![]() |
Maraş katliamını akıllarda tutmak icin yazdığım şiirim.
Maras insanligin bitisi
Tak tak yine kapilar caliniyor Gelenler beyaz adamlarin Kanli elleri vicdanlari Karalar baglamis yerli usaklari Tibki amarikadaki yerlilerin Aynisi viyetnamdaki gibisi Kore vahseti-sili gibi italya ispanya almanya irak yunanistan uganda daha bir cok adini sanini ismini unuttugumuz unutturulan vahsetleri unuttuk hani ne oldu komsulugumuz hani nerde sahte kardesligimiz belkide bir masada yemek yiyisimiz azda olsa dügünlerimizde sevinic cenazelerimizde hüznü paylasimimiz yalanmis sahteyimis bunlarin hepsi savasin karanlik yüzleri cirkinligin arsizligin edepsizligin canlarin neler ugruna alinislari gercek yüzlerin aciga cikisi mal mülk verilecek yeterki kiy din adina tanri namina cennet huriler vadiyle tarihlerden gelen ögütlernen insanin insanligin yanlis övgülerine iste bunlar insanligin kara yüzleri ya bizler nelere inanir olduk cumhuriyete layiklere kanar kara oglanlari bagrimiza basar her sirtimizi ovana arkamizi sivarlara kanar olduk selam olsun ari miras insani insan bilenlerimize |
Şiiriniz okuyunca o eski çocukluk korkusunun karanlık gecesini hissettim tekrar..Şiiriniz bir bakıma bazı duygularıma hitap oldu geçmişten kalan..
O geceyi hiç unutamam, çünkü dışarıda birilerinin gizlice bizim kapımızı da kırmızıya boyacağından ve silahlı kişilerin buna takiben Alevi evlerini ateşe vereceğinden endişeleniyorduk. Ve o gün benim doğum günümdü, henüz 10 yaşıma girmiştim. Olaylar Kahraman Maraş'ta olmuştu ama biz Gaziantep'de yaşıyorduk ve katliamların bize de sıçraması için hiç uzak değildik. O gece hiçbirimiz uyuyamadık...Sabah olduğunda gün içinde ne yapacağımı da bilmiyordum. Oyun oynamayı da istemiyordum artık. Diğer çocuklardan sakınıyordum artık. O gece çocuk yaşta büyüdüm...Televizyonda çizgi filmleri yerine kanlı olayların haber bültenini izleyerek.. |
Alıntı:
.......:'( |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:40 . |