Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-05-2009, 21:38
Felsefeci 87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felsefeci 87 Felsefeci 87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Merhabalar. Okursanız sevinirim=)

Herkese merhabalar. Aslında bu sitede daha önce de bulunmuştum. Fakat üyeliğim her nedense silinmiş. Uzun bir süredir de girmiyordum. Herhalde ondandır.. Kendimden bahsedecek olursam; Çocukluğum islami bir çevrede geçti. 6 yaşındayken camilerden çıkmayan bir çocuktum. 7 yaşında ise kuran'ı öğrendim. Daha sonraları ise; çeşitli cemaatlerde takılmaya karar verdim.İlmihaller, Kütüb'i sitteleri defalarca okudum. Fakat daha sonraları yaptığım sorgulamalar ve aklıma takılan birçok konu beni düşünmeye sevk etti. Yobaz ve bağnaz bir düşünce tarzına sahip değildim. İnsana değer veren, ve onu alçaltan her türlü şeye karşıydım.. Cemaatlerde ve dini çevrelerde herşeye muhalafet oluyordum. Adem ile Havva olayından tutun da, Muhammed'in kendisinden 40 yaş küçük Aişe ile gerdeğe girmesi gibi birçok vicdan sızlatıcı konu hakkında fikirlerimi söylemekten çekinmedim.. Bundan dolayı da, bazılarına göre ''Dinsiz'' olmuştum. 18 yaşıma geldiğim zaman, kafamdaki sorular bir hayli çoğaldı. İlk önce eleştirmekten ve sorgulamaktan kaçınırdım. Fakat daha sonra ise; bu korkumdan yavaş yavaş sıyrıldım. Dinlere inanmamaya başladım, ve daha sonra ise; Tanrı kavramını sorguladım, Felsefe okumaya başladım, eleştirel ve sorgulayıcı tavrım had safhaya ulaşmıştı. Bunun neticesinde ateist olmuştum.. Ama bu da beni kesmedi. Ateizm'in beni tatmin etmediğini düşündüm, bir Tanrı'nın olduğuna inanmaya yeniden başladım. Hristiyanlığı araştırmaya karar verdim birçok kanıtın(şu an şüphe içindeyim) bana mantıklı geldiğini düşündüm neticesinde hristiyan olmaya karar verdim. Neden diye soracak olursanız; İsa Mesih'in gerçekten yaşadığını ve ondan önce yazılan peygamberliklerin yani; kehanetlerin onun gelişiyle beraber tek tek gerçekleştiğini gördüm.

Yani eski antlaşmada İsa'yla ilgili birşeyler söyleniyordu.İncil'de ise bu gerçekleşiyordu. Arasında 700-1000 yıl fark vardı.. İşte o zaman; ''Aaa bunu Tanrı yapabilir'' diye düşündüm.. Birkaç sene gerçekten böyle inandım. Ama İsa'nın gerçekten de ilahi bir varlık olmadığını gösteren birçok yazıyla karşılaştım. Kendimi kandırılmış hayalkırıklığına uğramış biri olarak görüyorum.. Açıkçası da; İsa'ya inanmamaya başladım. Şüphelerim daha da güçlendi. Peki gerçek nedir arkadaşlar? Bunu bana açıklayabilir misiniz? Vermiş olduğum kararın artık kalıcı olmasını istiyorum.. Ne yapacağımı şu an bilemiyorum.

sevgilerimle.

Konu Felsefeci 87 tarafından (09-05-2009 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir.
Alt 09-05-2009, 21:45
faydasızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
faydasızım faydasızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence ne muhammed ne isa ne de digerleripeygamber bir yargı dogru olabilir ama dogmalara inanmak saçma
Alt 09-05-2009, 21:56
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Felsefeci 87;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 09-05-2009, 21:57
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Gerçek nedir?

Senin bu soruyu sormanla hakikat, gerçeği arayış yolculuğun başlamış demektir. Kemerleri bağlamakla işe başla

Acele etme, kendini geliştir.

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 09-05-2009, 21:59
Kıdemli Üye

Mutezile´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gerçek nedir?

Senin bu soruyu sormanla hakikat, gerçeği arayış yolculuğun başlamış demektir. Kemerleri bağlamakla işe başla

Acele etme, kendini geliştir.

Sevgili mutezile, artık başa dönmek istemiyorum.. Ateizmin içerisindeydim. Sonra hristiyanlığı seçtim sonra da yanıldım. Peki şimdi ne olacak?
Alt 09-05-2009, 22:12
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Bunu bana açıklayabilir misiniz? Vermiş olduğum kararın artık kalıcı olmasını istiyorum.. Ne yapacağımı şu an bilemiyorum.
Sn. Felsefeci öncelikle hoşgeldiniz..

Kalıcı olmanızı dilerimi,böylelikle birçok soru işaretinizin kaybolduğunu göreceksiniz..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 09-05-2009, 22:17
Kıdemli Üye

prozac02´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn. Felsefeci öncelikle hoşgeldiniz..

Kalıcı olmanızı dilerimi,böylelikle birçok soru işaretinizin kaybolduğunu göreceksiniz..

Geçmişimde ateisttim. Nerden düştüm bu duruma da hristiyanlığı seçtim. Peki hristiyan çevremden birçok arkadaşım, dostum var. Bir karar vermem gerekiyor. Hatta benim yarın kiliseye bile geleceğimi düşünüyorlar.. Ne yapmam lazım? Artık bir KARAR vermeliyim diye düşünüyorum.
Alt 09-05-2009, 22:27
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Öncelikle geleceğe kaygıyla değil olumlu bakacaksın. Bayağı bir yük atmışsın sırtından. Şimdi sıra ufkunu açmakta..

Şöyle bir hafifle ve gülümse.

Herşey yolunda gidiyor.

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 09-05-2009, 22:29
Kıdemli Üye

Mutezile´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle geleceğe kaygıyla değil olumlu bakacaksın. Bayağı bir yük atmışsın sırtından. Şimdi sıra ufkunu açmakta..

Şöyle bir hafifle ve gülümse.

Herşey yolunda gidiyor.

Sevgili Mutezile.

Moral veriyorsunuz.. Çok teşekkür ederim. Ama ben ne yapacağım diye de düşünüyorum. Artık kiliseye gitmek istemiyorum. O arkadaşlarıma da nasıl böyle bir karar aldığımı söyleyeceğim, inanın bilemiyorum.. Ayrıca sizi mi kıracağım güldüm bakın..
Alt 09-05-2009, 22:30
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

''Ateizmin içerisindeydim. Sonra hristiyanlığı seçtim sonra da yanıldım''

Sevgili Felsefeci,
Ateizmin içi nasıl dışı nasıl?
Ateist olabilmen için zaten gerekli sorgulamaları yapmış olman ve dinlerden kurtulmuş olman gerekir.
Sen incili okumamışmıydın ya da hristiyanlığı bilmiyormuydun ki ,ateist olmak yetmedi sana da hristiyanlığa meyil ettin
Bence sen hiç ateist olamamışsın hep kendine bir din aramışsın gibi geliyor yazdıkların,bir şeye inanmak istiyorsan bilki ateizm bir inanç değildir.
Ben hiçbir dine inanmıyorum,inanç gibi bir ihtiyaçta duymuyorum.
Bir şeye inanmak zorunluluğumu var,bir dine yada bir ideolojiye bağlanmak zorundamıyız?
Özgür olamazmıyız ?

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Önerilen Siteler