Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Anket Sonucuna Bak: Anayasa refarandumunda oyum;
Hayır 52 60,47%
Evet 20 23,26%
Katılmayacağım. 14 16,28%
Katılımcı sayısı: 86. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-07-2010, 01:30
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Anayasa Paketi Referandumda

Saygideger arkadaslar;

Karar aciklandi.

Anayasa Mahkemesi, 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna ilişkin iptal davasında, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili bazı maddelerin kısmen iptaline karar verdi. Kısmen iptal edilen maddeler dışında Anayasa paketi referanduma götürülecek.-Alinti-

http://www.haberturk.com/gundem/habe...anduma-gidiyor

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 08-07-2010, 02:32
zapata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zapata zapata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu konuda Fatih Altaylı'nın ilginç bir tespiti vardı. Bu akşam habertürkte yayınlanan bir tartışmaya telefonla katılarak bu tespitini açıkladı. Anayasa mahkemesinin bazı maddelerde kısmen de olsa yaptığı iptallerin sonucunda ortaya çıkan metinin, mecliste oluşmuş orijinal metinden farklı bir metin olduğunu, dolayısı ile kanun yapma yetkisi olmayan (yetki meclise aittir malumunuz) mahkemenin bu uygulama ile yeni bir metinin oluşmasını sağlayarak yetkisinin dışına çıktığını söyledi. Bana göre ilginç bir tespit. Programda konuk olan Sabih Kanadoğlu ve diğerleri de hemfikir olduklarını belirttiler. Ben hukuktan fazla anlamam ama tespit bana da ilginç geldi.

Saygı ve sevgi ile.

.....Bütün insanlığa savaşsız, sömürüsüz, özgür ve mutlu bir dünya dileğiyle.....
Alt 08-07-2010, 02:43
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger zapata;

Haberturk Gazetesi' nde de var, ayni tesbiti, makale olarak.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 08-07-2010, 03:10
zapata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zapata zapata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger zapata;

Haberturk Gazetesi' nde de var, ayni tesbiti, makale olarak.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Teşekkürler üstadım. Bakmamıştım, bakayım şimdi.

.....Bütün insanlığa savaşsız, sömürüsüz, özgür ve mutlu bir dünya dileğiyle.....
Alt 08-07-2010, 10:11
ahmetaltan ahmetaltan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Anayasa Mahkemesi, yetki aşımı yaparak, kendini yasamanın yerine koyup, Yasama organı olan meclisin hazırladığı anayasa değişiklik metninde redaksiyon yapması, Türkiyenin "Hukuk devleti" mi yoksa "yargıçlar devleti" mi olduğu sorusunu gündeme getirdi.

Hükümetin, Anayasa mahkemesinin yapısını değiştirmek istemesinin ne kadar doğru bir karar olduğuda açığa çıkmış oldu.

Hakimlerin önüne gelen davalarda ideolojik değil, önündeki yasa metinlerine bakarak karar vermesinin gerekliliği gün gibi ortada iken, yasamanın yaptığı anayasa değişiklik metnini, kendince kırpıp, yeni düzenleme yapması tam bir hukuk katliamıdır. A.M. sanki yasama organı gibi çalışmıştır. Yasamanın üzerinde bir pozisyona kendini konumlandırmıştır.

Nerede kaldı "kuvvetler ayrımı" ilkesi....

İşte sırf bu nedenden dolayı, halk oylamasına sunulan bu anayasa değişiklik paketine "ölümüne" evet dememiz "insanlık" gereğidir.

Herkesi insanlığa davet ediyorum.

Saygılar.
Alt 08-07-2010, 17:05
ahmetaltan ahmetaltan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Referandum Anketi...

Referandumda Evet mi Hayır mı vereceksiniz? Neden? Bu ankete katılarak bu forumun rengini ortaya çıkarabiliriz.

İlk oy benden :

Elbetteki EVET....

Yargıdaki ideolojik kadrolaşmanın sona ermesi, Anayasa Mahkemesinin doğru kararlar verebilmesi için mevcut durumun sona ermesi adına EVET....
Alt 08-07-2010, 17:11
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

altanlı ahmet , neye evet vereceğini biliyormusun. bana göre bu evet tayyibi dahada hamas' vari olmasına cevaz verecek benim oyum hayır.burdaki şeytanlık güya 12 eylül anayasasına karşı olmak. zarf bu.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 08-07-2010, 19:12
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Büyük ihtimalle benim de oyum 'EVET' yönünde olacaktır.. Nedenlerini daha sonra, referandum yaklaştıkça açıklarım..

bana göre bu evet tayyibi dahada hamas' vari olmasına cevaz verecek benim oyum hayır.
Günümüzde olanların Tayyip'in Hamaslaşmasıyla vs. ilgisi yok.. Bu bir strateji ve görünüşe bakılırsa çok iyi yönetiliyor ve işe de yarıyor.. Artık Türkiye ortadoğuda söz sahibi olan ve bazı dengeleri değiştirebilecek güce sahip, hatta değiştirmeye başlayan bir aktör.. Ve bunu da güçlü ekonomisiyle yapıyor.

Son gelişmelerden sonra Türkiye'nin İran ve Suriye ikilisine yaptığı ihracat, ABD'ye yaptığı ihracattan 200 milyon dolar daha fazla oldu.. Bugün İrana, Irak'a, Suudi Arabistan'a ve diğer ortadoğu ülkeleriyle olan ticari ilişkilerimiz, ortadoğuda sözü geçen bir aktör olabilmemiz hayati önem taşıyor.. Ve son zamanlarda da Türkiye'nin bu dengeyi tuturduğu gözleniyor..

New York Times'tan Türkiye ekonomisi yorumu için;

http://www.taraf.com.tr/haber/new-york-times-turk-ekonomisi-ab-ye-fazla.htm

Yani herşey bu kadar basit değil.. Türkiye'nin Batı'ya sırtını döndüğü, Radikalleşmeye başladığı vs. gibi yorumlar gerçeği yansıtmıyor.. Bu iş çok boyutlu ve bu durumu tam olarak anlayabilmemiz için de çok boyutlu olarak düşünmemiz gerekiyor..
Alt 09-07-2010, 00:45
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ahmetaltan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Anayasa Mahkemesi, yetki aşımı yaparak, kendini yasamanın yerine koyup, Yasama organı olan meclisin hazırladığı anayasa değişiklik metninde redaksiyon yapması, Türkiyenin "Hukuk devleti" mi yoksa "yargıçlar devleti" mi olduğu sorusunu gündeme getirdi.
sayın ahmet altan

bu konuda herkes gibi size hak veriyorum. AYM yetkisini aşarak suç işlemiştir. Bu ülke hukuk devleti değildir herkes kendini padişah bilmekte.bundan birkaç gün öncede "malum" orgeneral" aynı suçu işledi.
her kurum bence yetkilerine göre davranmalı.

Hükümetin, Anayasa mahkemesinin yapısını değiştirmek istemesinin ne kadar doğru bir karar olduğuda açığa çıkmış oldu.
yalnız her ne kadar yetki dışı uygulamalar yapsada; hükümetin anayasa mahkemesinin yapısını değiştirmek istemesinin amacı bu değildir. açıkça ortadır ki hükümetin amacı ülkenin tüm damarlarına nüfus etmektir ve anayasa mahkemesinide ele geçirme çabasındadır. bunun sonrası ise daha uzun bir meseledir eğer isterseniz farklı bir başlık altında tartışabiliriz.

İşte sırf bu nedenden dolayı, halk oylamasına sunulan bu anayasa değişiklik paketine "ölümüne" evet dememiz "insanlık" gereğidir.

Herkesi insanlığa davet ediyorum.
sırf böyle bir nedenden dolayı referandumda "evet" demek mantık dışı bişeydir. AKP nin önünü açmak istediği bu değişikliğe evet demek intihardır. değişikliğin içeriğini bilmeden oy kullanmamak gerek diye düşünüyorum ve ben içeriğini ve amacını çok iyi bildiğim için HAYIR diyeceğim ve herkesi hayır demeye davet ediyorum.

saygılarımla

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 09-07-2010, 00:49
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

oyum HAYIR

nedeni AKP nin önündeki engelleri bu değişiklik ile kaldırarak her yaptığını meşru, hukuki kılma çabasıdır ve bu oyuna gelmeyeceğim.

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?

Önerilen Siteler