![]() |
2.5 Yılın Sonucu Olarak : ÖZGÜRLÜK
Merhabalar,
bir kaç ay öncesine kadar müslüman olarak, ateist arkadaşlarla baya bir cenk etmişliğim var .) Eski mesajlarımı isteyen sorgulatabilir, hiç de utanmıyorum, silmiyorum. Daha sonra yine bu kategoride kendimi deiste yakın bir modern müslüman (kavramlar uymayınca yeni bir kavram çıkarttım .)olarak ilan etmiştim. Tanrı'yı reddedemeyeceğimi ama dini reddettiğimi, bu kitabın(ların) bir şekilde değiştirildiğini, belli bir amaç için kullanıldığını(larını) dile getirmiştim. Gerçi yine metafizik öğeler kafamı kurcalamıştı uzun süre lâkin sonunda kendimi nihayet çok özgür hissediyorum. Evet artık ateistim. Bunu hiç korkmadan, "ya varsa" gibi "bir umut" gibi kalıplaşmış bilinçaltı baskılarını hiç düşünmeden özgürce dile getirebiliyorum. Çelişkileri, basitliği, aleladeliği görüp topyekün başımdan attım. Küçüklükten beridir baskıyı, korkuyu, karanlığı görmüşüm sadece. Fıtrat dedikleri şeyin sadece psikolojik bir sığınma olduğunu şimdileri anlıyorum. Tanrı'ya hiç ihtiyacım yok, onun bana olduğunu söyleseler de. Kur'anı değil araştırmak, Türkçe'sini bile okumayı düşünmediğim bu dönemde, bana, yolumda ışık tutan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Eğer bir cennet varsa, burda tüm vaktini aydınlık için harcayan saygıdeğer Ulpian ve gibileri alınmalı :) Kendisine de özel teşekkürlerimi bu vesile ile iletiyorum. Saygılar, sevgiler. Not : Bu başlığı, forumdaki tartışmalarım sonucu eski mesajlarımı aratıp zafer kazanmış gibi "bunlar ne" diye özel mesaj atan arkadaşlar için açtım. |
sevgili siparişçi seni kutluyorum kendiniz özgür hissetmene çok sevindim.. daha cesur daha bilimsel ve daha özgür bir gelecek seni beklıyor...
|
İçten açıklamanız için teşekkürler.
|
Saygideger siparisci;
Bir kisinin, kendi degerlerini sorgulayarak ve kendi degerlerini kendisi olusturarak ve de bunun bilincinde ve farkinda olarak "ben buyum" diyebiliyorsa, bu hem onun bir birey oldugunun, hem de ne oldugunu sadece dile getirmeyi degil; ayni zamanda izah edebilmeyi de beraberinde getirir. Bu da bireyin, kararliligi ve kendisine guveni demektir. Seni bu cabandan dolayi kutluyorum. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sevgili Siparisci, sizin özgürlüğünüz bizim özgürlüğümüzdür, samimi açıklamanız için kutlar size yeni hayatınızda ve özgür bakışınızda mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim.
|
sevgili siparisci hoşgeldin... aramızdan ayrılmamanı ümit ediyorum :)
|
sayın siparişçi..
bir insanın ben buyum diyerek, bir yaratıcıyı reddetmesi bence akılalmaz. ayrıca..modern müslüman- deist kavranı bana göre çelişkili. hatta ve hatta deist-ateist..biribirinden çok uzak.. deistken ateist olmak , yaratıcıyı reddetmeksize tek bi soru? bu dünyayı, yıldızıları, gezegenleri , insanları, hayvanları..kim yarattı? yaratıcısı kim ? bende bir deistim ama aklım bir yaratıcın yok olduğunu almıyor. zaten alamazda..ateist olmak çok farklı bişey..sonsuz bi boşluk... ama deist olmak inanaın çook ama çook farklı saygılarımla.. |
emre1994 "sonsuz boşluk" ifadesiyle kesinlikle doğru söylüyor.
Saçma sapan hurafelerden, coğrafyadan coğrafyaya değişen milyarlarca çeşit goblin, cin masalından, bütün ayetleri kendine çalışan peygamberlerden, savaş mitleri dinlerden, yetmiş bin çeşit ileri sapık kuklacı tanrıdan kurtulunca hakikaten insanın kafası "boşalıyor". Ondan sonra o boşluğa dolduruyorsun analitik düşünceyi, bilimsel veriyi bomba gibi adam oluyorsun. E kolay değil tabi... Tebrik ederim siparişçi. Bu travmadan ve özellikle fıtrat, kader hezeyanından kurtulabilmene sevindim. Gerçek dünyaya hoşgeldin. |
Yakında İslam'a geri dönersiniz.. Böyle temeli olmadan, iki ayda, kitabı bile okumadan değişiveren fikirler kalıcı değildir.
|
sayın deep impact...
islamı ben hala anlamıyorum.. ben korku içinde yaşamak istemiyorum.. cennet - cehennem kavramrı.. hayatımda gördüğüm en saçma şey... kim gitmişte cennete cehenneme biz gidelim..dur ya tabi tabi muhammed gitmişti demi..allahıda görmüştü..bunu nasıll unuturum..vay be... gerçekten vayy be...,, saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:38 . |