeytan cinlerdendi" der Kur'an.
Diğer yandan cinlerin yiyip içtiğine ama meleklerin yemez-içmez olduklarına inanılır.
Demek ki şeytan meleklerin başı iken, bir taraftan da yiyip içiyormuş.
Ezan sesi, Kur'an sesi duyduğunda Zaart-zuurt diye yellenip gittiğine göre, çıkardığı gazlar yediklerinden olsa gerek. :)

Bu arada Muhammed'in namaz kılarken üstüne gelen bir cini-şeytanı yakaladığı, bir direğe bağlamayı düşündüğü ama sonradan Süleyman'ın cinleriyle ilgili Sad suresindeki ayet aklına geldiği için bundan vazgeçip bıraktığını yazan bir hadisi de vardır.

Müslümanların büyük çoğunluğu Kur'an'da yazdığı için cinlere inanır.
Ehli tevhid ise cinlerden bahsettiği için Kur'an'a inanıyor galiba.
Cinlerle ilgili gözlemlerinden bahsederse daha iyi anlayabiliriz kendisini.

placebo 25-01-2009 23:14

Sn.Pante bu cinler konusu forumumuzda daha önce irdelendimi bilmiyorum..Eğer irdelenmediyse hep beraber tartışabileceğimiz bir başlık açılsa ve tartışılsa çok güzel olurdu.(Hazır da aramızda cinlerin tasallutuna uğradığını iddia eden bir arkadaşımız varken)..Bu gibi başlıkları da en iyi siz açarsınız..Eğer sizden bu konuda yardım istersem ve çok şey istemiş olmazsam tabii ki..

Saygılar

michaud 25-01-2009 23:16

Alıntı:

sinner´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 150162)
hoş geldin Ehli tevhid ,
Cin demişken..

Evet kuranda bunlardan hiç bahs edilmemiş. Yaşam tarzları, kıyafetleri, düşünceleri. Mesela ülke kavramı varmı, ulus anlayışı varmı, aşık olurlar mı, seçim yaparlar mı bir sürü soru? Ve hiçbirinin cevabı yok.

Ehli tevhid 26-01-2009 00:13

Alıntı:

Ehli tevhid ise cinlerden bahsettiği için Kur'an'a inanıyor galiba.
Hayır ben sadece bunlara göre Kurana inandığmı iddia etmedim.Ben gördüklerime inanıyorum.Ekzorsizm hakkında ne diye bilirsiniz?Sihir ve büyü gerçeği var.Bunu psikoljik bir olaydır deyip geçmek kolaydır.Kuran insan sözüdürse neden onun gibi diğer kitaplar veya müzik okunduğunda etkisi olmuyor?

evrensel-insan 26-01-2009 00:28

Saygideger Ehli Tevhid;

Birsey okurken veya muzik dinlerken; herseyden once; etki, onem ve ilgi temelinde gelisir. Eger, okunan ve dinlenen notr ise; bilgilenmek icindir. Yani "sunu diyor, soyluyor" Eger, ona inanarak okunursa; uygulamak icindir, yani; "benden, sunu yapmami istiyor" diye. Eger, okumak ve dinlemek; ona karsi cikmak icin ise, tepki vermek icindir." suna bak, sunu demis, ne kadar yanlis ve sacma"

Dolayisiyle, okunan ve dinlenenin; kimin, hangi amacla okuduguna, okudugu sey hakkindaki; daha onceki; bilgi-tecrube ve bilinc birikimine v.s. baglidir.

Ogrenmek, uygulamak ve karsi cikmak. Iste, etkinin sonucu budur.Ogrenmek, notrdur. Uygulamak, pozitiftir. Karsi cikmak-tepki- negatiftir. Bu ucunden, hangisi olacagi kisiye ve onun o konuda, kisisel gelismislik duzeyine baglidir.

UYGULAMAK ICIN; INANMAK GEREKIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

placebo 26-01-2009 00:35

Alıntı:

Ehli tevhid´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 150441)
Hayır ben sadece bunlara göre Kurana inandığmı iddia etmedim.Ben gördüklerime inanıyorum.Ekzorsizm hakkında ne diye bilirsiniz?Sihir ve büyü gerçeği var.Bunu psikoljik bir olaydır deyip geçmek kolaydır.Kuran insan sözüdürse neden onun gibi diğer kitaplar veya müzik okunduğunda etkisi olmuyor?

Eğer siz gördüğünüzü iddia ettiğiniz şeyler karşılığında,bu görüntülerden Kuran okumakla kurtulunabileceğini düşünür ve buna inanırsanız,inandığınız gerçekleşir.Diğer yandan bunları bir Hristiyan görse ve haç çıkararak gönderileceğine inansa haç çıkardığında görüntü kaybolur..Ben amuda kalkarak kurtulabileceğimi düşünsem,amuda kalktığım anda geçer..Bunların psikolojik kökenli olduğuna bir delilde bu örneklerdir..

Saygılar

thunderpoint 26-01-2009 01:07

Hicr,27:"Cânn'ı da daha önceden içeriye nüfiız eden yakıcı ateşten yarattık."

Alıntı:

Ehli tevhid´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 150410)
Bu konuda hatırladığım bir hadis var.Yani sahabelerin şahit olduğu olay.Namazda iken ona mani olan cini direğe bağlaması.

Sevgili tevhid,

Pante'nin ilettiği üzere Muhammed bu eylemi gerçekleştirmekten vazgeçmiş.. Allah muhafaza, bir de yapsaydı o direğin hali nicolurdu? ;)

(Not:Ayetteki "daha önce" ifadesiyle "Adem'den öncesi" kast edilmektedir.. Zira "Önceden ateşten yaratıyorduk sonra vazgeçtik" anlamı taşımamaktadır...)

pante 26-01-2009 01:50

Alıntı:

Sn.Pante bu cinler konusu forumumuzda daha önce irdelendimi bilmiyorum..Eğer irdelenmediyse hep beraber tartışabileceğimiz bir başlık açılsa ve tartışılsa çok güzel olurdu.(Hazır da aramızda cinlerin tasallutuna uğradığını iddia eden bir arkadaşımız varken)..Bu gibi başlıkları da en iyi siz açarsınız..Eğer sizden bu konuda yardım istersem ve çok şey istemiş olmazsam tabii ki..
Cinler konusu dar bir konu.
Bilim dışı bir iddia ve somut örnekleri olmayınca üzerinde yazılacak pek birşey olmuyor.
Gerçi inananlar kitabını dahi yazıyorlar cinlerin.
Aşağıdaki linkte konuyu daha önce ele almaya girişmiştik ama görüldüğü gibi pek ilgi duyulmadı. Fakat konu hakkında yazacak birşeyleri olan varsa, özellikle cinleri görmüş ya da çevresinde bu tür bir deneyim yaşamış olanlar varsa başlığı güncelleyebilirler:

Cinlerin Esrarı

ozgur_beyin 26-01-2009 03:42

sevgili pante cinler konusunda en kapsamlı(kendince) yazan imamı şiblidir .onun yazdıklarıda ''zırva te'vil götürmez ''babındadır. zaten şiblinin yazdıklarıda hadis ve kurandan topladıklarının bir tefsiri gibidir , çünkü başka türlü yazamaz çünkü ellerinde( bu konuda yazanları kastediyorum)başka argümanları yok.

sinner 26-01-2009 14:44

sn ehli tevhid,
Ayetler üzerinden konuşuyoruz.
Sizin genel kabulleriniz beni bağlamaz ki ?

penguen 31-01-2009 19:56

Hoşgeldiniz.

KızıL 07-02-2009 02:39

ilim yuvasına hoşgeldin....

vartor 07-02-2009 07:08

Ehli tevhid arkadas, hos geldin,
Tam da cinlerin arasina dusmussun; bakma oyle insan gibi yazdiklarina, hos geldin diyen cinler cogunlugu teskil ediyor bu forumda. Eger carpilmadan TD cinlerinden kurtulabilirsen, sokaktaki cinler senden korkar walla.....:)

AzinliginFeryadi 08-04-2009 04:45

Slm Ehli_tevhid.Hoş geldiniz.
''Günümüzde ateist yazarların islam aleyhine gerçekten birçok şübheleri var.'' demişsiniz.
Ben de bir ateistim ve fırsat buldukça yazarım.Ateist yazarların sadece islama değil tüm dinlere ve tabulara yönelik inkarları(şüphe değil!) vardır.Kuşku insanlığın ilerlemesinde rol oynayan en önemli etmendir, olmalıdır da.İnsan olarak hiçbir şeyi rivayet edildiği gibi kabul edemeyiz.Eğer öyle yaparsak insanın temel yetilerinden analiz etme yeteneğini hiçe saymış ve zamanla körermesine yol açmış oluruz.Naçizane tavsiyem şudur ki; önünüze gelen hiçbir veriyi enine-boyuna irdelemeden kabul etmeyiniz.Önce kuşku duyunuz, sonra sorgulayınız.Arkası gelecektir zaten.Azerbaycan'a selamlar.

faydasızım 23-04-2009 12:18

hoşgeldin burada birçok şey ögreaneceğine inanıyorum

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:58 .