![]() |
Sesli Bir Şekilde Ezan Okunmasından Rahatsız Oluyor musunuz?
Ben bir ateistim ve evime 15 metre uzaklıkta bir camii var, günde 5 vakit çok yüksek sesle(yakın olduğu için) ezan dinlemek zorunda kalıyorum. Özellikle sabah ezanı beni her gün uyandırıyor. bu demokratik bir ülkeyse herkese aynı inanca sahipmiş muamelesi yapmak haklı bir uygulama mıdır?
Bu konuda birşeyler yapılamaz mı? Müslüman ve ateist arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. |
Benim de evimin karşısında kilise var ve günün her saati ve yarım saatlerde çan çalıyor. Üstelik 11 ve 17'de bitmek bilmiyor. Artık alıştım. Yani olay salt Türkiye'ye özgü birşey değil, demokratik ülkelerde de böyle. Birkaç yüz belki bin yıl da sürecektir bu.
|
usrenin kardeş,
sen nasıl ateist halinle sessizlik istiyorsan, mümin de mümin haliyle Ezanı ister.. ve mümin nasıl ezan vakti açık müzik sesinden şikayet ediyor ama çözüm henüz bulunamıyorsa senin için de çok farklı bir durum vaki olmayacaktır.. selametle bereketle hidayetle |
benim sessizlik istememle müslümanın ezan istemesi aynı şey değildir, benim sessizlik istememle müslümanın sessizlik istemesi aynı şeydir, eğer ben sessizlik isterken müslüman ezan isterse bu ayrıcalık olur.
kişilere eşit hak verildiğini düşünürsek buna başka bir çare bulunmalıdır. |
usrenin kardeş,
olayları kendi açından değerlendirip hemen sonuca gitmeyi denemek yerine, çeşitli bakış açılarından nasıl değerlendirilebileceğini de gözden geçir. Ezan vakti senin sukut istemenin doğal olması gibi, müslümanın da Ezan istemesi doğaldır. bu durumda çare vaki değildir. çarenin vaki olmadığından da anlaşılacağı gibi çare Ezanın susturulması değildir.. selametle bereketle hidayetle |
EGER BEN BU ÜLKEDE YASIYORSAM ÖRF VE ADETLERINE UYMAK ZORUNDAYIM .... BEN 15 SENE YURTDISINDA KALIM BENIM DE EVIMIN 20 METRE ILERSINDE KILISE VARDI .BENDIYEBILIRMIYIM bu demokratik bir ülkeyse herkese aynı inanca sahipmiş muamelesi yapmak haklı bir uygulama mıdır?
BAK YURT DISINDA YASAYAN KENDI ÜLKE VATANDASLARI DA RAHATSIZ AMA ÇÖZÜM YOK ... |
MÜSLÜMANLAR EZAN SESİNİ DAİMA DUYMAK İSTİYCEK VE DUYACAKTA VE KIYAMETE KADARDA BU SES BU ÜLKENIN SEMALARINDA HEP YANKILANACAK BİRİLERİ RAHATSIZ OLSADA OLMASADA BU SESİSİ SUSTURMAK İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPAMAYACAK YAZIK ÜZÜLDÜM ŞİMDİ SİZE
|
Biz dinimizi tam olarak yaşayamadığımız için Ezan sesinden rahatsız oluyorsunuz.
Açıklaması şöyleki: Ezan okunmasına 5 dakika var diyelim. Pencereyi açın ve kentin koşuşturmasını bir izleyin, otomobillerin gürültüsünü bir dinleyin, ne olduğu anlaşılmayan müzik sesleri vb. bir kargaşa bir gürültü. Şayet bu ülkenin %90 ı gerçekten müslüman olsaydı ezan sesi duyulunca, millet namaza gidecekti ve yukarıda saydığım tüm sesler bir anda kesilecekte ve namaz bitene kadar bu sukunet devam edecekti. Şimdi ben bir soru soruyorum. Sabah 06:00 da başlayıp gece 01:00 son bulan, sürekli bir gürültüyü ezan sesine tercih mi ediyorsunuz. |
ARKADAŞLARIN ÇOK GÜZEL BİR KONUDA KONUŞMUŞLARKİ.TAM DA BENİM RAHATSIZ OLDUĞUM BİR OLAY.BENDE SABAHLARI MÜEZZİNE KÜFÜR EDEREK UYANMAKTAN BIKMIŞ DURUMDA OLAN BİR KİŞİYİM.SESİNİ BIRAKIN ŞIĞI BİLE TAM GÖZÜME GİRİYO.KARDEŞLERİM BİR ŞEYİ BAĞIRTA BAĞIRTA YAPMAK DAİMA EZİKLİKTİR.BUNU BLELİM.O ADAM EZAN OKUYO DİE BEN NE CAMİİ E GİTCEM NE BİŞEY OLCAK.YİNE CAMİİYE GİDEN GİTCEK EĞEE OLAY NEDİR? MADEM DİNİNE BAĞLISIN KUR SAATİNİ BÖLECE SORUMLULUĞUNU MÜEZZİNEDE YÜKLEMEMİŞ OLURSUN.AMA ZATEN BU OLAYLAR DEĞİŞİOR.EZANLARIN SOKAK DESİBELLERİNE UYMAMASI A.B Yİ İLGİLENDİRİYOR.NASIL DİYANET İŞLERİ DEWLETTEN AYRILCAKSA BU EZAN SESLERİDE KISILACAKTIR HİÇ MERAK ETMEYİN.BURASI LAİK BİR ÜLKE EZANI SEWİYORUM DİYEN WARSA İNTERNETTEN DOWNLOAD ETSİN SABAH AKŞAM DİNLESİN.İYİ FORUMLAR...
|
YAVUZ 87 NEGÜZEL KENDINI TANIMLIYORSUN ... ATEIST ARKADASLAR SANA NASIL TAHAMÜL EDIYOR ANLAMIYORUM SENIN IÇIN HEP BÖYLE FESAT KIN VE KOMPLEKSLEMI DOLU SEN TATLI SÖZ EDEMEZMISIN ... YOKSA SENIN O ATEISTLIGINDE TATLI SÖZ YASAK MI ?
|
BAK BEN YILLARCA ISTANBULDA YASADIM EVIMIZIN ALTI GAZINOYDU MEYHANEYE ANDIRIYORDU ... HER GECE SAAT 2-3 LERE KADAR SARKI GÜRÜLTÜ VARDI ... BENIM TAVRIM NE OLDU ? SEN BIZLERI BÖYLE RAHATSIZ EDIYORSUN ALLAH SIZI ISLAH ETSIN ... NE KÜFÜR ETDIM NE SAYGISIZLIK ETDIM ... KULAKLARIMA PAMUK TIKAYIP UYUYORDUM ... SIMDIK SEN KÜFÜRDE ETSEN GICIK DA OLSAN BU EZANLAR SUSMZ KARDES ...
|
Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. MEHMET AKIF ERSOY ... ISTIKLAL MARSINA SAYGINDAMI YOK SENIN ... |
KARDEŞİM BEN ODAMDA KÜFÜR EDİYORUM.AYRICA İSTİKLAL MARŞI GİBİ Bİ OLAYI KARIŞTIRARAK BENİ TAHRİK ETME.Bİ SAWAŞ ÇIKSA SENİN GİBİ ADAMLAR DAMAT FERİT PAŞA ÖRNEĞİ GÖSTERECEK VE CEPHEDE YİNE BENİM GİBİ ADAMLAR OLCAK.BANA MEHMET AKİFİ SUNMA O ADAMDA ŞERİATÇI BİR ADAMDI.AYRICA SENİN EWİNİN ALTINDAKİ PAWYONA GELİNCE AYNI ŞEY BENDE OLSA MÜEZZİNE ETTİĞİMİN KAÇ KATI KÜFÜRÜ EDER WE GİDER İLGİLİ YERLERE ŞİKAYET EDERDİM.ÇÜNKÜ NE ALLAHTAN BULCAKLAR NE ÖTEKİ DÜNYADA CEZALARINI ÇEKCEKLER.
BU ARADA SİZİN EZANINIZA HER LAF EDİLDİĞİNDE KARŞIMIZA PAWYONLARI İÇİP İÇİP NARA ATANLARI ÇIKARMAYIN.Kİ ÖZELLİKLE BUNU SEN YAPIYOSUN.KARDEŞİM ATEİZM DEMEK İÇİP İÇİP MİLLETİ RAHATSIZ ETMEK DEĞİLDİR YOKMU ÇEWRENDE CAMİİ E GİDİP HEMDE İÇEN İNSAN?DEMEKİ BUNU ATEİZMİN SONUCUDUR DİE SALAK BİR DÜŞÜNCEYLE SINIRLAYAMAZSIN.BEN HİÇ KİMSEYE ZARAR WEREMEM KİMSEDE BANA WEREMEZ.HUMANİZM DENİLEN BİR OLAY WARDIR WE BUNU BİLİR BUNU YAPARIM.YANLIŞ ŞEYLERİ KIYSALIYOSUN KOÇUM.HABERİN OLSUN WE BANA SAKIN BİR DAHA KEMALİZM WEYA İSTİKLAL MARŞI TARZINDA YAKLAŞIMLARDA BULUNUP TEPEMİ ATIRRMA. İYİ FORUMLAR... |
YAVUZ 87 TEPEN ATSA NOLUR ATMASA NOLUR BOKS YAPDIN DIYE ÜSTÜNLÜGÜN MÜ VAR BANA KARSI ? BENIM DE YILLARCA UZAK DOGU SPORUYLA UGRASTIGIMI BILIYORSUNDUR SANA YAZMIS OLDUGUM BIR YAZIDA . USLUBUN IÇIN SANA TESEKKÜR BILE ETMISTIM ... ONUN IÇIN BANA AHKAM KESME ... DELIKANLI ADAM BÖYLE ATIP TUTMAZ ICRAAT GÖSTERIR ... BU SIMDIK KISISEL BIR GÖSTERI OLDU ARAMIZDA ... ONUN IÇIN DAVULUN SESI HOS GELIR UZAKDAN ... NE SEN KAZANIRSIN NE BEN BUYÜZDEN TARTISACAKSAK USLUB IÇINDE OLALIM ... FIKRIN NEYSE ZIKRINDE O OLUR ...
|
walla ben ne boksumla öne çıkmaya çalıştım ne bişey yaptım ayrıca amacım sana kendimi gücümle ispatlamam değilki boksta geldiğim dereceler iyidir.Ama senin sölediklerin komik olmuş.cewap werirsem bende komik olcam.tepemin tasını attırma ben milli değerlere çok fazla bağlı watanını çok sewen bir adamım senin gibi allaha değil bu ülkeye hizmet ederm.
|
YAVUZ KARDES KIM VATANA MILLETE DAHA HIZMET EDER ONU SEN BILEMEZSIN BENI TANIMIYORSUN ... NEYSE ÖNEMLI DEGIL HERHANGI BIR FIKRIN VARSA TARTISIRIZ AKSI TAKDIRDE SEN SENIN YOLUNA BEN BENIM YOLUMA ... NE GÖLGENDEN KAÇABILIRSIN NEDE GÖLGENI YAKALAYABILIRSIN AYNEN BENIM GIBI ... BEN INANIYORUM SEN INANMIYORSUN ... SAYGILAR ...
|
Burkay arkadaşım ben sana vatan hainisin demedim sadece benim milli duygularımı tetiklicek sözler söylemezsen iyi olur dedim.Ve amacımın kesinlikle kaba kuwet olmadığını we kaba kuwetle bir yere warmaya çalışanlar kadar cahil olmadığımı sana tekrar söylemek isterim.Aksi halde ben senin yolunu değiştiremicemin farkındayım.Ve bundan önce yaptığım fewriliklere karşı bir özür dilemiştim gerekirse 10 kere daha dilerim.Sanada yolunda mutluluklar.
İYİ FORUMLAR.. |
BEN DE SANA TESEKKUR EDERIM FORMDA BASARILAR ...
|
% 99'u (bazıları buna itiraz ediyor, hadi % 95 diyelim) Müslüman olan bir ülkede, azınlıkta kalan % 5'in içerisindeki bir kesim (ki bu toplam nüfusun binde ya da onbinde bilmem kaçına karşılık gelir) ezandan rahatsız oluyor diye ezanın sesini kısmak ancak diktatörlükle yönetilen ülkelerde söz konusu olabilir. Ezan, makamına uygun ve işin erbabı kişiler tarafından okunduğu takdirde, imansız kişilerin bile kulaklarında güzel etkiler bırakacak nitelikte bir eserdir. Ancak, ben bir Müslüman olarak, ezanın ehil olmayan kişiler tarafından, gereğinden fazla yüksek sesle ve makamsız okunmasına karşıyım ve böyle kötü okumalardan itiraf etmeliyim ki ben bile bazen rahatsız oluyorum. Bu nedenle diyanet şu merkezi ezan uygulamasına geçiyor yavaş yavaş. BAzı illerimizde bu uygulama başladı ve çok da güzel oldu. Umarım yakın zamanda bu uygulama yurt geneline yayılır.
Ezanın gürültüsünden şikayet edeceğinize, motorlu araçların gürültülerinin azaltılması, hava kirliliği ve diğer gürültü kaynaklarıyla uğraşmanızı salık veririm. İnanın bu daha mantıklı. |
bence bu ülkeyi ikiye bölelim bir kısmı müslümanların olsun bir kısmı ateistlerin. bölme işini sayıyla doğru orantılı olarak yaparız. siz ezanınızı öttürürsünüz biz de buna mukabil saatlerde "allah yok " diye bağırırız
|
Şu; "%99'u müslüman olan bir ülkenin" saçmalığını kim çıkardı yaaaa? Bu ülkenin % 99'u nüfus kâğıdında müslüman. Benim nüfus kağıdında da müslüman yazıyor ama ben materyalistim. Bu ülkenin % 99'u ateist. Materyalist
|
Materyalist,
Nüfus cüzdanında müslüman yazıp da, islamı gereği gibi yaşamayan insanlar bile ezanın kaldırılmasını istemez. Sen nasıl bir cemiyet içerisinde yaşıyorsun bilmiyorum, ama, gırtlağına kadar günaha batmış kişiler bile böyle bir şeyden mutluluk duymaz. Bu ülkede bir gün gelip de insanların çoğunluğu dinsiz olursa, o zaman ezanın susturulmasını tartışabiliriz. Unutma da, böyle bir şey olursa hatırlat, tartışmaya devam edelim, olur mu? |
var mı ülkedeki ateist sayısını tespit edebileceğimiz yolu bilen?
sayısı kaçtır bilmiyorum ama %1 den çoktur diyorum. |
BU ÜLKENİN %99'U MÜSLÜMAN DEĞİLSEDE %1'DEN FAZLA ATEİST YOK DÜNYADADA SİZ MİLYONDA BİR'İ BELKİ TEŞKİL EDİYORSUNUZ.ÇÜNKÜ SİZİN İDEOLCYANIZ DÜNYADA NE İLMİN NE AKLIN ASLA KABULLENEMEYECEĞİ TEK ANLAYIŞ.SİZ ÇATLASANIZDA PATLASANIZDA BU ÜLKEDE EZANLAR SUSMAYACAK BİZ SUSTURMAYACAĞIZ.YA SEVECEKSİNİZ YA TERK EDİP DEFOLUP GİDECEKSİNİZ.GEREKİRSE BU UĞURDA CANIMIZI SEVE SEVE VERİRİZ BİZ.KAFANI DUVARLARADA VURSAN KENDİNİ UÇURUMDANDA ATSAN KABULLENMEDİĞİN O ALLAH'IN YÜCE İSMİNİ HERGÜN 5 KERE YÜKSEK SESLE İŞİTECEKSİN HZ.MUHAMMEDİN RİSALETİNİ HAYKIRAN MÜEZZİNLERE KÜFÜR EDE EDE'DE OLSA O RİSALETİ NEBEVİYYEYİ İŞİTECEKSİN VE ATEİSTLERİN KABRİSTANI YOK SEN ÖLDÜMMÜ SENİ BEN PAMUKLIYCAM VE YERİN DİBİNE GÖMÜCEM.BURASI İSLAM VATANI MÜSLÜMANLARIN KANINI VE CANINI FEDA EDEREK ELDE ETTİKLERİ BU VATAN PARÇASI ÜZERİNDE EZAN KIYAMETE KADAR ASLA SUSMAYACAKTIR SUSSADA BİZ İŞİTMEYİZ Kİ BU UĞURDA ÇOKTAN ŞEHİT OLMUŞ OLURUZ.SİZ İŞTE ANCAK BÖYLE SİTELER KURUP HAM HAYALLERİNİZİ PAYLAŞIN VE KENDİNİZİ TATMİN EDİN smile146 .
|
terbiyesiz
smile97 zaten bilim ya da başka birşey adına ölmezsiniz de islam adına seve seve canınızı verirsiniz. O yüzden türk bilim adamı yok zaten.
ateistlerin sayısı senin zannetiğinden çok daha fazla, türkiyede çok fazla olmayabilir ama dünyada epey var, bu kadar gelişmeyi kimler yaratıyor sanıyorsun? sana ateistlerin sayısıyla ilgili bir rakam bulmaya çalışacağım ama zor olacak, çünkü kimin ateist olduğunu belirten hiç bir şey yok, aslında islam için de yok nüfüs cüzdanındaki yazıdan başka, sokartes |
USRENIN BILIM NEDIR BUNUN AÇIKLAMASINI BIR YAPARMISIN ?
|
açıklaması şudur kardeşim: 600 sene avusturyaya kadar gitmişiz, bi .ok yemeden, dilimizin kelimesini öğretmeden, kültürümüzden gram yaymadan, oradaki milletlerin hiçbirini müslüman yapmadan gelmişiz.
şimdi ne yunan müslüman ne bulgar. noldu o kadar öldürdüğümüz adam cihat uğruna. biz oraya dini yaymaya gitmedik, biz oraya millletin parasını gasp etmeye gittik. sonra gittik arabın dilini aldık(dinini zaten almıştık) yaw niye biz gidip türklüğe dair bişey yaymadık sanıyorsun, öyle bir niyetimiz yoktu ki, bugün de yok zaten, biz hayata dair birşey üreten adamlar değiliz. fransızlar hak için, bilim için , sanat için devrim yapar ve bu yönde ölürken, biz saçma sapan hedefler için atlamışız merminin önüne. işte budur anlatmak istediğim |
BRAVO ÇOK GÜZEL ANLATDIN ...
|
ÜFFF HAKKATTEN YAAA.NE ENGİN BİR TARİH BİLGİSİ BU YAZDIKLARINI ÇERÇEVELETİP EVİMİN DUVARINA ASICAM ÇOLUK ÇOCUĞUMDA SENİN BU ÇOK YÖNLÜ VE İLMİ TARİH BİLGİLERİNDEN İSTİFADE ETSİN.HATTA SANA AKADEMİK BİR ÜNVAN DÜŞÜNÜYORUM AMMA KİMSEDE OLMAYACAK SANA MAHSUS OLACAK HAKKINI YİYİYOR BU ÜLKEDE NAMUSSUZ HERİFLER SENİN..... BU ÜLKE O BEĞENMEDİĞİN ADAMLARIN KANI İLE KAZANILDI EĞER SENDE BİRAZ ŞEREF VE HAYSİYET VARSA BU ÜLKEDE YAŞAMA.AAAHHH VATANIM AHHH AAAAHHHHHHH DEDECİM AHHHH.
|
yavuz demişki;
"walla ben ne boksumla öne çıkmaya çalıştım ne bişey yaptım ayrıca amacım sana kendimi gücümle ispatlamam değilki boksta geldiğim dereceler iyidir.Ama senin sölediklerin komik olmuş.cewap werirsem bende komik olcam.tepemin tasını attırma ben milli değerlere çok fazla bağlı watanını çok sewen bir adamım senin gibi allaha değil bu ülkeye hizmet ederm." hehe. valla demiş. olm hem inanmıyosun hemde yemin ediyosun. dalga geçme bizle. bende seni ataist sanmıştım. smile146 |
ADAMLAR KANINI VE CANINI FEDA EDEREK BİZLERE BİR VATAN BIRAKSINLAR BİZDE EZANDAN RAHATSIZ OLUYORMUSUNUZ OLMUYORMUSUNUZ DİYE ANKET YAPALIM.HANİ ANAYASADA DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF BİLE EDİLEMEZ BAZI MADDELER VARYA TEKLİF ETMEK BİLE SUÇ.BU TEKLİFİ VE ANKETİ YAPANI NE YAPMAK LAZIM BEN KARAR VEREMEDİM BENİM ELİMEGEÇSE KİMSE KUSURA BAKMASIN AMA .......!!!!! KANIMA DOKUNUYOR ARKADAŞ MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZMU SATIYONUZ SİZ HADE BAŞKA KAPIYA.GERÇİ DOĞRU YA SİZİN BİR KAPINIZ BİLE YOK WAH ZAVALLILAR WAAAH BU DÜNYANIN .İÇLERİ SİZLERSİNİZ.BÖLE Bİ KİTAP KALEME ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM (İHTİYAR DÜNYAMIZIN .İÇ'LERİ)İSMİ NASIL KİTABIMIN ÇOK SATAR UMARIM.
|
al işte, ben dallama diyorum küfür oluyor, sen mokartes beni öldürecen bıraksalar , seninki direk cana kasıt olm
|
vallanın türkçesi mi var, yemin ederim dese yine olmayacak , neyin üzerine yemin edecek. valla bir dil alışkanlığıdır çelişki değildir. ama kanal 7 nin reklamlarındaki yarı çıplak hatunlar çelişkidir
|
ALLAH'A VE DİN'E DÜŞMAN OLANA GAYZIM VE KİNİM SONSUZ.
|
Re: SESLİ BİR ŞEKİLDE EZAN OKUNMASINDAN RAHATSIZ OLUYORMUSUN
ben ateist birisi olduğum halde bu ezan seslerinden rahatsız değilim..burası demokratik bir ülke isteyen ezanını okur isteyen çanını çalar..isteyen camiye,kiliseye gider.bu çok önemli birşey değildir..Önemli olan bu ezanı okuyan kişilerin,yani hocaların;ateistleri ve din karşıtlarını öcü gibi göstermemeleri ve onları düşman ilan etmemeleridir.tek isteğim bu. 8)
|
iyide abii
bizlerde dernekler kurup *her semtte günde 6/7 kez bagırsak vaz avaz * ::tanrı yoktur tanrı yoktur... nanmaın sakın dümene gelmeyinnnn.. kalp degil beyin gözünüzü açın diyeeee... olurmu abilerim ablalarım yaaaa e bunlar bizi asarlar yaaaa biz niye sessiz kalıyoz * ya bizde bagıralım aynı anda yada onlarda sussunlar... |
ezanı bilmem ama beş vakit mevlit okutmak gerekir diye düşünüyorum. Nedenini sormayın kişisel sebepler ve ben mutlu oluyorum. *:lol:
* * saygılarımla |
Milyonlarca inanan insan var. Bu insanların içinde öyle umutsuz kişiler varki Tanrı onlar için çok önemli. Dünyada herşeyini kaybetmiş nice acılar çekmiş bir insan Allah'a sığınıp mutlu oluyorsa bence onu inancından ayırmak doğru olmaz. Milyonlarca insan Ezan sesi ile huzur buluyorsa saygı gösterilmeli.
İnanın demek kolay ama inanmayın demek çok zor. İnsanların umutlarını ellerinden almış olursunuz. Herkes aynı psikolojiye ve güce sahip değil bu yüzden daha saygılı olunmalı. Ezan sesi sadece bir ses değil. Ben Tanrı'ya inanmıyorum ama anneannem ezanı duyup ağladığında bu nasıl inanç diye ister istemez üzülüyorum.. |
Eger Demokrasi varsa Ezan Sesin'den kimse rahatsiz olmamali !
Yok dedigim dedik ....kestigim kestik varsa tabi o zaman yasaklanabilinir..... |
Alıntı:
oylama yapalım Ezan okunsun mu?Okunmasın mı? Evet çok olusa okunsun.Hayır çok olursa okunmasın. İşte demokratik ülke size.Varmısınız. :D |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:20 . |