![]() |
İsa Mesih Kimin Oğlu ?
13İsa, Filipus Sezariyesi bölgesine geldiğinde öğrencilerine şunu sordu: «Halk, İnsanoğlu'nun kim olduğunu söylüyor?»
14Öğrencileri şu karşılığı verdiler: «Kimi Vaftizci Yahya, kimi İlyas, kimi de Yeremya ya da peygamberlerden biri olduğunu söylüyor.» 15İsa onlara, «Ya siz» dedi, «ben kimim dersiniz?» 16Simun Petrus, «Sen, yaşayan Tanrı'nın Oğlu Mesih'sin» cevabını verdi. Matta-16 Marangozun oğlu değil mi bu? Annesinin adı Meryem değil mi? Yakup, Yusuf, Simun ve Yahuda O'nun kardeşleri değil mi? 56Kızkardeşlerinin hepsi aramızda yaşamıyor mu? Matta-13 41-42Ferisiler toplu haldeyken İsa onlara şunu sordu: «Mesih'le ilgili olarak ne düşünüyorsunuz? O, kimin oğludur?» Onlar da, «Davut'un Oğlu» dediler. 43İsa şöyle dedi: «O halde nasıl oluyor da Davut, Ruh'tan esinlenerek O'ndan `Rab' diye söz ediyor? Şöyle diyor Davut: 44`Rab Rabbime dedi ki, Ben düşmanlarını senin ayaklarının altına serinceye dek sağımda otur.' 45Davut O'ndan Rab diye söz ettiğine göre, O nasıl Davut'un Oğlu olur?» 46İsa'ya hiç kimse karşılık veremedi. Matta-22 İsa Mesih'in kimin oğlu olduğu konusunda İncilde tam bir kaos hakim. Dönemin halkının bile kafası karışmış her kafadan bir ses çıkıyor.:confused: İsa'nın kendisine ait söylemi bile net değil... Öyle ki İsa hem insanoğlu hem tanrıoğlu olarak niteleniyor. Kimi yerde Davutoğlu kimi yerde Meryeminoğlu diye çağırılıyor. Babasız dünyaya geldiği iddia edilen biri için bu kadar baba bulunması ilginç değil mi ?? Gelelim İncildeki baba kavramına Tanrı sadece İsa Mesih'in mi babası ? Yeryüzünde kimseye `Baba' demeyin. Çünkü bir tek Babanız var, O da göksel Baba'dır. Matta-23 5Petrus hâlâ konuşurken, parlak bir bulut birden onları gölgeledi. Buluttan gelen bir ses, «Sevgili Oğlum budur, O'ndan hoşnudum. O'nu dinleyin!» dedi. Matta-17 Biz de Tanrınınoğlu isek İsa'nın ne ayrıcalığı var ?? Görüldüğü gibi bu konular İncil'de tam bir arap saçına dönmüş. Bir insan bu saçmalığı ancak teville, bol mecazi yorumla, kısacası beyin yıkamayla kabul edebilir... :confused: |
başlığı görünce tırstım.. sorgulanıyoruz mu diye..
walla benim değil diyecektim.. o saatteki görgü tanığını bile hazırlamıştım.. ohh şükür.. yırttık... |
Küçük Emrah olabilir.
Selamlar. |
Sevgili Sinner
Ne zaman su ''kutsal ruh'' hikayesini dinlesem,aklima bir cinlik geliyor. Hani Yusuf baska sehre ticarete gitmistide,Meryem Yusufun buyuk oglu ile birlikte kalmisti. Buyuk ogluda,bir gece saldirmisti meryeme vs.. Ne malum Isanin o gecenin mahsulu olmadigi. Yada Yusftan olmadigi ne malum. Incildede kocasi geciyo.kocasi varken Cebrail neden karissin ise. Seytan bile aile arasina girmezmis hem. Matthew 1:16 Yakup, Meryem'in kocası Yusuf'un babasıydı. Meryem'den de Mesih denilen İsa doğdu. |
Saygideger sinner;
Bu kadar "kafa karisikligina" ne gerek var? Nedir? insanoglu? kimin oglu? insanin. Insanoglu kim? hem baba hem de ogul. Zaten biliyorsun; gorunumdeki otekine, yani disiye; zaten dusunce de, yer ve deger yok. Ogul dogar, baba dogurtur. Asil doguran nerde, dusuncede doguran sorusunun cevabi var mi? Iste o doguran disidir. Ama, doguranin gorevi dogurduktan sonra biter. Cunku dogan artik dogurtana aittir. Dogum-insanOGLU-erkek Dogan-Ogul-erkek Doguran-Disi Dogurtan-Baba-erkek Iste sana dortlu karakter ve disinin uclemi. Neyse, burada keseyim. Cunku yazim yine, koseye tasinabilir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Zaten kutsal bakire hikayesi sadece Luka incilinde var... Öte yandan "Tanrının sevgili oğlum budur" (Matta-17) sözüne takıldım. Hepimiz Tanrınınoğlu isek şöyle denmesi gerekmiyor muyordu? : Sevgili oğullarım seçtiğim oğlum budur onun sözünü dinleyin... :D |
İnsanlar farklı farklı düşünüyordu.MESİH İSA hakkında.Kimisi MESİH olarak kimisi peygamber olarak kimiside inanmıyordu.Burdada o düşüceleri görüyoruz!Yine bir sinsice çarpıtma var!Mesih İsa Davutun soyundan geldiğinide söylemiştir Mezmurdan alıntı yaparak!23'çüncü ayette ise kimseyi makamından,gereğinden fazla yükseltmeyin mesajı vermektedir.İnsanoğlu bir ünvandır.Daniel peygamberin kitabından geçer.RAB İSA MESİH yaşayan ölülerin MESİH zihniyetini yanlış yorumlamaları yüzünden pek kullanmamıştır MESİH sıfatını.
|
Bu arada Aziz Yusufun oğlu yoktu.Akrabası vardı.Aziz Yusuf Meryem Anayla karı koca gibi değil kardeş gibi yaşamıştır!MESİH İSA Bakireden geldi dünyaya!Olayı çarpıtmayınız lüften!
|
Yusufun oğlu yoktu.Akrabası vardı.
Ortanca kardesimiydi o damda saldiran?,ben yanlis mi hatirliyorum?olabilir. Ama simdi keske oglu olsaydi,akrabasi dedin mi daha bir supheli oluyor is.. Sevgili Paolo Simdi sana ''bakire oldugunu nerden biliyorsun'' ''geceleri yanlarindamiydin'' demek istiyorum, Fakat sunu soylersin diye cekiniyorum. Zaten saygı duymamanız ne kadar aşağılık ve terbiyesiz olduğunuzu gösterir |
Sheyzade nerden uyduruyorsun anlamadım?Ne saldırması?Çamur atma ikide bir.Peygamberlikler var.Haşa RABDEN daha mı iyi bileceksin?Planlarını?
|
Sevgili Paolo
Bu ayetleri aciklarsan sevinirim. Acts 13:22 Tanrı, onu tahttan indirdikten sonra onlara kral olarak Davut'u başa geçirdi. Onunla ilgili şu tanıklıkta bulundu: `İşay oğlu Davut'u gönlüme uygun bir adam olarak gördüm, o her istediğimi yapar.' Acts 13:23 Tanrı, verdiği sözü tutarak bu adamın soyundan İsrail'e bir Kurtarıcı, İsa'yı gönderdi. Rom.1:2>4 Tanrı, öz Oğlu Rabbimiz İsa Mesih'le ilgili olan bu müjdeyi peygamberleri aracılığıyla Kutsal Yazılarda önceden vaat etti. Bedence Davut'un soyundan doğan Rabbimiz İsa Mesih'in, kendi kutsal ruhu sayesinde ölümden dirilişiyle Tanrı'nın Oğlu olduğu kudretle ilan edildi. 2 Tim.2:8 Yaydığım müjdede açıklandığı gibi, Davut'un soyundan olup ölümden dirilmiş olan İsa Mesih'i hatırla. Rev.22:16 «Ben İsa, inanlı topluluklarıyla ilgili olan bu tanıklığı sizlere iletsin diye meleğimi gönderdim. Davut'un kökünden ve soyundan olan ben'im, parlak sabah yıldızı ben'im.» Lk.1:31 Bak, gebe kalıp bir oğul doğuracaksın, adını İsa koyacaksın. Lk.1:32 O büyük olacak, kendisine `en yüce Olan'ın Oğlu' denecek. Rab Tanrı O'na, atası Davut'un tahtını verecek. |
Nolmuş ki?Mesih İsa Davut Peygamberin hatta İbrahim peygamberin soyundanda gelmektedir.Burdada onu görüyoruz.En YÜCE OLANIN yani Allahın Oğlu diyor Luka Müjdesinde.
|
4. Matta incilinin 1. bölümünün tamamında İsa'nın soy ağacı verilir ve doğumu anlatılır. Soy ağacı verilirken, üst kuşaklarla, annesi Meryem'den değil, Meryem'in kocası denilen Yusuf isimli birisinden bağlantı kurulur. Halbuki, incilin aynı yerinde, Yusuf'un Meryem'e İsa doğmadan önce dokunmadığı yazılıdır. Buna göre, sözü edilen Yusuf ile İsa arasında hiçbir kan bağı bulunmaz, incildeki bilgiye göre aralarındaki ilişki sadece üvey baba - üvey evlat ilişkisidir. Böyle olunca da, o soy ağacındaki yer alan kişilerle İsa arasında bir kan bağı bulunmadığı anlaşılıyor. Yani, Matta'nın ilk bölümündeki soy ağacında yer alan Davud, İbrahim gibi peygamberlerle bir kan bağı meydana gelmiyor. Ancak, buna rağmen, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna'nın çeşitli yerlerinde İsa'dan "Davudoğlu" diye bahsediliyor. Bu şekilde, incil kendi kendini yalanlamış oluyor. Kan bağı olmayan birisine onun soyundan geldiğinin işareti olan "...oğlu" denilemez!
|
Doğru Aziz Yusuf Meryem Anaya hiçbir zaman dokunmamıştır.Evlendiğinde bile.Davutun soyundan olduğu için öyle deniliyor.Kendiside demiyor.Bazı insanlar öyle hitap ediyor.MESİH İSA birçok yerde Allahın Oğlu olduğunu hem kendisi hemde diğer insanlar söylüyor.Yine bir çarpıtma işte((((((Yuhanna Müjdesindede davut oğlu demez.Aksine Tanrı Oğlu der.Ayrıcada birçok yerde Benim der RAB.
|
Sevgili Paolo Richard Dawkins'in kitabında okuduğum "Isaiah'ın İbranicesi genç kadını
(almah) Yunancaya bakire (parthenos) olarak çevrilmiştir" sözüne ne diyorsun. Ayrıca İsa'nın Dionysos ile olan benzerliğine ne diyorsun. Dionysos'un Tanrı Zeus'un bakire Semeleden dünyaya gelmesi, çarmıha gerilmesi, suyu şaraba çevirmesi gibi benzerlikleri için ne diyorsun? |
Ben Zekeriyadan şüpheleniyorum.
|
kutsal kitabı anlamak istediginiz gibi anlıyosunuz(Algıda seçicilik)
Milyarlarca insanın inandıgı Tanrıyla dalga gecmeyin.Karsı tarafın inancları saygılı olun |
Aslında saygı güzel bir şey değil biraz sevgili olmak lazım. Söz konusu soy şeceresine gelince Kuran ve İncil bu konuda mutabıktırlar. İsa Kutsal ruh aracılıyla dünyaya göz açmıştır. Yusuf İsanın resmi babasıdır. Bir incilde Resmi babadan söz ederken başka bir incilde ise meryemden soyşeceresi bahs edilir. Anlayacağınız önemli olan isanın kimin oğlu olduğu değil ne getirdiğidir. İncilde ben açıkça söyliyeyimki bir çelişki veya mantıksızlık göremiyorum tamamıyla yoruma bağlı 'güzel gören güzel düşünür'
Baba-Oğul muhabetine gelince hiçbir Hristiyan etve kan olarak isya rabba isnat etmez. Bize yani Mülüsmanlara göre İncildeki Baba 'Terbiye eden-büyüten' anlamındaıdır. Hristiyanlara göre ise Tanrının sözü. Tanrının kelamı sadece bir cüseye bürünmüş o kadar. Kutsal Metin oldumu hemen saldırı başlıyor....... |
Birde cımbızcı baba mesleğini devam etirmeseniz sevinirim...
|
Aziz Yusuf resmi olarak babasıdır.Daha doğrusu yapmıştır resmi olarak.MESİH İSA'nın bakireden gelmesi gerekiyordu.Eğer normal bir ilişkiden gelseydi günahlı doğaya sahip olacaktı.Mehmet arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum.Bu arada ki adi verdiğin isim bildiğim kadarıyla evrim teorisi savunuyor.Evrim teorisine inanmıyorum arkadaşım.Onun için o kişinin dediklerinide ciddiye almam.Real kardeş çok haklı.İnsanların dinlerine,inançlarına hakaret etmeyin.Saygılı olun biraz.
|
Alıntı:
Sayin evrensel hocam. Son günlerde benim yüzümden cok calisiyorsun. Eger sikayetci isen, hemen birakabilirsin.:rolleyes: Simdi bir üstte var tercüme, bir altta.. Bir de karadenizli kardesimiz gelirse Seyir eyle sen cümbüsü.:D Alıntı:
Ne diyorsun sen bu iki yaziya? Saygilar. |
Paolo Dionysos hakkındakiler Richard Dawnkins'in sözü değil eski yunan mitolojisidir.
Yanlış tercümede onun iddası değilidir kitabında geçiyor.Sözün gerçek sahibi ingiliz yazar A. N. Wilson'dır.Evrimi savunuyor diye bir insanın dediklerini ciddiye almıyorsan benim dediklerimide ciddiye alma ozaman. Böyle bir anlayış içinde olmana üzüldüm. Tamamen ön yargılı bir yaklaşım. Bu anlayış içinde olursan hiç bir yere varamazsın. |
Evrim teorisi tam bir saçmalık bence.Aklı başında bir insanın inanacağınıda sanmıyorum.O adamın İnancımı karalamak için demediğimi nerden bileyim?Adamın yüreğini mi biliyorsun?
|
Saygideger cigi;
Bri digeri ne, tesekkur ettigine gore; gayet guzel anlasiyorlar. Sonucta dinler arasi karsitlik; sadece kendi icindedir. Dine bakis acisi ise degismez.Paolo'nu mehmet salih'in dediklerini onaylamasi ise; mehmet salihin, isa'nin tanri gorunumune burunmus oldugunu one surmesi. Paolo'ya gore; normal dogum ise; "gunahli doga" yani, isa; gunahsiz dogmus oluyor. Ikisi de; "saygisizlik ve saldiridan" sikayetci. Evrim de; ilgilerini cekmiyor. Saygilarimla; evrensel-insan |
Evrim teorisi saçmalık ise bilimde saçmalık o zaman.
Evrim bilimsel bir gerçekliktir. Kullanma o zaman klavyeyi onu bilim yarattı. Ne koyacaksın bilimin yerine? Evrime inanmazsın ama büyük bir gücün insanı çamurdan yaratıp ruh üfürdüğüne inanırsın,üfürün bakalım üfürebildiğiniz kadar. |
Saygideger aydoe;
Sende, bari teknik ile bilimi biribirine karistirma. Saygilarimla; evrensel-insan |
Aydoe sen ne kadarda rahat konuşuyorsun. Bilimin tanımını bilmiyormusun? Evrim bir kere Bilim anlamına gelmez sadece Bir Teori ben buna Hiptez derim. Bana tek bir tane arkeolojik kanıt getirin evrimin ne kadar Bilimsel olduğu zuhur etsin. Evrense_İnsan Dinin kendi içinde karşıtı dedin 'hagi insan diğerine yüzde yüz katılır' İslam hatta Habefi mezheninin kendi içinde dahi tartışmalar var Bu Protestan mezhebi içinde geçerli hatta bir Vaftist mezhebindeki insan dahi aynı mezhebe mensup olana muhaif olabilir. Biz temel dogmalarda zaten aynıyız bir Hristiyana göre Muhammed kur'an-ı İncilden ve Tevrattan kopya etmiş yani aynıdır. Bana görede zaten İncile iman etmek farz. Sen daha gelip bizim ayrı olmamızımı istiyorsun? Ayrıca seninlede ortak noktalarımız olabilir ben İnsanlrın ortaklaştığı bir noktaya inanırım. Eğer azcık İncili okursanız 'siz babanın çocukları olacaksınız' yazar yani bir Hristiyan dahi İsa mesihi kan ve et olarak isayı tanrıya nisbet etmez. Sadece Tanrının ruhu İsaya teceli etmiş o kadar. Bu herdindede vardır. Zaten Tanrı her insanla beraber sen İsaya inanırsan o sanada dokunacak ve sen mutlu olacaksın. Hinduizm ve Dudizmdede aynısı geçerli. Ruh Dinlerin birleştiği yegane varlıktır... sevgi ile...
|
Ben bilimin ne olduğunu bilirim.Neyin bilim neyin bilim olmadığını da bilirim.
Tıp fakültelerinde evrim teorisi anlatılır ama yaratılış dersi yoktur. |
Mehmetsalih seninkide tam bir köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme olayıdır. İşine geldiği yerde İsanın tanrılığını farklı anlarsın işine gelmediği yerde İsa tanrının oğlu değil oda diğer peygamberler gibi sadece peygamberdir Asla Çarmıha gerilmemiştir dersin.
|
Ki.Adi senin okuma yazman yokmudur acaba! yoksa işinemi gelmiyor. Ben nerse İsa Allah veya Allahın oğlu demişim. Asıl kendine çeki düzen ver. Aydoye, Tıp Fakültesinde Yaratılış dersinin YASAK olması EVRİMİN ne kadar sahte ve maske arkasında gizlendiğinin bir kanıtıdır.
|
Evrim Teorisi saçmalık.Bilim değil ama.Bilgeliğin temelide RABDİR zaten.
|
Bana okuman yazman yokmudur diye soruyorsun ama sen benim yazdığımı okumuyorsun. Ben sana İsa Tanrının oğlu dedin dedim mi? İsanın Tanrılığını farklı anlarsın dedim. Yazdıklarımı dikkatli oku lütfen.
Yaradılış diye bi ders olabilir mi? Yaradılışın neresi bilimsel ki ders olarak gösterilsin. Evrime sahtelik katan ve ona maske takan sizlersiniz. Evrimi çarpıtan onu çürütmek için herşeyi yapan sizlersiniz. |
Alıntı:
|
''Tıp Fakültesinde Yaratılış dersinin YASAK olması EVRİMİN ne kadar sahte ve maske arkasında gizlendiğinin bir kanıtıdır. '' mehmetsalih
Fakültede bu konuda bir yasak yok bilimsel yaklaşım var, yaratılış bilimsel olmadığından anlatılması mümkün olmuyor. Şimdi histoloji öğretmeni derse giriyor ve hücreyi anlatıyor ,hücrelerin farklılaşmasını anlatıyor http://aimediaserver.com/studiodaily...rd/harvard.swf Hiçbir bilim adamı bu tanrı tarafından böyle yaratılmıştır buna kafa yormayalım olduğu gibi kabullenelim diyemez. |
http://www.oetzi-bz.it/images/oetzi-l.jpg
bu resim evrim teorisinin ne kadar sacma oldugunun kanıtı degilmidir.? ötzi M.Ö.3300 yasamıs(bilimin tespitiyle)insan. evrim diye bir sey varsayalım.buresme bakarak kendinizi evrim gecirdiginize inanıyomusuz.bu resimde insandan sizin farkınız nedir kanatlarınız mı var? |
Alıntı:
M.Ö.3500'deki insana bakacaksın. :D |
Alıntı:
|
demek evrimin 5000 senede gerçekleştiği sananlar hala var,dinlere bu kadar bağlı olmanıza hiç şaşırmıyorum
evrim konusunda atıp tutmadan evvel,bi araştır bakim evrim nasıl olmuş,nasıl gelişmiş,kanıtları nelerdir? bilimadamları 160-200 milyon yıl önce yaşamış ara formu keşfederken,sen gelmiş 5000 sene öncesinden bahsediyorsun,komik oluyorsun bilmeden bilgi sahibi olmayalım ayrıca mehmetsalih,aydoe nun yazdığını iyi oku tek hücrelilerden,kalıtım ve genetikten,mitokondrinin kendi DNA sına sahip bir form olup zamanla çok hücrelere geçmesinden bahseden tıp,adem ve havva dan bahsederse komik duruma düşer. adem havvacılık oynayacaksak güzel kardeşim,ölüm de allahtandır,o zaman biz müdahale etmeyelim,doktorluğu bırakalım sevgiler |
Alıntı:
sen arabayı satarken yaz bakalım.. öğretmenden temiz kullanılmış araba.. satabilcek misin.:p |
Bence insanlar zamanla değişim geçirmiş olabilirler. Herhalde m.ö. 100.000 yıllarında yaşayan insanlarla şimdiki insanlar bir değil. Ancak tüm canlıların aynı soydan gelmeleri bence de saçmalık. Ya da insanların maymunlardan gelmeleri... eee günümüzdeki maymunlar neden hala maymun o zaman? Küçük değişimler geçirmiş olabiliriz belki ama böylesine büyük bir değişime inanmak kolay değil.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:14 . |