Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-04-2009, 19:26
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder
Exclamation Mucizeyi bizzat yaşamak elinizde

Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Korunup sakınanlar için yol göstericidir. (Bakara 2)

Biz Kur'an'dan, mü'minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. Zalimlerin ise Kur'an, ancak hüsranını artırır. (İsra 82)

Tamam kabul, kur'an hakkında müslümanların veya müslüman olmadıkları halde olumlu konuşanların söyledikleri sizleri ikna etmiyor. ''Muhammed'in kendi çıkarları için yazdığı ve sayesinde köşeyi döndüğü bir kitap'' sanıyorsunuz. İçinde akla-mantığa ve evrensel değerlere zıt şeyler olduğunu düşünüyorsunuz...

Peki bu düşüncelerinizin bizzat Kur'an tarafından sağlamasını yapmaya cesaretiniz var mı?

Yani bizzat Kur'an'ın kendisini ispat etmesine ve ''mucize'' olduğunu göstermesine bir kere olsun fırsat verebilir misiniz?

Eğer ''neden olmasın'' diyorsanız dinleyin o zaman....

Eğer
- etrafınızda olup bitenlere duyarsız değilseniz,
- kendiniz haksızlık yapmaktan kaçınan, haksızlık yapılmasına da izin vermeyen biriyseniz,
- özünüz sözünüz bir, yalandan kaçınan dürüst biriyseniz,
- ''inakarınızı'' dahi açıkça ortaya koyabiliyor, makam-mevki veya para-pul için ikiyüzlülük yapmıyorsanız,
- alışverişinizde sahtekarlık yapmıyor, çalıştığınız işin hakkını veriyorsanız,
- başkasının karısında-kızında, adamında-oğlunda gözünüz yoksa ve evlilik dışı ilişkiler içinde değilseniz,
- eşcinsellik tarzında bir yaşantınız yoksa,
- insanları küçümsemiyor ve kendinizi de Kaf dağında görmüyorsanız,
- sokak çocuklarına ve hayat kadınlarına merhametle bakıyorsanız,
- yaşlıya, düşküne, yardıma muhtaca yardım elini uzatıyorsanız,
- inancından ve düşüncesinden dolayı hiçkimseye kin beslemiyorsanız

SİZ, korunup sakınan ve zalim olmayan birisiniz demektir. Kur'an SİZİN için yol gösterici olduğunu iddia ediyor. Sırat-ı Mustakim dediği dosdoğru yola ulaştıracak bir REHBER bir YOL HARİTASI olduğunu belirtiyor.

Kur'anın bu iddiasını yalanlamak veya bizzat tecrübe etmek istiyorsanız yapacağınız şey çok basit:

Elinize yaklaşık 300 sayfalık bir Kur'an tercümesi almak ve sonuna kadar sadece bir kere, ama anlamaya odaklanarak OKUmak.

Mucizeye şahit olun...

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 26-04-2009, 19:38
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

SİZ, korunup sakınan ve zalim olmayan birisiniz demektir. Kur'an SİZİN için yol gösterici olduğunu iddia ediyor. Sırat-ı Mustakim dediği dosdoğru yola ulaştıracak bir REHBER bir YOL HARİTASI olduğunu belirtiyor.

Kur'anın bu iddiasını yalanlamak veya bizzat tecrübe etmek istiyorsanız yapacağınız şey çok basit:

Elinize yaklaşık 300 sayfalık bir Kur'an tercümesi almak ve sonuna kadar sadece bir kere, ama anlamaya odaklanarak OKUmak.

Mucizeye şahit olun...
Sonuç almayınca yanıt:
"Demek ki siz o maddeleri tam olarak sağlayamıyorsunuz.
Bir ya da birkaç maddede eksiğiniz vardır." olacaktır.

Bu yöntem cinci-üfürükçü hocaların yöntemine benziyor.
"Demek ki söylenenleri eksik yaptın. 4836 kez söylemen gerekiyordu, ya eksik ya da fazla söylemişsindir. O yüzden iyileşmedin."

Yahu bir insan o sayılan maddelerdeki gibi çok iyi bir karaktere ve yaşam tarzına sahipse, kitapmış-peygambermiş neden önemli. Sırf Arabın dinine-kutsallarına inanmadı diye mi sonsuza dek cehennemde yakılacak?
Alt 26-04-2009, 19:39
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

- etrafınızda olup bitenlere duyarsız değilseniz,
- kendiniz haksızlık yapmaktan kaçınan, haksızlık yapılmasına da izin vermeyen biriyseniz,
- özünüz sözünüz bir, yalandan kaçınan dürüst biriyseniz,
- ''inakarınızı'' dahi açıkça ortaya koyabiliyor, makam-mevki veya para-pul için ikiyüzlülük yapmıyorsanız,
- alışverişinizde sahtekarlık yapmıyor, çalıştığınız işin hakkını veriyorsanız,
- başkasının karısında-kızında, adamında-oğlunda gözünüz yoksa ve evlilik dışı ilişkiler içinde değilseniz,
- eşcinsellik tarzında bir yaşantınız yoksa,
- insanları küçümsemiyor ve kendinizi de Kaf dağında görmüyorsanız,
- sokak çocuklarına ve hayat kadınlarına merhametle bakıyorsanız,
- yaşlıya, düşküne, yardıma muhtaca yardım elini uzatıyorsanız,
- inancından ve düşüncesinden dolayı hiçkimseye kin beslemiyorsanız
Bu sadece müslümanlara özgümü ?
Bu şekilde yaşayan diğer toplum insanlarının rehberi nedir ?

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 26-04-2009, 19:44
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ben aynen dediginiz yöntemi yakın bir aile bireyine tavsiye etmiştim. Kuran tercümesini hiç okumamıştı ve en azından okumaya başlamasını önerdim. Daha sonra karşılaştıgımda bana ilk 10-15 sayfayı okuyabildigini ve derhal vazgeçtigini söyledi. Çünkü ona göre bir ilahi kitap bu kadar basit ve çocukça olamazdı.

Eşime de okutturmayı beceremedim. Her ikisi de hala müslüman olduklarını iddia ediyor ama kendi dinlerini yaşıyorlar. Kör bir inançları var sadece.

Ben de Kuran Türkçesinin herkesçe okunmasını destekliyorum. Özellikle de namaz kılarken Türkçe okunmalı.

Ne güzel olur degil mi, secdeye varırken imamı dinlersiniz. "Ey Muhammed şu şu kadınlar sana helal kılındı" derken.

Böylece de cenneti garantilersiniz.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 26-04-2009, 19:44
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Sn. abdülkadir siz bu saydığınız kriterleri ülkemizdeki klasik müslüman tanımlaması olarak söyleseniz,bizim milletin anladığı tarzda bir müslümanlık olarak tanımlasanız ve buna müslümanlık derseniz ben kendi adıma müslümanım diyebilirim ama siz de artık forumdaki pek çok konuyu okuduysanız Kuran'a göre,sünnete göre müslümanlığın böyle olmadığını farketmiş olmalısınız.
Alt 26-04-2009, 19:52
Üye

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sonuç almayınca yanıt:
"Demek ki siz o maddeleri tam olarak sağlayamıyorsunuz.
Bir ya da birkaç maddede eksiğiniz vardır." olacaktır.

Bu yöntem cinci-üfürükçü hocaların yöntemine benziyor.
"Demek ki söylenenleri eksik yaptın. 4836 kez söylemen gerekiyordu, ya eksik ya da fazla söylemişsindir. O yüzden iyileşmedin."

Yahu bir insan o sayılan maddelerdeki gibi çok iyi bir karaktere ve yaşam tarzına sahipse, kitapmış-peygambermiş neden önemli. Sırf Arabın dinine-kutsallarına inanmadı diye mi sonsuza dek cehennemde yakılacak?
Yok, söz veriyorum, eksik falan çıkarmayacağım

Böyle bir adamın sonsuza kadar yanacağını hangi aklı evvel iddia etti ki???
Böyle bir adam savrulmuş bir OK gibidir. REHBER olmazsa hedefi tutturamaz. 12den vurmak için akletmek ve bir rehbere uymak gerekiyor.

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 26-04-2009, 20:05
Üye

prozac02´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sadece müslümanlara özgümü ?
Bu şekilde yaşayan diğer toplum insanlarının rehberi nedir ?
Bu özellikler müslüman olmak için gerken şartlar değil, ''sakınıp korunanlar''ın özellikleri. Bu özellikleri toptan yaşayan toplum biraz zor bulunur ama fertler yaşıyorsa ve herhangibir dine mensup değillerse REHBERleri fıtrat ve kirlenmemiş akıldır. Kurtuluşa ermeleri umulur.

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben aynen dediginiz yöntemi yakın bir aile bireyine tavsiye etmiştim. Kuran tercümesini hiç okumamıştı ve en azından okumaya başlamasını önerdim. Daha sonra karşılaştıgımda bana ilk 10-15 sayfayı okuyabildigini ve derhal vazgeçtigini söyledi. Çünkü ona göre bir ilahi kitap bu kadar basit ve çocukça olamazdı.

Eşime de okutturmayı beceremedim. Her ikisi de hala müslüman olduklarını iddia ediyor ama kendi dinlerini yaşıyorlar. Kör bir inançları var sadece.
...
saygılarımla
Bahsettiğiniz kişiler mucizeyi yaşamaktan korkmuşlar anlaşılan
Fıkhi bir merakımı mazur görün: Eşiniz bir müslüman ve siz de bir ateist veya deist, evli kalmanız caiz mi? Sizi ilgilendirmez belki ama eşinizi ilgilendirmeli.

gercekisim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn. abdülkadir siz bu saydığınız kriterleri ülkemizdeki klasik müslüman tanımlaması olarak söyleseniz,bizim milletin anladığı tarzda bir müslümanlık olarak tanımlasanız ve buna müslümanlık derseniz ben kendi adıma müslümanım diyebilirim ama siz de artık forumdaki pek çok konuyu okuduysanız Kuran'a göre,sünnete göre müslümanlığın böyle olmadığını farketmiş olmalısınız.
Bakın bu özellikler sadece müslümanların özellikleri değil. Müslüman olmuşsa, Kur'ani anlamda doğru yola girmiştir zaten. Ama ayette bahsedilen grup müslüman olmadıkları halde ''korunup sakınan yani imandan önceki takvaya sahip olanlar''. İşte bunların kur'an okumaları müslüman olmalarını sağlayacaktır.
Mesela siz bu şartları taşıdığınızı söylüyorsunuz madem, işte buyrun mucizeyi yaşayın

Alt 26-04-2009, 20:08
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Allah.....

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 26-04-2009, 20:09
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Etrafınızda olup bitene duyarsız değilseniz,peygamber gibi etrafta kendisine inanmayanlara karşı duyarsız kalmıyor ve onları yakaladığınız yerde öldürüyorsanız yada bunu düşünüyorsanız,onların mallarını ganimet olarak görüyorsanız,kendiniz haksızlık yapmaktan kaçınan, haksızlık yapılmasına da izin vermeyen biriyseniz ve ganimeti Allah ve peygamberin payını da gözeterek cariyeleri ve diğer malları ona göre dağıtıp haksızlık yapmıyorsanız (Allah'a cariye verilmeyecek),- özünüz sözünüz bir, yalandan kaçınan dürüst biriyseniz ve fakat takiyeyi yalan olarak görmüyorsanız,peygamberin cenazesini bile ortada bırakıp, makam-mevki veya para-pul için ikiyüzlülük yapıyorsanız, onlarca karınız ve cariyeniz varsa ve savaşlarda elde ettiğiniz cariyeleri bile daha yoldayken kendi getirdiğin kurala bile riayet etmeksizin iddet müddeti beklemeden anasını,babasını,kardeşini öldürdüğün bir kadını bile hareminize dahil edip ondan sonra başkasının karısında-kızında, adamında-oğlunda gözünüz olmadığını elinizdekilerle ise evli olduğunuzu söylüyorsanız,Bir zengini müslüman yapmak,fakir ve kör bir adamı müslüman yapmaktan daha mühim diye düşünerek fakir ve kör adamı azarlıyor ve yanınızdan kovuyorsanız buna rağmen insanları küçümsemediğinizi ve kendinizi de Kaf dağında görmediğinizi söyleyebiliyorsanız, inancından ve düşüncesinden dolayı hiçkimseye kin beslemediğinizi söyleyip,kuran'a göre insanları kafir,dinsiz,pislik olarak görüp onları öldürmeyi emreden ayetleri uygulamayı düşünebiliyorsanız ve bunu bir hak olarak görüyorsanız, siz Kuran'a göre kesinlikle bir müslümansınız ve cennete,altlarından ırmaklar akan ve bol bol hurilerin sizi bekleyeceği,altın yada gümüşlerle donatılacağınız bir cennete gitmeyi hakediyorsunuz demektir.İşte mucize bu!

"Bu arada gerçek müslümanların Allah'ın kitabındaki ayetlere dayanarak sizi münafık yada kafir olarak görüp öldürmelerini göze alabilirseniz ve ''inakarınızı'' dahi açıkça ortaya koyabiliyorsanız size bravo!"
Alt 26-04-2009, 20:22
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Allah.....

Muhammed bin Abdullah'dır bence...

Sn. Abdülkadir;

İnanmayan hakkında ebedi cehennemden başka bir ceza mı var biliyorsun?

Önerilen Siteler