Merhabalar,
bir kaç ay öncesine kadar müslüman olarak, ateist arkadaşlarla baya bir cenk etmişliğim var .) Eski mesajlarımı isteyen sorgulatabilir, hiç de utanmıyorum, silmiyorum.
Daha sonra yine bu kategoride kendimi deiste yakın bir modern müslüman (kavramlar uymayınca yeni bir kavram çıkarttım .)olarak ilan etmiştim. Tanrı'yı reddedemeyeceğimi ama dini reddettiğimi, bu kitabın(ların) bir şekilde değiştirildiğini, belli bir amaç için kullanıldığını(larını) dile getirmiştim. Gerçi yine metafizik öğeler kafamı kurcalamıştı uzun süre lâkin sonunda kendimi nihayet çok özgür hissediyorum.
Evet artık ateistim. Bunu hiç korkmadan, "ya varsa" gibi "bir umut" gibi kalıplaşmış bilinçaltı baskılarını hiç düşünmeden özgürce dile getirebiliyorum.
Çelişkileri, basitliği, aleladeliği görüp topyekün başımdan attım. Küçüklükten beridir baskıyı, korkuyu, karanlığı görmüşüm sadece. Fıtrat dedikleri şeyin sadece psikolojik bir sığınma olduğunu şimdileri anlıyorum. Tanrı'ya hiç ihtiyacım yok, onun bana olduğunu söyleseler de.
Kur'anı değil araştırmak, Türkçe'sini bile okumayı düşünmediğim bu dönemde, bana, yolumda ışık tutan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Eğer bir cennet varsa, burda tüm vaktini aydınlık için harcayan saygıdeğer Ulpian ve gibileri alınmalı

Kendisine de özel teşekkürlerimi bu vesile ile iletiyorum.
Saygılar, sevgiler.
Not : Bu başlığı, forumdaki tartışmalarım sonucu eski mesajlarımı aratıp zafer kazanmış gibi "bunlar ne" diye özel mesaj atan arkadaşlar için açtım.