Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   SINIRLAR OLMASAYDI ne olurdu (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1596)

kaya 31-01-2006 01:36

SINIRLAR OLMASAYDI ne olurdu

kendi kendime soru soruyordum dedim ki sınırlar olmasaydı ne olurdu?
aptalca bi cevap yazmamak için biraz düşündükten sonra bişeyler yazacağım ama konu harika oldu.ben düşünmeye gidiyorum sizler düşüncelerinizi yazarsanız ben gelinceye kadar sevinirim
:idea: yakında tekrar geleceğim

alpan 05-01-2012 23:26

Alıntı:

kaya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20481)
kendi kendime soru soruyordum dedim ki sınırlar olmasaydı ne olurdu?
aptalca bi cevap yazmamak için biraz düşündükten sonra bişeyler yazacağım ama konu harika oldu.ben düşünmeye gidiyorum sizler düşüncelerinizi yazarsanız ben gelinceye kadar sevinirim
:idea: yakında tekrar geleceğim

Bekliyoruz :)

Firestorm 05-01-2012 23:57

Çok güzel olurdu :)

spartacus 06-01-2012 14:11

Sınırları yaratan sebeplerde olmazdı ve tabi savaşlarda.. (daha hayli faktör dahil olabilir, ben kısadan bir adet yazdım)

c m 06-01-2012 15:18

Öncelikle insan yaşamında sadece coğrafi sınırların olmadığını belirterek yazmayı uygun buluyorum. Sınırların kaldırılması öncesi ve sınırların kaldırılması sonrası sürecin nasıl geliştiğine göre sonuç değişecektir. Bu nedenle sınırların neden ve hangi koşullarda kaldırıldığından başlanıp sınırların kaldırılışından sonra oluşacak koşullar ele alındıktan sonra standartlaşan koşullara bakılarak sınırların kaldırılmasının ilk ve son sonuçları ile sonuçların farklılıkları görülebilecektir. İlk sonuçlar olarak, coğrafi sınırların varlığından kaynaklanan savaşların sona erebileceğini, insanların diğer kültürleri tanımalarını sağlayacak koşulun oluşacağını söyleyebiliriz. Son sonuçları yaşayıp görmek gerekecektir. Ayrıca 'sınırları yaratan sebepler de olmazdı' yazmadan önce sınırları yaratan sebeplerin belirtilmesinin gereklilik olduğunu düşünüyorum. Tabii bu sebeplerin olmamasını sağlayacak koşulların da düşünülmesi gereklilik olarak yansıyacaktır. Örneğin 'burjuva imparatorluğunun kurulduğu, yasaların varlığını sürdürdüğü ve özel mülkiyetin varlığını sürdürdüğü bir ortamda sınırları yaratan sebeplerin hangisi veya hangileri ortadan kalkmış olacaktır' diyerek düşünmek gerekebilir.

ereninthenature 06-01-2012 15:25

Erkek aslan kendisine alan belirlemezdi sinirlar olamasaydi, orangutan gruplari kendi agaclari yakinina gelen orangutanlara saldirmazdi ve belki yok olurlardi.Cunku doganin uzerine birde kendileriyle rakabet yaparak secilim yaratiyorlar, sadece doga degil kendileride kendi iclerinde secim yapiyolar.Hepimiz hayvaniz, gokten zembille inmedigimiz icin hayvanlar gibi sinirlar cekip, siz sizsiniz, biz biziz diyoruz.

spartacus 06-01-2012 15:31

Alıntı:

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427923)
Erkek aslan kendisine alan belirlemezdi sinirlar olamasaydi, orangutan gruplari kendi agaclari yakinina gelen orangutanlara saldirmazdi ve belki yok olurlardi.Cunku doganin uzerine birde kendileriyle rakabet yaparak secilim yaratiyorlar, sadece doga degil kendileride kendi iclerinde secim yapiyolar.Hepimiz hayvaniz, gokten zembille inmedigimiz icin hayvanlar gibi sinirlar cekip, siz sizsiniz, biz biziz diyoruz.

Bu sınır -beden kokusundan bilmem neye kadar - biraz farklı bir sınır. Yine de şöyle sorabilir miyiz?
Alıntı:

Hepimiz hayvaniz, gokten zembille inmedigimiz icin hayvanlar gibi sinirlar cekip, siz sizsiniz, biz biziz diyoruz.

Ne zamandır?

ereninthenature 06-01-2012 16:05

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427924)
Ne zamandır?

Dedigim gibi; ilk toplumlardan beri.Bu meyve agaclari bizim dedigimizden beri.

c m 06-01-2012 16:14

Alıntı:

gokten zembille inmedigimiz icin hayvanlar gibi sinirlar cekip, siz sizsiniz, biz biziz diyoruz.

Bu genelleme benim için geçerli değil diyebilirim. İnsanların, dünyanın sahibi olmadığını ve diğer canlılarla paylaşım içinde yaşayabileceğini düşünenlerdenim. Dünya ölçeğinde her canlı yaşamın bir parçasıdır. Canlılar birbirlerinden değerli-değersiz değildir diye düşünüyorum.

spartacus 06-01-2012 16:42

Alıntı:

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427928)
Dedigim gibi; ilk toplumlardan beri.Bu meyve agaclari bizim dedigimizden beri.

Doğru buda ancak birkaç bin yıllarla ifade edilebiliyor. demek ki bu bizim hayvanlığımızla alakalı bir durum değil... yalnız bir noktayı değişebiliriz BİZ değil o kelimenin doğrusu BEN'DİR, Yani BEN'İM Dediğimizden beri... ben, ben, benim diyenlerin, tamam ben, ben , ben diyebileyim ama, hiç bir sınırlayıcı, ya da yıkıcı bir etkiye maruz kalmayayım, sınırlarıma giren ister insan ister hayvan bana tabi olabilsin ve dahi biat ettirebileyim, meşru zeminler oluşturabilelim(din, teba, ümmet, millet, takım vs.vs.), ötekilerden ayrışmamı(pirvate) meşrulaştırayım, benlerime ait şeyleri gerektiğinde öte sınırlara girerek arttırayım... derken, gel zaman git zaman, bu süreçle hakim olanın hakim olduğu sınırların belirlenmesi için sınırlar çizilmiştir. Tarla sınırlarından, bu eyalet ve nihayetinde ülke sınırlarına genişlemiş, ama özünde biz değil ben faktörü vardır(neolotik çağ). tarladan başlayabiliriz.... tarla olursa değil, sınır olmazsa kavga da biter, ama dünya yine döner, toprak yine ürün verir... Mesele de kullandığın terimle, biz demekle çözülür, biz ayırıcı değil bence burada birleştirici unsurdur...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:12 .