Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Kilicdaroglu'nun Referandum Acilimlari (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20888)

sargon 27-08-2010 09:51

Kilicdaroglu'nun Referandum Acilimlari
 
Kilicdaroglu'nun yeni acilimlari geliyor.

35. madde önerisinden sonra 1943'de Van Özalp'te 33 köylüyü kursuna dizdiren Orgeneral Mustafa Muglali'nin adi ayni yerdeki kislaya verilmisti. Kilicdaroglu, bu adin degismesini gündeme getirdi. Gönülden destekliyorum.

Muğlalı Kışlası'nın adı değişsin


27 Nisan'da Abdullah Gül'ün Cumhurbaskanligini engellemek icin TSK tarafindan verilen ve erken secimlere neden olan muhtirayi veren dönemin Genelkurmay Baskani Yasar Büyükanit'i yargilayacaklarini söyledi. (Gerci yürütme-yargi ayri seylerdi ama olsun o kadar :) Onemli olan niyet diyelim.) Bunu da gönülden destekliyorum.

Kılıçdaroğlu: ‘Muhtıracı paşadan hesap soracağız’

Öcalan ile görüsme konusunda da Kilicdaroglu farkli bir yaklasim getirdi. "Devlet bu tür temaslar yapabilir. Eğer bu temasların terörü bitirme ihtimali varsa elbette olabilir." dedi. Cok dogru.

Fatih Cekirge'nin Hürriyet'teki haberi

Ve son olarak Genel Af konusu. PKK silahlari birakirsa Genel Af tartisilir diyen bir CHP Genel Baskani Kilicdaroglu. Gerci Genel Af'fi "Hayir" oyuna baglamasi ilginc geldi cünkü bir gün önce Öcalan ile görüsülebilecegini, ama Evet cikartmak icin bu yola basvurmanin yanlis oldugunu söylemisti. Yine de olsun. Bu da güzel bir yaklasim.

Kılıçdaroğlu'ndan Tunceli'de genel af çağrısı

Birseyler degisiyor mi, ben mi yaniliyorum. TUSIAD da sanirim CHP'ye destek vermeye niyetli. Secim barajini yüzde 7'ye düsürme niyetlerini alkislamislardi. Muhtemelen diger acilimlarini da alkislayacaklardir. Yakinda CHP'yi iktidarda görebiliriz yani. MHP'yi badem ettiler :)

sargon 27-08-2010 14:03

Ben bu konularda CHP'li ve Kemalist arkadaslarin düsüncelerini merak ediyorum. Cünkü simdiye kadar bu gibi konularda hep tersini savundular.

Sangre 27-08-2010 14:52

Her ne kadar Kemalistlerin düşünceleri merak edilse de, ben de kendi düşücemi söylemek isterim.

Kılıçdaroğlu'nun demokratları kendi yanına çekmek istemesi ve onların oyunu almak istemesi doğal bir durum.. Elbette buna yönelik açıklamalar da yapacaktır (En son başörtü meselesine de el atmıştı).. Zaten bu, siyasetin gereğidir.. Ben de bu şekilde yapıcı bir muhalefeti her zaman desteklerim.

Ama 35. madde fiyaskosu gibi, bu tür açıklamalarını da geri alma durumu veya 'aslında ben bunu kastetmemiştim' gibi bir durumla karşılaşabiliriz.. Yine de öyle olmamasını umarım..

35. madde ile ilgili başlık açmıştım.. Link için;

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=20410

Yalnız, asıl önemli olan bunlar değil.. Önemli olan bu söylemlerinden sonra ulusalcı/kemalist kesimden oy kaybedebilir duruma gelmesidir.. Çünkü CHP'nin tabanını oluşturan kesimin genel af diye bir talebinin olması bir yana, vatan hainlerinin, teröristlerin vs. asılmasından yanadırlar.. Hatta genel af sözünün Öcalan'a kadar gidebileceğini bilirler.. Aynı durum tabii ki Öcalan için de savunulur.

Yani CHP bunu yapabilir.. Yapamaz demiyorum.. Ama tabanında meydana gelecek oy kaybına kendini hazırlamalıdır.. Oylarının büyük çoğunluğunun MHP gibi bir partiye gidebileceğini bilmelidir.. %25-26'dan %31-32 gibi bir oy oranına yükselmiş durumundan, %18-17lere düşebilir.. Bunun için böyle bir işe girişebileceklerini düşünmüyorum.

Ordu ve yargı ile ilgili değişiklik yapması ise ilkinden daha zor bir durum.. Bu konunun ise ayrıntılarına girmeye gerek yok.

Yani söylemek istediğim şu ki;

Ne olursa olsun bu tip -ulusalcılara yabancı- önerileri dile getirmesi güzel bir şey.. Genel af gibi şiddete yönelik değil, barışa yönelik önerileri gündeme getirmesi ulusalcı bir partinin genel başkanından beklenmeyecek bir durum olduğu için, takdir edilesi bir durum.. Ama bu konularda çok fazla samimi olduklarını düşünmüyorum.. Sadece referandum ve seçim öncesi daha geniş halk kitlelerine hitap etme zorunluluğundan dolayı, bu tür demokrat adımlar atmışlardır diye düşünüyorum.. Bu tür bir konuda oylarının düşmesini istemeyeceklerdir.

sargon 28-08-2010 11:39

Dün sabah bu basligi actim. Sevgili Sangre disinda kimse görüs belirtmemis. Ben gercekten merak ediyorum insanlarin ne düsündüklerini. Niye bu sessizlik?

basitrasin 28-08-2010 12:01

Sayın Sargon.
Ben Kemalist değilim ama düşüncemi belirtmek istiyorum.
Sayın Kılıçdaroğlu'nun bahsettiğiniz söylemlerini olumlu buluyorum.
Ancak genel seçimlere daha vaktimiz var. TBMM açıldığında, CHP nin dile getirdiği bu konular için ne gibi adımlar atacağını dikkatle takip edeceğim.
Ama şimdi önümüzde referandum var. Referandum da hayır kampanyası yürüten bir CHP bana ters geliyor.
Saygılarımla.

kharon 28-08-2010 20:53

Sn. sargon,

Bende gelişmeleri olumlu buluyorum fakat genel af biraz muallakta gibi, Chp nin yasa çıkartma yetkisi yok, önce silah bırak, teslim ol, mecliste görüşelim, bahtına ne çıkarsa artık, gibi bir izlenim oluşturdu bende.

Birde çekincem var, akp de milli görüşten sıyrılıp değişim sinyalleri vermişti, şuan başladığı yer ile bulunduğu yer bir birinden çok farklı. Chp tabanı merak etmeyin ordu var, yargı var dedi, fakat gördükki ortada ne ordu kaldı ne yargı, eğer chp "kemalist elitlerin" kaybettiği kaleleri geri almak için bu tür açılımlar yapıyorsa, akp den farklı olmayacaktır sonu.

Saygılarımla

3.yol 29-08-2010 00:03

Sevgili Sargon,
Ben Kilicdaroglu'nun bu acilimlarini olumlu karsiladim .... Umarim CHP'de pozitif siyaset aktif bir bicim alir .... Ve o eski kabugunu yirtip Turkiye'de ozlenen sosyal-demokrat bir parti olusur. Ben bu referandumdan "Evet" cikarsa bunun gerceklesme ihtimali olacagini dusunuyorum .... CHP'nin orducu eski demirbaslarin da halkin nabzini degerlendirip siyasetlerini degistirecegini umuyorum ....

Ozlemim; .... demokrasiyi muhafazakar bir AKP'den daha fazla savunan bir sosyal-demokrat bir partidir ..... Boyle bir siyaset ortami olusursa bu Turkiye'nin onunu acar .... Umarim bu ozlemim en yakin zamanda gerceklesir ....

Saygilar,
3.yol

sargon 29-08-2010 01:24

3.yol, benim özledigim sosyal demokrat parti de böyle bir parti. CHP, Avrupa'daki sosyal-demokrat partiler gibi bir parti olsun, hic cekinmeden desteklerim onu. Hatta bütün sol grup ve partilerin de bu partinin icinde yer almasini savunurum. Zaten kac yildan beri ben sosyal-demokratim diyordum, kimseye inandiramiyordum :)

Ama beni sasirtan sey, yillardir burda tam tersini savunan CHP'lilerle tartismis oldugum halde, hatta yukardaki gibi argümanlari ve ifadeleri kullanan bir tane bile CHP'li görmedigim halde, bunlari ve benzerlerini söyledigim zaman bölücü, AKP'li, vatan haini ilan edildigim halde, simdi CHP'nin Genel Baskani'nin bunlari söylemesi. O yüzden de tabandaki insanlarin ne düsündügünü cok merak ediyorum.

barudi 29-08-2010 04:36

Aman dikkat edin Kılıçdaroğlu bu :)

Bakın ne diyor:
http://www.facebook.com/home.php?#!/...9623662&ref=mf

noripcord 29-08-2010 04:44

Alıntı:

barudi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333574)
Aman dikkat edin Kılıçdaroğlu bu :)

Bakın ne diyor:
http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=422339623662&ref=mf

tayyip'in herşeye evet diyen koyun sürüsü kadar komik değil.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:56 .