Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10-09-2009, 19:14
serdar-yildirim serdar-yildirim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Post Gerçek Yaşama Doğru Gözlerini Açmak

Bu Yazıyı yazmak için çok düşündüm yaptığım çalışmalar ve en önemlisi mantığımın korkularımı yenmesidir.

evet ben allahı ve peygamberleri sorguluyorum.

Ben 24 yaşındayım.15 yaşımdan beri oruç tutarım,bazı aksatmalarım oldu ama bu 4 günü bile geçmemiştir.yani full tutmuşumdur.namazı kılmış kuranı bir süreliğine okumuşumdur.

küçüklüğümüzden aile büyüklerimizden peygamberlerle ve sahabelerle ilgili bir sürü hikayeler dinlerdik.bize cennet ve cehennemi anlattırlardı.kötülük yaptığınızda allah sizi cehenneme atar ve öyle korkularla büyütüldük.

Hep bir mucize beklemişimdir.dini duygularım kuvvetli olduğu için kendimi bir mucize olarak görürdüm.

İzlediğim Dini filmler,okuduğum dizi yazılar bu 1 yıl içersinde kafamı oldukça kurcalamaya başladı.

14 asır önce mucizeler var iken şuan yani 14 asır sonra neden mucizeler yok.
Hz.İsa,mesih olayı,kader olayı hep kafamı kurcalamıştır.ve sorgulamaya başladım.hep yoğunluğum din tarafındandır.Zerdüşt dinini araştırdım.kutsal kitabı olan Avestayı okudum.benzerlik ön safhadadır.buda bende birşeyleri çağrıştırdı.

ve islamiyetle ilgili tüm düşüncelerim değişmeye başladı Mantığım duygularımın önüne geçti ve korkuları bırakıp gerçek dışı olayları bırakıp real yaşama atıldım.ve bilime yani düşüncenin güçlü olduğu gerçekliğe yöneldim.araştırmalarım devam ediyor.bulacağım sonuçlar beni ne hale sokar bilmem.ve şuan bunu söyleyebilirim şuan Allah yok diyemem,varda diyemem.bu bir çelişki değildir.bu sorgulamadır.

Önerilen Siteler