Ehli tevhid arkadaşım hoşgeldin siteye,
Yalnız bir sorum olacak, cin, büyü, sihir, nazar vs. gibi olgular, islamiyet'ten önce varolan toplumlardada var, hindular, budistler, Zerdüşt dinindede var yani.
Cin farkılı bir konu aslında cinlere ben inanmıyorum. Büyü, sihir, nazar ise zaten bunlar tek başına bilimde var olan konular, bunlara psişik güçler denir. (bkz: parapsikoloji) Bu pşisik güçlerden kurtulmak islam'daki dulara ile bağdaşmaz. Dua zaten bir rahatlama amacıdır, siz rahatladığınız için bu belaları başınızdan saldığınızı düşünürsünz, oysaki o belalar size hiç etki etmemiştir, daha doğrusu o belaları kendi başınıza siz korkudan musallat etmişsiniz.
Hipnoz, telepati ile kişi veya kişileri etki altında bırakabilirsiniz, ama onlara herşeyi yaptırmazsınız, hiç cinayet işlememiş birine cinayet işleyeceksin diye hipnoz ederseniz her halde büyük ihtimal kabullenemeyeceği için hipnodan uyanır.. Çünkü normal hayatta kendi iradesi ile yapamayacağı şeyler zaten sujeye söylenmez, yapılması istenmez. Yani demek istediğim insan iradesi yine insanın kendine aittir. Ufak tefek şeyler istenebilir, şaka mahiyetinde "çorabımı yıkayacaksın, bana çay demle" v.s gibi basit şeyler yapılabilir.
cin ise tek başına hurafeden ibarettir, şimdiye kadar cinlerin varlığı kanıtlanmamıştır. Gördüğünüz hayaller size toplumda cinler diye izah edilmiştir. Bence bu psikiyatrık bir vakadır.