Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Sakal-ı Şerif (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11968)

ugurce82 18-08-2009 19:23

Sakal-ı Şerif

Küçüklüğümden beri merak ettiğim bir şey var. Aslında konu üzerinde çokda bilgili olduğum söylenemz. Ama her ramazan camilerde dolaştırılan ve muhammedin kılı olduğu söylenen sakal-ı şerif muhammedin neresinin kılıdır.

Dünyadaki tüm müslüman ülkelerdeki tüm camilerde bu kıl mevcut mudur? Mevcut ise dünya üzerinde o kadar cami sayısını hesaplayınca saç kılı olamaz diye düşünüyorum.

Ayrıca bu kılın camide dolaştırılıp öptürülmesi hijyenik açıdan ne kadar doğrudur. (Temizlik imandan geliyor ya)

Daha da önemlisi bu muhammedi allaha ortak koşmak putlaştırmak değil midir ne farkı vardır?

yucemanitu 18-08-2009 19:39

Bahsettiğiniz Hırka-ı Şerif değil, Sakal-ı Şerif Muhammed'in sakalının teli olduğuna inanılır. Hırka-ı Şerif giysidir.

http://img38.imageshack.us/img38/9538/sakaliserif2.jpg

alfred 18-08-2009 20:04

Hırka-i şerif, yucemanitu'nun dediği gibi ve adından da anlaşılacağı üzere Muhammed'in hırkası. Bazı testler yapılsa, o hırkanın Muhammed döneminden olmadığı çok rahat anlaşılacak ama nedense yapılmıyor?

ugurce82 18-08-2009 20:23

Arkadaşlar ufak bir hatayla ikisini karıştırmısım ama değişikliği yaptım ve konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.

Yergin 18-08-2009 20:36

Mesajınızın içeriğinde de düzenleme yaparsanız sanırım daha iyi olur. Değiştirdiğiniz başlıkta da belirttiğiniz gibi sakalıdır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tıraş olur iken saklamak üzere toplanmış diye biliyorum. Bu şekilde çok fazla Sakal-ı Şerif var diye biliyorum. Hangileri gerçektir bilemiyorum tabi.

Öpmek konusuna gelince, elbette bu saygıdan, aşktan kaynaklanmaktadır. Nasıl bir insan büyüğünün elini öper saygı ve sevgiden dolayı. Bu da o şekildedir.

ulpian 18-08-2009 20:38

Alıntı:

ugurce82´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 217069)
Dünyadaki tüm müslüman ülkelerdeki tüm camilerde bu kıl mevcut mudur? Mevcut ise dünya üzerinde o kadar cami sayısını hesaplayınca saç kılı olamaz diye düşünüyorum.

Ayrıca bu kılın camide dolaştırılıp öptürülmesi hijyenik açıdan ne kadar doğrudur. (Temizlik imandan geliyor ya)

Daha da önemlisi bu muhammedi allaha ortak koşmak putlaştırmak değil midir ne farkı vardır?

sevgili ugurce82,

bildiğim kadarıyla sadece Türkiye'de (diyanet işleri tarafından kabul edilen) 1800 civarında ''sakal-ı şerif'' var. Diyanet görevlileri tarafından muhtelif yerlerde muhafaza ediliyor ve Ramazan aylarında önemli/büyük camilerde cemaate açılıyor. Bir çoğu (ramazan ayında) her gün başka bir camiye götürlüyor. Yani her camide bir sakal-ı şerif yok elbette.

İslam aleminde bu geleneğe toptan karşı çıkan veya sadece öpülmesine karşı çıkan mezhepler ve fırkalar da mevcut. Fakat Türkiye'deki sünni cemaatin çoğunluğu buna katılmamakta ve söz konusu gelenekte dinen bir sakınca görmemekte.

saygılarımla

yucemanitu 18-08-2009 20:39

Sakal-ı Şerif'e gelinceye kadar aslında zaten türbeler başlı başına şirk. Küçükken Hz. Hızır'ın türbesine Hekim Dede'ye falan gitmiştim. Güya Hekim Dede dedikleri evliya geceleri gelip türbede uyuyanları onlar uyurken ameliyat edermiş. Bilmemkaç kişiyi iyileştirmiş. İçinde ölü olmayan bir mezar olur türbenin ortasında bu mezarı ve mezartaşını öperdik hey gidi günler....

ugurce82 18-08-2009 20:48

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 217115)
Mesajınızın içeriğinde de düzenleme yaparsanız sanırım daha iyi olur. Değiştirdiğiniz başlıkta da belirttiğiniz gibi sakalıdır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tıraş olur iken saklamak üzere toplanmış diye biliyorum. Bu şekilde çok fazla Sakal-ı Şerif var diye biliyorum. Hangileri gerçektir bilemiyorum tabi.

Öpmek konusuna gelince, elbette bu saygıdan, aşktan kaynaklanmaktadır. Nasıl bir insan büyüğünün elini öper saygı ve sevgiden dolayı. Bu da o şekildedir.

Eğer Peygamberin böyle bir şey yapması bana pek mantıklı gelmiyor. Ben şu sakallarımı biriktireyim de ileride bunları cami cami dolaştırıp öperler diye düşündüyse bu onun ne kadar bencil bir insan olduğunu göstermez mi?

Böyle bir saygı şekli olur mu. İçinde bir kıl olan tüpü öpeceksin(Herkesin dudağının deydiği tüp).

Yergin 18-08-2009 21:01

Virgül koymadığım için mi öyle düşündünüz bilmiyorum. Orada demek istediğim.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tıraş olur iken, yanındakilerin saklamak üzere toplamış oldukları sakallarıdır.

Saygılar

ugurce82 18-08-2009 21:33

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 217132)
Virgül koymadığım için mi öyle düşündünüz bilmiyorum. Orada demek istediğim.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tıraş olur iken, yanındakilerin saklamak üzere toplamış oldukları sakallarıdır.

Saygılar

Farkeder mi? Peygamberin nasıl izin verdi buna?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:45 .