Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   UFACIK BEBEKLER NEDEN ÖLÜRLER ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1143)

burkay 09-11-2005 19:06

UFACIK BEBEKLER NEDEN ÖLÜRLER ?

:Bir bebe doğduğıu zaman melek onun alnına rızkını, ecelini, ecirini, amelini , kaderini, zürriyetini yazıyor. Bütün hakikatlerin bulunduğu Ümmü
'l-Kitab olan Levh-i Mahfuz'da kayıt düşülüyor. Fakat bu 'ilahi' bilgi bebeye bildirilmiyor. Bildirilmiyor ki 'özgür' iradesinin kullanabilsin.

Özgür iradesini KULLANMA ŞANSI VERİLSEYDİ o minik bebenin sadece 3 ay için yeryüzüne teşrif etmek ister misin sorusuna vereceği cevap oluml u olur muydu acaba?
[align=center]DIYE MUTEZILE BIR YAZI YAZMIS ... BENDE BIR TOPIC AÇTIM TARTISALIM DIYE BILGISINE GÜVENEN GELSIN ... BUNUN SEBEBI SIZCE NE OLABILIR ? ALLAH NEDEN BU 3 AYLIK BEBEGIN CANINI ALSIN VE INSANLARI BU SORULARA SEVK ETSIN , HANI HÜR IRADE VERMISDI ALLAH INSANLARA ? YORUMLARINIZI BEKLIYORUM ...

burkay 09-11-2005 20:18

FIKRI OLAN YOKMU ARKADASLAR ..

burkay 09-11-2005 21:12

GARIP YA INSANLARA ÇOK SAÇMA GELDI BU SORU YADA CEVAP VEREMIYORLAR NOLDU BU ILIM SAHIPLERI ? YOK MU BIR ATEIST BUNU AÇIKLAYACAK YA MÜSLÜMAN KARDESLERIMDEN BUNU AÇIKLAYABILECEK VARMI ?

my-zone 09-11-2005 22:26

sen önce kendi fikrini koy ortaya insanlarda onun üzerine katkıda bulunurlar

burkay 09-11-2005 23:32

BIR FIKIR VERMEME SIMDILIK GEREK YOK GEREK YOK BILEN VARMI DIYE SORU SORUYORUM ... BILIYORSAN YORUMLA ...

gameover 09-11-2005 23:41

benim yorumum şu ki kainatta tanrı olsa bile merhametin olmadığına inandım artık.

burkay 09-11-2005 23:48

O SENIN DÜSÜNCEN ... ALLAH MERHAMETLILERIN EN MERHAMETLISI AMA INSANLAR KENDILERINE ZULÜM EDIYORLAR ... BIRAZ DÜSÜNÜN NEDEN UFACIK BIR BEBEK DÜNYADAN HATTA HAYATDA OLDUGUNDAN BILE HABERI OLMADAN ALLAH ONUN CANINI ALIYOR ... HIKMETINDEN SUAL SORULMAZ DIYENLER VARDIR ELBETTDE ... AMA DÜSÜNÜN VE HANGI AMAÇDAN DOLAYI OLDUGUNU BIR ARASTIRIN ... HERSEYI ARATIRAN SIZLER BUNUDA ARASTIRSINLAR ... ALLAH ÇOK MERHAMETLIDIR ...

gameover 09-11-2005 23:52

hiçbirşeyden haberi olmayan bir bebeğin doğmasının sebebi nedir?anne babasına acı verip bir imtihan yapmak mı ?

bebeklerin öldüklerinde direkt cennetlik olduğu söyleniyor.bu eğer bir imtihan varsa imtihanın adaletsizliğinin bir örneği değil mi?

burkay 09-11-2005 23:56

NEDEN IMTIHANIN ADALETSIZ OLDUGUNU YAZARMISIN ?

gameover 10-11-2005 00:03

biz insanlar doğup anne ve babamızın yetiştirme tarzına,toplum yapısına ve doğuştan getirdiğimiz bazı genetik özelliklere göre kemikleşmiş bir kişilik yapısı kazanıyoruz.islam ise bizden belki de bu kişilik yapımıza çok ters bir şekilde yaşamamızı istiyor.deniyoruz.ayağımız takılıyor düşüyoruz.çünkü insanız.yardım istiyoruz.allah yardım eder diyoruz.ortada kocaman bir sessizlik.küfre batıyoruz.uzanan el yok.ölüyoruz.islama göre babalara geldik.

yeni doğan bebek napıyor.doğuyor.bu dünyanın bokuna gübürüne batmadan ve hiç bir uğraş vermeden ölüyor.hiç bir acı çekmeden çilesiz bir şekilde ölüyor.islama göre nereye gidecek cennete.

adalet bunun neresinde burkay?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:39 .