Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-08-2009, 19:23
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Sakal-ı Şerif

Küçüklüğümden beri merak ettiğim bir şey var. Aslında konu üzerinde çokda bilgili olduğum söylenemz. Ama her ramazan camilerde dolaştırılan ve muhammedin kılı olduğu söylenen sakal-ı şerif muhammedin neresinin kılıdır.

Dünyadaki tüm müslüman ülkelerdeki tüm camilerde bu kıl mevcut mudur? Mevcut ise dünya üzerinde o kadar cami sayısını hesaplayınca saç kılı olamaz diye düşünüyorum.

Ayrıca bu kılın camide dolaştırılıp öptürülmesi hijyenik açıdan ne kadar doğrudur. (Temizlik imandan geliyor ya)

Daha da önemlisi bu muhammedi allaha ortak koşmak putlaştırmak değil midir ne farkı vardır?

Konu ugurce82 tarafından (18-08-2009 Saat 20:17 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-08-2009, 19:39
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bahsettiğiniz Hırka-ı Şerif değil, Sakal-ı Şerif Muhammed'in sakalının teli olduğuna inanılır. Hırka-ı Şerif giysidir.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 18-08-2009, 20:04
alfred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alfred alfred isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Hırka-i şerif, yucemanitu'nun dediği gibi ve adından da anlaşılacağı üzere Muhammed'in hırkası. Bazı testler yapılsa, o hırkanın Muhammed döneminden olmadığı çok rahat anlaşılacak ama nedense yapılmıyor?
Alt 18-08-2009, 20:23
Üyeliğini Sonlandırmış

Arkadaşlar ufak bir hatayla ikisini karıştırmısım ama değişikliği yaptım ve konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.
Alt 18-08-2009, 20:36
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mesajınızın içeriğinde de düzenleme yaparsanız sanırım daha iyi olur. Değiştirdiğiniz başlıkta da belirttiğiniz gibi sakalıdır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tıraş olur iken saklamak üzere toplanmış diye biliyorum. Bu şekilde çok fazla Sakal-ı Şerif var diye biliyorum. Hangileri gerçektir bilemiyorum tabi.

Öpmek konusuna gelince, elbette bu saygıdan, aşktan kaynaklanmaktadır. Nasıl bir insan büyüğünün elini öper saygı ve sevgiden dolayı. Bu da o şekildedir.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 18-08-2009, 20:38
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

ugurce82´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dünyadaki tüm müslüman ülkelerdeki tüm camilerde bu kıl mevcut mudur? Mevcut ise dünya üzerinde o kadar cami sayısını hesaplayınca saç kılı olamaz diye düşünüyorum.

Ayrıca bu kılın camide dolaştırılıp öptürülmesi hijyenik açıdan ne kadar doğrudur. (Temizlik imandan geliyor ya)

Daha da önemlisi bu muhammedi allaha ortak koşmak putlaştırmak değil midir ne farkı vardır?
sevgili ugurce82,

bildiğim kadarıyla sadece Türkiye'de (diyanet işleri tarafından kabul edilen) 1800 civarında ''sakal-ı şerif'' var. Diyanet görevlileri tarafından muhtelif yerlerde muhafaza ediliyor ve Ramazan aylarında önemli/büyük camilerde cemaate açılıyor. Bir çoğu (ramazan ayında) her gün başka bir camiye götürlüyor. Yani her camide bir sakal-ı şerif yok elbette.

İslam aleminde bu geleneğe toptan karşı çıkan veya sadece öpülmesine karşı çıkan mezhepler ve fırkalar da mevcut. Fakat Türkiye'deki sünni cemaatin çoğunluğu buna katılmamakta ve söz konusu gelenekte dinen bir sakınca görmemekte.

saygılarımla
Alt 18-08-2009, 20:39
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sakal-ı Şerif'e gelinceye kadar aslında zaten türbeler başlı başına şirk. Küçükken Hz. Hızır'ın türbesine Hekim Dede'ye falan gitmiştim. Güya Hekim Dede dedikleri evliya geceleri gelip türbede uyuyanları onlar uyurken ameliyat edermiş. Bilmemkaç kişiyi iyileştirmiş. İçinde ölü olmayan bir mezar olur türbenin ortasında bu mezarı ve mezartaşını öperdik hey gidi günler....

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 18-08-2009, 20:48
Üyeliğini Sonlandırmış

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mesajınızın içeriğinde de düzenleme yaparsanız sanırım daha iyi olur. Değiştirdiğiniz başlıkta da belirttiğiniz gibi sakalıdır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tıraş olur iken saklamak üzere toplanmış diye biliyorum. Bu şekilde çok fazla Sakal-ı Şerif var diye biliyorum. Hangileri gerçektir bilemiyorum tabi.

Öpmek konusuna gelince, elbette bu saygıdan, aşktan kaynaklanmaktadır. Nasıl bir insan büyüğünün elini öper saygı ve sevgiden dolayı. Bu da o şekildedir.

Eğer Peygamberin böyle bir şey yapması bana pek mantıklı gelmiyor. Ben şu sakallarımı biriktireyim de ileride bunları cami cami dolaştırıp öperler diye düşündüyse bu onun ne kadar bencil bir insan olduğunu göstermez mi?

Böyle bir saygı şekli olur mu. İçinde bir kıl olan tüpü öpeceksin(Herkesin dudağının deydiği tüp).
Alt 18-08-2009, 21:01
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Virgül koymadığım için mi öyle düşündünüz bilmiyorum. Orada demek istediğim.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tıraş olur iken, yanındakilerin saklamak üzere toplamış oldukları sakallarıdır.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 18-08-2009, 21:33
Üyeliğini Sonlandırmış

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Virgül koymadığım için mi öyle düşündünüz bilmiyorum. Orada demek istediğim.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tıraş olur iken, yanındakilerin saklamak üzere toplamış oldukları sakallarıdır.

Saygılar
Farkeder mi? Peygamberin nasıl izin verdi buna?

Önerilen Siteler