![]() |
Merhabalar. Okursanız sevinirim=)
Herkese merhabalar. Aslında bu sitede daha önce de bulunmuştum. Fakat üyeliğim her nedense silinmiş. Uzun bir süredir de girmiyordum. Herhalde ondandır.. Kendimden bahsedecek olursam; Çocukluğum islami bir çevrede geçti. 6 yaşındayken camilerden çıkmayan bir çocuktum. 7 yaşında ise kuran'ı öğrendim. Daha sonraları ise; çeşitli cemaatlerde takılmaya karar verdim.İlmihaller, Kütüb'i sitteleri defalarca okudum. Fakat daha sonraları yaptığım sorgulamalar ve aklıma takılan birçok konu beni düşünmeye sevk etti. Yobaz ve bağnaz bir düşünce tarzına sahip değildim. İnsana değer veren, ve onu alçaltan her türlü şeye karşıydım.. Cemaatlerde ve dini çevrelerde herşeye muhalafet oluyordum. Adem ile Havva olayından tutun da, Muhammed'in kendisinden 40 yaş küçük Aişe ile gerdeğe girmesi gibi birçok vicdan sızlatıcı konu hakkında fikirlerimi söylemekten çekinmedim.. Bundan dolayı da, bazılarına göre ''Dinsiz'' olmuştum. :) 18 yaşıma geldiğim zaman, kafamdaki sorular bir hayli çoğaldı. İlk önce eleştirmekten ve sorgulamaktan kaçınırdım. Fakat daha sonra ise; bu korkumdan yavaş yavaş sıyrıldım. Dinlere inanmamaya başladım, ve daha sonra ise; Tanrı kavramını sorguladım, Felsefe okumaya başladım, eleştirel ve sorgulayıcı tavrım had safhaya ulaşmıştı. Bunun neticesinde ateist olmuştum.. Ama bu da beni kesmedi. Ateizm'in beni tatmin etmediğini düşündüm, bir Tanrı'nın olduğuna inanmaya yeniden başladım. Hristiyanlığı araştırmaya karar verdim birçok kanıtın(şu an şüphe içindeyim) bana mantıklı geldiğini düşündüm neticesinde hristiyan olmaya karar verdim. Neden diye soracak olursanız; İsa Mesih'in gerçekten yaşadığını ve ondan önce yazılan peygamberliklerin yani; kehanetlerin onun gelişiyle beraber tek tek gerçekleştiğini gördüm.
Yani eski antlaşmada İsa'yla ilgili birşeyler söyleniyordu.İncil'de ise bu gerçekleşiyordu. Arasında 700-1000 yıl fark vardı.. İşte o zaman; ''Aaa bunu Tanrı yapabilir'' diye düşündüm.. Birkaç sene gerçekten böyle inandım. Ama İsa'nın gerçekten de ilahi bir varlık olmadığını gösteren birçok yazıyla karşılaştım. Kendimi kandırılmış hayalkırıklığına uğramış biri olarak görüyorum.. Açıkçası da; İsa'ya inanmamaya başladım. Şüphelerim daha da güçlendi. Peki gerçek nedir arkadaşlar? Bunu bana açıklayabilir misiniz? Vermiş olduğum kararın artık kalıcı olmasını istiyorum.. Ne yapacağımı şu an bilemiyorum. sevgilerimle. |
bence ne muhammed ne isa ne de digerleripeygamber bir yargı dogru olabilir ama dogmalara inanmak saçma
|
Saygideger Felsefeci 87;
Sitemize ve aramiza hosgeldin. Saygilarimla; evrensel-insan |
Gerçek nedir?
Senin bu soruyu sormanla hakikat, gerçeği arayış yolculuğun başlamış demektir. Kemerleri bağlamakla işe başla:) Acele etme, kendini geliştir. |
Alıntı:
Sevgili mutezile, artık başa dönmek istemiyorum.. :( Ateizmin içerisindeydim. Sonra hristiyanlığı seçtim sonra da yanıldım. Peki şimdi ne olacak? |
Alıntı:
Kalıcı olmanızı dilerimi,böylelikle birçok soru işaretinizin kaybolduğunu göreceksiniz.. |
Alıntı:
Geçmişimde ateisttim. Nerden düştüm bu duruma da hristiyanlığı seçtim. Peki hristiyan çevremden birçok arkadaşım, dostum var. Bir karar vermem gerekiyor. Hatta benim yarın kiliseye bile geleceğimi düşünüyorlar.. Ne yapmam lazım? Artık bir KARAR vermeliyim diye düşünüyorum. |
Öncelikle geleceğe kaygıyla değil olumlu bakacaksın. Bayağı bir yük atmışsın sırtından. Şimdi sıra ufkunu açmakta..
Şöyle bir hafifle ve gülümse. Herşey yolunda gidiyor. |
Alıntı:
Sevgili Mutezile. Moral veriyorsunuz.. Çok teşekkür ederim. Ama ben ne yapacağım diye de düşünüyorum. Artık kiliseye gitmek istemiyorum. O arkadaşlarıma da nasıl böyle bir karar aldığımı söyleyeceğim, inanın bilemiyorum.. Ayrıca sizi mi kıracağım :) güldüm bakın.. |
''Ateizmin içerisindeydim. Sonra hristiyanlığı seçtim sonra da yanıldım''
Sevgili Felsefeci, Ateizmin içi nasıl dışı nasıl? Ateist olabilmen için zaten gerekli sorgulamaları yapmış olman ve dinlerden kurtulmuş olman gerekir. Sen incili okumamışmıydın ya da hristiyanlığı bilmiyormuydun ki ,ateist olmak yetmedi sana da hristiyanlığa meyil ettin :) Bence sen hiç ateist olamamışsın hep kendine bir din aramışsın gibi geliyor yazdıkların,bir şeye inanmak istiyorsan bilki ateizm bir inanç değildir. Ben hiçbir dine inanmıyorum,inanç gibi bir ihtiyaçta duymuyorum. Bir şeye inanmak zorunluluğumu var,bir dine yada bir ideolojiye bağlanmak zorundamıyız? Özgür olamazmıyız ? |
Alıntı:
Karar verebilmeniz için ilginizi çekebilecek baslıklara yönelebilirsiniz.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Öyle mi dersin.. Sadece bu mu? |
Sn. Felsefeci gerçekten tek amacınız hristiyanlıktan sıyrılmak mı?
|
Sayın felsefeci
Bunlar sadece yazılan ve anlatılanlardır ve bu temelde koşullandırılan bir inanç silsilesidir. İncil'de İsa'nın ölüleri de dirilttigi yazılı. Olabilir mi. Ya da İncil'de İsa öldügünde yer gök karardı yazar. Hadi en iyi ihtimal ile bir güneş tutulması diyelim, var mı o dönemde böyle bir bilgi. Pek çok tarihçi var, hangisi bunu belirtmiş. Size verilmek istenen bilgiyi almaya ya da kabule niyetli iseniz zaten yapacak bir şey yok. Ancak şu var. Tanrıyı bilmeyen, doga ile içiçe yaşayan toplumlar son derece mutlu, paylaşımcı ve suç oranı neredeyse sıfır. Bunu etnolojik araştırmalardan da tarihsel vesikalardan da bulabilmek mümkün. İşte tam da düşünülmesi gereken yer burası. Neden Tanrıyı bilmeyen toplumlarda neden kölelik yok. Neden insan her şeyden daha degerli ve neden tanrı ile birlikte insanlar kul olmuş. Neden suç tanrı ile birlikte başlıyor. saygılarımla |
Alıntı:
Evet sevgili prozac.. Çünkü İsa'nın da gerçek olmadığını görüyorum. Bana artık mantıksız geliyor.. Eskisi gibi, ateist olabilir miyim bilemiyorum ama Dinlere kesinlikle inanmadığım bir gerçek.. Ayrıca Tanrı'nın varlığından da şüphelenmiyor değilim.. Rüzgarın savurduğu yapraklar gibi, bir o tarafa bir bu tarafa gitmek istmiyorum artık. |
O halde sizi muallakta bırakan soruları öğrenebilirmiyiz? Soruları 10 mesaj sayısını doldurduktan sonra ilgili linkte konu olarak açabilirsiniz ..
http://www.turandursun.com/forumlar/...splay.php?f=13 Birde korkularınız/çekinceleriniz nedir ? |
Alıntı:
Bu konuda size kesinlikle katılıyorum. Aynı şekilde de Yeşu, Tanrı'ya savaşı kazanmamız için günün kararmaması gerekiyor diyor. Tanrı'da, yeşu'ya Güneşe ''dur de'' diyor. Yeşu da güneşe dur diyor. Ardından güneş duruyor.. ve savaşı kazanıyorlar.. Bu nasıl oluyor diye de düşünüyorum.. :) Ama benim aklıma takılan, İsa'dan önce yazılan kehanetler.. Onlar, isa ile beraber incil'de gerçekleşiyor. Bu nasıl oluyor? |
Sayın felsefeci
Kehanet dediginiz palavradan başka bir şey degil ve bunların gerçekleştigi de palavra. Yani gören ya da bilen yok. Sadece yazılmış. Herodot tarihini okursanız orada da pek çok kehanete rastlarsınız ama bunların çogu ya da tamamı olduktan sonra aktarılmıştır. Mesih gelecek demek bir kehanet degildir. Acıdan bahsetmek de bir kehanet degildir. Dilerseniz şu kehanetleri bir sıralayın da somut üzerinden konuşalım. Böylesi daha yararlı olacak. saygılarımla |
Alıntı:
Sadece sıkıntılar sevgili prozac. Dediğim gibi; Rüzgarın savurduğu bir yaprak gibi hissediyorum kendimi. Ben, hristiyanlığın da bir safsata olduğunu gördüm ve görüyorum. Hayalkırıklığına uğradım.. Şimdi, verdiğiniz linkte bir konu açacağım. Sevgili dilaver, bu kehanetlerin belirtildiği ayetleri, prozac'ın vermiş olduğu linkten belirteceğim.. Umarım, bunlar da safsatadır. :) |
Umarım bu gece daha rahat uyuyabilirim.. =( :(
Bu arada konu açamıyorum.. 10 mesaj sayısını doldurdum.Yardımcı olabilir misiniz? Eğer konu açamayacaksam, burdan da o kehanetleri sizinle paylaşabilirim.. |
Saygideger Felsefeci 87;
Peki gerçek nedir arkadaşlar? -Felsefeci 87 Gercek; senin ya da herkesin iradesinden bagimsiz olarak tezahur eden sartlar ve durumlar toplulugudur. Eger, gercegin ne oldugunu; kendi ideolojik inancsal dogrularinla algilamaya calisirsan; gercegin tum resmine ulasamayacagin gibi; kendi baktigin dogru pencereni de, bakarken goremezsin. Gercekler, suan olan ve yasanandir. Ileriye yonelik goreceli ve degiskendir. Tum soyut ve toplumsal gercekler; dusuncenin, davranisi ile olusturulmustur. Bu gercekler olusturulurken; ideolojiler, teoriler ve onlarin inancsal dogrulari kullanilmistir. Dolayisiyle, dusuncenin evrensel koken ve temelini algilayabilir ve kokten degistirebilirsen, ileride gerceklesecek olan soyut gerceklerin de olusum yon ve yontemi sekillenisi degisecektir. Soyut teorilerin, somutlasarak gerceklesmesi ve bunun algilanmasi, ancak; olan resmin disindan bakarak ve notr algiyla mumkundur. Soru "gercek nedir?" den ziyade, gercek ne degildir?" ve somutlastirilacak gercek, neye gore ve nasil olmalidir?" sorularini sorabilmen ve cevap araman, cok daha sagliklidir. Saygilarimla; evrensel-insan |
yardıma gerek yok felsefeci. Zaten o hakkınız on mesajla birlikte kendiliginden dogdu.
saygılarımla |
aramıza hoşgeldin bu kervandan yolu geçen herkesle paylaşacağımız birşeyler olacak...
|
Alıntı:
sevgili dilaver, halen konu açamıyorum.:( |
Dünyalı / The Man From Earth filmini izlemen hristiyanlık ve dinler hakkında gülümseyerek izleyeceğin ve güzel zaman geçireceğin bir film olabilir.
film hakkında bilgi için : http://www.imdb.com/title/tt0756683/ |
Hoş geldiniz umarım dinlerle ilgili sorunlarınızı yerli yerine koyar çözümlersiniz.. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Parmis Güneşin_kızı |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili parmis. |
Alıntı:
İnanç dediğin düşünen kafada allerji yapar, kaşınıp durusun :) A. |
Alıntı:
Neden? Ateist olup da huzurlu olan insanlar yok mu?:) |
Alıntı:
A. |
37 senedir huzurluyum. Aklıma bile gelmedi tanrı.
saygılarımla |
Alıntı:
Gerçekten mi? Peki ben ne yapacağım :( |
Alıntı:
Sizin ateist olmanızdan sonra ki aşamada,bu seferde yahudi olacağınızı hissediyorum desem..:p.. |
Alıntı:
Yardımcı olacağınız yerde, alay ediyorsunuz.. Teşekkür ederim..:( Ayrıca yahudilik bir ırktır.. Ben bir kere doğdum. O da Türk olarak.. Irkımı değiştiremiyorum maalesef.. :p Bilmem anlatabildim mi? |
Gerçekten mi?
Peki ben ne yapacağım :( Sayın felsefeci Ne yapacagınıza ben karar veremem. Bu sizin işiniz. Ama başlama yöntemi olarak önerim şu olabilir ancak. Neden eski toplumlarda bir tanrı yoktu ve neden kabile şefinden sonra tanrıyı buluyoruz. Bu sorunun cevabı her şeyi de izah eder ve sizi sonsuza kadar rahatlatır. saygılarımla |
Sayın placebo size katılıyorum. Yahudilik sonra budizmhttp://www.turandursun.com/forumlar/...cons/icon7.gif. ama dikkatimi çeken bişey var. Biçok arkadaş teselli amaçlı epey yazılar yazmışlar. Neler oluyor?
|
Alıntı:
Bunları daha önce düşünmüştüm.. Ama dediğim gibi; İsa ile alakalı kehanetlerin yerine geldiğini incil'den görünce bu düşündüklerimi bir kenara bırakmıştım.. |
Alıntı:
Birşey olduğu yok.. Alay edecekseniz, burası yeri değil.. |
Bunları daha önce düşünmüştüm.. Ama dediğim gibi; İsa ile alakalı kehanetlerin yerine geldiğini incil'den görünce bu düşündüklerimi bir kenara bırakmıştım..
Bu kehanetleri de tek tek ele alırız. Ama kendim olarak şimdi bunlara kafa yoramam. Bunların daha öncelerini ve eski toplum baglantılarını da size gösterebiliriz. Ama benim açımdan bugün degil. Yalnız demin pante konuyu inceliyordu. Tahmini o ayıktır ve size açılım getirir beni de bu dertten kurtarır. :eek: saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:12 . |