![]() |
Görüntü, dublaj ve fon müziği yönünden "Tarihsel Gerçekler Işığında Çağrı" Videosu
Diğer bir başlıkta söylemleri yönünden "Tarihsel Gerçekler Işığında Çağrı" videosu işleniyor.
Bu başlıkta ise görüntü, dublaj, altyazı ve fon müziği gibi teknik yönleriyle videonun değerlendirmesini bekliyorum. Slayt gösteri şeklinde yapılan videoları saymazsak sanırım Türkiye'de konusunda yapılan ilk dökümanter video. Şu açılardan görüş bildirenler olursa memnun olurum: 1- Sesli olarak anlatılanların görsel olarak desteklenme düzeyi sizce nasıldı? 2-Anlatı üslubu: a) Akılcı, mantık çerçevesinde, bilimsel b) Demagojik, saldırgan 3- Dublaj (seslendirme) sizce hızlı mı, yavaş mı, normal hızda mı idi? 4- Dublaj, anlatıların ve görüntülerin ambiyansını yakalayabildi mi? 5- Fon müzikleri sizce görüntü ve anlatıların ambiyansına uygun muydu? 6- Video genel anlamda: a) Akıcı, ilgi çekici b) Monoton, sıkıcı Başta yukarıdaki maddeler olmak üzere görüşlerinizi bekliyorum. Saygılarımla. |
Cem, ilk yazacağım şey senin maddelerinden hiç birine girmiyor sanırım.
-Metin, eğer seslendirilen bir metin olmasaydı yazı dili olarak fena görünmüyor. Ancak seslendirildiğinde fark ettim ki her iyi metin seslendirmeye uygun olmayabiliyormuş. Umbe de sanırım bunu fark ederek bazı yerlerde metinlerde çok ufak tefek değişiklikler yapmış okurken. Metin ve seslendirme bir arada değerlendirilerek (ki sanırım Thunder bu konuda çok faydalı şeyler söyleyecektir) metinlerde bazı değişiklikler yapılması gerektiğini düşünüyorum. -Fon müziğine bir tek yerde dikkat etmiştim, unbe'nin sesini bastırdığı yerde. Onu da düzelttiğini söylemiştin. Fon müziğinde uygunsuzluk olsaydı herhalde dikkatimi çekerdi diye düşünüyorum ama, belki de başka arkadaşların dikkatini çekmiştir. -Anlatı üslubu bana çok bilimsel gelmedi. -Salgırgan bir üslup yoktu kesinlikle. Aslında saldırgan birkaç öğe olmasında da sakınca yoktu bence. :D -satılığa çıkarılmış cariye'nin olduğu kareler tekrar tekrardı, (sanırım bir kısmını sonradan değiştirdiğini yazmıştın) ben o sahnelerden çok rahatsız oldum. Köleliği anlatırken o resmin o kadar uzun süre ekranda kalması bana gereksiz görünüyor. O dönemde cariyelerin çırılçıplak teşhir edildiğini de pek düşünmüyorum. |
Alıntı:
Alıntı:
5 . sorunun cevabıda aynı sekılde Alıntı:
Kısaca bundan iyisi şamda kaysı .. |
bana kalırsa birçok yönüyle bu alandaki en iyi videolardan biri oldu.
özellikle izledikten sonra kullandığın fon müziklerini çok beğendim. çok çarpıcı ve konuya uygundu. |
Bir kaç minör değişiklikle videomuz son şeklini almış bulunuyor. Aşağıdaki değişikliklerin yapıldığı yeni versiyon video sayfamıza yüklenmiştir:
- Filmin yapımı yılıyla ilgili düzeltme, - Ebu Afek cinayetiyle ilgili anlatımdaki kısaltmaların yanlış telafuzu giderildi, - Videonun sonundaki Hz. Hamza görüntüsünün birkaç saniye dondurulduğu andan evelki fazlalık siyah kare çıkarıldı. |
|
Ses çok zayıf Cem
Ses ayarını biraz arttırabilmek mümkün mü. saygılarımla |
:)
Telif Hakları meselesine dair sorduğum soruyu içeren post, hangi sebeple yada korku ile başlıktan silindi? Tekrar ediyorum, Video'nuzda kullandığınız -Fon Müziği -National Geographic-Hac -National Geographic-İslam Empire -Da Vinci Code gibi materyaller için her hangi bir telif ücreti ödediniz mi, yada kullanım izni aldınız mı? Son olarak da, uçurulan postta belirttiğim gibi, esasa/öze bakmayan kimi hataları düzeltip, esasa/öze ilişkin açık çarpıtma ve dezenformasyonlara dokunmayışınız, bu çalışmadan neyi amaçladığınızı ele veriyor... |
Videonun son halini daha yeni izleyebildim. Bence sayfamızın üretkenliğinin iyi bir göstergesi oldu. Böyle bir çalışma yapmak büyük bir zaman ve emek gerektirir. Seslendirme sırasında arkaplanda videonun sürekli gösterimi çok iyi olmuş. Üslub gayet yerinde, fon müziğini çok beğendim. Video akıcı, jenerik ise fantastik. Tek negatif noktası seslendirme ile filimin sesi arasındaki fark. Filmin sesi az geliyor.
Kısacası bütün olarak çok beğendim. Yapımda emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. |
Alıntı:
Hakdoğan, Önceki mesajında videodaki söylemlerle ilgili eleştirin de vardı. Bu başlıkta söylemleri değil teknik yönleri ele aldığımız için mesajını sildim. Telif hakları meselesi ise, Kısa alıntılar telif haklarını ihlal etmiyor. Hatta bu tip alıntılar filmin reklamı olarak da algılanabilir. Ayrıca videomuzun ticari amaçla yapılmadığı en sondaki credits kısmında belirtiliyor. tensiz.denek, ekip adına teşekkürler. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:42 . |