n4n0_s3c0nD´isimli üyeden Alıntı
Sn Hak Geldi;
Bu Sitede zaten celiski dolu Ayetleri tartisiyorlar hepsinin tekrarlamanin bir anlami yok..
Ama hep Ayetleri tartisacak degiliz birazda celiski dolu inanislari tartisalim nedersin !
Inanilisa göre ALLAH in hic bir seye muhtac olmadigi hic birseye ihtiyaci olmadigi bilinir !
Meleklerdeki Yaratilisin sebebi nedir ?
Mikail = Hava Olaylarilay ilgileniyorsa
Azrail = Can alma isiyle ilgileniyorsa
Cebrail= Vahiy isleriyle ograsiyorsa
Israilde= Kiyameti Koparacaksa
Her Iki kolumuzdada günah ve sevaplari IKI MELEK yaziyorsa
Bunlar Allaha calismiyor mu ?
Allaha isci neden lazim ?
Allah Tek Basina yapamaz mi ?
Acikcasi Allah neden meleklere ihtiyac duyuyor ?
Ayrica CÜNÜP iken, birde PIS iken Melekler bizlerden uzak dururlarmis ?
Ozaman cünüp iken her halti yiyelim ! Nasil olsa kolumuza günahi yazacak melek bizden uzak degil mi 
|
Sayın n4n0_s3c0nD
Yukarıdaki yorumunuzdan Meleklerin var oluş nedenlerini bilmediğiniz anlaşılıyor.
Melekler, insanlar gibi şuurlu varlıklardır.
Ancak insanlar gibi nefis ve şeytanın musallat olmadığı, makamlarının sabit olduğu mahluklardır.
Meleklerin asli görevleri, sürekli Allaha ibadet, onu övme, Allahın yarattığı herşeyi tefekkür edip, ona istihsan ve onu tekbir etmedir.
Meleklerin bir diğer önemli görevleri ise : Şuursuz (insan, melek ve cin harici mahluklar) mahlukatın, Allahın onlara verdiği görevleri yapmalarındaki şuursuz ibadetleri, o mahluka vekaleten Allaha takdim etmeleridir.
Mesela, Güneşe müekkel melek, (güneşe nezaret eden melek), güneşin, şuursuzca yaptığı ibadetleri, Allaha şuurlu olarak onun namına, takdim etmektir. Yoksa, güneşe müekkel meleğin görevi güneşi döndürmek değildir. Güneşi döndüren Allahtır.
Aynı bunun gibi, tüm melekler, müekkel olduğu (nezaretçi olduğu) şeylerin, şuursuzca yaptığı ibadetleri, şuurlu olarak Allaha onun namına takdim etmektir.
Gelelim sizin sorunuza :
"Mikail = Hava Olaylarilay ilgileniyorsa
Azrail = Can alma isiyle ilgileniyorsa
Cebrail= Vahiy isleriyle ograsiyorsa
Israilde= Kiyameti Koparacaksa "
Burada;
Mikail, hava olaylarına müekkeldir. Yani şuursuz olan havanın, Allaha itaat ederek yaptığı ibadetleri, o melek (mikail) şuurlu olarak Allaha takdim eder ve onun namına "Allahuekber, Allahım sen ne büyüksünki, bu işleri böyle hikmetli yapıyorsun" diyerek görev yapar. Yoksa, Allaha yardımcı olmak için hava olaylarını o melek yapmaz.
Tüm melekler aynı bunun gibidir.
Sanırım konu anlaşılmıştır.
Saygılarımla.