![]() |
İnanmak iyi olmaya yetiyormu?....
Toplumların; sosyal yaşantıları üzerinde oldukça etkili olduğunu gördüğümüz din kavramının, toplumu ve insanlığı daha iyiye ve güzele, daha adaletli ve paylaşımcılığa taşımak amacı ile Tanrı tarafından insana indirildiği iddia edilir.Ve bunun yanısıra kulluk vazifeleri ile donatılmak suretiylede Tanrı tarafından, sadakat sınavına tutulur.
Dinler;toplumların geleceği ve insanın günaha ve suçlara karşı eğilimli olması nedeni ile gereklidir.Dinler;toplumsal ahlakı ve toplum düzenini sağlıyacak tek fenomendir.İnancın olmadığı bir yerde;suç işleme eğilimindeki korkusuz insan; yapacaklarının önünde bir engelleyici kuram geliştiremez.... Evet bundan sonra;"sokaktaki adam" dan alıntı ile devam etmek istiyorum... ............Ama, üç yıldır, siyasi islam ülkemizde fırtına gibi eserken nedense bir şeyler ters gidiyor... Dincilik toplumumuzde giderek güçlendiği halde insanlarımız bir türlü, daha mutlu, daha huzurlu, daha namuslu olamıyor. Dini yaklaşımlar hızla artarken suçlar ve suçlular da çığ gibi büyüyor. Her tarafta, beş vakit namazını kılan yöneticilerimiz dolaşırken, Başbakan dahil tüm bakanlar ve milletvekilleri camilerden çıkmaz iken, ezan sesleri dağları inletirken, neden insanlarımız daha fazla suç işliyorlar ? ATO raporuna göre, 2005 yılı Türkiyesinde, bir önceki yıla göre; Kapkaç suçlarındaki artış yüzde 55 Yankesicilikte yüzde 71 Evlerden hırsızlıkta yüzde 51 Hayvan hırsızlığında yüzde 18 Oto hırsızlığında yüzde 25 artış görülüyor. İşin en ilginci AKP dönemindeki suç işleme sayısı kriz yıllarındaki suçlardan bir misli fazla.. Bir diğer gariplik de resmi kurumlarda yaşanıyor. Tamamı AKP nin atadığı dini bütün müslümanlar tarafından yönetilip denetlenen bu kurumlardaki hırsızlık azalacağına yüzde 39 artıyor... Tüm bu gelişmeleri tamamen dine (engelliyemediği kesin...azaltmıyor hatta..)bağlamak ne kadar yanlışsa;iyi bir toplum oluşturmanın tek şartı, dindar olmaktır, demek de, o kadar yanlış ve sınırlayıcıdır. |
bir armoni kitabı okumuştum nota yazımının gelişimini anlatıyordu. adını hatırlayamadım kitabın bir türlü nurhan cangal mıydı neydi yazarı böyle bir isim. notanın gelişimi anlatırken adam birden insanlığın ne kadar yavaş geliştiğini anlatıverdi. notaya bir şapka eklemek 200 yıl almış, ufacık değişimler yüzlerce yıl almış. şimdi hala bir çöl bedevisinin anlattıklarına gülüp geçmek yerine onu yalanlamaya çalışıyoruz. yazık..
|
Alıntı:
|
yine de çok yetersiziz, hem millet olarak hem birey olarak.
lanet olsun abazayım, bunun bile bu lanet düşüncelerle ilgisi var. bir bayan var hoşuma giden. gidip konuşamıyorum rahatça sevgilisi vardır diye, malum ertesi gün koluna takar getirir mekana. ne güzel olurdu di mi saadetpink kardeş, kadınlar sırf sevgilisi var diye sana yaklaşmaktan korkmasa. ya da sen yaklaşmak için birşeyler yaptığında telefonu erkek arkadaşına verip seninle konuşturmasa. kimisi de sırf egosunu senin üzerinden tatmin eder. sevgilisinin onu ne kadar sevdiğini senin üzerinden test eder. senin .ikik hayatının bir önemi yoktur ne de olsa. ben özgürlük istiyorum be bilader. şu gözleri mavi ince uzun hatunun yanına gidip onu güzel bulduğumu ayrıca zeki ve kibar bulduğumu söylemek istiyorum. onunla çay içmek istiyorum. kadınlar kendilerini nesne haline getirenlerin ta kendileri. ama bunda islamın da güzel bir katkısı var, saadetpink( pink nerde saadet orda) haklısın aslında. |
NE KADAR KOMİK VERDİĞİN RAPORA BİR BAK HELE BU DİNİ YAŞAYAN ALLAHTAN KORKANLARIN İŞLEDİĞİ SUÇLARMI.HE ELBETTE ÇIKAR ALLAHI TANIYIP ONDAN KORKAN MÜSLÜMANLARDANDA SUÇ İŞLEYEN FAKAT 1000'DE 1'DİR. BU DİNİ İNANÇLARINI HİÇE SAYAN BİR TOPLUMUN TABLOSUDUR.SENİ SAPIK SENİ ZATEN TEK DERDİNİZ KADIN.ALLAH BANA ÖZGÜRLÜK VERSE SENİN SÜLALENİN KIZLARINA YAKLAŞIRDIM EMİN OL.NERELİSİN SEN.ONA GÖRE ANALİZ YAPAYIM.UÇKUR..ANYAĞI KAFASIZ.
|
Mokartes büyü büyü! Büyü diyorum. Ne oldu. Bak seni siteye rezil ederim. :D
|
SİTE BÖCÜĞÜ ÖZELİNE BAK...
|
BİZ SEBEBİZ YARATACAK ALLAHTIR. SEN YAPARSAN NETİCEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLEYECEĞİM ETKİSİ YAVAŞ YAVAŞ'TA KENDİNİ GÖSTEREBİLİR SABR ET.MADDE SENİ KORUSUN.
|
özel de bir şey yok diyorum lan dana :D
|
Demek allah senin ağzınla bana büyü yapacak hııı? Helal olsun o allaha ki, yarattığının emriyle iş görüyor.
|
ALLAH YARATTIĞININ EMRİ İLE İŞ GÖRMÜYOR ZATEN BÜYÜ DE O DİLERSE TUTUYOR Kİ BU BÜYÜ DEĞİL.TIPKI İNSAN GİBİ MAHLUK OLAN CİNLERE SATAŞACAKSIN SEN VE CEVABINI ONLAR SANA BİZATİHİ VERECEK O ZAMAN GÖRECEKSİN MADDEYİ MANAYI SABR ET ACELE ETME OK.TEKRAR ÖZELİNE BAK GELMİŞ OLMASI LAZIM 3 MESAJ YOLLADIM BURADA AÇIKLAMAM BAŞKALARINA ZARARLI OLABİLİR TABİ SEN İSTERSEN AÇIKLA KAŞINAN VARSA UYGULASINLAR BEN VEBALE GİREMEM ZATEN SANADA İSTERSEN YAPMA DİYE NOT DÜŞTÜM.
|
saadetpink kardeş şu mokartes midir sokartes midir cevap ver şuna ya, bak bana zinakar diyor, sülalemdeki kadınlara yaklaşacakmış. Bunlar nerden yaklaşır biliyosun adnan hoca misali
|
NAMUSSUZ SENİİ.DOĞRU YA ŞEREF'TEN ŞEREFLİ VE ERDEMLİ İNSAN ANLAR. SENDE O OLMADIĞI İÇİN SANA CEVAP LUZUMU BİLE GÖRMÜYORUM. KORKAK HERİF SENİ .SENİN NİCKİNİ DEĞİŞTİRELİM KORKAK OLSUN .OK.
|
şeref ya da namus bacak arasında mıdır?
|
EVET BACAK ARASINDADIR.BAŞKA YERLRDEDE SÖZ KONUSUDUR FAKAT EN EHEM OLDUĞU YER NAMUSTUR NAMUS.SEN AMERİKADAN YAZIYOSUN GALİBA BURADA İSLAMIN DEĞERLERİNİDE GEÇ HADİ TOPLUMUN ÖRFİ VE KÜLTÜREL BİR TAKIM KAİDE VE KURALLARI VAR. O DÜŞÜNCELERİNİ FİİLİYATA DÖKERKEN DİKKAT ET ŞEREFLİ İNSANLARA DENK GELİVERİRSİNDE SENİ PARALARLAR.
|
"İnanmak iyi olmaya yetiyor mu?" demişsiniz.
İnanmak iyi olmaya yetmez, önce inanmak, sonra inandığın sistemin kural ve önerilerini yerine getirmek iyi olmak için gereklidir. Kapkaç olaylarının artması, hırsızlık, yolsuzluk ve diğer kötülükler. Türkiye'de insanların çoğunluğunun müslüman olmasına rağmen bu kötülüklerin var olduğunu ve arttığını, dolayısıyla inanmanın iyi olmaya yetmediğini yazmışsınız. Bir kere bu yazdıklarınız, daha önce diğer forum konularında yazılan bazı görüşlerle çelişki gösteriyor. Şöyle ki, daha önce bazı forumlarda, Türk insanının % 99'unun nüfus cüzdanında müslüman yazmasına karşın gerçekte çok önemli bir kısmının müslümanlığa inanmadığını söylemiştiniz. Eğer bu görüşünüz doğruysa, kötülüklerin neden arttığının sebebini buldunuz demektir. Öte yandan, bu saydığınız kötülüklerin, inançlara uygun yaşamama eğiliminin yükselmesi, eğitim sorunları ve maddeci görüşün yaygınlaşmasından kaynaklandığı açıktır. Forumda yazan bazılarının ciddi cinsel problemleri olduğu anlaşılıyor. O şahsa internette iken bu sitede zaman geçirmek yerine seks partneri bulma sitelerinde daha fazla zaman geçirmesini tavsiye ederim. Bu şekilde daha mutlu olabilir belki. |
benim kastettiğim abazalık duygusal abazalık bülent kardeş.
bir kadınla senin tahmin ettiğin cinsel şeylerin dışında bir çok şey yapılabiliyor ama kadının gelişmişlik düzeyi de erkeğinki kadarsa. bizim ülke erkek toplumu, kadın bir çok yönden geri bırakılmış, herşeyden önce elinden sorgulama ve zekasını ilerletme gücü alınmış, e ben bu kadınla ne yapacam? benim istediğim fikri ve duyguları gelişmiş bir kadın, ben bunun abazasıyım işte, bahsettiğin sitelerde de yok bunlardan maalesef. |
Alıntı:
Alıntı:
İyi olmaya "inanmanın" yetmeyeceğini, bunun için kurallarına da uyulması gerektiğini söylüyorsun...Engelliyen ne? İnanmak yetmiyormu sistemin kurallarına uyulması için?...Daha başka ne gerekli?..İnanmak var, Allah korkusu var ama yine önlenemiyor?... usrenin'nın veya bir başka kişinin cinsel sorunları olduğunu sanmıyorum... Onun bahsettiği şey; bedensel cinsellikten çok ayrı birşey.... mokartes'e tek cevabım olacak;bir kaç gündür haberleri izliyorsa, biliyordur;evinin her tarafını dini sözler ve ayetlerle süsleyen adamın biri; "unicef" adına çalışıyorum diyerek okuldan kaçırdığı 13 yaşındaki kızı evinin altında ki gizli bölmede, 15 gün boyunca tecavüz ediyor.... Gerekçesi de şu; "bir ilişkiye ihtiyacım vardı."..... |
anlayışın için teşekkür ediyorum saadetpink.
Cinsel sapıklar dini bütünlerden çıkıyorlar. |
Dindar insanlar (hiristiya, Kürt, müslüman, musevi v.s.)
kendi inanc ve vahsi törelerinden dogan yasaklardan kacarak her türlü pisligi yapmayi deniyorlar. |
Şimdi, ateist bir adam birini öldürse, başka birine tecavüz etse, hırsızlık yapsa.
"Ateistler hırsız olur. Ateiszmin sonucu hırsızlık, kötülük, cinayet ve tecavüzdür. diyebilir miyiz? Aynı şeyi müslüman için de düşünelim. |
Saadetpink. Yazıların gerçekten güzeldi, ama bu yazdıkların senin için talihsizlik olmuş.
1) Teori/Pratik çelişkisinde, çelişkinin temelinde teorisyeni mi ararsın pratisyeni mi? Pratisyen, teorisyenin dediğinin aksine iş yapıyorsa suç teoride değildir. Dolayısıyla Kuran, hırsızlık yapın, kapkaç yapın, anarşi terör yaratın gibi emirler vemiyorsa ya bu ülkedeki insanların müslüman olmadığı kanaatine varırız ya da bu suçları işleyenlerin müslüman olmadığı. 2) Siyasal İslam safsatası, İslam'ın özüyle temelden çeliştiği için, siyasal İslam'ın bu ülkede yükselişe geçmesi, İslami hassasiyetin yükselişe geçtiği anlamına gelmez. Hatta siyasal İslamcılar denilen güruh Kuran'da "Bel'am" diye adlandırılırlar ki bu herifçioğullarının toplum düzenlerinde gerçek İslam'a rastlamak mümkün değildir. Hal böyleyken, AkP gibi ne idüğü belirsiz, kimliksiz bir partiyi, sırf birkaç milletvekili imam-hatipli, namazında niyazında adamlar diye sanki Asr-ı Saadet döneminden kalma müslümanlarmış gibi görerek onları İslam'ın temsilcileri olarak addetmek talihsizliktir. Hele de onların yaptıklarını İslami olarak görmek. 3) Bu hatayı sen de kabullenmiyorsun, yazının sonu onu gösteriyor, ama bu mantıktan yola çıkarak "Ha demek ki neymiş, dindar olmak da kötülükleri engellemek için yetmiyormuş" hükmünü çıkarman yanlış. Hani dindar nerede, dini hükümler nerede ki dindarlığın suç oranlarının artışını engelleyemeyeceği sonucuna varıyorsun. 4) Hadi öyle diyelim, yani senin mantıktan diyelim. Osmanlı şeri hükümlerle yönetilen bir ülke. T.C. ise laik! bir ülke. Suç oranlarını karşılaştıralım, bakalım ne çıkacak ortaya? Özellikle de kuruluştan tanzimat fermanına akdar geçen döneme bir bakalım. Onların istatistiğine de ulaşabilirsin herhalde, bunlara ulaştığına göre. Eğer o istatistikleri de bulup çıkarırsan ortaya çıkacakları gerçekten merak ediyorum. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Re: İnanmak iyi olmaya yetiyormu?....
Güzel bir tartışmaymış. Keşke devam etseymiş.
Müslüman bir arkadaş 'özgür olsaydım ... kızlarına yanaşırdım' türünde bir cümle sarfetmiş. Üzülerek okudum. Müslümanları günahlardan, tecavüzden alı koyan şey sadece inançları ise, özgür bırakılsalar o tür sapıklıklara yöneleceklerini itiraf etmelerinin ne demek olduğunu düşünebilseler keşke. Din ve inancın sakındırdığı kesin ancak inançsızlığın ahlaksızlığa ve suça çanak açtığına da inanmıyorum. Bu daha çok kişilikle ilgili. İman kişiliği olgunlaştırdıysa, sivri uçları törpülediyse ne ala, kişi inanmadığı halde düşünerek ve sosyal bir varlık olması sebebiyle kişiliğini olgunlaştırdıysa her ikisi için de asıl amaçlanana ulaşılmış demektir. Ancak üstte yazılanlarda da görüldüğü gibi bazı şeyleri karakterine oturtamamışsa *ve sırf ileride cezaya çarptırılmamak için onlardan sakınıyorsa bunu da söyleyebiliyorsa kişiliğindeki eksikliği de dile getirmiş olmakta. Görünürde imanı işe yaramış, çevreye zarar vermemiş ama içinden geldiği için, mantığı bunu gerektirdiği için, doğru olan o olduğu için, kişiliğine yakışanın bu olduğunu düşündüğü için değil, korku veya rıza için yapmış. Bence, dinin amacı bu tür insanlar için zahiren gerçekleşmiş gibi görünse de, gerçekte gerçekleşmemiştir. |
mokartes demiş :
ALLAH BANA ÖZGÜRLÜK VERSE SENİN SÜLALENİN KIZLARINA YAKLAŞIRDIM EMİN OL.NERELİSİN SEN.ONA GÖRE ANALİZ YAPAYIM.UÇKUR..ANYAĞI KAFASIZ. arkadaşlar seviyeyi düşürmek istemiyorum ama çok güzel bir şeyi ortaya koyacağımı sanıyorum bu şekilde peki saygıdeğer(!) mokartes eğer, allah izin verseydi, kendi anana, bacına da yaklaşırmıydın? gelelim başlığın asıl konusuna, inanmak iyi olmaya yetmiyor mu... bir atasözü var, ''tek kitap okuyandan kork!'' diyor. peygmber kendi ahlak doktrini dökmüş kitaba, işte paylaş, açları düşün safsafatalarına ilaveten (zenginin malının 40 ta biri fakire, fakirde oldu +1, zenginde hala +39 :D ne eşitlik ne eşitlik, sıkıyorsa ihtiyacının tüm fazlasını dağıt deseydi ya?, neyse konu bu değil...) nedir muhamedin ahlaki doktrini? kadın ikinci sınıftır, senden olmayını kes doğra (=cihad, ne istiyorlar ki musluman olmayıp da kendi halinde ekinini ekip, gül gibi geçinip suçsuz insanlardan, illa müslüman mı olmaları gerkiyor?) kadınlarala erkeklerin toplumsal alanlarda yan yana gelmelerini yasaklamış (malum tüm erkekleri galiba kendi gibi her daim aklı şeyinde sanıyor) yok sünnet di (ki olduğuma olacağıma bin pişmanım) yok hactı (bi ton adam telef oluyor o yollarda)... evlenmediğin biriyle ilişki kurman : YASAK homoseksüellik : yasak (iranda homoseksüelliğin cezası ölümdür! )... neyse uzatmayalım lafı. iyi olmak için kişinin ahlak anlayışınını temelinde şu cümle olmalı : başkalarına zarar vermediğim sürece istediğim yapabilirm, benzer şekilde başkaları da bana zarar vermediği sürece istediğini yapabilir (dikkat bu cümle o kadar geniş ki, düşü,nce özgürlüğünü bile içeriyor) islamın kitabında bu cümleyi görmek mümkün mü? DEĞİL. öyleyse? gelelim ilk soruya : inanmak iyi olmaya yetmiyor mu? hayır, aksine, iyi olmak için inanmamak gerekiyor. ha, oyleyse ikinci bi soru da biz soralım, inanmamak iyi olmaya yetmiyor mu? bence gereklidir ama tek başına o bile yetmez. saygılar. |
kızlık zarının kızlerde ne işe yaradığını açıklamak istiyorum...
şu namus namus diye üzerine titrenen töreler yazılan gencecik dimağlar öldürülen şu ince zar... kızlık zarı kızlarda ergenliğe kadar genital sistem enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir işlevi olduğu düşünülmektedir. sadece bir mikrop tutucu... bu ne biçim namus??? sen eğer bir erkeksen ve ne kadar cinselliğe ihtiyacın varsa aynen kızlerında cinselliğe ihitiyacı vardır. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:43 . |