![]() |
Anayasa Paketi Referandumda
Saygideger arkadaslar;
Karar aciklandi. Anayasa Mahkemesi, 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna ilişkin iptal davasında, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili bazı maddelerin kısmen iptaline karar verdi. Kısmen iptal edilen maddeler dışında Anayasa paketi referanduma götürülecek.-Alinti- http://www.haberturk.com/gundem/habe...anduma-gidiyor Saygilarimla; evrensel-insan |
Bu konuda Fatih Altaylı'nın ilginç bir tespiti vardı. Bu akşam habertürkte yayınlanan bir tartışmaya telefonla katılarak bu tespitini açıkladı. Anayasa mahkemesinin bazı maddelerde kısmen de olsa yaptığı iptallerin sonucunda ortaya çıkan metinin, mecliste oluşmuş orijinal metinden farklı bir metin olduğunu, dolayısı ile kanun yapma yetkisi olmayan (yetki meclise aittir malumunuz) mahkemenin bu uygulama ile yeni bir metinin oluşmasını sağlayarak yetkisinin dışına çıktığını söyledi. Bana göre ilginç bir tespit. Programda konuk olan Sabih Kanadoğlu ve diğerleri de hemfikir olduklarını belirttiler. Ben hukuktan fazla anlamam ama tespit bana da ilginç geldi.
Saygı ve sevgi ile. |
Saygideger zapata;
Haberturk Gazetesi' nde de var, ayni tesbiti, makale olarak. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
Anayasa Mahkemesi, yetki aşımı yaparak, kendini yasamanın yerine koyup, Yasama organı olan meclisin hazırladığı anayasa değişiklik metninde redaksiyon yapması, Türkiyenin "Hukuk devleti" mi yoksa "yargıçlar devleti" mi olduğu sorusunu gündeme getirdi.
Hükümetin, Anayasa mahkemesinin yapısını değiştirmek istemesinin ne kadar doğru bir karar olduğuda açığa çıkmış oldu. Hakimlerin önüne gelen davalarda ideolojik değil, önündeki yasa metinlerine bakarak karar vermesinin gerekliliği gün gibi ortada iken, yasamanın yaptığı anayasa değişiklik metnini, kendince kırpıp, yeni düzenleme yapması tam bir hukuk katliamıdır. A.M. sanki yasama organı gibi çalışmıştır. Yasamanın üzerinde bir pozisyona kendini konumlandırmıştır. Nerede kaldı "kuvvetler ayrımı" ilkesi.... İşte sırf bu nedenden dolayı, halk oylamasına sunulan bu anayasa değişiklik paketine "ölümüne" evet dememiz "insanlık" gereğidir. Herkesi insanlığa davet ediyorum. Saygılar. |
Referandum Anketi...
Referandumda Evet mi Hayır mı vereceksiniz? Neden? Bu ankete katılarak bu forumun rengini ortaya çıkarabiliriz.
İlk oy benden : Elbetteki EVET.... Yargıdaki ideolojik kadrolaşmanın sona ermesi, Anayasa Mahkemesinin doğru kararlar verebilmesi için mevcut durumun sona ermesi adına EVET.... |
altanlı ahmet , neye evet vereceğini biliyormusun. bana göre bu evet tayyibi dahada hamas' vari olmasına cevaz verecek benim oyum hayır.burdaki şeytanlık güya 12 eylül anayasasına karşı olmak. zarf bu.
|
Büyük ihtimalle benim de oyum 'EVET' yönünde olacaktır.. Nedenlerini daha sonra, referandum yaklaştıkça açıklarım..
Alıntı:
Son gelişmelerden sonra Türkiye'nin İran ve Suriye ikilisine yaptığı ihracat, ABD'ye yaptığı ihracattan 200 milyon dolar daha fazla oldu.. Bugün İrana, Irak'a, Suudi Arabistan'a ve diğer ortadoğu ülkeleriyle olan ticari ilişkilerimiz, ortadoğuda sözü geçen bir aktör olabilmemiz hayati önem taşıyor.. Ve son zamanlarda da Türkiye'nin bu dengeyi tuturduğu gözleniyor.. New York Times'tan Türkiye ekonomisi yorumu için; http://www.taraf.com.tr/haber/new-york-times-turk-ekonomisi-ab-ye-fazla.htm Yani herşey bu kadar basit değil.. Türkiye'nin Batı'ya sırtını döndüğü, Radikalleşmeye başladığı vs. gibi yorumlar gerçeği yansıtmıyor.. Bu iş çok boyutlu ve bu durumu tam olarak anlayabilmemiz için de çok boyutlu olarak düşünmemiz gerekiyor.. |
Alıntı:
bu konuda herkes gibi size hak veriyorum. AYM yetkisini aşarak suç işlemiştir. Bu ülke hukuk devleti değildir herkes kendini padişah bilmekte.bundan birkaç gün öncede "malum" orgeneral" aynı suçu işledi. her kurum bence yetkilerine göre davranmalı. Alıntı:
Alıntı:
saygılarımla |
oyum HAYIR
nedeni AKP nin önündeki engelleri bu değişiklik ile kaldırarak her yaptığını meşru, hukuki kılma çabasıdır ve bu oyuna gelmeyeceğim. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:13 . |