Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Gerçek Yaşama Doğru Gözlerini Açmak (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12594)

serdar-yildirim 10-09-2009 19:14

Gerçek Yaşama Doğru Gözlerini Açmak

Bu Yazıyı yazmak için çok düşündüm yaptığım çalışmalar ve en önemlisi mantığımın korkularımı yenmesidir.

evet ben allahı ve peygamberleri sorguluyorum.

Ben 24 yaşındayım.15 yaşımdan beri oruç tutarım,bazı aksatmalarım oldu ama bu 4 günü bile geçmemiştir.yani full tutmuşumdur.namazı kılmış kuranı bir süreliğine okumuşumdur.

küçüklüğümüzden aile büyüklerimizden peygamberlerle ve sahabelerle ilgili bir sürü hikayeler dinlerdik.bize cennet ve cehennemi anlattırlardı.kötülük yaptığınızda allah sizi cehenneme atar ve öyle korkularla büyütüldük.

Hep bir mucize beklemişimdir.dini duygularım kuvvetli olduğu için kendimi bir mucize olarak görürdüm.

İzlediğim Dini filmler,okuduğum dizi yazılar bu 1 yıl içersinde kafamı oldukça kurcalamaya başladı.

14 asır önce mucizeler var iken şuan yani 14 asır sonra neden mucizeler yok.
Hz.İsa,mesih olayı,kader olayı hep kafamı kurcalamıştır.ve sorgulamaya başladım.hep yoğunluğum din tarafındandır.Zerdüşt dinini araştırdım.kutsal kitabı olan Avestayı okudum.benzerlik ön safhadadır.buda bende birşeyleri çağrıştırdı.

ve islamiyetle ilgili tüm düşüncelerim değişmeye başladı Mantığım duygularımın önüne geçti ve korkuları bırakıp gerçek dışı olayları bırakıp real yaşama atıldım.ve bilime yani düşüncenin güçlü olduğu gerçekliğe yöneldim.araştırmalarım devam ediyor.bulacağım sonuçlar beni ne hale sokar bilmem.ve şuan bunu söyleyebilirim şuan Allah yok diyemem,varda diyemem.bu bir çelişki değildir.bu sorgulamadır.

ugurce82 10-09-2009 20:13

Merak etme sevgili serdar;

Forumdaki hemen hemen her ateist bu şekilde başladı araştırmaya ve büyük bir ihtimalle hepsi de inanırdı bir zamanlar.

Araştırmalarını eğer önyargısız yaparsan ve bilimi baz alacaksan büyük ihtimal sonuçta ateist olacaksın, ama en azından islamiyetin ve diğer dinlere olan inancının kalmayacağının garantisini verebilirim. İzlediğin yol ve okuyacağın kitaplar çok önemli. Bunları iyi araştırman lazım.

Saygılar;

flipper 10-09-2009 21:09

İnanmak düşünmekten daha kolaydır..Heleki konu inanç ise, insanlar bu karanlığa gömmüşlerdir kendilerini..Allah, Muhammed, cennet cehennem onlar için yok değildir hep vardır..Yok olduğunu biran bile aklından geçiremezler..Çünkü cehennem korkusu sarmıştır onların benliğini..'' Hiç olmazsa ben inanıyorum'' düşüncesini taşırlar..Çünkü cehennemde yandıktan sonra, sırf '' inanıyorum'' dedikleri için cenneti garantiye almaya çalışırlar..
Hep dua ederler Allah a..Bu dünyada olmasa bile öbür dünyada muhakkak karşılığını alacağını sanırlar..Çünkü bu dünya sınavdır onlar için..Bu dünyanın anlamı hep Allah a iman etmek ona yalvarmak ve hep onun adını anmaktır..

Hiç bir cami nin suyu elektriği kesilmez, okulları düşünen kim...
200 hanelik köye 40 kişilik derslik yaparlar ve yanında 500 kişilik camii..
Faize haram derler , diyanetin faizden gelirinin haddi hesabı yoktur..
Cennetten yer alırlar Fener lere para yatırarak..
Allah rızası için Kuran okurlar ölüler için, ama çıkarken zarfı almayı unutmazlar..
3 satır ayet için 333 satır yazı yazarlar anlamı için..ÇÜnkü Kuran apaçıktır..
Muhammed in sakalını saklarlar Kuranın bir ayeti yerine...
Puta taparlar gibidirler, uçakta kıblenin yerini sorarlar..
Kadın ve erkek eşittir onların gözünde, aynı safta namaz kılamazlar..
Kadını o kadar yüceltirler ki kadın namazı bozar..Öyle yüceltirler yani..
Ayrıcalığı vardır Peygamberin, 9 yaşındaki kızın üstüne çıkmak gibi..
Öyle bir Peygamber ki Allah aytler indirmiştir onun özel hayatı için..
Çok güzeldir cennet onlar için, saymakla bitmez güzellikleri
1- İpek giysiler
2- Sütten baldan ırmaklar
3- Tahtlar
4- Halılar
5- Huriler
6- Oğlanlar
7- Meyveler
8- Etler
9- ?
10- ?
11- ?
..
..
..
..
1.000.000 ?

Daha sayamayacağım Müslümanlığın güzelliklerini...

Sorgulamayı bırakma sakın...

VraeL 10-09-2009 21:30

Zerdüşleri araştırdım ve benzerliğin ön safhada olduğunu gördüm demişsin. Sana önerim Muazzez İlmiye Çığ´ın "Kuran, incil ve tevratın Sümerdeki kökeni" adlı kitabı okumandır.
Okudukça şaşırıcaksın.
İsa´nın neden tanrının oğlu olarak görüldüğü, kapanma ve türban, günah ağacı ve elma, adem ve havva vb bir çok ama bir çok konu sümere ve babile dayanıyor.

İncecik bir kitaptır, 2 günde bitirirsin. Hemen almanı öneririm. Sıfırı 8 lira, ikinci elini 3-4 liraya bulursun.

http://static.ideefixe.com/images/27/27637_2.jpg

Mutezile 10-09-2009 22:40

Alıntı:

ve islamiyetle ilgili tüm düşüncelerim değişmeye başladı Mantığım duygularımın önüne geçti ve korkuları bırakıp gerçek dışı olayları bırakıp real yaşama atıldım.ve bilime yani düşüncenin güçlü olduğu gerçekliğe yöneldim.araştırmalarım devam ediyor.bulacağım sonuçlar beni ne hale sokar bilmem.ve şuan bunu söyleyebilirim şuan Allah yok diyemem,varda diyemem.bu bir çelişki değildir.bu sorgulamadır.
Önemli bir süreçten geçiyorsun serdar. Sonuçları tüm yaşamını, hayat bakışını, hatta yaşamının her anını belirleyecek ağırlıkta olacağını düşünüyorum. İyi şanslar.. Aceleye getirme..

İncelediğin şey ile arana ne kadar mesafe koymayı başarabilir isen, o denli objektif gözlemlerde ve saptamalarda bulunma şansın olacak. Biliyorum, söylemesi yapmaktan kolay..

Ama emin ol, bu çabaya değer.

evrensel-insan 10-09-2009 22:43

Saygideger Vrael;

Ayni kitap bende var. Turkiye'ye son gelisimde almistim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

rodof 10-09-2009 23:13

kader ve dinler anlayışı

Alıntı:

serdar-yildirim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230422)
Bu Yazıyı yazmak için çok düşündüm yaptığım çalışmalar ve en önemlisi mantığımın korkularımı yenmesidir.

evet ben allahı ve peygamberleri sorguluyorum.

Ben 24 yaşındayım.15 yaşımdan beri oruç tutarım,bazı aksatmalarım oldu ama bu 4 günü bile geçmemiştir.yani full tutmuşumdur.namazı kılmış kuranı bir süreliğine okumuşumdur.

küçüklüğümüzden aile büyüklerimizden peygamberlerle ve sahabelerle ilgili bir sürü hikayeler dinlerdik.bize cennet ve cehennemi anlattırlardı.kötülük yaptığınızda allah sizi cehenneme atar ve öyle korkularla büyütüldük.

Hep bir mucize beklemişimdir.dini duygularım kuvvetli olduğu için kendimi bir mucize olarak görürdüm.

İzlediğim Dini filmler,okuduğum dizi yazılar bu 1 yıl içersinde kafamı oldukça kurcalamaya başladı.

14 asır önce mucizeler var iken şuan yani 14 asır sonra neden mucizeler yok.
Hz.İsa,mesih olayı,kader olayı hep kafamı kurcalamıştır.ve sorgulamaya başladım.hep yoğunluğum din tarafındandır.Zerdüşt dinini araştırdım.kutsal kitabı olan Avestayı okudum.benzerlik ön safhadadır.buda bende birşeyleri çağrıştırdı.

merhaba,evet kader irdelemesi bir o kadar tartışılmaya değer bir konu dini bilginin olduğunu belirtiğin için detaya girmeye gerek kalmadan hz ömer'in bir savaşa gitmesi sirasında bir köyde salgın hastalık olduğunun haberini alır ve emir verir farklı bir yol kulanır sorulduğunda bir kader'den diğerine gidiyoruz cevabını almışlardır ..yani kaderi tekil veya çoğul olarak ele almak elimizde şahsen benimde çeliştiğim yanları saymakla bitmez ,ne varki irdelenmesi gereken yanı akla uygun olanıdır ulaşılması mümkün olmıyan yanları hariç .özgür irade bağlmını insan insiyatifine bırakmadıklarından dolayı akli yolunu kulanma irdelemeyi beşerin elinde olduğunu vurgulamadıkları için bir çok insan çelişkiler yaşamakta gayet doğal olarakta yaşıyacaklardır,örnek olarak bir tsisatçı tesisatı düşedi elektirikçi tesisatı kurdu araba öretiçisi arabayı yaptı kulanımı kimin hizmetine sunmalı sizce muluğu açmak prizi işsevleştirmek direksiyonu çevirmek kader anlayışı olabilirmi ..tabiki olmaz yaklaşımı en mantıklısıdır ,sorunun kaynağı burda semavi dinler akil dini olmayıp nakil dini olduğu için düşünceyi bir noktada işlevsiz kılmıştır inancındayım .habuki özgür irade bağlamı ne kadar makul bir o kadar izahi olur ikilem yaşamamak mümküm görünmüyor sabit yaklaşımla çoğu kafa karışıkların ana kaynağı dayanaksız bağlı kılmaktır kanatimce meçuliyet arz etmektedir http://www.turandursun.com/forumlar/...cons/icon4.gifrivayet edilirki zerdüşt dini inancı itibariyle avesta mazhar tek tanrıya inanıp iki tanrının var olduğuna inanmaktır ,mantık olarak degerlendirmeye alınırsa ışık ve karanlık tanrısı ve ışık tanrısını benimseyip karanlık tanrısını elemektir ..tevratı irdelediğimizde musarivayet edilirki sık sık inancını kalıtsallaştırmak için deniz kenarına gidip feeyzini denizde almış olup esinleme kaynağı bir nevi deniz olmuştur takki son ramses tarafından bir göreve atanıp orada bir öldürme olayına katılıp mısırdan uzalaşana dek .eğer okumak istersen musa1.2.cildini okumanı tavsiye ederim asıl itibariyle daha iyi aydınlanmak için ramses 1.2.3.4.5.cildini okumanı tavsiye ederim ünce ramses sonra musa'yı okuman önerimdir...isa malumumuz .muhammed asıl sorunun ana kaynağı burda dügümlenmektedir bireyler kendilerini bulma veya ikilem yaşama konusu ünem arz etmektedir ,kişisel görüşüm olarak.. bazıları tevrat değişti incil değişti zebur'un zaten isimden ibaret kaldığı malumumuz ,şimdi karşı atak olarak kur'an'nın da muhammed tarafında yazıldığı söylemleriyle ortalık bir o kadar kışkırtılmaya başlandı aslında şimdi bu noktada sormak lazım hangisi sekülerlik içeriyor bu noktada birleşme sağlanırsa sorun kalmaz aksitaktirde ikilemler karşı ataklar alır başını gider ..peki bunlardan dolayı tanrıyı inkar hakını doğuruyormu bize ,aslında tartışmanın can alıcı yanı bu!..gelen dinlerin semavi dini olup olmadığını sorgulamak var sayalımki semavi bir işleve sahip değil tanrıyı yinede inkar yolunu göstermiyor bize MANİDARDIR TANRI HAKİMİYETİNİ SÜRDÜRSÜN DİYE İYİLERİ GÖREVLENDİRİR KÖTÜLER KENDİ HAKİMİYETİNİ SÜRDÜRSÜN DİYE TANRIYI KULANIR ?...netice itibariyle bilim veya popiler bilim nerisenden tutarsak tutalım üç din gibi metafiziklik içermektedir bundan dolayıdırki somut olarak salt bağlamlarla sürümceme alıp başını gitmektedir .son olarak bilim tek canlı bir şey şimdiye kadar yapamamıştır tek hücrede üreme türeme zaman sonuç ilişkisiyle işlev kazanımları sembolik kalmakta olup tutarlı bir tarafı yoktur ..hiçmi ayıt edilmez erkek ve kadındaki farklılıklar tek hücreden üreme olgusu çift cinsiyeti birdenmi oluşturdu.! olasılığı olmaz bir durum olarak karşımıza çıkıyor varsayarsk gelişen zaman içerisinde mutasyona uğradı,be insaf demeden edinemiyecem kadının memelerindeki hikmeti görmezden gelmek erkekteki farklı anatomik yapıyı görmezden gelmek dahasını düşüncelere dalıp taktirlerinize bırakırım .yer gök derlemesi bazı düşünen düşünebilen insanlara yeter ve artar, yerdeki olumsuzlukları savaşları zinaları haksızlıkları vs.oluşumları dayanak olarak vermek bir o kadar adillane olmıyan yaklaşımlardır .kaderde özgür irade bağlamının örneklerini belirtmiştim bu boyutuyla elle almak çelişen bireyler olarak bizleri aydınlatacak kanatindeyim...selam ve sevgilerimle .

VraeL 11-09-2009 00:44

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230599)
Saygideger Vrael;

Ayni kitap bende var. Turkiye'ye son gelisimde almistim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum sevgili Evrensel-İnsan.

Bu arada çok şeker kadın Muazzez hanım (: Bilmiyorum izlediniz mi haber türk´de programa çıkmışlardı.

Averroes 11-09-2009 02:02

Serdar: Bu Yazıyı yazmak için çok düşündüm yaptığım çalışmalar ve en önemlisi mantığımın korkularımı yenmesidir.

Sch: Ateist olmak mantıklı olmak demek değildir. Her ateist mantıklı olamayacağı gibi, her mantıklı da ateist olacak diye bir şart yoktur. Dünyada kız arkadaşından ayrıldı diye bi dolu insan ateist oluyor. Bu mudur mantık?

Serdar: evet ben allahı ve peygamberleri sorguluyorum.

Sch: Önce düşün, sonra sorgula. Önce sorgularsan, sonra düşünemezsin.

Serdar: Ben 24 yaşındayım.15 yaşımdan beri oruç tutarım,bazı aksatmalarım oldu ama bu 4 günü bile geçmemiştir.yani full tutmuşumdur.namazı kılmış kuranı bir süreliğine okumuşumdur.

Sch: Senin İslam kriterin aile büyüklerinin anlattığı menkıbeler mi? Aile büyüklerin İslam'ı bilmiyorlarsa, kendi dertlerine yansınlar. Dünyada cezanın olmadığı bir tek kurum göster bana! Ödül varsa ceza da olmalıdır. Ne bekliyorsun? Dünyada her türlü naneyi yesin adam, sonra al sana "ebedi istirahatgah" bu mu?

Serdar: Hep bir mucize beklemişimdir.dini duygularım kuvvetli olduğu için kendimi bir mucize olarak görürdüm.

Sch: Kafanı kaldır, gökyüzüne bak! Güneşe bak! Al sana mucize! Onun yakıtını bilim adamları vermiyor. Kendini mucize olarak görmeye devam et. Sen düşünen konuşan bir mucizesin. Kafandaki her şüphe kırıntısından Allah'ın yokluğuna kapı aralama. Bazen sandığın, sandığın gibi olmayabilir. Ne cehennemden kork, ne cenneti arzula. sadece gerçeği ara. Velevki, gerçek ateizm bile olsa, ikna olmadan, mantığına yedirmeden karar verme

Serdar: 14 asır önce mucizeler var iken şuan yani 14 asır sonra neden mucizeler yok.

Sch: Mucizeler hep vardır. Sorun bizim mucize anlayışımızda. Uçan halılar göremeyeceksin hiçbir zaman. Ama arılar dünyanın her tarafında aynı mükemmellikte altıgenler yapmaya devam edecekler. Aynı arılar, aynı balı, aynı şifayla dağıtmaya devam ediyorlar. Al sana mucize. Mantığını ve duygularını özgür bırak, doğa insandan daha iyi nasihat eder. Buna inan. Hayatta herşey yolunda gitmeyebilir. Allah'ı ateist olmakla tehdit etme. Ona zararı yoktur. Ama sana vardır. Kapılarını bir seferde kapatma. O'na sığın, kendini bırakma!

esron 11-09-2009 02:02

serdar-yıldırım,

Sorgulama sürecinin kendisi şahane... Hiç bitmemesini dilerim senin için de...

Dinin ne olduğunu ve dünyaya şu ana kadar neler yaptığını anlayıp, din üzerinden düşünmeyi bırak da, geldiğin nokta ister deizm olsun, ister ateizm, ister panteizm, vs vs...

Yalnız bence bir şeye daha dikkat et, sorgulaman ve okumalarından sonra geldiğin noktadaki kavram tanımlamanı "ateizm, deizm, panteizm, teizm, vs" sakın yeni dinin haline getirme...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:02 .