Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   kuranda çelişki yoktur (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19987)

hak geldi 26-07-2010 00:15

kuranda çelişki yoktur

kuranda çelişki yoktur
sadece belirli ayetlerin devamı
başka sürelerde mevcutur

çelişki olan yeri bana söyleyin vaktim oldukça yazarım

Thunder 26-07-2010 00:22

Sn. hak geldi,

Forumda en çok tartışılan konulardan biridir Kuran'da çelişki olup olmadığı.

İlk önce bu tartışmalara biraz göz atarsanız sevinirim.

Saygılar.

hak geldi 26-07-2010 00:23

ama onlar bana sorulmadı siz bana sorun

Prometeheus 26-07-2010 00:37

Sayın hakgeldi,
madem bu kadar bilgi sahibisin sorayım o zaman;
Bu istede birçok çelişki gündeme getirilmiş,hiç birine doğru dürüst cevap veren çıkmamış.
Bazı çelişki diye gündeme getirilenlerde "zayıf" bana göre.
Ama şu Saffat Suresinde bir Ayet var uzun zamandır kafamı kurcalıyor:)

Uhşurûllezîne zalemû ve ezvâcehum ve mâ kânû yabudûn

Zalimlerin "Eş"lerinin suçu nedir.................? diye hiç düşündünüz mü?

Zalim bir Adamın hanımı mümine olsa dahi bu aYetin çevirisine göre Eşiyle beraber cehenneme atılacak:???!!!
Allah ADİL değilmi? Hadi Adam Zalim diyelim...Kadının suçu ne? Ya kadın tam bir müslümansa?
"Hiç bir günahkâr, başkasının günahını çekmez” denildiği halde, Nahl Suresi 25. ayette
söyle bakalım Eşelrinin suçu nedeniyle nşye cehenneme atılıyorlar?

Bekliyorum...Aydınlat beni. Hidayete ererim belki?

Prometeheus 26-07-2010 00:43

Bu arada ekleyeyim Hangi ayet diye sormayasınız.

Kuran-ı Kerim » 37 / SÂFFÂT - 22

oldschool 26-07-2010 03:47

Alıntı:

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322261)
Sayın hakgeldi,
Bu istede birçok çelişki gündeme getirilmiş,hiç birine doğru dürüst cevap veren çıkmamış.

Zalim bir Adamın hanımı mümine olsa dahi bu aYetin çevirisine göre Eşiyle beraber cehenneme atılacak:???!!!
Allah ADİL değilmi? Hadi Adam Zalim diyelim...Kadının suçu ne? Ya kadın tam bir müslümansa?
"Hiç bir günahkâr, başkasının günahını çekmez” denildiği halde, Nahl Suresi 25. ayette

sevgili prometeheus,konuyu forumlarda rastlantı eseri gördüm. sorunuz bana dağil ama cevap verme izni verirsiniz diye düşünüyorum.

surenin devamında olan 24. ayette (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...ure=37&ayet=24) o sözünü ettiğiniz kişilerin bir araya getirildikten sonra sorguya çekileceğinden bahsediyor. yani sizin dediğiniz gibi sırf eşi olduğu için cehennme göndermek yok. bu örneğiniz pek de çelişkiye benzemiyor gibi.

saygılarımla...

n4n0_s3c0nD 26-07-2010 04:34

Sn Hak Geldi;

Bu Sitede zaten celiski dolu Ayetleri tartisiyorlar hepsinin tekrarlamanin bir anlami yok..

Ama hep Ayetleri tartisacak degiliz birazda celiski dolu inanislari tartisalim nedersin !

Inanilisa göre ALLAH in hic bir seye muhtac olmadigi hic birseye ihtiyaci olmadigi bilinir !

Meleklerdeki Yaratilisin sebebi nedir ?

Mikail = Hava Olaylarilay ilgileniyorsa
Azrail = Can alma isiyle ilgileniyorsa
Cebrail= Vahiy isleriyle ograsiyorsa
Israilde= Kiyameti Koparacaksa

Her Iki kolumuzdada günah ve sevaplari IKI MELEK yaziyorsa

Bunlar Allaha calismiyor mu ?

Allaha isci neden lazim ?

Allah Tek Basina yapamaz mi ?

Acikcasi Allah neden meleklere ihtiyac duyuyor ?

Ayrica CÜNÜP iken, birde PIS iken Melekler bizlerden uzak dururlarmis ?

Ozaman cünüp iken her halti yiyelim ! Nasil olsa kolumuza günahi yazacak melek bizden uzak degil mi :D

onurmusa 26-07-2010 04:37

Sayın hak geldi;

Ben birkaç ayet hakkındaki görüşlerinizi sormak istiyorum.

Tevbe/5 : "Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın."

Maide/33 : "Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır."

Bakara/191 : "Onları (size karşı savaşanları) yakaladığınız yerde öldürün. Sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın."

Nisa/89 : "Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı."

Sizce bu ayetler sevgi ve merhamet taşıyor mu?
Allah yarattığı kulu öldürmekten aciz mi? Canını almak istiyorsa kendi alamıyor mu?
Ayrıca o inanmayan kulları şüpheci, sorgucu bir insan olarak yaratan da Allah değil mi? Onların inanmamasının sorumlusu da onları böyle yaratan Allah değil mi?

"Âlemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe, siz dileyemezsiniz."(Tekvir/29)

Önce onların inanmamalarını dileyen Allah, sonra da inanmadılar diye Müslümanlar eliyle öldürmeyi mi seçti yarattığı kulları?

hak geldi 26-07-2010 08:10

Alıntı:

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322261)
Sayın hakgeldi,

cevabını verce öğle arası şu an musait deyilm

ahmetaltan 26-07-2010 11:14

Alıntı:

n4n0_s3c0nD´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322333)
Sn Hak Geldi;

Bu Sitede zaten celiski dolu Ayetleri tartisiyorlar hepsinin tekrarlamanin bir anlami yok..

Ama hep Ayetleri tartisacak degiliz birazda celiski dolu inanislari tartisalim nedersin !

Inanilisa göre ALLAH in hic bir seye muhtac olmadigi hic birseye ihtiyaci olmadigi bilinir !

Meleklerdeki Yaratilisin sebebi nedir ?

Mikail = Hava Olaylarilay ilgileniyorsa
Israilde= Kiyameti Koparacaksa

Her Iki kolumuzdada günah ve sevaplari IKI MELEK yaziyorsa

Bunlar Allaha calismiyor mu ?

Allaha isci neden lazim ?

Allah Tek Basina yapamaz mi ?

Acikcasi Allah neden meleklere ihtiyac duyuyor ?

Ayrica CÜNÜP iken, birde PIS iken Melekler bizlerden uzak dururlarmis ?

Ozaman cünüp iken her halti yiyelim ! Nasil olsa kolumuza günahi yazacak melek bizden uzak degil mi :D

Sayın n4n0_s3c0nD

Yukarıdaki yorumunuzdan Meleklerin var oluş nedenlerini bilmediğiniz anlaşılıyor.
Melekler, insanlar gibi şuurlu varlıklardır.
Ancak insanlar gibi nefis ve şeytanın musallat olmadığı, makamlarının sabit olduğu mahluklardır.
Meleklerin asli görevleri, sürekli Allaha ibadet, onu övme, Allahın yarattığı herşeyi tefekkür edip, ona istihsan ve onu tekbir etmedir.

Meleklerin bir diğer önemli görevleri ise : Şuursuz (insan, melek ve cin harici mahluklar) mahlukatın, Allahın onlara verdiği görevleri yapmalarındaki şuursuz ibadetleri, o mahluka vekaleten Allaha takdim etmeleridir.

Mesela, Güneşe müekkel melek, (güneşe nezaret eden melek), güneşin, şuursuzca yaptığı ibadetleri, Allaha şuurlu olarak onun namına, takdim etmektir. Yoksa, güneşe müekkel meleğin görevi güneşi döndürmek değildir. Güneşi döndüren Allahtır.
Aynı bunun gibi, tüm melekler, müekkel olduğu (nezaretçi olduğu) şeylerin, şuursuzca yaptığı ibadetleri, şuurlu olarak Allaha onun namına takdim etmektir.

Gelelim sizin sorunuza :

"Mikail = Hava Olaylarilay ilgileniyorsa
Israilde= Kiyameti Koparacaksa "

Burada;
Mikail, hava olaylarına müekkeldir. Yani şuursuz olan havanın, Allaha itaat ederek yaptığı ibadetleri, o melek (mikail) şuurlu olarak Allaha takdim eder ve onun namına "Allahuekber, Allahım sen ne büyüksünki, bu işleri böyle hikmetli yapıyorsun" diyerek görev yapar. Yoksa, Allaha yardımcı olmak için hava olaylarını o melek yapmaz.
Tüm melekler aynı bunun gibidir.

Sanırım konu anlaşılmıştır.
Saygılarımla.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:08 .