![]() |
Diyanete İnternete Sansür Yetkisi!
Arkadaşlar, yeni çıkan yasaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, yanlış tefsir yapan internet sitelerini(Yani ateist internet sitelerini) kapattırabilecek. Buyrun haberin metni: http://haber.gazetevatan.com/diyanet...16686/1/Gundem
Turan Dursun sitesi ve forumları da ilk hedef gibi gözüküyor. Bu faşizmden başka bir şey değil. Anlaşılan islamın güç kaybetmesinden islamcı antilaik hareket çok korkuyor. Bu fikir özgürlüğüne aykırı bir yasadır. İşin garip tarafı ise, sadece internet siteleri üzerine olması. Bu da yasanın sırf Turan Dursun vb. siteler için çıkarıldığını kanıtlıyor. |
Haysiyetsizlik....
NO PASARAN. |
değişen bir durum olmayacak... türk ceza yasası m 175 ve 176'da zaten halkın dini değerlerini tahkir ve tezyif adlı bir düzenleme mevcut. yeni düzenlemede, aslında birçok kuruma tanınan ''şikayet'' hakkı diyanete de verilmiş oluyor. aslolan, ceza yasasındaki bu maddenin ifade özgürlüğü bağlamında hangi açıdan değerlendirileceğidir.
|
Yanlış tefsir yapan siteleri kapatacaksa kendi sitelerini kapatması lazım önce.
|
2 gündür td.ye girmiyordum, bu konuyu açan oldumu diye düşünmüştüm.
Bi ruhban sınıfımız eksikti, artık o da var. Say "bye bye" to Your freedoms. |
Alıntı:
Yazdıklarına katılıyorum ama durumun sadece bundan ibaret olmadığını görüyorum.. Evet, daha önce bir çok kuruma verilmiş olan 'şikayet' hakkı, diyanete de verilmiş.. Buraya kadar her hangi bir sorun yok.. (Bu düzenlemeyle Diyanet'in artık istediği siteyi kapatabilecek olması söz konusu değildir.. Yaygın olarak anlaşılanın aksine.) Ama şöyle bir sorun var; Diyanetin şikayeti üzerine mahkeme tarafından incelenecek konu için, mahkemeye bir bilir kişi raporu gerekiyor.. Anladığım kadarıyla bu bilir kişiyi tayin edecek kurum ise (daha üstünde bir kurum olmadığından dolayı) Diyanet! Ben şahsen bunu bir sorun olarak görüyorum.. Umarım var olan durum, benim anladığım kadar basit değildir. |
Alıntı:
şikayet eden diyanet'se bilir kişi, ilahiyat fakültelerinden seçilmiş bazı uzmanlar olabilir. hem davacı hem de yargıç aynı kişi olamıyacağına göre sanırım böylesi bir süreç işletecekler. asıl sorun ''ifade özgürlüğü''nün kanun uygulayıcılarca ne şekilde yorumlanacağı meselesidir. öyle anlar olur ki, yasalar günün şartlarına göre yetersiz kalır hatta arkaik kalır; kanun uygulayıcılar bu yasayı uygulamaz(şapka kanunu gibi) yine öyle anlar olur ki, yasalarda bireyi kollayan, gözeten maddeler vardır; fakat, kanun uygulayıcılar hep bireyi mağdur edecek şekilde yorumlar(ceza kanunun pekçok hükmü) |
Yahu bir din kurmu ne doğru ne yanlış karar verecek, din kurmuy olmasını da geçtim, devletin herhangibir kurmu senin benim aklım yokmuş gibi, bizim yerimize çeşnicibaşılık yapacak, siz halâ neyi tartışıyosunuz ben bunu anlamıyorum...
|
Diyanetin toptan kaldirilmasi gerekir...... Laik bir ulkede diyanetin isi ne ?
|
Bu yasanın zorlama ve kasma yorumlarla bile, din eleştirisi yapan siteler aleyhinde kullanılabilme ihtimali pek yok gibi.
Alıntı:
Hatalı ve noksan yayımlanan Kuran mushaf ve cüzlerinden bahsediliyor. Yuvarlak olmayan gayet net ve sınırları belli bir ifade bu. Tefsir, yorum, görüş ve eleştirileri kapsamıyor. (Diyanetin böyle bir yetkisine bile, ayrıca topyekun mevcudiyetine de karşıyım elbette. Ama o ayrı konu.) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:22 . |