Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-07-2010, 13:39
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Tanrı Neden Vardır?

Sayın forum üyeleri ;

• Tanrı neden vardır?
  • İstediği her şeyi bir "OL" diyerek gerçekleştirebilecek bir "ŞEY"in, var olma amacı nedir?

Sadece forum genelinde üyelerin kişisel düşüncelerini görmek amacındayım.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 12-07-2010, 14:27
asa767 asa767 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu soru mantıksal dizilim açısından yanlış. Varolma sırasına göre sorgulama bir sonrakine yapılır. Yada sürekli var olan birinin fiillerini sorgulaması şeklinde olabilir. Örneklemek gerekirse. Sizin sorunuz bir işçi için patronum neden var gibi bir şey oluyor. İşçinin şahsında olmayan var olma olgusu işçi olması ki bu ancak patronun varlığı ile olur. Patron olmasza işçi olmaz. Dolayısıyla işçi neden patron var sorusunu soramaz. Daha spesifik sorularınız varsa onlara geçelim. Basit oynuyorsunuz.
Alt 12-07-2010, 14:33
Kıdemli Üye

Bu soru mantıksal dizilim açısından yanlış. Varolma sırasına göre sorgulama bir sonrakine yapılır. Yada sürekli var olan birinin fiillerini sorgulaması şeklinde olabilir. Örneklemek gerekirse. Sizin sorunuz bir işçi için patronum neden var gibi bir şey oluyor. İşçinin şahsında olmayan var olma olgusu işçi olması ki bu ancak patronun varlığı ile olur. Patron olmasza işçi olmaz. Dolayısıyla işçi neden patron var sorusunu soramaz. Daha spesifik sorularınız varsa onlara geçelim. Basit oynuyorsunuz.
İnancınızın temelinde var olan Tanrı kavramını basitmi görüyorsunuz?

Hepbir ağızdan "Tanrı var, Tanrı var" derken aslında onun ne amaç için var olduğuna dair en ufak bir fikriniz yok mu?

Bir insanın her an aklında ve gönlünde yer tuttuğunu öne sürdüğünüz bir varlığın amacına dair hiç bir kestirimde bulunamıyor musunuz?

Söylermisiniz lütfen siz gerçekten inanıyormusunuz?

İlginç bir insansınız doğrusu

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 12-07-2010, 14:58
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnancınızın temelinde var olan Tanrı kavramını basitmi görüyorsunuz?

Hepbir ağızdan "Tanrı var, Tanrı var" derken aslında onun ne amaç için var olduğuna dair en ufak bir fikriniz yok mu?

Bir insanın her an aklında ve gönlünde yer tuttuğunu öne sürdüğünüz bir varlığın amacına dair hiç bir kestirimde bulunamıyor musunuz?

Söylermisiniz lütfen siz gerçekten inanıyormusunuz?

İlginç bir insansınız doğrusu
Bu yazdıklarınızla ve ilgili linkte;
http://www.turandursun.com/forumlar/...t=19445&page=4

veremediğiniz cevaplara göre Allahın varlığını kabul ediyorsunuz. Şimdi buradan devam edelim. Bu sorunuzda mantıksal söz dizimi hatası var. 2*2 neden 4 gibi de düşünülebilir. Asıl sorunuza inin. Amaç sorgulama için yaratılan mertebesinde yaratanın amacını sorgulamak anlam bütünlüğü ve mantık olarak mümkün değil. Bütün bunlar bir tarafa söz-mantık uyumu yok. Sorunun şeklini değiştirmeniz lazım. Değiştirip sorun memnuniyetle cevaplarım.
Alt 12-07-2010, 15:21
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence soruyu farklı sormalısınız, çünkü genele soruyor iseniz bir ateiste göre bu soru gereksizdir ve saçmadır.Desite görede verdiğiniz özelliklere sahip tanrı kavramı yoktur( vaya az bir kesiminkine uyar)

İstediği her şeyi bir "OL" diyerek gerçekleştirebilecek bir "ŞEY"in, var olma amacı nedir?

Dediğiniz özellikte tanrı anlayışı teist bakışa aittir genel olarak. Ama herkes bu bakış açısına göre bu özellikte tanrı kavramını var/yok tartışmasını aşarak var önkabulü ile cevaplasın derseniz belki daha net cevaplar verenler çıkabilir.
Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 12-07-2010, 15:32
Üye

Sorunun sahibi kendi sorusuna amma ilgisizmiş. Arkadaş bi sorunun peşine düş. Bir cevap var mı bak. Ama sorunu düzelt. Neyi öğrenmek istiyorsan onu bi sor artık.
Alt 12-07-2010, 15:41
Kıdemli Üye

asa767´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sorunun sahibi kendi sorusuna amma ilgisizmiş. Arkadaş bi sorunun peşine düş. Bir cevap var mı bak. Ama sorunu düzelt. Neyi öğrenmek istiyorsan onu bi sor artık.
Biliyormusunuz ben hayır duaları alarak hayatta kalamıyorum. Kim kalıyorki ben kalayım. Yani çalışmam lazım. Anlıyacağınız işteyim.

Ben sadece inananın gözünde Tanrının neden var olduğu ve amacını görmek istedim.

Amacına dair herhangi bir fikriniz vardır elbet.Hadi paylaşınız.

Alt 12-07-2010, 15:48
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Biliyormusunuz ben hayır duaları alarak hayatta kalamıyorum. Kim kalıyorki ben kalayım. Yani çalışmam lazım. Anlıyacağınız işteyim.

Ben sadece inananın gözünde Tanrının neden var olduğu ve amacını görmek istedim.

Amacına dair herhangi bir fikriniz vardır elbet.Hadi paylaşınız.
Mantık hatasını göremiyorsunuz. Soruda mantık hatası var.

Etkileşimli olarak mantık hatasına gidelim. Kalem neden var? Yazı yazmak için tabi ki. Senin benim gibi insanlar üretiyor kalemi. Kalem var olma sebebine yani yapanın, kalemi üretenin isteğine cevap veriyor. Allah ise bir ihtiyaca binaen üretilmiş değildir ki neden var diye sorgulansın. Ezeli olan Allah neden var demek mantık olarak hatalı bir soru şeklidir. Sonradan değil. Ezeli.
Alt 12-07-2010, 15:52
Üye

Bu arada size söylenen yada okuduğunuz. Ahan işte dinciler bunun içinden çıkamaz dedikleri şeyler popüler paradokslar üzerine kurgulanmış mantık bozukluğu cümlelerdir. Azıcık düşünün insaf edin derim. Paradokslar içinden çıkılmaz şeylerdir. Ama içinden çıkılsın diye yapılmazlar da zaten.

Alt 12-07-2010, 16:26
Üye

Soru olmayan sorunun cevabını almış olduğuna göre başka soruya geç istersen.

Önerilen Siteler