Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-10-2005, 18:20
Üye Değil

Standart Sesli Bir Şekilde Ezan Okunmasından Rahatsız Oluyor musunuz?

Ben bir ateistim ve evime 15 metre uzaklıkta bir camii var, günde 5 vakit çok yüksek sesle(yakın olduğu için) ezan dinlemek zorunda kalıyorum. Özellikle sabah ezanı beni her gün uyandırıyor. bu demokratik bir ülkeyse herkese aynı inanca sahipmiş muamelesi yapmak haklı bir uygulama mıdır?
Bu konuda birşeyler yapılamaz mı? Müslüman ve ateist arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
Alt 08-10-2005, 02:15
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Benim de evimin karşısında kilise var ve günün her saati ve yarım saatlerde çan çalıyor. Üstelik 11 ve 17'de bitmek bilmiyor. Artık alıştım. Yani olay salt Türkiye'ye özgü birşey değil, demokratik ülkelerde de böyle. Birkaç yüz belki bin yıl da sürecektir bu.
Alt 08-10-2005, 02:28
Justhinking Justhinking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

usrenin kardeş,

sen nasıl ateist halinle sessizlik istiyorsan, mümin de mümin haliyle Ezanı ister.. ve mümin nasıl ezan vakti açık müzik sesinden şikayet ediyor ama çözüm henüz bulunamıyorsa senin için de çok farklı bir durum vaki olmayacaktır..

selametle bereketle hidayetle

How can you be so sure?
Alt 08-10-2005, 02:35
Üye Değil

benim sessizlik istememle müslümanın ezan istemesi aynı şey değildir, benim sessizlik istememle müslümanın sessizlik istemesi aynı şeydir, eğer ben sessizlik isterken müslüman ezan isterse bu ayrıcalık olur.
kişilere eşit hak verildiğini düşünürsek buna başka bir çare bulunmalıdır.
Alt 08-10-2005, 02:57
Justhinking Justhinking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

usrenin kardeş,

olayları kendi açından değerlendirip hemen sonuca gitmeyi denemek yerine, çeşitli bakış açılarından nasıl değerlendirilebileceğini de gözden geçir.

Ezan vakti senin sukut istemenin doğal olması gibi, müslümanın da Ezan istemesi doğaldır. bu durumda çare vaki değildir. çarenin vaki olmadığından da anlaşılacağı gibi çare Ezanın susturulması değildir..

selametle bereketle hidayetle

How can you be so sure?
Alt 08-10-2005, 11:30
burkay
Üye Değil

EGER BEN BU ÜLKEDE YASIYORSAM ÖRF VE ADETLERINE UYMAK ZORUNDAYIM .... BEN 15 SENE YURTDISINDA KALIM BENIM DE EVIMIN 20 METRE ILERSINDE KILISE VARDI .BENDIYEBILIRMIYIM bu demokratik bir ülkeyse herkese aynı inanca sahipmiş muamelesi yapmak haklı bir uygulama mıdır?
BAK YURT DISINDA YASAYAN KENDI ÜLKE VATANDASLARI DA RAHATSIZ AMA ÇÖZÜM YOK ...
Alt 13-10-2005, 16:59
NUR NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

MÜSLÜMANLAR EZAN SESİNİ DAİMA DUYMAK İSTİYCEK VE DUYACAKTA VE KIYAMETE KADARDA BU SES BU ÜLKENIN SEMALARINDA HEP YANKILANACAK BİRİLERİ RAHATSIZ OLSADA OLMASADA BU SESİSİ SUSTURMAK İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPAMAYACAK YAZIK ÜZÜLDÜM ŞİMDİ SİZE
Alt 13-10-2005, 17:25
hyt hyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Biz dinimizi tam olarak yaşayamadığımız için Ezan sesinden rahatsız oluyorsunuz.
Açıklaması şöyleki:
Ezan okunmasına 5 dakika var diyelim. Pencereyi açın ve kentin koşuşturmasını bir izleyin, otomobillerin gürültüsünü bir dinleyin, ne olduğu anlaşılmayan müzik sesleri vb. bir kargaşa bir gürültü.
Şayet bu ülkenin %90 ı gerçekten müslüman olsaydı ezan sesi duyulunca, millet namaza gidecekti ve yukarıda saydığım tüm sesler bir anda kesilecekte ve namaz bitene kadar bu sukunet devam edecekti.

Şimdi ben bir soru soruyorum. Sabah 06:00 da başlayıp gece 01:00 son bulan, sürekli bir gürültüyü ezan sesine tercih mi ediyorsunuz.
Alt 13-10-2005, 20:39
Yavuz87 Yavuz87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ARKADAŞLARIN ÇOK GÜZEL BİR KONUDA KONUŞMUŞLARKİ.TAM DA BENİM RAHATSIZ OLDUĞUM BİR OLAY.BENDE SABAHLARI MÜEZZİNE KÜFÜR EDEREK UYANMAKTAN BIKMIŞ DURUMDA OLAN BİR KİŞİYİM.SESİNİ BIRAKIN ŞIĞI BİLE TAM GÖZÜME GİRİYO.KARDEŞLERİM BİR ŞEYİ BAĞIRTA BAĞIRTA YAPMAK DAİMA EZİKLİKTİR.BUNU BLELİM.O ADAM EZAN OKUYO DİE BEN NE CAMİİ E GİTCEM NE BİŞEY OLCAK.YİNE CAMİİYE GİDEN GİTCEK EĞEE OLAY NEDİR? MADEM DİNİNE BAĞLISIN KUR SAATİNİ BÖLECE SORUMLULUĞUNU MÜEZZİNEDE YÜKLEMEMİŞ OLURSUN.AMA ZATEN BU OLAYLAR DEĞİŞİOR.EZANLARIN SOKAK DESİBELLERİNE UYMAMASI A.B Yİ İLGİLENDİRİYOR.NASIL DİYANET İŞLERİ DEWLETTEN AYRILCAKSA BU EZAN SESLERİDE KISILACAKTIR HİÇ MERAK ETMEYİN.BURASI LAİK BİR ÜLKE EZANI SEWİYORUM DİYEN WARSA İNTERNETTEN DOWNLOAD ETSİN SABAH AKŞAM DİNLESİN.İYİ FORUMLAR...

EY AYDIN CEMAT UNUTTURMAYALIM TURAN ABIYI!
Alt 13-10-2005, 21:33
burkay
Üye Değil

YAVUZ 87 NEGÜZEL KENDINI TANIMLIYORSUN ... ATEIST ARKADASLAR SANA NASIL TAHAMÜL EDIYOR ANLAMIYORUM SENIN IÇIN HEP BÖYLE FESAT KIN VE KOMPLEKSLEMI DOLU SEN TATLI SÖZ EDEMEZMISIN ... YOKSA SENIN O ATEISTLIGINDE TATLI SÖZ YASAK MI ?

Önerilen Siteler