![]() |
DARWİN!!!
[B]Arkadaşlar siteye dün üye oldum ve cahil insan sayısının çok fazla olduğunu gördüm.Ben doktorların baya bulunduğu bir aileden gelmekteyim ve darwin hakkında çok şey bilirim.Burda adamlar darvinin ne dediğini bile bilmeden darvinin ne yaptığını bile bilmeden.Kendisinin darvinin dedğine göre yaşadığını bile bilmeden amma konuşuyorlar yaw.Ve bazı arkadaşlara sesleniyorum uzun uzun forumlar yapıpı çok polemiğe giriyosunuz bu kadar uzun forumlar okunmaz ve gördüğünüz gibi karşınızdakiler kesin kanıtlar sahibi olmanıza rağmen inanmazlar.Çünkü beyinleri yıkanmıştır.Çünkü tek taraflı kitap okurlar.Biz iki taraftaki kitaplarıda okuyan insanlarızki.Kuranı kaç kere okuduğumu yeri geldiğinde hadisleri ne kadar okuduğumu sayfa karıştırdığımın saysını bile bilmem.Diyeceğim o ki bu tür insanlar böle şeylere inanmazlar.İnandırılamazlar.Boşa çabalamayalım.Parmaklarınızı boşa yormayalım.İyi Forumlar.
(BU ARADA DARVİN HAKKINDAKİ HER KONUDA KONUŞABİLİRİM) |
bu başlığın amacı ne? iddianı ortaya koy bir kere. Darwin ile ilgili ne diyosun? çok okumuşsun herşeyi okumuşsun. bravo. ama ne düşündüğünü söylememişsin.
|
Darwin mevzusu açılmışken, maymundan geldiğimize dair önemli bulgulardan biri kabul edilen körelmiş kuyruğumuzun (kuyruk sokumu) bazı insanlardaki haline örnek:
http://www.visual-evolution.com/imag...nt/newtail.jpg Daha detaylı bilgiler: http://www.visual-evolution.com/tails.htm |
Darwin, insanlarla maymunların ortak bir atadan geldikleri iddiasını, 1871 yılında yayınlanan İnsanın Türeyişi (Descent of Man) adlı kitabında öne sürmüştü. O zamandan bu yana da Darwin"in yolunu izleyenler bu iddiayı desteklemeye çalıştılar. Ancak yapılan tüm araştırmalara rağmen, başta fosiller alanında olmak üzere, "insanın evrimi" iddiası hiçbir somut bilimsel bulgu ile desteklenemedi.
Sokaktaki insan çoğunlukla bu gerçekten habersizdir ve insanın evrimi iddiasının pek çok delille desteklenen somut bir gerçek olduğunu sanır. Bu yanlış kanının nedeni, bu konunun medyada sıkça gündeme getirilmesi ve ispatlanmış bir gerçek gibi sunulmasıdır. Ancak gerçekte konunun uzmanları "insanın evrimi" iddiasının bilimsel bir temeli bulunmadığının farkındadırlar. Harvard Üniversitesi paleoantropologlarından David Pilbeam şöyle demektedir: Farklı bir bilim dalından zeki bir bilim adamını getirseniz ve ona elimizdeki yetersiz delilleri gösterseniz, kesinlikle "bu konuyu unutun; devam etmek için yeterli delil yok' diyecektir. Paleoantropoloji hakkında önemli bir kitabın yazarı olan William Fix ise şu yorumu yapar: İnsanın kökeni hakkında hiçbir şüphe duymamamız gerektiğini söyleyen hala sayısız bilim adamı vardır, ancak tek eksiklikleri bir delillerinin olmamasıdır... İnsanın evrimi iddiasının gerçekte bilimsel bir kanıtı yoktur. "Kanıt" olarak ileri sürülenler, bazı fosillerin taraflı olarak yorumlanmasından ibarettir. "Delili olmayan" bu evrim iddiası, insanın soy ağacını Australopithecus adlı bir maymun türüyle başlatır. İddiaya göre Australopithecus zamanla ayağa kalkmış, beyni büyümüş ve çeşitli aşamalardan geçerek günümüz insanı (Homo sapiens) haline gelmiştir. Ancak fosil bulguları bu senaryoyu desteklememektedir. Her türlü ara form iddiasına rağmen, insan ve maymunlara ait fosil kalıntıları arasında aşılamaz bir sınır vardır. Dahası birbirinin atası olarak gösterilen türlerin gerçekte aynı dönemde yaşamış çağdaş türler oldukları ortaya çıkmıştır. Evrim teorisinin 20. yüzyıldaki en önemli savunucularından biri olan Ernst Mayr, One Long Argument adlı kitabında "Özellikle yaşamın ya da Homo sapienler'in kökeni gibi tarihi (bilmeceler) fazlasıyla zordur ve hatta nihai, tatmin edici bir açıklamaya direnebilir niteliktedir." diyerek bu gerçeği kabul eder. Peki, ama "insanın evrimi" tezinin sözde dayanağı nedir? Bu sözde dayanak, evrimcilerin üzerinde spekülasyon yapabilecekleri fosillerin çokluğudur. Tarih boyunca 6000'den fazla maymun türü yaşamıştır. Bunların çok büyük bir bölümü, nesli tükenerek ortadan kaybolmuştur. Bugün yalnızca 120 kadar maymun türü yeryüzünde yaşamaktadır. İşte, bu 6000 civarındaki nesli tükenmiş maymun türünün fosilleri evrimciler için çok zengin bir malzeme kaynağı oluşturur. Öte yandan insan ırklarının anatomileri arasında da büyük farklılıklar vardır. Özellikle tarih öncesindeki insan ırkları arasındaki farklılıklar çok daha büyüktür. Çünkü zamanın ilerlemesiyle birlikte insan ırkları belirli ölçüde birbirleri ile karışmış ve asimile olmuştur. Buna rağmen, bugün dünya üzerinde yaşayan İskandinavlar, zenciler, pigmeler, eskimolar ya da Avustralya yerlileri arasında dahi önemli farklılıklar görülmektedir. Evrimci paleoantropologlar tarafından "insanımsı" (hominid) olarak adlandırılan fosillerin ise, gerçekte farklı maymun türlerine ya da kaybolmuş insan ırklarına ait olmadığını gösterecek hiçbir kanıt yoktur. Bir başka deyişle, insan ile maymunlar arasında kalan hiçbir "ara form" örneği bulunmamaktadır. |
Evrim teorisini iyi anlayabilmek için öncelikle "insana en yakin tür olan maymundan" türedigimiz sözünü evirip "maymundan gelme" olayina çevirme takintisindan vaz geçmeliyiz. Bunu söylerken evrimcilere göre "insanin atasinin aslinda maymun oldugunu" ima ederek evrim teorisine karsi çikiyor ve çevrenizdeki insanlari kiskirtmaya çalisiyorsunuz. Ancak sadece maymun degil, insan embryosunun diger tüm hayvanlarin embryosuyla ayni oldugunu biliyor musunuz? Insan 1/5 mm çapinda, diger hayvanlarin yumurtasindan hiçbir bakimdan ayirdedilemeyen bir yumurtadan gelisir. Embryonun kendisi gelisirken diger omurgali hayvanlarin embryolarindan ayrilamaz. Bu basamakta boyun atardamarlari kavis seklindeki dallar halinde, sanki galsamalar gibidir. Yukari omurgali hayvanlarda ise galsamalarin bulunmadigi bilinir.. Bunlarin evrim tamamlanmadan önce varoldugunu embryonun boyun yanlarinda bulunan galsama yariklari gösterir. Bir süre sonra hareket organlari meydana gelmeye baslar. Bu uzantilar hem kertenkelede, hem memelilerde, hem de kuslarin ayak ve kanatlarinda insan embryosuyla aynidir. Neticede insan "yaradilisçilar kabul etse de etmese de" bir hayvan türüdür. Zaten insanin tarifi "düsünebilen hayvan" seklindedir. Önemli olan bu "insan" denen hayvanin dogayi tahrip etmeden, çevreyi kirletmeden, kendini yok etmeden, din ugruna kan dökmeden sakince yasamasini saglayabilmektir. Aksi halde dünyada yasayan en tehlikeli hayvan olma özelligimizi korumus olacagiz.
Kaynak: Agnostic soru/cevap |
Tanrı denen götlek sizin kafanızda yaratılan bir mittir. daha fazla can sıkmayın...smile97
|
CRONICY : Önemli olan bu "insan" denen hayvanin dogayi tahrip etmeden, çevreyi kirletmeden, kendini yok etmeden, din ugruna kan dökmeden sakince yasamasini saglayabilmektir. Aksi halde dünyada yasayan en tehlikeli hayvan olma özelligimizi korumus olacagiz.
DARWIN MANTIGI BU INSANI HAYVAN YERINE KOYMA ... BASARILAR SAYIN DARWIN ... |
arkadaşım insanda zaten en zeki haywandır.haywan olarak geçer.solucanla %70 bencerliğimiz darwindir.Darwin türk düşmanı değildir.Ayrıca ne haewarda öle bir söz söylenmiştir nede diğer bilim adamlarınca.Ama sizin o okuduğunuz sızıntı mızıntı gibi dergilerde tek taraflı kitaplarda bunlar war.ARKADAŞALAR SİZE DARWİN KONUSUNUN DOĞRU OLUP OLMADIĞINI ANLAMANIZ İÇİN TEK BİRŞEY SÖYLÜYORUM.GÖRDÜĞÜNÜZ HER PROF.DOKTORA SORUN.WARMI YOKMU?ÇOK ZOR BİŞEY DEĞİL Bİ HASTAHANEYE GİRSENİZ NERDEN BAKSANIZ 5-6 TANE WARDIR PROF.DOKTORLAR.VE BÖLE CIMBIZLA ÇEKİLMİŞ LAFLARA KANMAYIN LÜTFEN.ADAM SİZE2-3 ÖRNEK GÖSTEREBİLMİŞ ANCAK BEN SİZE MİLYARLARCA DARWİNİ OLDUĞUNU İSPAT EDEN ÖRNEĞİ GÖSTERMİYORUM ÇÜNKÜ.O ÖRNEKLEREDE YALAN!!DİİP GEÇEBİLİRSİNİZ.BENİM DEDİĞİM OLAY ÇOK BASİT.HER GÖRDÜĞÜNÜZ PROFOSÖR DOTORA SORUN WE %KAÇI WAR %KAÇI YOK DEDİ KENDİNİZ BULUNUZ ANLAYINIZ.AYDIN İNSAN GERÇEKLERİ GÖRMEKTEN KORKMAZ.
DARWİN DEMEK MAYMUNDAN GELDİK DEMEK DEĞİL...DARWİN DEMEK TAVUZ KUŞU BALIK AT İNEK ZÜRAFA İNSAN MAYMUN ÖGLENA AYNI YERDEN GELDİ DEMEK.YAŞAM ŞART WE KOŞULLARINA GÖRE ÇEWRENİN FARKLI KOŞULLARINA GÖRE OLAN FARKLI ADAPTASYONLAR DEMEK.FARKLI GELİŞMELER DEMEK.ARA GEÇİŞ DÖNEMLERİNİN FOSİLLERİ WARDİIR.LÜTFEN EN AZINDAN EWLERİNİZDEKİ ANSİKLOPEDİLERİNİZE BAKIN.DARWİN DEMEK DÜNYANIN MİLYARLARCA YILDAN BERİ SÜREKLİ DEĞİŞİMDE OLDUĞU DEMEK.İNSAN DA MAYMUNDA AYNI HÜCREDEN GELDİ DEMEK.(HİÇ AKLIN ALIYOMU AYNI HÜCREDEN GEMESİNİ DİYENLERE BİR SÖZÜM VAR:SİZİN Bİ TELEVİZYONUN ÇALIŞMASINI,BİR TELEFONUN ÇALIŞMASINI AKLINIZ ALIYORMU?)WE BU TÜR ŞEYLERİN HEPSİNİ AKLINIZ ALMADIĞI HALDE BELGELERİ WE NASIL YAPILDIKLARI WAR!YANİ BİR DERGİDE BİR KİTAPTA TELEFON YAPMAYI ANLATIR WE SİZDE YAPARSANIZ OLUR...BUNU NEDEN SÖLEDİM O ZAMAN MUCİZELEREDE İNAN ONUDA AKLIN ALMIYO AMA WAR DİCEK OLAN YOBAZLAR İÇİN.WARMI Bİ YERDE mucize yapma klavuzu?ARKADAŞLAR OKUYUNNNNNNNNNNNNNN!! İYİ FORUMLAR... |
BAK KARDES USLUBUNU DÜZELTINCE OLUYORMUS DEMEKKI ... MUCIZE YAPMA KILAVUZUNA GEREK YOK KURANI KERIMI GERÇEK MANADA ANLAYABILEN BU MUCIZZELERI GÖRÜR ... BUNU AKIL SAHIBLERI ANLIYOR ...
|
yani benim uslubumu düzeltmem bir mucizemi?Yani sizin mucize dediğiniz bu kadar (bana göre) basit şeylermi?
Burkaycım uslubumu düzeltmemi bir mucize olarak sayman beni şaşırttı.ve mucizeleri bir tek peygamberler yapmıyormuydu?unutmaki bu laflerı ben değil sen söyledin. benim mucize olarak bahsettiklerim denizlerin yarılması v.b. gibi zor şeylerdi. |
SENIN USLUBUNUN MUCIZE OLDUGUNU BANA BULURMUSUN? KONUYU SAPTIRMA TAMAMMI ... BEN SANA NERDE BÖYLE BIR YAZI YAZDIM ? SENIN USLUBUN MUCIZE DIYE ?
|
heralde msjını yanlış yorumladım.kusura bakma.o zaman şöle diim kuranı okudum ve mucizeleri hala göremiyorum ne yapmalıyım?(güzin abla=)
|
KURANI KERIMI TEMIZ KALPLE OKU IÇINDE FESATLIK FITNECILIK YALAN DOLAN RIYAKARLIK OLMASIN OKUMAK IÇIN OKUMA ANLAMAK IÇIN OKU ... 1. MUCIZE OKUMA YAZMA BILMEYEN HZ MUHAMMEDIN BU AYETLERI NERDEN AKDIGI VE BUKADAR DÜZGÜN KAFIYELI OLUSU .. BASIT BIR ÖRNEK ...
|
SANKİ MUHONUN ASKERLİK ARKADAŞI GİBİ YAZMIYOMUSUN BURKAY.GÖRMÜŞ BİLMİŞ ÖLE OLDUĞUNA KANIDI WARMIŞ GİBİ.BEN SANA BİRŞEY DEMİYORUM.KURANDAKİ HERŞEY DOĞRUDUR MANTIĞINI Bİ KENARA BIRAKIP SEN OKU BENCE.
|
SEN BENIM YAZIMI NASIL YANLIS OKUYUP YANLIS YORUMLADIYSAN ... KURANI KERIMIDE BILMEDEN YANLIS YORUMLAMA ...
|
BIRKERE KURANI KERIM ALLAHIN AYETLERI BIZIM GIBI BIR INSANIN SÖZLERI DEGIL ... SONRA KURANI KERIMIN IÇINDEKILER HEPSI DOGRU ÇELISKI YOK ÇELISKIYI GIBI GELEN KONULARI ISINIZE GELDIGI GIBI YORUMLARSANIZ ÇELIKI DOGAR ... BUYÜZDEN KURANI KERIME INANIYORUZ ... HATA OLSAYDI BUGÜNE KADAR BU KITABIN HÜKMÜ KALKARDI VE INSANLAR HALEN TARTISIYOR OLMAZDI ...
|
hehe
darwinci maymun arkadaslarim, $empaze ablan nasil veya gorilla baban, benden selamlar soyle :)
bu site, ve bir cok sitede okudugumlara cevap ver kendini rezil etmeden bende inanayim http://evrimaldatmacasi.com/evrimfosilyorum.php http://www.harunyahya.net/V2/Lang/tr...volutionTheory (ayrica siz niye o kadar avrupalilari seviyorsunuz ve onlari daha ustun goruyorsunuz, bu kadarmi a$agilik olunur) kendiniz birsey uretin gorelim, yok darwin mis filan ... |
sen niye awrupanın bulduğu kimyayı geometriyi okuyosun.ayrıca koçum insan maymundan gelmez maymunda insanda aynıı yerden gelir.ne kadar anlatsam boşşş.anlamıyo işte kas kafalar napalım adam eline kitap alıp okumamış burda konuşuyo.adamın ewinde kütüphanesi yok konuşuyo.okumuşsada hep aynı tarafı okumuş nasılsa yalan söylüyo diye karşı tarafı bile okumamış.GÖRDÜK TURAN DURSUN KİTAPLARINI OKUYANLARI.KARDEŞİM ÇOK BİLİYOSAN HER TURAN DURSUN KİTABINI ALIRSIN WE KİTAPTAKİ DİNE İLİŞKİN HER SÖLEDİĞİNİ TEKER TEKER AKSİNE İSPAT EDERSİN.BUNU YAPIN GAZETELER TV LER SİZİN PEŞİNİZDEN KOŞAR.AMA YOK YAPCAK BABA YİĞİT ADAM.TABİ POLEMİĞE GİRİM.ULAN İNANIYOSAN NE POLEMİĞE GİRİOSUN.CENNETE GİDİNCE CEHHENEME GLİR BİZLE TAŞAK GEÇERSİN.
|
puahaha
onlar osmanlidan alip gelistirmis avrupa hayrani
insallah, bekliyemiyorum |
Puhahahahha sen osmanlınınşu anki kimyayı geometriyi bulduğunu flnmı sanıyosun?
TABİ HATTA AYADA BAYRAK FALAN DİKMİŞLERDİ DİMİ.=)HAKANCIM ANANDAN BABANDAN DUYDUĞUN HACIDAN HOCADAN DUYDUKLARINLA BURDA YAZI YAZMA KOMİK OLUYOSUN.B KERE GEOMETRİYİ TÜRKÇELEŞTİREN ADAM ATATÜRK.OSMANLI DEDİĞİN ŞEY MATBAYI .ÇIKTIKTAN ANCAK 500 SENE SONRA AVRUPADAN GETİRTEBİLMİŞ BİR MİLLETTİR.OSMANLI TARİHİ OKUMANI İSTERİM AMA OKUYAMAZSIN.ÇÜNKÜ OKUMA ALIŞKANLIĞIN YOK... |
Dj hakan,
daha 18 indesin anlaşılan. sen önce 100 temel eseri oku da gel. Yok ama... sen önce "cin ali" ile başla. Durumun vahim. Üniversiteyi kazanmayı başarabilirsen ne ala... Ama öyle kıytırığına dalma. Sonra gel bilmişlik falan tasla. Cin ali ile yürümüyor bu işler bilesin. Cahile laf anlatmak deveyi hendekten atlatmaktan daha zor. Biz şimdi sana ne desek boş. Çünkü kafan dolu değilki kıymet bilesin. |
Saygıdeğer Yavuz,
bizim matbayı 500 yıl gecikmeli öğrenişimizdeki hikmet islami yobaz kafalardan kaynaklanır. Din insanı aptallaştırır. Afyondur zaten. :D |
Çok ciddi forum konularının içersinde " Benim babam seni babanı döver." Noktasına geliniyor. Yukarda ki son cevabı okuyunca bunu düşünmemek elde değil.
EVRİM TEORİSİ adı üstünde bir teori! Gelin önce biraz Harun Yahya nam-ı diğer Adnan Oktar'ı tanıyalım. Evrim teorisini aklınca çürüterek, Zafer kazanmış bir kumandan edasıyla kibirlenen. Bu konuda siteler hazırlatıp yabancı kaynaklardan derledikleri yazıları kitap olarak bastırıp "Evrim Açmazı" adıyla cilt cilt dağıtan Adnan Hocayı tanımakta büyük fayda var. Grubun kurucusu Adnan Oktar , 1985 yilinda Istanbul'un sosyete cevrelerinde bir ''din alimi'' olarak adini duyurmaya basladi. Zengin cocuklarini uyusturucu ve seks tuzagina dusurup santaj yoluyla cevresinde bir grup olusturduktan sonra kendini Mehdi ilan etti. Kokain kullanirken yakalandi ve cezaevine girdi. Cezaevinden ciktiginda askerligi gundeme gelince Bakirkoy Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi'ne sevk edildi ve ''deli raporu'' verildi. Raporlu oldugu icin cezai ehliyeti bulunmadigindan hakkinda dava acilmadi. Saldirgan bir kisiligi olmadigi icin de timarhaneden cikmasina izin verildi. Timarhaneden ciktiktan sonra Bilim Arastirma Vakfi'ni kurdurtup fahri baskani oldu. Vakif, bir donem Refah Partisi'ni destekledi. Vakif, halen bazi valilerin verdigi ozel izinlerle Turkiye capinda faaliyet gosteriyor. O dönemde istanbul emniyetinin evine yaptığı baskında yaşadığı lüks hayat tüm basında manşet olmuştu... Darwin bir bilim adamıydı, Evrim teorisi bir yana, Beagle gemisiyle yaptığı beş yıl süren yolculuk ve Galapagos adasında yaptığı araştırmalar sadece Bioloji alanında değil coğrafyada da çığır açmıştır. http://www.galapagos.org Sitede incelemeye değer güzellikte bilgiler var. Darwin adına bir dernek kurulmuş ve adı Galapagos Adasında ulusal park olarak kabul edilmiştir. Bu ada aynı zamanda dini savunanlar için başları sıkıştıkça sığınacakları bir liman görevide görmektedir. Görüşlerine şiddetle karşı çıkan ve eleştiren Katolik ve Anglikan kilisesine rağmen mezarı isteği üzerine yakılarak, Westminster Abbey de defnedilmiştir. ( Buraya defnedilmeyi vasiyet etmemiştir ama İngilizler onu son yolculuğunda da onurlandırarak Newton gibi ünlü bilimadamlarıyla aynı yere layık görmüşlerdir.) Teorisine din yüzünden destek vermeseler bile bilime ve bilimadamlarına verdikleri destek açısından önemli bir olay. http://www.focusdergisi.com.tr/bilim/00134/ linkinde Dinde ki çelişkileri evrim teorisine saldırarak perdelemeye çalışanlara verilmiş cevabı okuyabilirsiniz. |
YILLARDIR ISLAMIN KURANI KERIMINE UYDURMA IFTIRALAR ATILAN BINLERCE KITAP YAZILIYOR KIMSENIN GIKI ÇIKMIYOR BIRININ DE ÇIKIP CILD CILD INANMAYANLARA KARSI BAZI UYDURUK CÜMLELER SARFETMESINE SASIYORSUNUZ ... BU BIR ÇELISKI DIR ...
|
Burkay Bey,
“YILLARDIR ISLAMIN KURANI KERIMINE UYDURMA IFTIRALAR ATILAN BINLERCE KITAP YAZILIYOR KIMSENIN GIKI ÇIKMIYOR BIRININ DE ÇIKIP CILD CILD INANMAYANLARA KARSI BAZI UYDURUK CÜMLELER SARFETMESINE SASIYORSUNUZ ... BU BIR ÇELISKI DIR ...” Kimsenin gıkı çıkmıyor mu! Eminmisiniz? Gerçek çelişki, Cevap veremediklerini susturmaya çalışmaktır. Teslime Nesrin, Yazdigi ilk kitabindan sonra banglades hukumeti pasportuna el koymus. Yazdıkları nedeniyle islami çevrelerin tepkisini çekmiş, öldürülmesi için fetva çıkarılmıştı… Şu anda Fransada yaşayan. yazar 2004 Yilinda UNESCO dan Hoşgörü ödülü almıştır. Nesrin, kadın-erkek eşitliğini savunduğu ve yeni bir medeni kanun istediği için radikal İslamcı militanlardan ölüm tehditleri almaya devam ediyor. liberation "heaven for women lies at the feet of their husband." women, they say, improperly care; for husbands, shirk their duties daily. but, lured by the promise of paradise, they lick dirt and dust off their husbands' feet. those were learned men who framed such promises. the time has come to extinguish such myths, to set afire such learned laws, and right the wrongs that pollute our earthly paradise. Özgürlük “ kadınlar için cennet yalanı kocalarının ayakları seviyesindedir.” Onlar der ki, Uygunsuzca ve önemsemeden; Kocaları için, (*Şirktir) paylaşmaktır kadınların günlük görevi. Fakat cenettin cazibeleri için, Yalamalıdırlar kocalarının kirli ve tozlu ayak seviyelerini. Bunlar öğrenmiştir, Erkeklerce çevrelenmiş vaatleri. Gelecektir zamanı sönecek olan bu mistizmin. Alevler içinde yanacak olan bu öğretilen kanunların. Ve yanlış doğrulanacak Bu kirli dünyevi cennetimizde ShRK (شرك). İslamiyette, allaha ortak koşmak anlamında kullanılır Arapça günlük kullanımda ise paylaşmak, ortak etmek olarak geçer. Çeviri hatalarım var ise lütfen kusura bakmayın. Şiirde çeviri çok zor oluyor. Salman Rüşdi Hindistan kökenli İngiliz vatandaşı yazar. 1989'a kadar edebiyat çevrelerde yapısalcı romanları ile tanınan bir isimdi. Muhammed ve yakın arkadaşlarını tahkir eden 'Şeytan Ayetleri' romanı üzerine İran devrim önderi Humeyni tarafından ölüme mahkum edildi. Kellesi Hindistan, Mısır ve Pakistanda 2,8 milyon dolar etmektedir. Bin Ladenin bu ödülü iki katına çıkarttığı biliniyor. Dünyanın bir çok ülkesinde aleyhinde yapılan kitlesel gösteriler Şubat 1989 gündemini oluşturdu. Aziz Nesin'in eserin Türkçe çevirisini basma isteği Sivas Olayları'na kadar gerilen derin izler bıraktı. 11 Eylül sonrasında, Onu öldürmenin şahsını kahramanlaştıracağı düşüncesiyle islami gündemden çekilen yazar şu anda Amerikada yaşamaktadır. Turan Dursun Detaylı bilgi için, Bakınız ; turandursun.com - TANIYALIM |
Gerçek çelişki, Cevap veremediklerini susturmaya çalışmaktır.
ÇELISKI ISLAMI YIPRATMA POLITIKASI ALTINDA IFTIRA UYDURMA ... DETAYLI YAZILAR YAZMAYA GEREK YOK OLAYIN ÖZÜ ÖNEMLI ... NIYETLERI BELLI OLAN INSANLAR ... NEDEN ISI GÜCÜ YOKMUS GIBI ISLAMA KARSI KITAP YAZMA GEREGI DUYUYOR INSANLAR ? SONRADA BENIM AÇMIS OLDUGUM BIR TOPIC ALTINDA ( HERKEZ SITEDE BIRIBIRINI GÖRSÜN FIKRI ) KORKU IÇINDE OLAN INSANLAR ... NEDEN BU KORKU ? BASTA YAPILAN ISLAMA KARSI OLAN GAYYRI SAMIMI VE IFTIRALARDAN DOLAYI ... ZORUNLARI NE BU INSANLARIN ISLAMI KÖTÜLEYIP KARAMALARININ BANA ANLATABILIRMISIN ? PASTE YAPMA KENDI FIKRINI SÖYLE ... |
senin iftira dediklerin kimi insanlar için değil mühim olan tartışmanın cinayet boyutuna gelmemesi. herkes kendi fikrini söyleme konusunda özgürdür. ancak kimse birbirini öldürme konusunda özgür değildir.
|
EVET KIMSE SAVAS HARICI BIRIBIRINI ÖLDÜRME ÖZGÜRLÜGÜNE SAHIP DEGILDIR ... AMA NERDE O ISLAMIN YASAK ETIGI KANUNA UYANLAR ? AVRUPA KAN GÖLÜ ... IRAK KAN GÖLÜ ORTA DOGU KAN GÖLÜ ... BURALARDADA KURANI KERIM KANUNLARI VAR AMA UYGULAMIYANLAR VAR SONRA ÇIKIP BIZ SERIATCIYIZ ALLAH IÇIN ADAM ÖLDÜRÜYORUZ ALTINDA PROVAKASYON YAPIYORLAR VE INSANLARI UYUTMAYA ÇALISIYORLAR ..
|
NEDEN ISI GÜCÜ YOKMUS GIBI ISLAMA KARSI KITAP YAZMA GEREGI DUYUYOR INSANLAR ?
Bunun nedeni çok basit. Teslime Nesrin, Salman Rüşdi, Turan Dursun, Albert Einstein, Stephan Hawking ve daha nice isimler birer semboldür. Yazar, Bilimadamı, Şair... Meslekleri ne olursa bilimin ışığında yol göstermeyi asli görev kabul etmişlerdir. Nesrinin yazarken işi gücü yokmuymuş!!! Bunu ancak özgürlük ve düşünme kavramının bilincinde olamamış bir zihniyet söyleyebilir. Bu insanın Kadını bir köle gibi gören islam kurallarına başkaldırarak yazması, Yaşamın ve inançların anlam kazanabilmesi için gereken en öncelikli iştir. Bu öncelik kadın olsun erkek olsun insan hayatını kutsal kabul eder. Din karşıtı kitaplar sadece islama karşı yazılmamıştır... Umarım, bu seferde İNSANLARIN NEDEN KİTAP YAZMAYA İHTİYACI VAR? Demezsin.. DETAYLI YAZILAR YAZMAYA GEREK YOK OLAYIN ÖZÜ ÖNEMLI… Nede güzel açıklamışsın. Oysa olayın özü detaylarda saklıdır. Bir resmi bütünsel olarak algılayabilmek ve kavrayabilmek için o resmin en ince detaylarını dahi görebilecek bakış açısına sahip olman gerekir. Detaylı yazılar kafanı karıştıyor ve cevap vermekte zorlanıyorsan, Ya da detayda ki gerçekler seni rahatsız ediyorsa, Bunu GEREK YOK olarak ifade etmene hiç gerek yok. BURALARDADA KURANI KERIM KANUNLARI VAR AMA UYGULAMIYANLAR VAR SONRA ÇIKIP BIZ SERIATCIYIZ ALLAH IÇIN ADAM ÖLDÜRÜYORUZ ALTINDA PROVAKASYON YAPIYORLAR VE INSANLARI UYUTMAYA ÇALISIYORLAR .. Bunu yapanların şeriatçı oldukları için yaptıkları doğrudur. Şeriat adı altında ama provakasyon yapmıyorlar. Kuranda emredileni yapıyorlar. Tatmin oldunuz mu Burkay bey ! Neden alıntılardan rahatsız oldunuz? Burada savunduğunuz kendi değerlerinizin tamamı alıntılardan ibaret değil mi? Bu değerleri kendi cümlelerinizle ifade etmiş olmanız fikrin özünü değiştirir mi? Unutmayın dinde zaten ekleme olamaz. Allah kelamı olduğu gibi kabul edilir. Kusursuz kabul edilir. Doğru kabul edilir. Açıktır, Nettir. Sizin yaptığınız kısır bir döngü içersinde kelimeler üretmekten başka bir şey değildir. Sizi düşünmeye davet ediyorum. Hiç bir inanç ve önyargı altında kalmadan düşünmeye... |
:Bunu yapanların şeriatçı oldukları için yaptıkları doğrudur. Şeriat adı altında ama provakasyon yapmıyorlar. Kuranda emredileni yapıyorlar. KURANDA NE EMREDILIYOR SEVGILI KARDESIM ? HANGI AYETDE SERIAT IÇIN SAVASIN DIYOR ? ( SAVAS HARICI ) BANA AYET YAZARMISIN ?
SONRA SENIN YAZDIGIN .Bunun nedeni çok basit. Teslime Nesrin, Salman Rüşdi, Turan Dursun, Albert Einstein, Stephan Hawking ve daha nice isimler birer semboldür. Yazar, Bilimadamı, Şair... Meslekleri ne olursa bilimin ışığında yol göstermeyi asli görev kabul etmişlerdir. BILIMIN ISIGI BASKA DINLERI ELESTIRMEK MI BU MU BILIMIN ISIGI ? OLAYLARI SAPTIRMAMI ? ÖZGÜR DÜSÜNCE BASKA KENDININ INANMADIGI DININ MANEVI DEGERLERIYLE OYNAMAKMI BU MU BILIMIN ISIGI ... KANDIRMA KENDINI ... BILDIGINI SANMA BILMEDIGINI DÜSÜN ... |
Alıntı:
hem buyugum olabilirsin ama akil kucugumsun |
Alıntı:
endulus teki eserleri adamlar tecrume edip ben yazdim demisler, bunu gecenlerde hollanda kanallinda izledim, daha cok var ama sen a$agilik duygusundan ve avrupa hayranligindan tabi ki bilmiyorsun kimyayi, atom u ... biz bulduk inanmasan ara$tir, ama senin gibilerin nasil oldugunu herkes biliyor |
Alıntı:
cin, hoca, haci ne alaka, kim demi$ ben avrupada yasiyorum maalasef ve burda hoca yok ki kendi kendinize hikayeler yaziyorsunuz |
KURANDA NE EMREDILIYOR SEVGILI KARDESIM ? HANGI AYETDE SERIAT IÇIN SAVASIN DIYOR ? ( SAVAS HARICI ) BANA AYET YAZARMISIN ?
Selam Burkay, Sorun gerçekten ilginç … Hem hangi ayette şeriat (yani allah kanunları) için savaşın diyor bunu göstereceğim hem de bu durum savaş harici savaş olacak!!! Yinede sorunu idrak etmeye çalışarak cevaplıyorum. NİSÂ (71) Ey iman edenler! (Düşmana karşı) tedbirinizi alıp, küçük birlikler halinde, yahut topluca savaşa gidin. Dikkatini çekerim, Küçük birlikler ile ancak gerilla mücadelesi yapabilir… Normal bir savaşa girilemez. NİSÂ (74) O halde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona büyük bir mükafat vereceğiz. Bu ayet sorunun cevabını sorun çelişkili olsada, Net bir şekilde veriyor Burkay. Gidip allah için amerikan senatosuna canlı bomba olarak girersen yada önemli bir kafiri sırtından hançerlersen mükafatın çok büyük!! Bunun için başarılı olmanda gerekmiyor o yolda ölmen yeterli... Elbette bilimin amacı dinleri eleştirmek değil. Manevi değerlerle oynama gibi bir kaygısıda olamaz zaten. Manevi değerlerle ilgilenen Dindir. Bilim, Korku ve önyargıları kabul etmez. Aydınınlanan noktada bilinir gerçek. Esas küfr ve hakaret dini kullanarak insanların saf ve temiz duygularını sömürenlerden gelmektedir. :( |
SElamün aleyküm cemaat. sanada selam yavuz87. ailende odktor çokmuş. bakalım ne kadar çok.
DARWİN döneminde, hücrenin komplex yapısı hakkında hiç birşey bilinmiyordu. ilk canlı hücresinin, hatta bu hücrenin içindeki milyonlarca protein molekülünden tek bir tanesinin dahi kendiliğinden oluşmasının imkansız olduğu, akıl ve mantığın yanı sıra, ihtimal hesaplarıyla matematiksel olarak da kanıtlanmıştır. Yani evrim daha ilk aşamada, ilk canlı hücrenin varoluşunu açıklama aşamasında çökmüştür. En küçük canlı birimi olan hücre, evrimcilerin iddia ettikleri şekilde ilkel ve kontrolsüz dünya koşullarında rastlantılar sonucu asla oluşamadığı gibi, 20. yüzyılın en gelişmiş laboratuvarlarında bile sentezlenememiştir. Canlı hücresinin yapı taşı olan amino asitlerden ve bunların oluşturduğu proteinlerden yola çıkarak değil hücre, hücredeki mitokondri, ribozom, lizozom, hücre zarı, golgi aygıtı, endoplazmik retikulum, vs. gibi organellerinden tek bir tanesi bile oluşturulamaz. Dolayısıyla evrimin tesadüfen oluştuğunu iddia ettiği ilk hücre yalnızca hayal gücüne dayalı bir fantezi ürünü olarak kalmıştır. darwin fantazi yapmıştır. sadece hücrelerin ve atomların yapısına bakarak bile onları kontrol eden bir güçün olduğunu anlayabiliriz. |
"ilk canlı hücresinin, hatta bu hücrenin içindeki milyonlarca protein molekülünden tek bir tanesinin dahi kendiliğinden oluşmasının imkansız olduğu, akıl ve mantığın yanı sıra, ihtimal hesaplarıyla matematiksel olarak da kanıtlanmıştır." ARAFAT
Neden herseyi bir anda olustugu gibi sacma fikire sahipsiniz? Bir tek hücrenin olusmasi icin milyonlarca yil gecti, Adnan hocan ihtimal hesabi yaparken zamani(kasitli olarak) nedense gözardi ediyor. Evet Darwin zamaninda hücre yapilari hakkinda hic birsey bilinemiyordu ama bugünkü bilgiler(genetik, dna, rna vs..) darwinin arastirdigi "türlerin secilimi" kuramini tamamen dogruluyor. Bu tip seyleri Harun Yahyanin "Hayatinizi degistirecek eserler" yerine bilim kitaplarindan okuyun ya da bilim adamlarina bu islerle ugrasanlara sorun. |
SEVGILI KARDESIM QUARK ÖNCE CEVABIN VE USLUBUN IÇIN TESSEKKÜR EDERIM .. SENIN YAZMIS OLDUGUN O AYET VARYA NISA SURESI 71. AYET :71. Ey iman edenler! (Düşmana karşı) tedbirinizi alıp, küçük birlikler halinde, yahut topluca savaşa gidin.
72. Şüphesiz, aranızda öyle kimseler var ki, (onların her biri savaşa gitme konusunda) hakikaten pek ağır davranır. Eğer başınıza bir musibet gelirse, “Allah bana lütfetti de onlarla beraber bulunmadım” der. 73. Eğer Allah’tan size bir lütuf (zafer) erişse, bu sefer de; sizinle kendisi arasında hiç tanışıklık yokmuş gibi şöyle der: “Keşke ben de onlarla beraber olsaydım da büyük bir başarıya (ganimete) ulaşsaydım.” 74. O halde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona büyük bir mükafat vereceğiz. AYETIN DEVAMI BU SEKILDE VE KURANI KERIM BENIM KITABIM YANI ISLAMA INANLARIN KITABI ONU BANA ANLATMAYIN SEVGILI KARDESLERIM ... BU YAZDIGIN AYET SAVAS DÖNEMINDE INAN AYETLERDEN ... KÜÇÜK BIRLIKLER HALINDE SAVASA GIDIN DEMEKDE KI AMAÇ ZATEN O DEVIRDE AZ OLAN MÜSLÜMAN LARIN AZ KISI OLARAK SAVASA GITMEYIN KÜÇÜK BIRLIKLER DAHILINDE VEYA TOPLUCA GIDIN DENIYOR ... BIRDE SUNU YAZMISSIN : Bu ayet sorunun cevabını sorun çelişkili olsada, Net bir şekilde veriyor Burkay. Gidip allah için amerikan senatosuna canlı bomba olarak girersen yada önemli bir kafiri sırtından hançerlersen mükafatın çok büyük!! Bunun için başarılı olmanda gerekmiyor o yolda ölmen yeterli... EGER SAVAS DISINDA ALLAH INSANLARA ÖLDÜRÜN DIYORSA BU YUKARIDA YAZMIS OLDUGUN INSAN DISI OLAYLAR SENI HAKLI KILAR ... AMA ALLAH SAVAS HARICI SVASI VE INSANI ÖLDÜRMENIN HARAM OLDUGUNDA AYETINDE BELIRTIYOR ... |
[quote="burkay"
BU YAZDIGIN AYET SAVAS DÖNEMINDE INAN AYETLERDEN ... KÜÇÜK BIRLIKLER HALINDE SAVASA GIDIN DEMEKDE KI AMAÇ ZATEN O DEVIRDE AZ OLAN MÜSLÜMAN LARIN AZ KISI OLARAK SAVASA GITMEYIN KÜÇÜK BIRLIKLER DAHILINDE VEYA TOPLUCA GIDIN DENIYOR ... ...[/quote] o dönemde bu ayetler indiği sırada savaş olmasasydı bu ayetler inmeyecekmiydi yani? |
cronicy bu tarz evrimsel oluşum hesapları yaparken dünyanın yaşını gözardı etmemenı öneririm.
artık insanların neyin nerden alıp yazdığı gibi tartışmalarıda bırakın bence. o harun yahya yı okuyup yazıyorsa bende senin benzer sınırlı kaynaklardan faydalandığını iddia ederim. tartısmadakişiler üzerinde tıkanır kalır.harun yahya nın yada diğer ismiyle adnan oktar ın kişiliğiyle ilgili konuşmak ta ayrı bir saçmalık. vereceğin cevaplar varsa harun yahya nın fikirleri de olsa veriri gecersin.ne yani harun yahya nın kendisi bu forma tartişmaya gelse cevap vermeyecekmısın. |
sana burkay tarzı bir soru sorayım sen adnan oktar'ın avukatımısın ? :D
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:36 . |