Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-12-2010, 01:55
darkofdeath darkofdeath isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Einstein Haklı Çıktı

"Aynı anda 2 yerde olabilme" deneyinde büyük ilerleme kaydedildi.

ABD'de California Üniversitesi bilim adamları, aynı anda iki farklı enerji durumunda bulunabilen bir aygıt geliştirerek Albert Einstein'ın öncülerinden olduğu "kuantum teorisi"ni haklı çıkardı.

Yılın buluşu kabul edilen aygıt, toz zerresi kadar küçük bir metal parçasını "mutlak sıfır" kabul edilen eksi 273 dereceye yakın bir sıcaklığa kadar soğutuyor ve enerjisini bir kuantum artırıyor. Madde, bu noktada günlük hayatımızda karşı karşıya olduğumuz Newton fiziğinin kurallarından çıkıp Einstein tarafından tanımlanan kuantum yasalarına göre hareket etmeye başlıyor. Saniyede 6 milyar kez titreşen madde, algılanabilir bir elektrik akımı yayıyor ve aynı anda hem yüksek, hem de alçak enerji düzeyinde varolabiliyor.

EINSTEIN VAZGEÇMİŞTİ

Bilim adamları, henüz maddenin Einstein'ın mümkün olduğunu iddia ettiği gibi "aynı anda iki yerde birden bulunması"nı sağlamayı başaramadı; ancak bu buluş sayesinde bu hayalin gerçekleştirilebilir olduğu ortaya koymuş oldu. Einstein, kuantum fiziğinin gelişiminde öncü olmuş, ancak daha sonra bu teoremin "evreni belirsizleştirdiğini" iddia edip "Tanrı evrenle kumar oynamaz" diyerek reddetmişti.

veteknoloji.com
Alt 30-12-2010, 03:51
´ Just!ce ` ´ Just!ce ` isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

darkofdeath´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Aynı anda 2 yerde olabilme" deneyinde büyük ilerleme kaydedildi.

ABD'de California Üniversitesi bilim adamları, aynı anda iki farklı enerji durumunda bulunabilen bir aygıt geliştirerek Albert Einstein'ın öncülerinden olduğu "kuantum teorisi"ni haklı çıkardı.

Yılın buluşu kabul edilen aygıt, toz zerresi kadar küçük bir metal parçasını "mutlak sıfır" kabul edilen eksi 273 dereceye yakın bir sıcaklığa kadar soğutuyor ve enerjisini bir kuantum artırıyor. Madde, bu noktada günlük hayatımızda karşı karşıya olduğumuz Newton fiziğinin kurallarından çıkıp Einstein tarafından tanımlanan kuantum yasalarına göre hareket etmeye başlıyor. Saniyede 6 milyar kez titreşen madde, algılanabilir bir elektrik akımı yayıyor ve aynı anda hem yüksek, hem de alçak enerji düzeyinde varolabiliyor.

EINSTEIN VAZGEÇMİŞTİ

Bilim adamları, henüz maddenin Einstein'ın mümkün olduğunu iddia ettiği gibi "aynı anda iki yerde birden bulunması"nı sağlamayı başaramadı; ancak bu buluş sayesinde bu hayalin gerçekleştirilebilir olduğu ortaya koymuş oldu. Einstein, kuantum fiziğinin gelişiminde öncü olmuş, ancak daha sonra bu teoremin "evreni belirsizleştirdiğini" iddia edip "Tanrı evrenle kumar oynamaz" diyerek reddetmişti.

veteknoloji.com
Sayın darkofdeath ;

Yılın buluşu kabul edilen aygıt !
Bana çok garip geldi böle bişe varsa 100 yılın buluşudur ya nası yılın buluşu
Alt 30-12-2010, 04:04
Üyeliğini Sonlandırmış

hahaha haklısın ´ Just!ce ` demekki pek heyecan yaratmamış
şu linkte bir belgesel var belki dikkatini çeker.
http://www.sonsuz.us/taxonomy/term/21

Konu darkofdeath tarafından (30-12-2010 Saat 04:09 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Alt 30-12-2010, 04:45
Üyeliğini Sonlandırmış

hahaha haklısın ´ Just!ce ` demekki pek heyecan yaratmamış
şu linkte bir belgesel var belki dikkatini çeker.
http://www.sonsuz.us/taxonomy/term/21
saol darkofdeath ilgimi çekmez olurmu 2 yıldır baya bi kafa yordum bu adamın fikirleri üzerine
Alt 30-12-2010, 04:54
Üyeliğini Sonlandırmış

ben ışık hızını geçince zamanda yolculuk yapılabileceğine inanmıyorum yaa sen ne düşünüyosun bu konuda
Alt 30-12-2010, 10:19
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ben ışık hızını geçince zamanda yolculuk yapılabileceğine inanmıyorum yaa sen ne düşünüyosun bu konuda
ışık hızını geçmek diye bir şey söz konusu değil... takyon diye farazi parçacıklar vardır, ışıktan hızla hareket ederler ancak onlar da ışık hızından daha düşük bir hızda hareket edemezler; kuramsal tabi bu bilgiler... ancak yanlış oldukları da kanıtlanmış değildir.

zaman yolculuğu ışıktan hızla gitmekle alakalı değil... hızlı hareket eden cisim, yavaş hareket eden cisme göre daha az yaşlanır; yüksek yerçekimine maruz kalan cisim, düşük yerçekimine maruz kalan cisme göre daha az yaşlanır. bunlar kuramsal olmakla birlikte; bugüne kadar yapılmış deneylerle de gayet uyum içinde bilgilerdir. buradaki hızın ya da yerçekiminin miktarı, hiç mi hiç önemli değildir: daha çok hız/daha çok yerçekimi;daha az hız/daha az yerçekimine göre daha yavaş zaman olarak görünür... uçakla yolculuk yapan biri için zaman, yapmayan birine göre daha yavaş akar. dünyada atmosfer sınırları içinde bile yeryüzüne daha yakın olan cisim için zaman daha yavaş akar... ayrıca şunları incelemenizde de fayda var:

http://www.astronomidiyari.com/?p=2746

Konu İvan Karamazov tarafından (30-12-2010 Saat 10:25 ) değiştirilmiştir.
Alt 30-12-2010, 15:19
Üyeliğini Sonlandırmış

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ışık hızını geçmek diye bir şey söz konusu değil... takyon diye farazi parçacıklar vardır, ışıktan hızla hareket ederler ancak onlar da ışık hızından daha düşük bir hızda hareket edemezler; kuramsal tabi bu bilgiler... ancak yanlış oldukları da kanıtlanmış değildir.

zaman yolculuğu ışıktan hızla gitmekle alakalı değil... hızlı hareket eden cisim, yavaş hareket eden cisme göre daha az yaşlanır; yüksek yerçekimine maruz kalan cisim, düşük yerçekimine maruz kalan cisme göre daha az yaşlanır. bunlar kuramsal olmakla birlikte; bugüne kadar yapılmış deneylerle de gayet uyum içinde bilgilerdir. buradaki hızın ya da yerçekiminin miktarı, hiç mi hiç önemli değildir: daha çok hız/daha çok yerçekimi;daha az hız/daha az yerçekimine göre daha yavaş zaman olarak görünür... uçakla yolculuk yapan biri için zaman, yapmayan birine göre daha yavaş akar. dünyada atmosfer sınırları içinde bile yeryüzüne daha yakın olan cisim için zaman daha yavaş akar... ayrıca şunları incelemenizde de fayda var:
Sayın ivan karamazov'un söylediklerine katılıyorum bende.O hızı geçme gibi bi durum yok einsteininde kuramında söylediği o hıza yakın bi hız olarak geçiyo.Bunlara ek olarak diğer söylediklerine de katılıyorum zamanın göreceliliği kuramı..detayıyla okuduğunuzda çok mantıklı..bana öyle geliyo yani
Alt 31-12-2010, 04:33
Üyeliğini Sonlandırmış

öyle bir belgesel izlemiştim ışığın üstüne atlayıp zamanda yolculuk yapmak gibi bişeylerdi.
paylaşım için s.ol
Alt 03-01-2011, 12:36
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Zaman, mekandan bağımsız değildir. Tabi sadece hız, yerçekimi değil atmosferik ortamda değişim için etkendir.

Zamanda yolculuk yapılamaz diye düşünüyorum ancak metobilizmanın hareketinin bir şekilde yavaşlaması sağlanabilirse buda zamanda yolculuk değilde diğerlerine veya mekana göre daha yavaş bir değişim geçirme olabilir. Bir görecelik durumu oluşabilir ki buda zamanda yolculuk değildir.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 03-01-2011, 16:10
Bilge Engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilge Engin Bilge Engin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bahsi geçen konu süper iletken ve ya süperakışkanlar ile ilgili bir çalışma. Hatırladığım kadarıyla da 90'lı yılların sonunda bulunmuştu.

Hidrojen Süperiletken olurken.
helyum süper akışkan oluyor.

Zamanda yolculuk ile ilgili de belki geleceğe bir yolculuk yapılabilir ama geçmişe bir yolculuğun olmadığını düşünüyorum.

Zaten öyle bir şey olsa ilk işim 600-605 yılına gidip mağarada ayıcılık oynayan bir şizofrene yeni bir kitap yazdırmak olurdu.

Önerilen Siteler