![]() |
Chat Odası ve ÖM
Geçen gün adetim olmadığı halde çet odasına bir gireyim dedim. Kim ne konuşmuşsa orada duruyor. Ben de muhatabımla birkaç cümlelik kelam ettim. Bugün yine girdim ve yazılarım orada aynen duruyor. Siz bir sohbette geçen cümlelerin herkes görsün diye duvarlara yapıştırıldığı bir oda biliyor musunuz? Bu ne demektir? Sitenin yönetim kademesi orada konuşulan herşeyi biliyor demektir. Ne bu teknik takip falan mı? Hani özel hayatın gizliliği?
İkinci sorum: Özel mesajlar gerçekten özel mi? Ben ve muhatabımdan başka bu mesajları okuyan var mı? "Hayır öyle şey mi olur?" deniyorsa, bakılmıyor kabul edeceğim ve gönül rahatlığıyla yazışmaya devam edeceğim. Lütfen yönetici arkadaşlar bu sıkıntı konusunda bizi aydınlatırlarsa, bir daha ki sefere chat odasına girerken ve ÖM atarken acaba demesek! Saygılar |
Ne bu teknik takip falan mı? Hani özel hayatın gizliliği?
selamlar,sch arkadaş gerçi muhatabı ben değilim ama ilgililere duyrulur .bu konuda sana katılıyorum özelde kalan özelde olmalı ,yahu yoksa siz bu siteyi prtner sitesimi sandınız ..aslında dünkü başlığınızdan sonra can alıcı bir başlıkla geleceğinizi beklerken hayal kırıklığına uğratınız ..dünüşüm muhteşem olacak tarzında bir başlık bekliyoruz sizden !..teknik takip derken neyi kast etmişsiniz anlamak mümkün değil yosa çekindiğin bir yanınmı var ,bu basit konuları bırakta anlamlı konuları aç mahremiyet arz edecek şeylerin burda ne işi olur o kadar basit düşüncelerinizde var demeki. |
Alıntı:
Alıntıda yazdığın, kendi dahil olmadığın konuşmalar ise teknik sorun var demektir. Bu durumda 2. sorun anlamsız oluyor. |
chat odasında özelden konuşma seçeneği mevcut arkadaşlar.ordan konuşun kimse görmez.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
özel konuşma seçeneği ya da özel mesaj seçeneği varsa özel olmalıdır dimi? kalkıp birileri özel mesajları okuyorsa ya da okuyabiliyorsa bu çok büyük bir ayıptır ve de rezalettir. |
Alıntı:
Öyleyse yanıtını ben şöyle espriyle düzelteyim de Şopen'in hoşuna gitsin: Alıntı:
Allah her şeyi görür. :) |
Saygideger schopenhauer;
Bildigim kadariyla; odaya giren kisinin yazilari, 0 dan baslar ve daha once odada degilken; odada bulunanlarin, yazismalarini goremez. Bunun aksi bir durum varsa; teknik bir ariza var demektir. Bunu burdan yetkililere iletelim. Diger konu; yine bildigim kadariyla; odadaki konusmalasr kayit edilmektedir. Sebebi; herhangibir tartisma cikmazinda; kimin ne dedigi bilinsin, bulunsun ve uygunsuzluktan dolayi; bir ceza verilecekse; uygun verilsin diye. Ama; bu kayitlarin gorulebilmesi; yoneticilere acikmidir, yoksa; sadece bir tartisma cikmazi veya sikayettemi ortaya cikarilip, okunur; onu bilemiyorum. Ayrica; odaya, giris, odada yazis v.s. konusunda; yoneticilerin ozel bir kullanim hakki oldugunu da, zannetmiyorum. Onlarda ancak; odaya girdikten sonra, yazilanlari gorebilirler. Yani onlarda o daya; 0 dan girerler. Saygilarimla; evrensel-insan |
sohbet odasında her yazı yöneticilerce görülür. Özel mesajlaşmalarınızı da izleyebilirler. Kendi sitemde bu sistemin daha eskisini kullandığımda bir süre belirleyip özel ve genel mesajları saklayabiliyordum, gayet güzel de okuyordum. okumayı çok sevdiğim için üyelerin birbiriyleriyle flörtleşmelerini ve başkalarına ettikleri hakaretleri okumaktan imtina etmiyordum.
|
arkadaşlar olayın teknik kısımını benden daha ii bilen mutlaka vardır sitede ama o gelene kadar ben bişeyler söyleyeyim...
şu an kullanılan sistemde yani flash chat 123 sisteminde böyle bi durum sözkonusu...nerden biliyorsun diye sorabilirsiniz...bende siteme kurmuştum bi aralar.. tabi o zmndan şimdiye kadar birkaç sürüm gelişti bu sistem ama o zmnda böyle bişi sözkonusuydu..yani bunun arkadaşlarla bir alakası olduğunu düşünmüyorum.. benim kullandığımda konuşmalar belli bir tarihe kadar saklanabiliyordu adminin güvenliği sağlayabilmesi açsından.. şimdiki sürümnde mevcutmudur bilemem..ve bnm kullandığm zmn özel mesaj okuyabilme yetkiside yoktu... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:43 . |