13İsa, Filipus Sezariyesi bölgesine geldiğinde öğrencilerine şunu sordu: «Halk, İnsanoğlu'nun kim olduğunu söylüyor?»
14Öğrencileri şu karşılığı verdiler: «Kimi Vaftizci Yahya, kimi İlyas, kimi de Yeremya ya da peygamberlerden biri olduğunu söylüyor.»
15İsa onlara, «Ya siz» dedi, «ben kimim dersiniz?»
16Simun Petrus, «Sen, yaşayan Tanrı'nın Oğlu Mesih'sin» cevabını verdi. Matta-16
Marangozun oğlu değil mi bu? Annesinin adı Meryem değil mi? Yakup, Yusuf, Simun ve Yahuda O'nun kardeşleri değil mi? 56Kızkardeşlerinin hepsi aramızda yaşamıyor mu? Matta-13
41-42Ferisiler toplu haldeyken İsa onlara şunu sordu: «Mesih'le ilgili olarak ne düşünüyorsunuz? O, kimin oğludur?»
Onlar da, «Davut'un Oğlu» dediler.
43İsa şöyle dedi: «O halde nasıl oluyor da Davut, Ruh'tan esinlenerek O'ndan `Rab' diye söz ediyor? Şöyle diyor Davut:
44`Rab Rabbime dedi ki,
Ben düşmanlarını
senin ayaklarının altına serinceye dek
sağımda otur.'
45Davut O'ndan Rab diye söz ettiğine göre, O nasıl Davut'un Oğlu olur?» 46İsa'ya hiç kimse karşılık veremedi. Matta-22
İsa Mesih'in kimin oğlu olduğu konusunda İncilde tam bir kaos hakim. Dönemin halkının bile kafası karışmış her kafadan bir ses çıkıyor.
İsa'nın kendisine ait söylemi bile net değil...
Öyle ki İsa hem insanoğlu hem tanrıoğlu olarak niteleniyor.
Kimi yerde Davutoğlu kimi yerde Meryeminoğlu diye çağırılıyor.
Babasız dünyaya geldiği iddia edilen biri için bu kadar baba bulunması ilginç değil mi ??
Gelelim İncildeki baba kavramına Tanrı sadece İsa Mesih'in mi babası ?
Yeryüzünde kimseye `Baba' demeyin. Çünkü bir tek Babanız var, O da göksel Baba'dır. Matta-23
5Petrus hâlâ konuşurken, parlak bir bulut birden onları gölgeledi. Buluttan gelen bir ses, «Sevgili Oğlum budur, O'ndan hoşnudum. O'nu dinleyin!» dedi. Matta-17
Biz de Tanrınınoğlu isek İsa'nın ne ayrıcalığı var ??
Görüldüğü gibi bu konular İncil'de tam bir arap saçına dönmüş.
Bir insan bu saçmalığı ancak teville, bol mecazi yorumla, kısacası beyin yıkamayla kabul edebilir...