Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   BOMBA-ATEIZM ADALET VAAD ETMEZ!!!! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1762)

21-02-2006 05:09

BOMBA-ATEIZM ADALET VAAD ETMEZ!!!!

bir arkadas sole yazmis :

ustune bombalar sarip patlatan yada yaptigi teror eyleminde herhangi bir sekilde telef olan bir teroriste ATEIZM veya dunyada var olan herhangi bir HUKUK YAPISI nasil ceza verir

islamda cevabi cok basittir cezanin.....CEHENNEM....

peki ya ATEIZM????ateizm islamdan bahsederken BARBAR kelimesini kullanir....SACMALIK der islam icin.....

peki yukarda bahsi gecen telef olmus teroristin cezasiz kalmasi oylece topraga karismasi SACMALIK degilde MANTIK midir.....VURDUMDUYMAZLIK degilde SAGDUYU mudur.....en onemlisi de

BU TELEF OLAN KAHROLASI YARATIKLARIN CEZASIZ KALMASI

HAKSIZLIK degilde HAKMIDIR!!!!!!!! ?????

ateist bir arkadasin cevabi ise su :

ATEIZM ADALET VAAD ETMEZ!!!!!!

yalan olmasin konuya SAHIT sayfa da budur....adalet yerini bulsun

http://turandursun.com/modules.php?n...ewtopic&t=2830

vay basimiz gelene baskin dostlar.....boyle bir seye inanilabilirmi....adalet vaad etmeyen bir duzen.....ateist arkadaslarin ustune basa basa yirtindiklari adalet konusuna bakin nereye geldi.....bir anda VAAD EDILEMIYENE DONUSTU!!!!!!

ADALETSIZILIGI DUSUNEMIYORUM.....ADALETSIZ BIR DUNYA ADALETI VAAD EDEMEYEN BIR DUZEN DUSUNEMIYORUM

ve sunu hatirlamaktan ve hatirlatmaktan kendimi alikoyamiyorum

Onlarin cogu sanidan baska bir seyin ardinca gitmiyorlar.Dogrusu da su ki sani HAKTAN hic bir sey ifade etmez.Allah onlarin yaptiklarini iyice bilmektedir. (Yunus-36)

Hakkin adalet oldugunu kavrayabilseydim eger bugune kadar bir ateist dostumun agzindan ATEIST ADALET VAAD ETMEZ gibi bir soz isitmeme gerek kalmazdi...

ADALET VAAD ETMEZ HA!!!!!vay basimiza gelene bakin dostlar...teroristle birlikte bomba patlar ve gitti onca canlar...coluk cocuk ana baba kan revan icinde....

ateist - e napalim kardesim bu teroristi yerden toplayip ceza veremiycegimize gore....eeee tanrimizda yok cezasini versin......hadi dagalin bakiyim evinize hadi uzatmayin yok size adalet madalet....

THE END.....

yorumlarinizi bekliyorum

master 21-02-2006 05:30

İnanmıyorum

Mev dostt linkee baktımda gerçekten bu yaşanmış

İnanmıyorum bütün düşünceler ozaman iptal oldu demektir bu

Madem böyle bir düşünce savunuluyo ve bu şekilde yazılmış

Seni kutlarım mev dostt

exclusive 21-02-2006 05:42

İslam ilahi bir adalet vaadi içindedir. Sonsuz yaşam vaadeder. Memeleri yeni bitmiş, bekareti bozulmayan kızlar vaadeder. Kevserler, Huriler, Adn cennetleri, ballı şarap çeşmeleri... vs. vs..

Bunların tümü islamın, daha doğrusu muhammedin hayal ürünü vaatleridir. Ateizm ve benzeri din karşıtı akımlarda böyle vaatlerin bulunmaması da gayet doğaldır.

21-02-2006 05:57

bula bula bunu mu buldun :D ....islamin HUKIKI ADALETINI hepimiz cok iyi kavradik biliyoruz.kendimizi kandirmyalim yaslar 5 diil...herseye cevabiniz var ama bu olen intihar bombacisina bir turlu cvb iniz yok arkadaslar....e bi seyde yazmak lazim tabi bos birakmakta olmaz hesabi....napalim napalim evt sole sacmaliyalim

slam ilahi bir adalet vaadi içindedir. Sonsuz yaşam vaadeder. Memeleri yeni bitmiş, bekareti bozulmayan kızlar vaadeder. Kevserler, Huriler, Adn cennetleri, ballı şarap çeşmeleri... vs. vs..

vay beee!!!!

ben neden bahsediyorum sen neden bahsediyorsun kardes....herif ucurdu diyorum kac kisi havaya kendisiyle beraber....tanrin yok ki ceza veresin cehennemin yok ki atasin....gitti coluk cocuk kan revan icinde yerde parca pincik bi itoglu it yuzunden..sense caresizce ADELET VAAD ETMIYORUZ diye care ariyosun.....ben diyorum ki insanlar oldu napicaksin sen diyosun ki memeler huriler.....ne bu sakami !!!!!

demissin ki : İslam ilahi bir adalet vaadi içindedir.

evt haklisin kardesim o oyle bir adalet ki olen masumlarin hakkini yerde birakmayacak bir adalet....teroristler cenettemi saniyorsun sen...vay derim o zmn cahilligine senin...sonu olan bir varolus dusuncesi icersinde aklima bundan baska daha ne kabuslar geliyo ama bunu bi bitirelim once

exclusive 21-02-2006 06:18

mev ölmüş bir adama islamın yapabileceği tek gerçek şey cenaze namazı kılıp ölüyü gömmektir. Bunun ötesi hikaye...

Sen ateizmin masallar anlatmasını mı istiyorsun?

Arkadaşım birazcık araştırıp soruşturup kaynak göstererek güzel iddialar at ortaya. Tutturmuşsun islamın ilahi adaleti diye... Bende doğal olarak "uyusun da büyüsün" diyorum ne dememi bekliyorsun başka?

Bak ben diyorum ki: kuranın allah katından geldiğine dair elle tutulur en ufak bir delil dahi yok... Eğer bişeylerin üstüne gidip irdelemek istiyorsan bu iddianın üstüne gitmeni öneririm. En azından ufak da olsa bir delil göstermeyi başarabilirsen çabaların bir işe yaramış olur.

Ateizmde neden ilahi adalet yokmuşlarla bir yere varamazsın. Alacağın cevap: "İlahi adalet diye bişey yok, biz naapalım, bu bizim suçumuz değil, üzücü bir hakikatin ta kendisi, biz kendimizi kandırsak neye yarar" şeklinde olacaktır.

21-02-2006 06:40

ex dostum bnm tutturmuslugumu bosver simdi ben senin TUTTURAMADIKLARINI yaziyim

1.mev ölmüş bir adama islamın yapabileceği tek gerçek şey cenaze namazı kılıp ölüyü gömmektir. Bunun ötesi hikaye...

islama niye senin felsefenle bakiyosun...kendi teorinle baska bir teori irdelenirmi bak ne sacma sapan sozcukler kullaniyosun sonra eline koluna yazik....islamin yapacagi tek sey cenaze namazi kilmaktir...Sonra sira senin inanmadigin Allahin yapacaklarina gelir...oda o insan disi varligi o teroristi cehenneme gonderir.ADALET YERINI BULDU.olay kapandi..

2.Sen ateizmin masallar anlatmasını mı istiyorsun?

ben masal istemiyorum ama sen anlatiyosun be kardesim her yazinda okuyanlar gulecek be haline....

ATEIZM ADALET VAAD ETMEZ....masala bak tam la fonten..

gercegi soyliyim de utan....ADALETSIZ BIR DUNYA DUSUNULEMEZ....

3.Ateizmde neden ilahi adalet yokmuşlarla bir yere varamazsın. Alacağın cevap: "İlahi adalet diye bişey yok, biz naapalım, bu bizim suçumuz değil, üzücü bir hakikatin ta kendisi, biz kendimizi kandırsak neye yarar" şeklinde olacaktır.

al sana masalin dik alasi.....bu masal olmayacak da baska ne olacak...

ayrica ben veya biz diyim YOKMUSLARLA mislerla muslarla bi yere varmaya calismiyoruz...yillarca sen islami sorgulamisin kardesim musade et de bizde bi kere ateizmi sorgulayalim....bi tane soruya cvp vermekten aciz birakti bak senin ateizm dedigin ADALETSIZLIK DUZENIN....o yuzden ne yazacagini sasiriyosun sacmaliyosun.....

sen Turan Dursun un savundugu seyi yerin dibine soktun biraktin...hala bi delik bulayim da kacayim sevdasindasin...sabah 6 hala yaziyosun bak...

herneyse topic in basligini unutmadan konusursan sevinirim...ben size sordum ve cvp bekliyorum burdaki tek ateist sen degilsin ole degilmi senin icin acmadim zaten bu topic i....haaa ilham kaynagimsin o ayri sagol....mutlaka dogru duzgun cvp verecek birileri okur elbette...ADALETSIZLIK sacmaliklarini duymayacagim cvp lar alirim elbette....

hayir ser,ser hayir gibi gorunur bazen dostum...islama zarar verdigini dusundugunuz bir salak ve islami lekelemek icin kullandiginiz bir salak nasilda bu soru ile basiniza musallat oluyo dimi arkadasim....ser gibi gorunen hayir diye buna derim iste ben...

ADALET KONUSUNDA ATATURKU MU HATIRLATIP SENI IYICE ZOR DURUMDA BIRAKMAK ISTEMIYORUM AMA SEN SUNU IYICE BI DUSUN KARDESIM

ADALET MULKUN TEMELIDIR

aspartam 21-02-2006 11:41

Ex. Allah'a inandında,Kur'an ın Allah'tan geldiğine dair delil mi istiyorsun. :D Ex. seni seviyorum ya beni çok güldürüyorsun.Mev kardeş iyi yerden yakalamışsın.Ateizmin gerçekleştirebileceği hiç bir vaadi yoktur taki halam amcam oluncaya kadar.Onlar hayal alemlerinde,ütopyalarda gezer dururlar.İşleri güçleri inancı olan insanları alaya almak,yapıcı olmayan eleştirilerde bulunmaktır.hayatın tamamen dışındadırlar.Kişilerin hakları nasıl korunur,adalet nasıl sağlanır bilmezler.

21-02-2006 12:40

Ateizm gibi dini inanışın olmadığı felsefelerde adaletin ancak bu dünyada sağlanabileceğine inanılır. Bu nedenle adaleti geciktirmek, ihmal etmek düşünülemez. Semavi dinliler eğer bu dünyada adalet sağlanamaz ise öteki
dünyada sağlanacağına inanarak kendilerini teselli edebilirler. Ama ateistler ve dinsizlerin böyle bir avuntusu yoktur. Bu nedenle dünyaya bir dinliden daha fazla önem vermek zorundadır.

Bir suçlu eğer bu dünyada cezalandırılamadan ölürse yapılacak tek şey bundan ders alıp diğer benzer suçlulara karşı daha tedbirli olabilmektir.

21-02-2006 13:07

senin tedbirlerin ise yaramiyo cem dostum...terorde olen insanlarin belkide hic biri senin yakinin degil diye bu kadar rahat bir yazi yazmissin...ama hic de olyle basit degil olay...olenlerin hakki yerde kaldikltan sonra neyleyin ben senin tedbirini...diyorsun ki

Bu nedenle adaleti geciktirmek, ihmal etmek düşünülemez.

ben bu basligi bir ATEIST in adalet uzerine konusmasindan esinlenip yazdim...ATEIZM ADALET VAAD ETMEZ..Kuran celisiyor diye yirtinip duruyorsunuz ama surda bir avuc ateist kendi icinizde ilskiler icindesiniz

CEM - Bu nedenle adaleti geciktirmek, ihmal etmek düşünülemez.

EXCLUSIVE - Ateizm adalet vaad etmez

Ne soylediginizden kendinizin bile haberi olmadigini dusunuyorum...Kalkip kendi kendinize kitap yazmak gibi komik seylerlerle ugrasip bosa vakit gecirceginize sanirim oyunu birakip en azindan su savundugunuz seyler konusunda agiz birligi yapsaniz sayginliginiz acisindan daha iyi olacak kannatindeyim

pante 21-02-2006 13:25

Bu konuyu örneğin Irak için düşünelim..
ABD işgali altındaki Irak'ta , bir sunni teröristin şiilerin pazar yerine attığı bomba ile onlarca insanın ölümüne sebep olduğunu düşünelim..Bu eylemde terörist de ölmüş olsun..
Pazar yerinde öldürülen şiilerin cenaze törenine de bir bomba atıldığını ve cenaze alayının tarandığını , yüzlerce şii'nin de yine öldüğünü düşünelim..Bu eylemde de terörist yakalanmış olsun..Linç edilerek ya da idama mahkum edilerek öldürülmüş olsun..
Sonuç olarak yakalanmış da olsa , eylem sonucunda ölmüş de olsa , yüzlerce canın karşılığında bir can..Kısasa kısas mümkün olmadı..Cehenneme havale..Acılı insanların tesellisi öbür dünyada verilecek cezaya kalır..
Ama kimilerine göre terörist şehittir , kimilerine göre öldürülenler..
Terörist , bu eylemi yaparken , şehit olacağına ve cennete gideceğine inanarak şartlanmıştır..Onun gibi düşünenler de öyle..

Suçun , öbür dünyada cezasız kalmayacağının inancı , ateistlere göre düşünüldüğünde , bir teselli duygusu avantajı getirir..Sonuçta , öbür dünya varsa herkes için vardır..Ateist için de..
Diğer taraftan dünyadaki kötülüklerin cezasız kalmayacağı inancı , inananlar açısından teselli olmakla kalmayıp , neredeyse dünya görüşü halini almıştır.. Haksızlıkların , sömürünün , zulmün , bozuk düzenin karşısında , düzenin taraftarları bu görüşü yaygınlaştırarak , halkın örgütlenmesini , düzene ve haksızlıklara başkaldırmasını engellemişlerdir..
Marks'ın "dinler afyondur" sözünün arkasındaki gerçek budur..Dünyada , insanların haklarını arayamaması , zalimlerden , zorbalardan hesap sorulamaması , dünya hayatında huzurun ,refahın,mutluluğun , barışın sağlanmasına çalışılamamasının başlıca sebeplerinden biri , cennet inancıdır..İnananların çoğu haksızlıkları Allah'a havale eder..
Ateistin avantajı ise , dünyadaki haklarının peşine düşer , hesabı ertelemez..Kendisini sömürtmemeye çalışır , boyun eğmez..Ufak ya da büyük her türlü suçun sonuna kadar takipçisi olur..

Bence öbür dünya yokmuş gibi , dünyada adaletin sağlanmasına ateist gibi çalışılmalı , dünya hayatı her an sona erecekmiş gibi de salih amellerle öbür dünyaya hazırlıklı olunmalıdır..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:28 .