darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı
Dedigim gibi; ilk toplumlardan beri.Bu meyve agaclari bizim dedigimizden beri.
|
Doğru buda ancak birkaç bin yıllarla ifade edilebiliyor. demek ki bu bizim hayvanlığımızla alakalı bir durum değil... yalnız bir noktayı değişebiliriz BİZ değil o kelimenin doğrusu BEN'DİR, Yani BEN'İM Dediğimizden beri... ben, ben, benim diyenlerin, tamam ben, ben , ben diyebileyim ama, hiç bir sınırlayıcı, ya da yıkıcı bir etkiye maruz kalmayayım, sınırlarıma giren ister insan ister hayvan bana tabi olabilsin ve dahi biat ettirebileyim, meşru zeminler oluşturabilelim(din, teba, ümmet, millet, takım vs.vs.), ötekilerden ayrışmamı(pirvate) meşrulaştırayım, benlerime ait şeyleri gerektiğinde öte sınırlara girerek arttırayım... derken, gel zaman git zaman, bu süreçle hakim olanın hakim olduğu sınırların belirlenmesi için sınırlar çizilmiştir. Tarla sınırlarından, bu eyalet ve nihayetinde ülke sınırlarına genişlemiş, ama özünde biz değil ben faktörü vardır(neolotik çağ). tarladan başlayabiliriz.... tarla olursa değil, sınır olmazsa kavga da biter, ama dünya yine döner, toprak yine ürün verir... Mesele de kullandığın terimle, biz demekle çözülür, biz ayırıcı değil bence burada birleştirici unsurdur...