![]() |
Mucizeyi bizzat yaşamak elinizde
Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Korunup sakınanlar için yol göstericidir. (Bakara 2)
Biz Kur'an'dan, mü'minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. Zalimlerin ise Kur'an, ancak hüsranını artırır. (İsra 82) Tamam kabul, kur'an hakkında müslümanların veya müslüman olmadıkları halde olumlu konuşanların söyledikleri sizleri ikna etmiyor. ''Muhammed'in kendi çıkarları için yazdığı ve sayesinde köşeyi döndüğü bir kitap'' sanıyorsunuz. İçinde akla-mantığa ve evrensel değerlere zıt şeyler olduğunu düşünüyorsunuz... Peki bu düşüncelerinizin bizzat Kur'an tarafından sağlamasını yapmaya cesaretiniz var mı? Yani bizzat Kur'an'ın kendisini ispat etmesine ve ''mucize'' olduğunu göstermesine bir kere olsun fırsat verebilir misiniz? Eğer ''neden olmasın'' diyorsanız dinleyin o zaman.... Eğer - etrafınızda olup bitenlere duyarsız değilseniz, - kendiniz haksızlık yapmaktan kaçınan, haksızlık yapılmasına da izin vermeyen biriyseniz, - özünüz sözünüz bir, yalandan kaçınan dürüst biriyseniz, - ''inakarınızı'' dahi açıkça ortaya koyabiliyor, makam-mevki veya para-pul için ikiyüzlülük yapmıyorsanız, - alışverişinizde sahtekarlık yapmıyor, çalıştığınız işin hakkını veriyorsanız, - başkasının karısında-kızında, adamında-oğlunda gözünüz yoksa ve evlilik dışı ilişkiler içinde değilseniz, - eşcinsellik tarzında bir yaşantınız yoksa, - insanları küçümsemiyor ve kendinizi de Kaf dağında görmüyorsanız, - sokak çocuklarına ve hayat kadınlarına merhametle bakıyorsanız, - yaşlıya, düşküne, yardıma muhtaca yardım elini uzatıyorsanız, - inancından ve düşüncesinden dolayı hiçkimseye kin beslemiyorsanız SİZ, korunup sakınan ve zalim olmayan birisiniz demektir. Kur'an SİZİN için yol gösterici olduğunu iddia ediyor. Sırat-ı Mustakim dediği dosdoğru yola ulaştıracak bir REHBER bir YOL HARİTASI olduğunu belirtiyor. Kur'anın bu iddiasını yalanlamak veya bizzat tecrübe etmek istiyorsanız yapacağınız şey çok basit: Elinize yaklaşık 300 sayfalık bir Kur'an tercümesi almak ve sonuna kadar sadece bir kere, ama anlamaya odaklanarak OKUmak. Mucizeye şahit olun... |
Alıntı:
"Demek ki siz o maddeleri tam olarak sağlayamıyorsunuz. Bir ya da birkaç maddede eksiğiniz vardır." olacaktır. Bu yöntem cinci-üfürükçü hocaların yöntemine benziyor. "Demek ki söylenenleri eksik yaptın. 4836 kez söylemen gerekiyordu, ya eksik ya da fazla söylemişsindir. O yüzden iyileşmedin." :D Yahu bir insan o sayılan maddelerdeki gibi çok iyi bir karaktere ve yaşam tarzına sahipse, kitapmış-peygambermiş neden önemli. Sırf Arabın dinine-kutsallarına inanmadı diye mi sonsuza dek cehennemde yakılacak? |
Alıntı:
Bu şekilde yaşayan diğer toplum insanlarının rehberi nedir ? |
Ben aynen dediginiz yöntemi yakın bir aile bireyine tavsiye etmiştim. Kuran tercümesini hiç okumamıştı ve en azından okumaya başlamasını önerdim. Daha sonra karşılaştıgımda bana ilk 10-15 sayfayı okuyabildigini ve derhal vazgeçtigini söyledi. Çünkü ona göre bir ilahi kitap bu kadar basit ve çocukça olamazdı.
Eşime de okutturmayı beceremedim. Her ikisi de hala müslüman olduklarını iddia ediyor ama kendi dinlerini yaşıyorlar. Kör bir inançları var sadece. Ben de Kuran Türkçesinin herkesçe okunmasını destekliyorum. Özellikle de namaz kılarken Türkçe okunmalı. Ne güzel olur degil mi, secdeye varırken imamı dinlersiniz. "Ey Muhammed şu şu kadınlar sana helal kılındı" derken. :D Böylece de cenneti garantilersiniz. saygılarımla |
Sn. abdülkadir siz bu saydığınız kriterleri ülkemizdeki klasik müslüman tanımlaması olarak söyleseniz,bizim milletin anladığı tarzda bir müslümanlık olarak tanımlasanız ve buna müslümanlık derseniz ben kendi adıma müslümanım diyebilirim :) ama siz de artık forumdaki pek çok konuyu okuduysanız Kuran'a göre,sünnete göre müslümanlığın böyle olmadığını farketmiş olmalısınız.
|
Alıntı:
Böyle bir adamın sonsuza kadar yanacağını hangi aklı evvel iddia etti ki??? Böyle bir adam savrulmuş bir OK gibidir. REHBER olmazsa hedefi tutturamaz. 12den vurmak için akletmek ve bir rehbere uymak gerekiyor. |
Alıntı:
Alıntı:
Fıkhi bir merakımı mazur görün: Eşiniz bir müslüman ve siz de bir ateist veya deist, evli kalmanız caiz mi? Sizi ilgilendirmez belki ama eşinizi ilgilendirmeli. Alıntı:
Mesela siz bu şartları taşıdığınızı söylüyorsunuz madem, işte buyrun mucizeyi yaşayın:) |
Alıntı:
|
Etrafınızda olup bitene duyarsız değilseniz,peygamber gibi etrafta kendisine inanmayanlara karşı duyarsız kalmıyor ve onları yakaladığınız yerde öldürüyorsanız yada bunu düşünüyorsanız,onların mallarını ganimet olarak görüyorsanız,kendiniz haksızlık yapmaktan kaçınan, haksızlık yapılmasına da izin vermeyen biriyseniz ve ganimeti Allah ve peygamberin payını da gözeterek cariyeleri ve diğer malları ona göre dağıtıp haksızlık yapmıyorsanız (Allah'a cariye verilmeyecek),- özünüz sözünüz bir, yalandan kaçınan dürüst biriyseniz ve fakat takiyeyi yalan olarak görmüyorsanız,peygamberin cenazesini bile ortada bırakıp, makam-mevki veya para-pul için ikiyüzlülük yapıyorsanız, onlarca karınız ve cariyeniz varsa ve savaşlarda elde ettiğiniz cariyeleri bile daha yoldayken kendi getirdiğin kurala bile riayet etmeksizin iddet müddeti beklemeden anasını,babasını,kardeşini öldürdüğün bir kadını bile hareminize dahil edip ondan sonra başkasının karısında-kızında, adamında-oğlunda gözünüz olmadığını elinizdekilerle ise evli olduğunuzu söylüyorsanız,Bir zengini müslüman yapmak,fakir ve kör bir adamı müslüman yapmaktan daha mühim diye düşünerek fakir ve kör adamı azarlıyor ve yanınızdan kovuyorsanız buna rağmen insanları küçümsemediğinizi ve kendinizi de Kaf dağında görmediğinizi söyleyebiliyorsanız, inancından ve düşüncesinden dolayı hiçkimseye kin beslemediğinizi söyleyip,kuran'a göre insanları kafir,dinsiz,pislik olarak görüp onları öldürmeyi emreden ayetleri uygulamayı düşünebiliyorsanız ve bunu bir hak olarak görüyorsanız, siz Kuran'a göre kesinlikle bir müslümansınız ve cennete,altlarından ırmaklar akan ve bol bol hurilerin sizi bekleyeceği,altın yada gümüşlerle donatılacağınız bir cennete gitmeyi hakediyorsunuz demektir.İşte mucize bu!
"Bu arada gerçek müslümanların Allah'ın kitabındaki ayetlere dayanarak sizi münafık yada kafir olarak görüp öldürmelerini göze alabilirseniz ve ''inakarınızı'' dahi açıkça ortaya koyabiliyorsanız size bravo!" |
Alıntı:
Muhammed bin Abdullah'dır bence... Sn. Abdülkadir; İnanmayan hakkında ebedi cehennemden başka bir ceza mı var biliyorsun? |
Alıntı:
Allah ''böylelerinin yaptıklarının boşa gitmeyeceğini ve Allah katında mükafatları olduğunu'' söyler. Alıntı:
Kur'an, Peygamber ve müslümanlar hakkındaki düşüncelerinizi biliyoruz. Tekrar etmenize gerek yoktu. Siz tekrar ettiniz ben de edeyim: Yazdığım özellikler her müslümanın üzerinde taşıması gereken, Kur'anın emri olup Peygamberin de yaşayarak bize emanet ettiği güzelliklerdir. (Siz farklı görebilirsiniz.) Ama bu hasletler sadece müslümanlarda olacak diye de bir kaide yok. Nitekim birçok müslümanda kaybolmuş bile olabilir. Konu, bu özelliklere sahip birinin kur'an okuması halinde kendisine çekeceği ve EN DOĞRUYA ulaştıracağıdır. |
Saygideger arkadaslar;
En buyuk mucize; insanin ozune her yonuyle uygun olmamasina karsin; dini mentalitenin, neredeyse insanogluyla yasit olmasidir. Insanoglunun ortaya attigi ve ozune ters dusen bu mentaliteyi israrla, inatla, azimle ve kararlilikla surdurmesinden ve surdurmek istemesinden daha buyuk bir mucize olamaz. Saygilarimla; evrensel-insan |
Eşiniz bir müslüman ve siz de bir ateist veya deist, evli kalmanız caiz mi? Sizi ilgilendirmez belki ama eşinizi ilgilendirmeli.
Sayın abdülkadir Ben de bunu iddia ediyorum zaten. İslam dediginiz toplumun % 80 i müslüman falan degil. Kendi dinlerini yaşıyorlar ismine de islam demişler. Bu anlamda biz ateistler nitelik olarak daha güçlüyüz ya. Kendi kitabını bile okumaktan imtina eden biri müslüman olamaz. Zaten ben kensdisinin kendi ismi ile müsemma bir dine ait oldugunu düşünüyor ve iddia ediyorum. Canı isteyince de oruç tutar. Ya da 3 gün tutar 10 la çarpar. Ama iyi olur. O iftarını açarken ben de rakımı içerim. Aslında onu ilgilendirdigi kısmı ilgimi çekti. Bir pabucu büyük hoca bulup onunla konuşturmalı. Hatta tarikatlara falan göndermeli. Belli mi olur belki İslama uyar da beni boşar. :D saygılarımla |
Sevgili Abdulkadir Türkiye'deki insancıl islam anlayışı Kurandan kaynaklanmamaktadır. Bu hümanist bakış açısı Anadolu'ya Mevlana,Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Ahmet Yesevi gibi barışçıl öğretilere sahip olan kişiler tarafından yerleştirilmiştir. Bu sebebtendir ki Ülkemizdeki islam ile arap islamı arasında fark vardır.Türkiye'de arap ülkelerinde islamın doğru yaşanmadığına dair görüşte bu sebebtendir. Bütün bu barışçıl islam görüşünü tek sebebi kurandır demek yukarda yazdığım ve yazmadığım bir çok kişiye hakaret olur.
Elbette Kuran içinde düzgün öğütlerde vardır. Kuran'ı Muhammedin yazdığını söyleyenlerin bir çoğunun ortak görüşü Muhammedin Kuran'ın barışçıl tarafını İncilden Savaşçı Tarafınıda tevrattan aldığıdır. Tabiki Muhammed kendisi hiç birşey eklemedi diyemeyiz. Onunda bir çok eklentisi var. Fakat bir kitap insanın düzgün bir hayat yaşaması için öğütler içeriyor diye onun Tanrı tarafından gönderilmiş bir kitap olduğu anlamına gelmez. Eğer öyle olsaydı geçmişte yaşamış bir çok filozof için peygamber demek zorunda kalırdık. Kaldı ki o filozofların hiç biri kendisi için böyle bir iddada bulunmamıştır. Kendim adıma ben yukarda yazdıklarının hepsini yeri getirmeye çalışıyorum fakat bunu Cennetteki huriler için değil bu davranışların insanlığın gerektirdiği davranışlar olduğu için. |
Alıntı:
Ben ilk mesajınızda saydığınız kriterlere kendimi müslüman sandığım dönemde de önem veren birisiydim ama ne zaman ki Kuran'ı okudum ve içinde yazanları anlamaya çabaladımsa,o zaman kendimi kandırdığımı ve gerçek müslüman olmadığımı,O-la-ma-ya-ca-ğı-mı anladım.Çünkü Kuran ve hadislere göre müslümanlığın ne olduğunu gördüm,kesinlikle sizin saydığınız kriterlerin bir çoğu ile uyuşmadığını da.Ben kendimi müslüman sandığım dönemde neysem şimdi de oyum,yaptığım şeylerden cuma namazına gitmek ve oruç tutmak eksildi sadece,iyi de oldu,Kuran'daki ve hadislerdeki çelişkileri ve bana iğrenç gelen konuları,vahşeti anlatan ayet ve hadisleri gördükçe,anladıkça hala müslümanım demek bence mucize sayılabilir. :) Bütün bunları bilip te müslüman olduğunu söyleyenlere Mucize olarak bakabiliriz. Sizin tanımınızda bizim milletimizin müslüman tanımlaması gözüyle bakarsak o zaman bu sitede belki bir sürü müslüman vardır.Ben Tanrı'nın olabileceğine inanan bir deist olarak bunları söyleyebilirim. |
Alıntı:
Alıntı:
Hoca değilim ama sizi boşamasını tavsiye edebilirim:) Müslümanlar hakkında yaptığınız tespitlere katılmamak mümkün değil ne yazık ki. Alıntı:
''Ben kur'anın Muhammed'in bendesiyim(kölesiyim) diyen bir mevlanayı nasıl bu halkadan koparırsınız? Diğerleri de bundan farklı değildir. Bu davranışları yerine getirmeye çalıştığınızı söylüyorsunuz. O halde kur'anı baştan sona bir kere okumayı bir deneyin:) |
SEvgili Abdulkadir
Ben yazdığım kişileri kurandan koparmıyorum fakat bu kişilerin fikirleri olmasaydı bugün anadoludaki müslümanlık çok farklı olurdu. Suudi Arabistandaki adamında okuduğunu Kuran Mevlenanın okuduğuda aynı Kuran. Fakat günümüzde bakıyorum iki çoğrafyadaki islam anlayışına ne kadar farklı değil mi? Eğer bu insancıl anlayışın kaynağı kuran olsaydı İslamda bir farklılık olmamalıydı. Hıristiyanlarda aynı şeyi söylüyor. Onlarda incili oku diyor gerçeği göreceksin diyorlar. Tekrar soruyorum bir kitapta düzgün yaşam için öğütler veriyor diye o kitap Tanrı sözü olmalı mıdır? Yani insanlar kendileri bu yaşam biçimlerini bulamazlar mı? Doğu filozofları bu felsefeleri Tanrıdan mı aldılar? Ayrıca merak etmeyin Kuran'ı yeteri kadar okudum ben. |
Alıntı:
Kur'an böyle bir kitaptır işte. Müslüman olmayan toplumlarda hergün yüzlerce insan sizin ''iğrenç'' ve ''vahşet'' dediğiniz konuları göre göre islama koşuyor. Müslüman toplumlarda ise gerçek islama yönelenlerin yanında sizdeki gibi kopmalar da yaşanıyor. Ama kur'anı baştan sona okuduğunuzu sanmıyorum. Yanılıyor olabilirim. Madem islam hakkında bu sonuca ulaştınız, deist olmanızdansa hristiyan olmanızı tavsiye ederdim. Size iğrenç ve vahşet gelen noktalar ikinci plandadır orda. |
Alıntı:
(91) Şüphesiz inkar edip kafir olarak ölenler var ya, dünya dolusu altını fidye verseler bile bu, hiçbirisinden asla kabul edilmeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır. Onların hiçbir yardımcıları da yoktur. Tevbe (80) Onlar için ister bağışlanma dile ister dileme (farketmez.) Onlar için yetmiş kez bağışlanma dilesen de, Allah onları asla affetmeyecektir. Bu, onların Allah ve Resûlünü inkâr etmiş olmaları sebebiyledir. Allah fasık topluluğu doğru yola iletmez. Yunus (17) Artık, Allah'a karşı yalan uydurandan veya O'nun âyetlerini yalanlayandan daha zâlim kimdir? Şüphe yok ki (böyle) suçlular asla kurtuluşa ermezler. Muhammed (34) İnkâr eden, Allah yolundan alıkoyan, sonra da inkarcılar olarak ölenler var ya, Allah onları asla bağışlamayacaktır. Al-i İmran (85) Kim İslam'dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır. Enbiya (94) Şu halde kim mü'min olarak bir salih amel işlerse, çalışması asla inkâr edilmez. Şüphesiz biz onu yazmaktayız. |
Alıntı:
Birbirini seven insanların salt birinin inandığı şeye öteki inanmıyor diye niye ayrılmaları gerektiğini ayakları yere basan bir cevapla açıklamanız mümkün mü? |
KC münzevirlik etme, sen ne karışıyorsun bu işe. :D
saygılarımla |
Alıntı:
Bu konuda Mevlana kur'anı bir kadına benzetir... (Çok güzel bir benzetmedir ama yeri olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu tür benzetmeleri anlayabilecek kapasitede değiliz.) Sonuç olarak ''kur'andan herkes kendi çapında zevk alır ve yaşar'' demektedir. İnsanın olduğu yerde farklılık olacaktır. Zira herbirimizin aklı ve kapasitesi farklı. Her Tanrı sözü olduğunu iddia edenin doğruluk payı vardır. Ama bir bütün olarak ve mükemmel olarak Tanrı Sözü olması başka birşeydir. Allah yol göstermesi olmasa kendi başlarına insanlar elbette bulamazlar. En başta Adem ve Havva Allah'a rağmen doğru yapabileceklerini düşündüler ama yapamadılar. Biz de onların hatalrını tekrar ediyoruz. Onlar hatalarını anlayıp döndüler ama bizler hatada ısrar ediyoruz. |
Alıntı:
"abdulkadir:kur'anı baştan sona okuduğunuzu sanmıyorum" Bu fikre nereden kapıldınız? Ben okudum diyorum siz bu defa da böyle bir sanı öne sürüyorsunuz? neden? İncil Kuran'a göre daha mı az saçma? :) Onu da kısmen gördüm ve bu kadarı yeterli. Bir insan elini ateşe uzatırsa eli yanmaya başlar ve acır bu durumda "dur ben buna devam edeyim ne olacak acaba?" demez,hemen elini çeker.İşin aslı Kuran'ı bile tümüyle okumak gereksiz sayılır ama ben daha evvel bu dine inandığım için okumak gereği duydum,hepsi bu. |
[quote=abdulKADİR;170371
Her Tanrı sözü olduğunu iddia edenin doğruluk payı vardır. Ama bir bütün olarak ve mükemmel olarak Tanrı Sözü olması başka birşeydir. Allah yol göstermesi olmasa kendi başlarına insanlar elbette bulamazlar. En başta Adem ve Havva Allah'a rağmen doğru yapabileceklerini düşündüler ama yapamadılar. Biz de onların hatalrını tekrar ediyoruz. Onlar hatalarını anlayıp döndüler ama bizler hatada ısrar ediyoruz.[/quote] Demek ki doğru birşey söyleyebilmek için tanrıyla konuşmak gerekiyormuş. Yüzlerce filozofta tanrıyla konuşup onun sözlerini yaymışlar ama çoğuda İbrahim Tanrısını tanımamışlar. Adem ve Havva masalına okadar inanmışsın ki gerçekliğinden bir gram şüphen yok. |
[quote=abdulKADİR;170360]Ebedi cehenneme gidecekler küfrü alışkanlık haline getirmiş AKTİF kafirlerdir. Kendisine ilahi mesajlar ulaştırılmış, o bunları tarafsız olarak anlamış ama kabul etmemiş, kabul etmediği gibi birde mücadele etmiş, inakarcılığın yayılması için çalışıp çabalamış... Bunların hali yaman. Dışındakiler için ise ümit daima vardır.
Alıntı:
Alıntı:
2. ''dilaver''in eşinin inancı konusunda şikayetvari konuşmasına bir nazireydi benim yazdığım. Ailelerin mutluluğu ve çocukların daha kolay yetiştirilmesi için tarafların bir YARATICI inancına sahip olmaları ve bir kutsal kitap doğrultusunda yaşamaları öngörülür islamda. Aksi halde, çekişmeler ve anlaşmazlıklar kaçınılmaz olacaktır. Böyle bir durumda gerçek sevginin olması da zorlaşmaktadır. Dini konulara ilgisiz oldukları ve seküler bir yaşantı sürdükleri halde kültürel olarak kendilerini bir dine atfedenlerin evlilikleri ve ayrılıkları elbette farklı yorumlanmaya muhtaçtır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu özelliklere sahip biriyseniz ve baştan sona KİTABI okumuşsanız onun çekim alanına girmeniz gerekirdi. Mucizeyi yaşamanız gerekirdi yani. Emin misiniz, birkaç sureyi atlamış olmayasınız:) Ateş benzetmeniz ise yanlış bir benzetmedir. Kutsal kitaplar hele kur'an ateş gibi değildir. Yakmaz. Tam dersi hayat verir. Benzetecekseniz havaya veya güzel kokulara benzetin. Bunlara solumak veya koklamakla bıkar mı insan? Ya da ''yeteri kadar soludum bu kadar yeter'' der mi? Alıntı:
''Allah bir insanla vahy yoluyla, ilham ile perde arkasından veya bir elçi aracılığıyla'' konuşur. Ve filozofların hepsi TEK ve HERŞEYE gücü yeten, YOKTAN var eden bir Yaratıcı'ya inanmışlar, O'nu anlatmışlardır. Sonradan gelenler çarpıtmıştır onların mesajlarını aynen dinlerin çarpıtıldığı gibi. Buda, Eflatun, Sokrat başka birşey anlatmamışlardır aslında. |
Alıntı:
tek fark birimiz Osmanlı bankasıyız ama hangimiz? :) |
Alıntı:
Ebedi cehenneme gidecekler küfrü alışkanlık haline getirmiş AKTİF kafirlerdir. Kendisine ilahi mesajlar ulaştırılmış, o bunları tarafsız olarak anlamış ama kabul etmemiş, kabul etmediği gibi birde mücadele etmiş, inkarcılığın yayılması için çalışıp çabalamış... Bunların hali yaman. Dışındakiler için ise ümit daima vardır. Yazmışım ya kimler olduğunu... Açık olduğunu sanıyorum. Bakara 81, Nisa 13, A'raf 36, Ra'd 5 v.s ayetlerde buna benzer ifadeler vardır. Ayrıca ''Ebedi'' kelimesinin bizdeki ''Sonsuz'' demek olmadığını da belirtelim. Sonsuzun bile bir sonu var yani... |
Alıntı:
Şu aktif kafir meselesi de ilginç doğrusu,bir insan Kuran'a inanmıyorsa zaten aktif kafir oluyor. :) Sen durmadan adama tebliğ edersen ve o da "hayır ben inanmıyorum,bunlar saçma" derse otomatik olarak senin karşında ve aktif bir kafir olacaktır. :) ilginç bir sıfat "aktif kafir"... |
Alıntı:
Kur'an'ı baştan sona, altını çize çize, yanına notlar, işaretler düşe düşe yeniden okumanı öneririm. Bir müslüman dahi ebedi cehennemlik olabilir, terazinin günah tarafı ağır bastığı takdirde. Bak sana bir liste çıkarayım: Ebedi Cehennemlikler 1- Kur’an’a inanmayanlar: Bakara/39. İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır. 2- Dinden dönenler: Bakara/217. Sizden kim dininden döner de kafir olarak ölürse öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır. 3- Faiz Yiyenler: Bakara/275. Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. (…) İşte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedi kalacaklardır. 4- Müslüman katilleri: Nisa/93. Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedi kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır. 5- Kibirli inkarcılar: Araf/36. Âyetlerimizi yalanlayanlar ve onlara uymayı kibirlerine yediremeyenlere gelince işte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır. 6- Kötülük işleyenler: Bakara/ 81. Kim kötülük işler de günahı kendisini kuşatırsa, artık onlar ateşin halkıdırlar, orada ebedi kalırlar. 7- Allah’a-Peygambere isyan edenler: Nisa/14. Kim de Allah'a ve Peygamberine isyan eder ve onun koyduğu sınırları aşarsa, Allah onu ebedi kalacağı cehennem ateşine sokar. Onun için alçaltıcı bir azap vardır. 8- Kafirleri dost edinenler: Maide/80. Onlardan birçoğunun kâfirleri dost edindiklerini görürsün. Nefislerinin kendilerine sunduğu şey ne kadar kötüdür! Allah onlara gazabetmiştir. Onlar ebedî olarak azap içinde kalacaklardır. 9- Günahları sevaplarından çok olanlar: Müminun/103. Kimlerin de tartıları hafif gelirse, işte onlar da kendilerini ziyana uğratanların ta kendileridir. Onlar cehennemde ebedi kalacaklardır. 10- Doğru yola iletilmeyen unutkanlar: Secde/13-14. Dileseydik, herkesi doğru yola iletirdik. Fakat; “Cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracağım” diye söz verdim. Siz madem bu güne ulaşacağınızı unuttunuz. Biz de sizi unuttuk. Tadın ebedi azabı. Alıntı:
Adı üzerinde sonsuz. Cennetlikler ne oluyor o sonda? Varsa ebediyetin sonu olduğu hakkında bildiğin bir ayet, yaz da öğrenmiş oluruz. :) |
Alıntı:
Sadece reddeden pasif inkarcıdır. Aktif olanın adı KAFİRdir artık. KAFİR inkara şartlanmış ve inkarda aşırı gitmiş kimseye denir. Küfrün propagandasını yapar, insanları saptırmak için vargücüyle çalışır. Siz tanıyorsunuz bu tür kafirleri:) Alıntı:
Tövbe etmeden giden müslüman olursa dediğin doğru, o bile cehennemi boylayabilir. Yukarda da dediğim gibi, kafir olmak sadece basit olarak inkar değildir. Ayetlerde sözkonusu edilen kafirler küfrü ahlak edinmiş ve bunun yayılması için çalışan azılı cinsten kafirler... Öğrenmek için bir soru soracağınızı tahmin etmiyorum ben sizlerin ama ben yine de yazayım :) ''Sonsuz'' kelimesini incillerde ''çağlar boyu'' diye çeviriyorlar, hoşuma gidiyor. Özellikle islam filozofları ve mutassavvıf alimler kelimenin de içeriğinden yola çıkarak ebedi kelimesinin ''sonsuz'' olarak çevrilmeyeceğini belirtiyorlar. ''Allah'ın vechi dışında herşey yok olucudur'' ayetini de delil getiriyorlar. Cennetlikler için de geçerli tabi bu yorum. |
Alıntı:
"- inancından ve düşüncesinden dolayı hiçkimseye kin beslemiyorsanız" "Sadece reddeden pasif inkarcıdır. Aktif olanın adı KAFİRdir artık. KAFİR inkara şartlanmış ve inkarda aşırı gitmiş kimseye denir. Küfrün propagandasını yapar, insanları saptırmak için vargücüyle çalışır" Çelişkinin farkında mısınız? Hem "inancından ve düşüncesinden dolayı hiçkimseye kin beslemiyorsanız" diyorsunuz hem de başkalarının inançlarını söylemelerini inkarda aşırı gitme ve küfrün propagandası olarak niteliyorsunuz. İşte gerçek müslümanlık budur. "Siz farkında olmasanız da, kabul de etmeseniz O sizin de ALLAH'ınız ama unutmayın" :) Bir arap putunu Tanrı olarak göremem. :) siz öyle düşünseniz de öyle olamaz :) |
Alıntı:
Onunla mücadele ederim, gerektiğinde savaşırım ama bunu kinimden dolayı yapmam. Belki ona sevgimden dolayı yaparım. :) Kin, insanı adalatsizliğe iter. Sınırsız düşmanlıktır bu. Bir insanı toptan silip atar. Dinimiz ise insanları ve anlayışları toptan silip atmayı öngörmüyor bilakis parçacı değerlendirme yapmamızı öğütlüyor. Arap putu olsa arapça incilde ALLAH adı kullanılmazdı. İncil aramice veya grekçe yazılmasına rağmen arapçaya ''Yüce Tanrı'' olarak Allah ismiyle çevrilir. Aslında önemli olan isimler değildir. İçerik önemlidir. Siz ''Çalab'' deyin, ''Tengri'' deyin, Yehova deyin, neticede TEK bir ZAT'tır kastedilen. |
Alıntı:
"Arap putu olsa arapça incilde ALLAH adı kullanılmazdı. İncil aramice veya grekçe yazılmasına rağmen arapçaya ''Yüce Tanrı'' olarak Allah ismiyle çevrilir." Birisi de bana şöyle demişti,"Tanrı kelimesini hep hristiyanlar kullanıyorlar,ben bunu filmlerde görüyorum,yabancı filmlerde Tanrı diyorlar,Allah'a Tanrı denmez!" Bunun gibi bir şey söylemişti o arkadaş :) Bu söylediklerinle çok benzeşiyor. :) |
Benim kafamı meşgul eden soru şu: o devirde yani mucizeler zamanında kurana ve Allaha inanmayanlar var gözleriyle görüp kulaklarıyla işttikleri halde şimdi yüz yıllar sonra bizler; hiç bir mucize, hiç bir şey görmeden duymadan sadce bir kitapla ve söylemlerle nasıl inanacağız? Üstelik o kitapları okudukça; bize değil eskilere hitap ettiğini anladıkça. geçmiş kavimlerin hikayelerinin anlatıldığını ve insanların yatak işlerinin düzenlendiğini okudukça nasıl inanalım?
kafam çok karışık ya... saygılar... parmis Güneşin_kızı |
Sevgili parmis ;
Biz hiçbir mucizeye şahit olmadan inanıyoruz o halde sevabımız daha fazla olmalı , o müşrikler sırf islamın yayılması engellemek amacıyla Hz. peygamberi yalanladılar. Kuran' ı baştan sona sindire sindire okumalı.Tam teslimiyet ve kuran rehberliğinde yaratıcının varlığını biliyoruz.. Pencereden dışarıya bak yaratıcının kudretini göreceksin,su olmasa canlılık sürdürülebilirmiydi.Oksijen olmasa yasayabilirmiydik ,hersey insanlığa sunulmus bir nimettir :D |
Alıntı:
Savaşsam bile kin duymadığım için illa onu öldürmek için uğraşmam mesela. Tartışsam bile canın cehenneme demem. Kin olsa bunları yaparım. Allah'ın da kimseye kini yok. Sözünü dinleyenleri dinlemeyenlerden ayırmak, dinlemeyenlerin de yola gelmesi için korkutmak istiyor sadece. Yoksa hepimiz O'nun kullarıyız. Bir babanın haylaz ve itaatkar çocukları gibi. Benim söylediğimle arkadaşınızın söylediği arasında tam bir zıtlık var ama neyse... O arkadaşınız yanlış söylemiş, hristiyanların Tanrı dediği tam da bizim Allah dediğimizdir işte. Alıntı:
Şimdi düşünün, arapların ileri gelenleri, yahudilerin alimleri benzer şeyler söyler de biz etkilenmezmiydik? Görünüş itibariyle bizden pek farklı olmayan birinin ''ben ötelerden haber alıyorum'' demesi ne kadar inandırıcı olurdu? Bir de ortada olan bir kurulu düzen var ve Peygamber, vahy geldi deyip değiştiriyor:) Ne kadar güvenebilirdik ki? Bence herşeyin elimizin altında hazır olması bir yönde iyidir bizim gibi herşeyi akıl ve bilimle anlamak isteyenler için. Dediler ki: "Yerden bize bir pınar fışkırtmadıkça, yahut senin hurmalardan, üzümlerden oluşan bir bahçen olup, aralarından şarıl şarıl ırmaklar akıtmadıkça, yahut iddia ettiğin gibi, gökyüzünü üzerimize parça parça düşürmedikçe, yahut Allah'ı ve melekleri karşımıza getirmedikçe, yahut altından bir evin olmadıkça, ya da göğe çıkmadıkça sana asla inanmayacağız. Bize gökten okuyacağımız bir kitap indirmedikçe göğe çıktığına da inanacak değiliz." De ki: "Rabbimi tenzih ederim. Ben ancak resul olarak gönderilen bir beşerim." (İsra 90-93) İsteklerini görüyor musunuz? Hatta Rasulullah bile onların bu istekleri karşısında ne yapacağını şaşırıyor. Belki de sen, "Ona bir hazine indirilseydi veya beraberinde bir melek gelseydi ya!" demelerinden dolayı sana vahyolunanlardan bir kısmını gözardı edeceksin ve o yüzden göğsün daralacak. Fakat sen, ancak bir uyarıcısın. Allah ise her şeye vekildir. (Hud 12) Hitap ettiği kimseler olarak tarihtekileri görmeniz ise bir hata bence. Sadece Peygamberimizi ilgilendiren birkaç ayet dışında diğerlerinde muhatap kesinlikle biziz. Hemen yukrdaki ayet mesela. İlk muhatap Rasulullah ama aynı zamanda banim de. Aynı durumlarla karşılaşan herkestir. |
Alıntı:
"abdulkadir:Benim söylediğimle arkadaşınızın söylediği arasında tam bir zıtlık var ama neyse... O arkadaşınız yanlış söylemiş, hristiyanların Tanrı dediği tam da bizim Allah dediğimizdir işte." Ben bir zıtlık değil paralellik görüyorum :) Bahsettiğim kişi o sözlerle genellikle hristiyan olan batı kaynaklı,amerikan kaynaklı kişilerin filmlerinden bahsediyor ve "onlar Tanrı diyorlar biz Allah diyoruz " diyor,ama onlar Tanrı demiyorlar ki,onlar (ingilizce filmlerde) GOD diyorlar. :) Türkçeye çevrilince dublajda Tanrı olarak söyleniyor. Siz"Arap putu olsa arapça incilde ALLAH adı kullanılmazdı" diyorsunuz. Ne diyecekti? Arapların tanıdığı Tanrı kelimesinin tek karşılığı Al-lah değil mi? elbette öyle çevirecek.neticede arapça işte. :) şimdi benzerliği gördünüz umarım. |
aktif kafir ve pasif kafir olarak, kafirler ikiye mi ayrılıyor şimdi?bu kafirlerin hangileri cehennemin dibini garantiliyor?yoksa kuran kafirleri ayırmıyor muydu ne,ben mi yanılıyorum?,ah mutlaka öyledir!cehennemde kat kat ya kafirlerde bu katlara bölüştürülür, tabi ya nasılda unutmuşum!yoksa yoksa ne?...:D
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:16 . |