Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-10-2005, 21:02
saadetpink saadetpink isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İnanmak iyi olmaya yetiyormu?....

Toplumların; sosyal yaşantıları üzerinde oldukça etkili olduğunu gördüğümüz din kavramının, toplumu ve insanlığı daha iyiye ve güzele, daha adaletli ve paylaşımcılığa taşımak amacı ile Tanrı tarafından insana indirildiği iddia edilir.Ve bunun yanısıra kulluk vazifeleri ile donatılmak suretiylede Tanrı tarafından, sadakat sınavına tutulur.

Dinler;toplumların geleceği ve insanın günaha ve suçlara karşı eğilimli olması nedeni ile gereklidir.Dinler;toplumsal ahlakı ve toplum düzenini sağlıyacak tek fenomendir.İnancın olmadığı bir yerde;suç işleme eğilimindeki korkusuz insan; yapacaklarının önünde bir engelleyici kuram geliştiremez....

Evet bundan sonra;"sokaktaki adam" dan alıntı ile devam etmek istiyorum...

............Ama, üç yıldır, siyasi islam ülkemizde fırtına gibi eserken nedense bir şeyler ters gidiyor...

Dincilik toplumumuzde giderek güçlendiği halde insanlarımız bir türlü, daha mutlu, daha huzurlu, daha namuslu olamıyor. Dini yaklaşımlar hızla artarken suçlar ve suçlular da çığ gibi büyüyor.

Her tarafta, beş vakit namazını kılan yöneticilerimiz dolaşırken, Başbakan dahil tüm bakanlar ve milletvekilleri camilerden çıkmaz iken, ezan sesleri dağları inletirken, neden insanlarımız daha fazla suç işliyorlar ?

ATO raporuna göre, 2005 yılı Türkiyesinde, bir önceki yıla göre;

Kapkaç suçlarındaki artış yüzde 55

Yankesicilikte yüzde 71

Evlerden hırsızlıkta yüzde 51

Hayvan hırsızlığında yüzde 18

Oto hırsızlığında yüzde 25

artış görülüyor. İşin en ilginci AKP dönemindeki suç işleme sayısı kriz yıllarındaki suçlardan bir misli fazla..

Bir diğer gariplik de resmi kurumlarda yaşanıyor. Tamamı AKP nin atadığı dini bütün müslümanlar tarafından yönetilip denetlenen bu kurumlardaki hırsızlık azalacağına yüzde 39 artıyor...

Tüm bu gelişmeleri tamamen dine (engelliyemediği kesin...azaltmıyor hatta..)bağlamak ne kadar yanlışsa;iyi bir toplum oluşturmanın tek şartı, dindar olmaktır, demek de, o kadar yanlış ve sınırlayıcıdır.
Alt 21-10-2005, 21:13
Üye Değil

bir armoni kitabı okumuştum nota yazımının gelişimini anlatıyordu. adını hatırlayamadım kitabın bir türlü nurhan cangal mıydı neydi yazarı böyle bir isim. notanın gelişimi anlatırken adam birden insanlığın ne kadar yavaş geliştiğini anlatıverdi. notaya bir şapka eklemek 200 yıl almış, ufacık değişimler yüzlerce yıl almış. şimdi hala bir çöl bedevisinin anlattıklarına gülüp geçmek yerine onu yalanlamaya çalışıyoruz. yazık..
Alt 21-10-2005, 21:21
saadetpink saadetpink isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

usrenin Diyor ki
bir armoni kitabı okumuştum nota yazımının gelişimini anlatıyordu. adını hatırlayamadım kitabın bir türlü nurhan cangal mıydı neydi yazarı böyle bir isim. notanın gelişimi anlatırken adam birden insanlığın ne kadar yavaş geliştiğini anlatıverdi. notaya bir şapka eklemek 200 yıl almış, ufacık değişimler yüzlerce yıl almış. şimdi hala bir çöl bedevisinin anlattıklarına gülüp geçmek yerine onu yalanlamaya çalışıyoruz. yazık..
Maalesef; ne gülüp-geçebiliyoruz nede; onu yalanlamaya çalışıyoruz....Tek alternatif, hemde kusursuz alternatif olarak sunulanı; notanın gelişimindeki yavaşlığın yaşanmaması için değiştirmeye çalışıyoruz.200 yıl, 400 yıl olmasın diye...
Alt 21-10-2005, 21:34
Üye Değil

yine de çok yetersiziz, hem millet olarak hem birey olarak.
lanet olsun abazayım, bunun bile bu lanet düşüncelerle ilgisi var. bir bayan var hoşuma giden. gidip konuşamıyorum rahatça sevgilisi vardır diye, malum ertesi gün koluna takar getirir mekana.
ne güzel olurdu di mi saadetpink kardeş, kadınlar sırf sevgilisi var diye sana yaklaşmaktan korkmasa. ya da sen yaklaşmak için birşeyler yaptığında telefonu erkek arkadaşına verip seninle konuşturmasa.
kimisi de sırf egosunu senin üzerinden tatmin eder. sevgilisinin onu ne kadar sevdiğini senin üzerinden test eder. senin .ikik hayatının bir önemi yoktur ne de olsa. ben özgürlük istiyorum be bilader. şu gözleri mavi ince uzun hatunun yanına gidip onu güzel bulduğumu ayrıca zeki ve kibar bulduğumu söylemek istiyorum. onunla çay içmek istiyorum. kadınlar kendilerini nesne haline getirenlerin ta kendileri. ama bunda islamın da güzel bir katkısı var, saadetpink( pink nerde saadet orda) haklısın aslında.
Alt 22-10-2005, 02:41
mokartes mokartes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NE KADAR KOMİK VERDİĞİN RAPORA BİR BAK HELE BU DİNİ YAŞAYAN ALLAHTAN KORKANLARIN İŞLEDİĞİ SUÇLARMI.HE ELBETTE ÇIKAR ALLAHI TANIYIP ONDAN KORKAN MÜSLÜMANLARDANDA SUÇ İŞLEYEN FAKAT 1000'DE 1'DİR. BU DİNİ İNANÇLARINI HİÇE SAYAN BİR TOPLUMUN TABLOSUDUR.SENİ SAPIK SENİ ZATEN TEK DERDİNİZ KADIN.ALLAH BANA ÖZGÜRLÜK VERSE SENİN SÜLALENİN KIZLARINA YAKLAŞIRDIM EMİN OL.NERELİSİN SEN.ONA GÖRE ANALİZ YAPAYIM.UÇKUR..ANYAĞI KAFASIZ.
Alt 22-10-2005, 02:47
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mokartes büyü büyü! Büyü diyorum. Ne oldu. Bak seni siteye rezil ederim.

Tek Gerçek Maddedir
Alt 22-10-2005, 02:52
Üye

SİTE BÖCÜĞÜ ÖZELİNE BAK...
Alt 22-10-2005, 02:55
Üye

BİZ SEBEBİZ YARATACAK ALLAHTIR. SEN YAPARSAN NETİCEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLEYECEĞİM ETKİSİ YAVAŞ YAVAŞ'TA KENDİNİ GÖSTEREBİLİR SABR ET.MADDE SENİ KORUSUN.
Alt 22-10-2005, 03:07
Üye

özel de bir şey yok diyorum lan dana

Tek Gerçek Maddedir
Alt 22-10-2005, 03:09
Üye

Demek allah senin ağzınla bana büyü yapacak hııı? Helal olsun o allaha ki, yarattığının emriyle iş görüyor.

Tek Gerçek Maddedir

Önerilen Siteler