![]() |
Einstein Haklı Çıktı
"Aynı anda 2 yerde olabilme" deneyinde büyük ilerleme kaydedildi.
ABD'de California Üniversitesi bilim adamları, aynı anda iki farklı enerji durumunda bulunabilen bir aygıt geliştirerek Albert Einstein'ın öncülerinden olduğu "kuantum teorisi"ni haklı çıkardı. Yılın buluşu kabul edilen aygıt, toz zerresi kadar küçük bir metal parçasını "mutlak sıfır" kabul edilen eksi 273 dereceye yakın bir sıcaklığa kadar soğutuyor ve enerjisini bir kuantum artırıyor. Madde, bu noktada günlük hayatımızda karşı karşıya olduğumuz Newton fiziğinin kurallarından çıkıp Einstein tarafından tanımlanan kuantum yasalarına göre hareket etmeye başlıyor. Saniyede 6 milyar kez titreşen madde, algılanabilir bir elektrik akımı yayıyor ve aynı anda hem yüksek, hem de alçak enerji düzeyinde varolabiliyor. EINSTEIN VAZGEÇMİŞTİ Bilim adamları, henüz maddenin Einstein'ın mümkün olduğunu iddia ettiği gibi "aynı anda iki yerde birden bulunması"nı sağlamayı başaramadı; ancak bu buluş sayesinde bu hayalin gerçekleştirilebilir olduğu ortaya koymuş oldu. Einstein, kuantum fiziğinin gelişiminde öncü olmuş, ancak daha sonra bu teoremin "evreni belirsizleştirdiğini" iddia edip "Tanrı evrenle kumar oynamaz" diyerek reddetmişti. veteknoloji.com |
Alıntı:
Yılın buluşu kabul edilen aygıt ! Bana çok garip geldi :) böle bişe varsa 100 yılın buluşudur ya nası yılın buluşu :) |
hahaha haklısın ´ Just!ce ` demekki pek heyecan yaratmamış :D
şu linkte bir belgesel var belki dikkatini çeker. http://www.sonsuz.us/taxonomy/term/21 |
Alıntı:
|
ben ışık hızını geçince zamanda yolculuk yapılabileceğine inanmıyorum yaa sen ne düşünüyosun bu konuda
|
Alıntı:
zaman yolculuğu ışıktan hızla gitmekle alakalı değil... hızlı hareket eden cisim, yavaş hareket eden cisme göre daha az yaşlanır; yüksek yerçekimine maruz kalan cisim, düşük yerçekimine maruz kalan cisme göre daha az yaşlanır. bunlar kuramsal olmakla birlikte; bugüne kadar yapılmış deneylerle de gayet uyum içinde bilgilerdir. buradaki hızın ya da yerçekiminin miktarı, hiç mi hiç önemli değildir: daha çok hız/daha çok yerçekimi;daha az hız/daha az yerçekimine göre daha yavaş zaman olarak görünür... uçakla yolculuk yapan biri için zaman, yapmayan birine göre daha yavaş akar. dünyada atmosfer sınırları içinde bile yeryüzüne daha yakın olan cisim için zaman daha yavaş akar... ayrıca şunları incelemenizde de fayda var: http://www.astronomidiyari.com/?p=2746 |
Alıntı:
|
öyle bir belgesel izlemiştim ışığın üstüne atlayıp zamanda yolculuk yapmak gibi bişeylerdi.
paylaşım için s.ol |
Zaman, mekandan bağımsız değildir. Tabi sadece hız, yerçekimi değil atmosferik ortamda değişim için etkendir.
Zamanda yolculuk yapılamaz diye düşünüyorum ancak metobilizmanın hareketinin bir şekilde yavaşlaması sağlanabilirse buda zamanda yolculuk değilde diğerlerine veya mekana göre daha yavaş bir değişim geçirme olabilir. Bir görecelik durumu oluşabilir ki buda zamanda yolculuk değildir. |
Bahsi geçen konu süper iletken ve ya süperakışkanlar ile ilgili bir çalışma. Hatırladığım kadarıyla da 90'lı yılların sonunda bulunmuştu.
Hidrojen Süperiletken olurken. helyum süper akışkan oluyor. Zamanda yolculuk ile ilgili de belki geleceğe bir yolculuk yapılabilir ama geçmişe bir yolculuğun olmadığını düşünüyorum. Zaten öyle bir şey olsa ilk işim 600-605 yılına gidip mağarada ayıcılık oynayan bir şizofrene yeni bir kitap yazdırmak olurdu. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:19 . |