![]() |
Tanrı Büyük Bir Programcı Olamaz... Neden mi ?
Merhaba arkadaşlar. Aslında sürekli aklımdaki bir konu fakat şimdi php scripti yazarken aklıma geldi paylaşayım dedim.
Ben bilgisayar programcısıyım. Visual Basic, Php, veritabanı gibi kendi çapımda birşeyler yapabiliyorum. Az önce de bir müşteriye phpde sipariş scripti yazıyordum ve aklıma geldi : Şimdi islamcı arkadaşlar tanrıyı sürekli programcıya benzetirler. Herşeyi ne kadar da uyumlu, düzenli ve mükemmel yaratmış derler. Ben bu benzetmeye karşıyım. Neden karşıyım açıklayayım. Çünkü ben gerçek bir bilgisayar programcısıyım. Ve tanrı ile asla uyuşmuyorum... * Bir program yazacaksam otururum bilgisayarın başına sakin kafayla başlarım. * Kahve ve sigaramı masamdan eksik etmem. :) * Programı bitirdikten sonra test ederim. (sınav olayı) * Eğer programda sorun varsa programı cehenneme göndermem. (işte tanrının programcıya benzetme olayı burda bitiyor.) * Programda hata varsa hataları bulup sorunsuz çalışana kadar düzeltirim. * Sorunsuz çalıştıgını gördükten sonra da derlerim... Yukarıdaki aşamalar tüm programcılar için geçerlidir. Eğer programla işim kalmadıysa da shift delete yapar silerim. Sonuç olarak allah programcı asla olamaz. Çünkü bir programcı tanrının bekledigi şeyleri beklemez... Tutup yaptığım programın bana tapmasını beklemem. İşini yapsın yeter derim. Yaptığım programdan bana dua etmesini de beklemem. Yaptığım program amacının dışına çıkamaz. Sorular - Sonuç: ----------------------------- Herşeyi süper yaratan allah yarattığı şeyin kendisine tapmasını neden ister ? Yarattığı şeyden takdir neden bekler ? ve en önemlisi mükemmel programlanmış bir dünya neden sürekli değişir ? Yani kıtaların ayrılması gibi, iklim degişiklikleri (Küresel ısınma) gibi, Depremler gibi, tsunamiler gibi.... O yüzden açık ve net söylüyorum. Tanrı programcı degildir. Olamazda... Çünkü yaptıgı şeyler programcılık mantıgıyla uyuşmaz... Bu durumda da amatörden öte olamaz. Saygılarımla |
Sen progmanı ne amaçla yazıyorsun?Bunu senden başkası bilebilir mi? Senin yazdığın programı, program sorgulayabilir mi? bu nasıl prıgram diye.Yazdığın programın görevi sorgulamadan senin istediğni yapması değil mi? Hem bir program yazınca help kısmına "hackercesur" yazmıyormusun? yani program senin adını her kullanıma zikr etmiyor mu?
|
Saygideger hackercesur;
Aslinda cevabi cok net. Sen bir programci olarak, yaptigin programin islemesi ve ondan bir VERIM almak icin yapiyorsun. Istedigin verimi de vemeyince, dogal olarak verimi alamamani sorguluyor, neden verim alamadiginin sorununu buluyor ve verim almak icin decozume yoneliyorsun. Halbuki, insanoglu tanrisini VERIM ALMAK/VERMEK icin degil; kendini ona teslim etmek icin ortaya atmis. Oyuzden de bu teslimiyet neyi gerektiriyorsa, onu yapmak icin yasam suruyor. Aradaki en belirgin fark, budur. Saygilarimla; evrensel-isan |
Alıntı:
|
Alıntı:
Program zikr etmez. Bilgi verir. :clap2: Alıntı:
Mantıklı düşünen bir insan bu şekilde bir yaratıcıyı reddeder. Daha kivinin ne işe yaradıgını kitabında yazmamış bir allahtan bahsediyoruz... Bilgisayarı bilmeyen bir allah... Bence Tanrının kendini update etmesi lazım... :D 21. yüzyıla ayak uydurması lazım artık. |
Allah (c.c) amacı dışına çıktığını ve amacının ne olduğunu bildiğini mi düşünüyorsun? Ne diyeyim?
Yaptığın programın senin adını anması zikr dir. Okuyun braz. |
Saygideger hackercesur;
Konunun bir de tesr mantigi var. Sen simdi yarattigin bir programa, kendini teslim eder ve ona kendini teslim etmek icin bir calisma yapar ve icerik verirsen, iste o zaman, senin yarattigin program, yine senin ona kendini teslim ettigin, yaraticin oluyor. Yani yarattigina, yaraticin olarak kendini teslim ediyorsun. Iste yaraticinin mentalitesi budur. Dolayisiyle, sen onu programlarken, onun seni bu programlamayi yapmaya programladigina inaniyorsun. Eger aciklama, biraz "karisik" geldi ise, neresinin "karisik" geldigini bildir, ben de ona gere algilanir sekilde "basitlestireyim" Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Mesela bir çimen, ya da taş... insan hariç neden diger yarattıkları allahı zikr etmiyor ???? |
Allah (c.c) nin tüm yarattıkları onu zikr eder. Bunu siz görmeseniz bile. Yineliyorum okuyun biraz.
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:09 . |