Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Tanrı Neden Vardır? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19570)

AerA 12-07-2010 13:39

Tanrı Neden Vardır?

Sayın forum üyeleri ;

• Tanrı neden vardır?
  • İstediği her şeyi bir "OL" diyerek gerçekleştirebilecek bir "ŞEY"in, var olma amacı nedir?

Sadece forum genelinde üyelerin kişisel düşüncelerini görmek amacındayım.

asa767 12-07-2010 14:27

Bu soru mantıksal dizilim açısından yanlış. Varolma sırasına göre sorgulama bir sonrakine yapılır. Yada sürekli var olan birinin fiillerini sorgulaması şeklinde olabilir. Örneklemek gerekirse. Sizin sorunuz bir işçi için patronum neden var gibi bir şey oluyor. İşçinin şahsında olmayan var olma olgusu işçi olması ki bu ancak patronun varlığı ile olur. Patron olmasza işçi olmaz. Dolayısıyla işçi neden patron var sorusunu soramaz. Daha spesifik sorularınız varsa onlara geçelim. Basit oynuyorsunuz.

AerA 12-07-2010 14:33

Alıntı:

Bu soru mantıksal dizilim açısından yanlış. Varolma sırasına göre sorgulama bir sonrakine yapılır. Yada sürekli var olan birinin fiillerini sorgulaması şeklinde olabilir. Örneklemek gerekirse. Sizin sorunuz bir işçi için patronum neden var gibi bir şey oluyor. İşçinin şahsında olmayan var olma olgusu işçi olması ki bu ancak patronun varlığı ile olur. Patron olmasza işçi olmaz. Dolayısıyla işçi neden patron var sorusunu soramaz. Daha spesifik sorularınız varsa onlara geçelim. Basit oynuyorsunuz.
İnancınızın temelinde var olan Tanrı kavramını basitmi görüyorsunuz?

Hepbir ağızdan "Tanrı var, Tanrı var" derken aslında onun ne amaç için var olduğuna dair en ufak bir fikriniz yok mu?

Bir insanın her an aklında ve gönlünde yer tuttuğunu öne sürdüğünüz bir varlığın amacına dair hiç bir kestirimde bulunamıyor musunuz?

Söylermisiniz lütfen siz gerçekten inanıyormusunuz?

İlginç bir insansınız doğrusu

asa767 12-07-2010 14:58

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 318574)
İnancınızın temelinde var olan Tanrı kavramını basitmi görüyorsunuz?

Hepbir ağızdan "Tanrı var, Tanrı var" derken aslında onun ne amaç için var olduğuna dair en ufak bir fikriniz yok mu?

Bir insanın her an aklında ve gönlünde yer tuttuğunu öne sürdüğünüz bir varlığın amacına dair hiç bir kestirimde bulunamıyor musunuz?

Söylermisiniz lütfen siz gerçekten inanıyormusunuz?

İlginç bir insansınız doğrusu

Bu yazdıklarınızla ve ilgili linkte;
http://www.turandursun.com/forumlar/...t=19445&page=4

veremediğiniz cevaplara göre Allahın varlığını kabul ediyorsunuz. Şimdi buradan devam edelim. Bu sorunuzda mantıksal söz dizimi hatası var. 2*2 neden 4 gibi de düşünülebilir. Asıl sorunuza inin. Amaç sorgulama için yaratılan mertebesinde yaratanın amacını sorgulamak anlam bütünlüğü ve mantık olarak mümkün değil. Bütün bunlar bir tarafa söz-mantık uyumu yok. Sorunun şeklini değiştirmeniz lazım. Değiştirip sorun memnuniyetle cevaplarım.

aliyarasfal 12-07-2010 15:21

Bence soruyu farklı sormalısınız, çünkü genele soruyor iseniz bir ateiste göre bu soru gereksizdir ve saçmadır.Desite görede verdiğiniz özelliklere sahip tanrı kavramı yoktur( vaya az bir kesiminkine uyar)

İstediği her şeyi bir "OL" diyerek gerçekleştirebilecek bir "ŞEY"in, var olma amacı nedir?

Dediğiniz özellikte tanrı anlayışı teist bakışa aittir genel olarak. Ama herkes bu bakış açısına göre bu özellikte tanrı kavramını var/yok tartışmasını aşarak var önkabulü ile cevaplasın derseniz belki daha net cevaplar verenler çıkabilir.
Şimdilik saygımla gittim...

asa767 12-07-2010 15:32

Sorunun sahibi kendi sorusuna amma ilgisizmiş. Arkadaş bi sorunun peşine düş. Bir cevap var mı bak. Ama sorunu düzelt. Neyi öğrenmek istiyorsan onu bi sor artık.

AerA 12-07-2010 15:41

Alıntı:

asa767´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 318583)
Sorunun sahibi kendi sorusuna amma ilgisizmiş. Arkadaş bi sorunun peşine düş. Bir cevap var mı bak. Ama sorunu düzelt. Neyi öğrenmek istiyorsan onu bi sor artık.

Biliyormusunuz ben hayır duaları alarak hayatta kalamıyorum. Kim kalıyorki ben kalayım. Yani çalışmam lazım. Anlıyacağınız işteyim.

Ben sadece inananın gözünde Tanrının neden var olduğu ve amacını görmek istedim.

Amacına dair herhangi bir fikriniz vardır elbet.Hadi paylaşınız.

asa767 12-07-2010 15:48

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 318585)
Biliyormusunuz ben hayır duaları alarak hayatta kalamıyorum. Kim kalıyorki ben kalayım. Yani çalışmam lazım. Anlıyacağınız işteyim.

Ben sadece inananın gözünde Tanrının neden var olduğu ve amacını görmek istedim.

Amacına dair herhangi bir fikriniz vardır elbet.Hadi paylaşınız.

Mantık hatasını göremiyorsunuz. Soruda mantık hatası var.

Etkileşimli olarak mantık hatasına gidelim. Kalem neden var? Yazı yazmak için tabi ki. Senin benim gibi insanlar üretiyor kalemi. Kalem var olma sebebine yani yapanın, kalemi üretenin isteğine cevap veriyor. Allah ise bir ihtiyaca binaen üretilmiş değildir ki neden var diye sorgulansın. Ezeli olan Allah neden var demek mantık olarak hatalı bir soru şeklidir. Sonradan değil. Ezeli.

asa767 12-07-2010 15:52

Bu arada size söylenen yada okuduğunuz. Ahan işte dinciler bunun içinden çıkamaz dedikleri şeyler popüler paradokslar üzerine kurgulanmış mantık bozukluğu cümlelerdir. Azıcık düşünün insaf edin derim. Paradokslar içinden çıkılmaz şeylerdir. Ama içinden çıkılsın diye yapılmazlar da zaten.

http://www.matematikce.net/mobiusescher.gif

asa767 12-07-2010 16:26

Soru olmayan sorunun cevabını almış olduğuna göre başka soruya geç istersen.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:11 .