![]() |
Muhsin Yazıcıoğlu öldürülmüş olabilir mi?
Muhsin yazıcıoğlunun mitinge giderken bir helikopter kazası geçirip,günlerce aranılmasına rağmen bir türlü bulunamaması ve hayatını kaybetmesi,bu olayın ardında bir suikast girişimi olabileceğini düşündürtüyor..
Bu konu seçimin araya girmesinin heyecanıyla fazla tartışılmamış olsa da önümüzdeki günlerde ele alınacağını düşünüyorum.. Ali Bulaç da aynını düşünmüş olmalı ki bazı çıkarımlar yapmış; Ali Bulaç'ın yazısının ilgili bölümü.. Evet, helikopter olayı tabii ki salt bir kaza olabilir. Ama 'tuhaf" gelen bazı noktalar var: 1) Yazıcıoğlu, helikoptere binmek isteyen biri değil. Basına da yansıdığı kadarıyla, bunu kendisine teklif edenlere, "Beni öldürmek mi istiyorsunuz?" demişti. 2) Bu model helikopterlerin çok güvenli olmadığı yolunda söylentiler var, acaba kiralanırken yeterince araştırmalar yapıldı mı? 3) Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını almadan önce helikopterin bulunduğu yerden ayrılıp bir müddet sonra döndüğü söyleniyor. Helikopter sadece yakıt mı aldı, kimler yanına yaklaştı? 4) Helikopterin düştüğü bilgisinin gelmesiyle ciddi olarak aramalara başlanması arasında geçen zaman aralığı ihmal edilmeyecek kadar önemli. Bu arada bir tür "bilgi kirliliği" ortalığı kapladı, helikopterin bulunduğu, yaralıların Kayseri'de tedavi altına alınmak üzere yola çıkarıldığı söylendi. Ciddi arama, karanlık bastıktan sonra başladı. Bu bilgileri kim ve hangi amaçla yaydı? 5) İlk aramada yanlış koordinatların kullanıldığı söylendi, 1,5 gün sonra başka yönde arandı. Bu, bariz bir hata değil mi? 6) Bunca dinleme sistemleri ve yüksek teknolojinin geliştiği bir dünyada –Ergenekon davasında bu teknolojinin ne kadar başarıyla kullanıldığını görüyoruz- koca bir helikopterin ve cep telefonları olan beş kişinin –İHA muhabiri 112'yi arayıp dakikalarca konuşuyor- bulunamaması 'tuhaf' değil mi? http://www.haber7.com/haber/20090328...uhafliklar.php Komplo teorileriniz nelerdir?Yoksa bu sadece bir kaza mıdır? Saygılar |
maraşta ölmesi garip ama komploculuğu sevmem....
|
Ancak İstanbul'da haftasonları boğaz gezintisi için kullanılabilecek kadar güven veren bir helikoptere Yazıcıoğlu'nun kara kış şartlarında bindirilmesiyle başlayan ihmaller zinciri bana basit bir kazadan daha fazla ihtimali çağrıştırıyor...
|
Pekala olabilir. Gecmiste bircok operasyonda rol oynamis birisi oldugunu biliyoruz. Hersey o kadar kirlenmis durumda ki, birisi kaza ile ölse bile bunun birilerinin tezgahi olabilecegini düsünmek icin fazlasiyla nedenimiz var. Bu tür durumlar bizde sansasyonel olaylar olmuyor, gündelik birsey adeta. Provokasyonlar siradanlasinca paranoyaklik anormal karsilanmamali.
|
Sivası yakarken,6 tipliyi öldürtürken; donarak öleceğini tahmin etmeliydi....Sonuçta diğer tarafa alacağı ve borcu çok olan katiller bunlar...
|
Kazalarin ardindan bu tip yazilar yazan gazeteciler milletin kafasini karistirmak icin ugras veriyorlar ve bunlari bilincli yapiyorlar.
Ali Bulac efendu gitsin evinde tahinli bulamac yapsin. Ne anlar o elektronik ve teknik islerden.:p Trafik kazalarinda Türkiye'de yilda kac kisi ölüyor? Insanlar yasantilarini Türkiye'de, her an her saniye, pamuk ipligi güvencesi ile idame ettiriyorlar, hic bir seyin farkinda degiller. Sadece yilda yaklasik 10.000 kisi trafik kazalarinda Türkiye'de yasamlarini yitiriyor. Yani sira bir cok yarali ve sakat insanimiz trafik kazalari magduru. Milli futbol karsilasmalarina dahi Fatih Terim, allah kerim diyerek cikan beyinlerden ne bekliyebiliriz ki? Helikopterin ucus, teknik ve tasiyacagi kapasite özelliklerini bir yana birakacaksin, düzgün bir rota izlenmis mi, hava sartlari dikkate alinmis mi arastirmayacaksin; basliyacaksin bol kepce sallamaya...:( Bu sartlara birde kendine cok güvenen pilot unsurunu da eklediniz mi kazalar kacinilmaz olur...Dünya'nin en usta soförlerinin Türkiye'de oldugundan dolayi mi, yilda 10.000 e yakin canimizi kaybediyoruz? Allah saklasin... Egere usta soförlerimiz olmasa mazaallah neler olurdu, neler... Degil mi? Anadolu meydan muharebesi yasardik gibime geliyor...:D |
Alıntı:
|
sevgili placebo ben ''öldürüldüğünü'' sanmıyorum çünkü önce böyle bir ölümün kime faydası olacağına bakmak lazım.
|
Saygideger arkadaslar;
Orasi, Turkiye. Heran, heryerde, herseyin olabilmesi; mumkunluk dahilindedir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Alıntıdaki paragraftan sonrasını okumaya gerek görmedim ..:eek: |
Sonuçta kendi inandığı sistemin kurbanı olmuş.
|
Kendi sistemini bir tarafa bırakıp, bu sitenin sistemine biraz dokunmak lazım.
Kulaktan dolma garip düşünce ya da inanışlar için yazacağımız bir şey yok. Eyvallah. Bu başlığın başından itibaren okuduk. Bir kişinin yazısı değerlendirilmiş. Yazarın ismi dahi, bu yazıyı değerlendirilmez olarak işaretlenmiş! Buna da eyvallah. Bu kadar entrikanın döndüğü topraklarda olan olağanların dahi komplo olduğu tezlerine de eyvallah. Daha sonraları şüphelenenler artmış, hem de Okyanusun öte tarafından. İrticacı, CIA ajanı, sulugöz, ABD uşağı vs. O zaten ülke düşmanı. Tamam buna da eyvallah. Ama elimizde reel kanıt varsa ne yapacağız? İşte bu sitenin sistemi budur. Reel kanıt. O zaman iki elimizin üstünde kellemiz düşüneceğiz. 112 telefon kayıtlarını bir kez daha okuyup, dinledikten sonra devam deriz herhalde... |
reel kanit nedir ? , yazicioglu agirligi olan bir siyasetci degildi , mhp yi bolme yada alternatif olma pozisyonuda yoktu , 80 sonrasi ne ulkucu susurlukda ne kemalist ergenekonda faliyeti olmayan birisi , bildikleri gecmisde kalismis artik sir olmakdan cikis seyler.
askeri helikopterlerin bile ucmakda zorlandigi bir hava kosulunda teneke kutuyla gitmeye calisan , tipik dogulu aymazliginin kurbani olmustur . |
Yazımızı okumakta zorlandığınızı düşünüyoruz.
Lütfen sonuna kadar sabredin ve sonundaki reeli inceleyin. İnceledikten sonra; tekrar yazabilir, soru sorabilir, sorulan sorulara cevap bulabilir ya da susma hakkınızı kullanabilirsiniz. Operatöre bağlanmak için lütfen bekleyin... |
Hay ağzına sağlık sevgili Niveru çok doğru yazmışsın.
Ama Heryerekon illaki olmalı bu işin içinde olmazsa, olmaz. Boşuna ölmemiş olmalı değilmi ,öldürülmüş olması ona artı değer kazandırır. Kazada ölmek kimse istemez ,maalesef kaza kaza değildir, kadere yazı olmanın neticesidir. Aklı bilimi kullanamazsan ve araca dua edip binersen Allahın adaletine razı olacaksın. |
mizah zekanin kivilcimidir ,uzerinize alinmayin sizin icin soylemiyorum genel manada ,
evet helikoptere sabotaj yapanlar ne olur olmaz diye 112 deki nobetci memurada aman biz bunlara suikast yapacagiz eger sag kalan olup da seni ararlarsa acik verme mi demisler !! bu mudur yani , bu helikopter ucan bir konserve kutusudur , abartili manada soylemiyorum , anadol araba gibi dusunun. Boyle bir havada yola devam etmeleri ise tam bir cilginlik , baskasinin bir sey yapmasina zaten gerek yok , Yapmalari gereken geri donmekdi ama anladigim kadari allah buyuktur deyip devam etmisler , normal bir ulkede pilotun o hava kosulunu gordugu an geri donmesi gerekirdi , o zaman bunlari konusuyor olmayacaktik Yine tekrarliyorum yazicioglu ortadan kaldirilmasi gerekecek kadar agirlikli yada oneme sahip bir politikaci degildi. siz hissiyatinizla onu turkiyenin bahrina saplanmis hanceri cekip kurtaracak birisi olarak gorebilirsiniz , |
Yaklaşık 5 saat öncesine kadar aynı düşüncelerimizi olduğunu söylemek anlamsız mı?
Ya da; bir sivrizekalının bir lafına da, -Yok daha neler. dememiz!!! Kazanın ardından bu kadar zorlamalara karşı, -Hadi canım, pilotun dahi öldüğü böyle ölümcül bir kazaya da kılıf aranmaz ki.. diye düşüncemiz!!! BBP Partisinden çıkan sızıntılara, -Ne kadar da önemliymiş şu sizin başkanınız. Sağken esamesi okunmuyordu, ölünce sırma saçlı badem gözlü mü oldu, diye içten içe haykırışımız. Türk İstam dünyasının lideri sıfatlarıyla anılınca da bir hayli garipsemiştik. (Gerçi halen daha garipsemekteyiz ya neyse) Ama dedik ya; bir sivri zekalının tek lafı. Ah o lafı... Bu arada sizde üzerinize alınmayın. Başlık için yazıyoruz, yani genel manada. |
muhsin yazıcıoğlunu hrant dink'in katili ogün samasat ve arkadaşları hedef göstermiştir.çünkü adamlar yargılanmak için mahkemeye çıkartılanlar mahkum bekleme yerinden durup dururken yazıcı oğluna selam ve sevgi iletmesini bana biraz düşündürücü gelmişti yazıcıoğlunu sanki kendisini teşvik ettiren oymuş gibi böyle bir hareket yapmasları birileri muhsin başkanı hedef göstermiş olabilr.dink olayında başkana bir şey yapamadılar ipini böyle çekmiş olabilirler.bir senaryo olabilir anlattıklarım. ama işte şüpecilik budur herhalde ama bu ülkede herşeyde şüpeci olmamak elde degil.yine bize birseneryo gösterdiler ama perdenin arkasındakiler veya perdenin arkasında olanlar yine bir sır olarak kalacak yinede bir insan olarak muhsin yazıcıoğlu sonsuzluga yolculuğunda bedeninin tabiyatla bütünleşip ötüken topraklarına savrulması dileğiyle.
|
irkci ve fasist biriymis diye duydum. Ipini cekerek ebediyen susturulmasi ancak ondan daha fasitlere yarayabilir, kendilerini ele vermesin diye temizlemis olamazlar mi? Bildim di mi? Valla zehir hafiye bile yaklasamaz bana:)
Herseyi planlayanlar,(her kimse bunlar) muhakkak havaya kar ve sis bombalari atip, helikopteri kaza yapmaga zorlamislardir. Ayrica hava sogutucusunun ayarini da dusurerek, besinin de donmalarina sepep olmuslardir. |
Dedik ya; reel kanıt haricinde başka değerlendirmelere girmek yersiz diye.
Devam da edelim o halde. Birkaç kaynaktan okuduk, hatta dinledik bile. (Okumuş ve dinlemiş olmamızı da şu an için pek etik bulmamamıza rağmen!!!) Hepsinde de konuşma metni aşağıda vereceğimiz şekliyleydi. " 112 görevlisi : 112. İsmail Güneş(İ.G): Ben İHA Muhabiri İsmail Güneş, helikopter ile düştük. 112 : Nerede? Neredesiniz? İ.G : Bilmiyorum nerede olduğumuzu. BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ile birlikteydik. 112 : Neredesiniz? İ.G : Hatırlamıyorum. 112 : Etrafınıza bakın, ne görüyorsunuz? İ.G : Her taraf kar, sis. Her taraf sis. 112 : Helikopteri nereden kiraladınız? İ.G: Bacağım kırık olduğu için konuşamıyorum. Erhan ağabey nereden çıkış yapmıştık. Çağlayancerit orada bir yerde düştük. Hangi yere düştüğümüzü hatırlamıyoruz, her taraf sis, göremiyorum. ... 35 00 benim numaram. 112 görevlisi: Telefonu kapatmayalım, yerinizi tespit etmeye çalışıyoruz. İ.G : Kahramanmaraş`ın dağlarından, her taraf sis. göremiyorum. 112 görevlisi: Parti merkezinden kiminle görüşebiliriz, sizinle ilgili? İ.G : Bilmiyorum, şarjım bitmek üzere. Alo. Biz nereye gidiyorduk? Yozgat tarafında bir yere gidiyorduk hanımefendi. 112 görevlisi: Kapatmayın yerinizi tespit etmeye çalışıyorlar. İ.G : Erhan ağabey, nereden geldik, nereye gidiyoruz. Şu an Çağlayancerit`ten gelip, nereye gidiyoruz. Yozgat-Yerköy mü? Çağlayancerit`ten, Yozgat-Yerköy`e gidiyoruz. Burası çok soğuk. Alo. Yer tespit edemiyor musunuz? 112 görevlisi: Siz kapatmayın beyefendi telefonu. İ.G : Hanımefendi şarjım bitecek. 112 görevlisi : Alo, Alo. İyi misiniz? İ.G : Kötüyüm, ayağım kırık. 112 görevlisi: Şu anda siz helikopteri görebiliyor musun? İ.G : Şu anda helikopterin içindeyim. 112 görevlisi: Alo. diğer beş kişi yanınızda değil mi şu anda? Size cevap verebiliyorlar mı? İ.G : Diğerlerinden ses yok. Erhan ağabey, Erhan ağabey de ıhlayarak cevap veriyor. Alo, hanımefendi, yerimizi tespit edemediniz mi? 112 görevlisi: Şu anda emniyet bulmaya çalışıyor, sakin olun. İ.G: Erhan ağabey, ıhlıyor sadece. Bende üşümeye başladım. Ben sakin olmaya çalışıyorum. 112 görevlisi: Sakin olmaya çalışın, tespit etmeye gayret ediyorlar. İ.G: Muhsin Bey`i göremiyorum. 112 görevlisi: Aynı helikopter ile mi havalandınız? İ.G: Evet. Ayağım çok kötü kırıldı. Ölende var herhalde. Bu arkadaş kim ya. 112 görevlisi: Ayağı kırık, yerinden kımıldayamıyorum. Emniyetle görüşüyorum. İ.G: Alo, hanımefendi. 112 görevlisi: Açık kalsın telefon. İ.G: Şarjım bitmek üzere. Benim numaramı görebiliyor musun? 112 görevlisi: Kapatmayalım, ulaşıyorlar, kapatmayalım numarayı. Sizin nereye gittiğinizi anladık. Yozgat-Yerköy`e gidiyoruz dediniz. İ.G: Alo. Sakin olalım da şu anda donuyoruz burada, ayağım da kırık. 112 görevlisi: Kapatmayın, bir saniye. İ.G: Alo. Erhan ağabey, Erhan ağabey. Sen kalkabiliyor musun yerinden? Hanımefendi. 112 görevlisi: Şarjınız bitinceye kadar açık kalsın, aramaya devam ediyorlar çünkü. Kapatmayın alo. İ.G: Alo. Ayağım kırıldı. 112 görevlisi: Başka yerinizde kanama var mı? İ.G: Gözükmüyor. 112 görevlisi: Kravatınız var mı? İp gibi kravat gibi bir şeye elinizi uzatabilir misiniz? İ.G: Kravat yok. Şu anda gözükmüyor. 112 görevlisi: Polis ekipleri yerinizi bulmaya çalışıyor. Siz moralinizi yüksek tutun. Zaten sizin yerinizi tespit edecekler. Edemediler daha. Tespit etmeye devam ediyor. İ.G: Herkes öldü herhalde. 112 görevlisi: Kanamadan dolayı sessiz kalmış olabilirler, endişe etmeyin, sizi kurtaracaklar. İ.G: Erhan ağabey, Erhan ağabey. Kırık ayağımın altında, kaval kemiğinde. Kanama değil, kırıldı ya. 112 görevlisi: Alo, beyefendi. Şu anda bacağınızın durumu nasıl? İ.G: Ağrıyor. Alo. Yeri tespit edemediniz mi? Donmaya başladım, üşümeye başladım. Üşüyorum. Tipi var. Helikopterin içine girdim. (İnleme sesleri) Buradakiler öldü herhalde ya. Erhan ağabey, Erhan ağabey. Yok. Kimseden ses gelmiyor, gelmiyor. Eyvah çok kötü. 112 görevlisi: Ayağınız sıkıştı mı? İ.G: Evet. (inlemeler) Tespit edemediler mi ya. (inleme) Ayağımı oynatamıyorum. 112 görevlisi: Emniyet yerinizi tespit etmeye çalışıyor. İ.G: Erhan ağabey. Ağabey bir kendine gelmeye çalış. Bak ben kendime gelmeye çalışıyorum. Yatıyor ıhlıyor. 112 görevlisi: Başka kimseden ses gelmiyor mu? İ.G: Yok, yok. Çok kötü ayağım kırıldı. (İnleme) Hanımefendi hala bulamadınız mı yerimizi? Burada donacağız, diğer insanlar öldü herhalde. (İnleme sesleri) Ayağımı oynatamıyorum. Çok pis kırıldı ayağım. Yerimizi ne zaman tespit edeceksiniz hanımefendi." Kaynak, http://www.tumgazeteler.com/?a=4869289 Esas sorum şu? Bu metnin bir fazlası ya da eksiği ile yayın yapan kuruluş var mı? Değerli iz sürücülere duyurulur... Sn. Vartor, Değerli ağabey, oralardan öyle gözükmesine bakmayın. Anadolu toprakları binlerce yılın ihanet, komplo, tuzak, riya, katliam mecrasıdır. Daha doğrusu insanın tarihi en iyi burada yazılmış. 15.000 km okuması zor olabilir. ;) Hatırlatması bizden. |
Türkiye'de olup biten herseye burnunu sokan evangelist usagi bir salya sümük imam efendi, bu olayi kurcalayin diye emir verdigi icin; birileri de kurcaliyor bu olayi.:D
http://haber.gazetevatan.com/Yazicio...30959/1/Gundem Niveru teneke kutu diye cok güzel yazmis. Teknik acidan da salak bir teneke kutu idi. Fakat Türkiye'de coooook usta pilotlarimiz var; bu teneke kutulari en kötü hava sartlarinda dahi ucurarak madalya sahibi olan gözleri kara kahramanlarimiz. Bu salak tenek kutu ile sis, kar, ve tipi olan hava sartlarinda, sarp daglarin ve kayaliklarin oldugu rotayi secerek, bir madalya daha kazanmak istemisti ama olmadi. Kurcalayin durun bakalim. |
Olay budur.
Teşekkürler... Mesele anlaşılmıştır. Mesele 1400 yıl öncenin çok güvenilir kayıtları inceden ipliğe aranabilir, kanıtlar bulunabilir, bu kanıtlar ile yargılara varılabilinir. Ancaaak. Henüz kanı donmamış olaylar için bir SALYA SÜMÜK işaretledi, SALAK TENEKE KUTU götürdü, GÖZÜ KARA pilotlar halt etti yargıları ile çözüm arayışları. Biz devam edeceğiz. Ne salya sümük, ne salak teneke kutu ne de gözü kara pilotların haltları, tek bir kanıtı açıklamaya yetmedi. İkinci sorumuzu şu? Birinci sorumuza bir ek ya da çıkarma yapılamıyor ise konuşmanın 5.30 dakikasında ancak açılan telefonun numarasına ulaşılabiliniyorken ve daha önceden karşı taraftan hiçbir sayısal açıklama yapılmamış iken 6.31 dakikada 112 acil operatörü helikopterde 5+1 kişinin olduğunu nasıl bildi? |
cigi seni seviyorum, duygusal birisin, bu yüzden de tepkisel davraniyorsun. Ancak kullandigin dil beni o kadar irrite ediyor ki, daha ilk okuyusumda bir tepki duymama neden oluyor. Bu dili sen degil, senin tam karsi görüsündeki bir kisi kullanmis olsaydi, eminim tepkim ona karsi olurdu. Yani sirf kullandigin dilin basitligi, hamaseti ve hakaretamizligi yüzünden maca 1-0 yenik basliyorsun.
Bu dili "inanci bütün" insanlarda cok fazla görüyorum. Bir anlayisa fikirleri temelinde degil de inanc temelinde yaklasanlarda oluyor sanirim. Siteye küfürlerle saldiran, hakaret eden islamcilar bunun en güzel örnegi. Son yillarda Kemalistlerde de yayginlasmaya basladi. Kemalizme kutsal bir inanc olarak sarilanlarin sayisi o kadar yüksek ki, tabusuna basilinca agresiflesiyor insanlar. Ikinci olarak da argüman sorunu oldugu görülüyor. Birileri bir seyi tartisma masasina yatiriyor. Buna karsilik olarak argüman temelinde degil de Fethullah emir verdi, o yüzden kurcaliyorsunuz demek de anlamsiz. Hem saldiri hem umursamazlik var yani. Erbakan da Susurluk oldugunda "glu glu dansi yapiyorlar" diyordu. Artik bu saldirganligi, kiskirtmaciligi, hakareti birakalim da, dogru dürüst tartisma yapilabilsin. |
Alıntı:
O 112'deki görevli de Ergenekoncu olabilir. Yoksa nereden bilecek helikopterde 6 kişinin olduğunu? 19 dk.lık konuşmanın tamamını vermeyip arada kırpmalar yapacak değiller ki o arada "Helikopterde kaç kişi vardı?" sorusu sorulmuş ve yanıtı alınmış olsun. Kırptılarsa da neden kırpıyorlar? Kırpanlar da Ergenekoncu olabilirler. :) Enkazı bulan köylüler "Bizi dinlemediler, başka yerleri aradılar." demişler. Bu da gösteriyor ki sağ çıkan olmasın istenmiş olabilir. ;) http://www.kitleler.com/2009/03/muhs...ergenekon.html http://www.haberpusula.com/muhsin-ya...eri-11451.html |
Sevgili Sargon;
Bu dili özellikle kullaniyorum.Cünkü insanlar layik olduklari sekilde anilsin.Benim ülkemi parcalamak ve rejimi degistirip Iran gibi yapmak isteyenlerin takiyelerinin hepsini bilen ve canli olarak yasayan birisiyim. Bu adam kim oluyorda usaklik yaptigi yerden her gun gazetelerde ve her olayin icinde gündemde tutuluyor. Ardindan da ayni iddaalari burada okuyorum. Hangi demokratik ve laik bir ülkede ayni sekilde bir olay olabilir? Soruyorum sana ve herkese? Evet herkese soruyorum... öyle saga sola kivirmadan herkes eteklerinde ki taslarini döksünler. Müslüman olmayan ve baska inanclara sahip olan insanlara yasama hakki tanimayanlar, yazilar ile dahi süsleme, allanma, pullanma taktiklerini kullanarak takiye yapanlara karsi mertce mücadele ediyorum. Biz dinsizler demokratik olacagiz, yurdumuzu böldürmemek icin cirpinacagiz, kurani okuyup ögrenmek icin yillarca oturup kafa patlatacagiz, ondan sonra birileri gececek karsima ahkam kesecek... Yok öyle yagma. Denemesi cok kolay, girin bakalim müslüman sitelerine neler oluyor. Neler geliyor baslariniza. Sevgili sargon; Ülkemin su anda yönetimde bulunan hükümeti, bizim gibi siteleri birak; din üzerine olan felsefi sitelere dahi erisim hakkini el altindan yasakliyor ve hackerlere dolayli kanallardan paralar verdirerek bu siteleri ortadan kaldirmaya calisiyorlar. Bu sitelerin sayfalarinda neler yaziyor gördünüz mü? Herkese soruyorum ? Evet bütün herkese soruyorum, özellikle de müslümanlik taslayan burada alli pullu yazilar yazanlara soruyorum ? O sitelerda calisanlari da sizler müslüman ve vatansever saniyorsunuz degil mi?:D Birisi bir kelime etsin bu konuda, gözünün icine sokacagim neyin ne oldugunu. Sevgili sargon; Eger bu bir yasama mücadelesi ve savasi ise; bizleri birer yok edilmesi gereken canlilar ve düsmanlar olarak görüp de, tanklar ve toplar ile saldiranlara ben cicek atmam. Bu kadar basit iste. Dayatma hep dayatma.... Onlar gibi düsünürsek ve yasarsak ortalik süt liman olacak hala anlamiyorsun sevgili sargon.Bu da senin iyiliginden kaynaklaniyor. Yok Muhsin baskanin ardindan, yok Muhsin baskan öldürüldü gibi basliklarda tartisma yapiliyor saniyorsun? ;) Öldüyse öldü. Ne yapalim yani kader kismetmis iste.. Basbakan öyle dedi ya, simdi kendi caresizliklerini ve bazi seyleri örtbas etmek icin bir sürü dolaplar ceviriyorlar. Bunlarin hepsi bilincli yapiliyor sevgili sargon. Hem sen niye güzel emeklerini ve calismalarini blogcu sayfasinda yaziyorsun? Kur kendine bir site Isvicre'de ve cik yeryüzüne... Bakalim neler yapacaklar bu müslüman kardaslarimiz sana.;) Sokaktaki yasamimizi müslümanlar ile hele esit bir hale getirelim, bak ben nasil bir dil ve uslup kulanacagim. Sag kalir ölmezsem bunu da kanitlarim. Türkiye'de her konuyu cok iyi bilenler ordusu var artik. Fakat bu bilinenlerin nedense hep Türkiye sinirlari icinde gecerli oldugunu bilmiyorlar arkadaslarimiz. Saygilar. |
Biz miyopuz, eyvallah da sizin de hipermetrop olduğunuz belirtmek lazım.
Soktuk burnumuzu bir olaya inmeye çabalıyoruz. Geneli kaçırdık. O kadar genellediniz ki, burnunuzun dibindekini göremiyorsunuz. Geçelim mi ülkemizdeki faili meçhul dosya sayısına? Ya da faili meçhullerin kimliklerine? Sağdan üç kişi çıkarsa soldan üçyüz kişi çıkar. Demek ki; faşist maktüllü bir faili meçhul ile sosyalist maktüllü bir faili meçhul arasında fark yoktur, bir. Caninin; ırkı, dili, dini, mezhebi, ülkesi, kurumu yoktur. Cani canidir, iki. Hata var ise hatalı insan da vardır, üç. Tüm kurum ve kuruluşlar bu hatalı insanlardan arındırılmalıdır, dört. Dönelim mi bizim dosyaya? Sağduyulu yazarlara lafımız yok. Sorularımızı cevaplamak isteyen yazarlar buyursunlar. Yazımızı verdikten sonra Sn. cigi'nin yazısını okuduk. Gardınız anlaşılmıştır. Hatanız ise gard aldığınız kişidir. |
Alıntı:
. Siz kac kisisiniz? . Ben tek basimayim; yazilarimda ve yasantimda... . Benim düsüncelerimin ne oldugunu bilmeden, eline aldin mühürü, vurdun damgayi.Tipik müslüman algilamasi. Kac kisi ile birlesipte yaziyorsun sen bu yazilari? Hep biz, biz,biz.... . Kimsiniz siz? . Öyle fazla egilip bükülmeden, yasantinda nasil konusuyor isen ve nasil davraniyorsan ayni sekilde yaz... . Insan acar iki satir bir yazi okur bu adamin gardi düz mü, kontra mi, yoksa gardi var mi, yok mu diye...:) . Akilli bir pilot o havada, o teneke kutu ile asla, o daglarin üstünden ucmaz. Daha bir cok teknik ayrintilar var fakat, ilk cümle komplo teorilerini cürütmeye yetiyor ve artiyor. . M.Y. pilotun kafasina, sakin silah dayamis olmasin? Mutlaka orada olmamiz gerekiyor diye...:D . Belinden silahi eksik etmezdi de rahmetli.... |
Biz halkız!!! :(
Yok yok, biz Anadoluyuz!!! :eek: Hmm, bu da değil, biz Yiğidolarız!!! :cool: Yok bu hiç uymadı. Türküz, doğruyuz, çalışkanız!!! :cool: . . 1 . Çokluk birinci kişiyi gösteren söz: "Biz, Türkler, bütün tarihî hayatımızca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz!"- Atatürk. 2 . Bazen teklik birinci kişi zamiri "ben" yerine kullanılan bir söz: "Biz kendisini aldığımız zaman vücudu pek ince idi."- H. R. Gürpınar. Kaynak, http://www.tdk.org.tr/TR/SozBul.aspx...A79F75456518CA Aynı kaynakta iki farklı anlamı daha var lakin onların konumuzla uzaktan yakından hiçbir bağlantısı yok. Bu açıklamadaki 2 numaralı şıkkı seçtik. Yazılarımızda dalga geçilmemekte, görüntü birinci çoğul olsa da kullanımı hep birinci tekil şahıs olarak yapılmaktadır. |
Alıntı:
Bugüne gelişimizin altında yatan, herkesi kendimiz gibi zannetmek ve her görüşe, dine, ıvır-zıvıra saygı ve sevgi ile yaklaşmaktır. Resmen beslediğimiz kargalar gözümüzü oymak istiyor. Ya savaşacağız, ya düşeceğiz; şahsen ödün vermeyeceğim. A. |
Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürülmüş mü veya öldürülmemiş mi olmasının sadece bazı kirli işlerin ortaya dökülmesi açısından faydası vardır..Yoksa burada katillerle ve marjinal fikirlerle ortaya çıkan parti liderleri dahil hiç kimseye prim verilmez..Hemen Gard almak taraf olmak meraklısı bir milletiz vesselam..Bu konuyu açarken de,sitedeki öngörüsü yüksek ve bilgili gördüğüm arkadaşların yardımıyla gerçeğe ne kadar ulaşabiliriz ve ülkede neler oluyor belki bir yaklaşımda bulunabiliriz diye düşünmüştüm..
Olaylara nötr ve tarafsız olarak yaklaşıp gerçekleri çözmeye çalışmayı,birlikte öğrenmeyi,tartışmayı ne zaman öğreneceğiz..Bu ülkede yaşayanlar biziz ve neler döndüğünü anlamakta bizim hakkımızdır..Konunun açılma amacı budur.. Sevgiler |
Komplo teorilerini severiz.
Bu olayda da komplo teorilerinin olmazsa olmazı bir sürü aydınlanmayan nokta var. Ya da "bizi" ikna etmediğini düşündüğümüz noktalar. 112 görevlisi hanım kızımız düşen araçta 1+5 kişi olduğunu nerden biliyordu ? Bu cümle ile can alıcı soru beynimizi komplo teorisine yöneltir sahi nerden biliyordu ? Komplo teorisyeni beynimiz ipuçlarını değerlendirmeye başlar. Komplocular helikopteri düşürecek düzeneği kurmuşlar ama kazadan canlı çıkması muhtemel kişilerin olabileceğini de hesap etmişlerdir. Bu nedenle K.Maraş 112'de bir eleman bulundururlar. Bu destek elemanın görevi canlı çıkması muhtemel kişileri oyalayıp ölüme göndermektir. Bir nevi silicidir yani. Bu eleman helikopterle ilgili yolcu sayısı v.b bilgilerle donatılmıştır. Bu nedenle aslında söylememesi gereken bir bilgiyi (yolcu sayısını) açık etmiştir. Tabi muhtemelen bu acemiliğinin cezasını çekecektir. Alıntı:
Bu arada neredeyse aziz ilan edilen M.Yazıcıoğlu'nun karanlık geçmişinden bir kınalı kuzu, bir imanlı anadolu yiğidi icat edilecektir. Hatta cümle aralarında sürdürülen bir soruşturma ile ilgili "doğal olarak" çok fazla bilgi sahibi olduğu bunları ifşa etmesi muhtemel olduğu için ortadan kaldırıldığı hatırlatılacaktır. Hrant'ın katilleriyle olan kafa karıştırıcı yakınlığı filan hafıza-ı beşer nisyan ile malüldür kuralıyla hafızalardan silinecek aslında soruşturması sürdürülen kirli yapı dışında herkesin suçsuz ve günahsız olduğu bir kez daha beynimize nakşedilecektir. Ama bir kez komploculuğu öğrenmeye başladıktan sonra durmak mümkün değil; Bu komplo teorisi aslında bir başka komplo teorisinin parçası olamaz mı ? Hani son dönemde sergilenen benim çetem daha demokrasi yanlısıdır o halde iyidir komplosunun ? |
Selamlar,
Bu işin bir suikast olduğunu düşünelim ... Niye daha önce değil de şimdi oldu bu iş? Yazıcıoğlu birilerinin ayağına basabilecek kadar önemli bir şahsiyet mi? Bundan kim kazançlı çıktı? Niye durup dururken Feto açıklama yaptı? Fikri olan var mı? A. |
Çok mu anlamsız sorularımız?
O halde soru sormayı bırakalım. Bırakalım sorgulamayı ve sadece bize verilen cevaplara bakalım. Hayır. Sormaya devam. Herşeye ve herkese rağmen soracağız. 112 görevlisi helikopterde 5+1 kişi olduğunu nereden biliyordu? Diğerleri değil! Sadece bu soruya takıldık. Çok mu taraf olduk? Zannetmiyoruz. Mantıklı, bir cevabı mutlaka vardır. Aldığımızda da; bu kazanın doğal sebepler ile gerçekleşmiş olduğunu anlar, ısrarımızı bitiririz. |
Alıntı:
|
:D :D :D
Varsın öyle olsun. Çok kişilik sürüden iyidir. |
Alıntı:
|
Bu arada merak ettim; bizim memlekette helikopterler ve küçük uçaklar sivil havacılık otoritesine rota ve seyir bilgisi vermek zorunda değil mi?
A. |
Bu konu hakkında, 112 görevlisi nasıl bildi için bakılması gereken şey uçuş planıdır.
Uçuş planını en az şu belgeleri içermeliymiş: "* uçak çağrı adı, * yapılacak uçuşun türü (ifr veya vfr), * uçağın modeli ve barındırdığı teçhizat, * kalkış meydanı ve saati * varış meydanı ve saati, * iki tane yedek meydan, * uçuş seviyesi, * uçuş süresi, * uçuş sürati, * izlenecek rota, * uçaktaki benzin miktarı ve bu miktar ile uçulabilecek süre, * uçaktaki kişi sayısı, * acil durum iletişimi için uçağın sahip olduğu telsiz türü, can yeleklerinin türü, * uçağın karakteristik özellikleri, rengi, üzerindeki desenler, * uçağı kullanan pilot, * özel istek ve bilgiler Uçuş planı, kalkış meydanında hava enformasyona pilot tarafından fakslanmalıdır. hava enformasyon, bu uçuş planını varış meydanına, yedek meydanlara, eurocontrole, yanlış hatırlamıyorsam bir de askeri birimlere iletir. askeri birimlere iletmesinin nedeni, tanımlanamayan bir aracın türk hava sahasında uçuşunu tanımlananları bildirerek tesbit etmek ve müdahale etmektir." 112 görevlisi ile İHA muhabirinin görüşmesinden anladığım kadarıyla K.Maraş 112 gelen çağrıyı anında ilgili birimlerle paylaşmış. Şu linkten konuşmaların tamamı izlenebilir. Komplo teorisine konu olan cümle ilk görüşmenin sonlarına doğru gerçekleşiyor. Bu süre 112'ye gelen çağrının tüm birimlerle paylaşılması ve onlardaki biligilere sahip olunması için yeterli bir süre. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11292760.asp Tüm bu konuşmalar ve geçen süre ortada iken buradan komplo üretmek ancak başka şeyleri örtmeye çalışan bir kafanın ürünü olabilir gibime geliyor. |
Alıntı:
Lütfen dur....:) Biraz daha kivralansinlar... Öyle pat diye teknik konulara girilir mi? Sevgili pante'nin vurguladigi gibi, bu olayin da ergenekona baglanmasini bekliyorum.:D |
Sevgili frodo;
Noktayi koymus bile. O zaman sunlari aciklamakta fayda var. Belki karakteristik özellikler icinde olabilir fakat pek sanmiyorum. Bir de ucaklarda ve helikopterlerde cok özel bir aletin olmasi gerekiyor. adi Transponder. Bu alet devamli sinyal vererek, dost veya düsman olmadigini radarda izlettirir. Dolayisi ile bu aletin yardimi ile radarda ucan cisimler sürekli izlenir. ABD iran ucagini, bu alet kapali oldugu icin vurmustu. Iran bu konuda hic bir hak iddaa edemedi. Ayrica kaza anlarinda sürekli S.O.S sinyali verecek baska bir özel aletininde olmasi gerekir. Bu aciklamalardan sonra komplo teorilerine devam edelim. Saygilar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:45 . |