![]() |
NtvSoruyor Programında Darwin Sansürü, Evrim Teorisi, Yaradılışçılık
1/8
2/8 3/8 4/8 5/8 6/8 7/8 8/8 Olayı bitirmişler.Aslında şöyle tartışmalar sürekli olsa da halkımız bilinçlense. Teşekkürler GarajımdekiEjder |
Bu programı kaçırmıştım. En kısa sürede izleyeceğim. Özellikle de Ergi Deniz Özsoy'un bu programda olması, daha izlemeden de söyleyebilirim ki son derece faydalı ve bilgilendirici olmuştur.
Paylaşım için teşekkürler!.. |
Nihayet izlemeyi bitirdim. Daha önce izlediğim benzer programlardan (mesela yine Ergi Deniz Özsoy'un Sansürsüz programında, Yiğit Bulut destekli HY'cilere ve diğer biyoloji profesörlerine(!) karşı evrimi savunduğu programlardan) farklı olmayan ve aslında olayın kilit noktasını oluşturan şeyi bir kere daha üzülerek gördüm: Dini böylesi ortamlarda açıkça eleştiremediğimiz (ve muhtemelen onyıllarca eleştiremeyeceğimiz) zaman, evrim ve bilimle ilgili diğer şeyleri anlatmak maalesef havada kalıyor.
Özellikle Ergi Deniz Özsoy'un, bilimsel verileri paylaşırken ve Yaratılış Teorisi diye bir şey olmadığını anlatırken, sıklıkla "kimsenin inancına saldırmıyorum" diye düzeltmek zorunda kalması bile ne kadar acı! Aklıma, daha önce çevirisini yaptığım Bilim, Dini Yok Etmelidir makalesinde geçen dini hoşgörü baskısı, dinin açıkça eleştirilememesi ile ilgili makale geldi. Bir o kadar acı olan da, bugün Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin biyoloji bölümlerinde Prof.Dr. ünvanlı yaşlı amcaların evrimi anlamaktan bu kadar uzak olmaları. |
Evet benimde o dedikleri dikkatimi çekti ama düşünsene onları söyledikten sonra başına neler gelir ?
|
Birinci parçadan bakmaya başladım.
Oradaki Kemal Solak isimli profesörden bir dönem ders almıştım, saçma sapan bir sınav yapmıştı. Nihayetinde kalmıştım. Saçma sapan bir insan olduğu baktıysanız sizin de gözünüzden kaçmamıştır. :) Teoriler kesinleşince kanunlaşırlar şeklindeki bizzat okullarda öğretilen yanlış bilgiye değinilmesi önemli. Forumlarda aslını okuyana kadar ben de öyle sanıyordum. Çünkü okullarda böyle öğretmişlerdi. Halen daha öyle öğretiyorlar. Gerçekten çok tuhaftır birilerinin çıkıp bu yanlış bilgiyi doğrusuyla değiştirmemesi. Tam bilemiyorum ama kuvvetle zannediyorum ki sırf evrim teorisini altı üstü teoridir deyip küçümsemek ve zaten kanıtlanmadı deyip milleti bu konu üzerinde düşündürmemek için böyle yanlış bir bilgiyi muhtemelen 12 Eylül sonrası müfredata dahil etmişlerdir. |
Ah şöyle dobra dobra konuşup gerçekleri söyleyen birisi olacaktı ki orada... Çok pasif adam ya. "Efendim işte şöyle böyle kem küm inancınıza saygısızlık etmek istemem ama..." Aziz Nesin olacaktı ki...
|
Alıntı:
Ergi Deniz Özsoy, Türkiye gibi evrim kuramı bilgisine en uzak ülkelerden birinde, öncelikle bu kuramı en basit haliyle olsun anlatmaya çalışıyor. Ulusal bir kanalda işin içine dini karıştırmak, bu ülkede yaşadığımız için çok ters teperdi; din karıştırılmadığı halde ne durumdayız, görüyorsunuz. Teist saçmalıklara göre dünyanın 7000-8000 yaşında olduğuna inanıldığını, dolayısıyla milyonlarca yıllık evrim gerçeği ile bunun göbekten çeliştiğini Özsoy da çok iyi biliyor. Fakat öncelikli amacı "Artık bu kuramı bilimsel olarak tartışalım, işin içine ikide bir dini sokup durmayın, bu itirazlarla gelmeyin" demek. Özellikle HY tayfasının ve onun güdümlediği kişilerin yoğun safsata bombardımanı altında kendisi. Olaydan hiç haberi olmayanların da Özsoy'un yanında olması beklenemeyeceğine göre, kendisi gerçekten ne yazık ki zorunda kaldığı şeyi yapıyor. Ancak buna rağmen azminden de taviz vermiyor. Anlatıyor ve yine anlatıyor. Hem de her mecrada; TV, Evrim seminerleri, gazete makaleleri (ve yanlış bilmiyorsam daha önceleri Bilim ve Geleceke gibi dergilerde). İşin içine dinin katılamasının suçu, henüz Aydınlanma Çağı ile yüzleşememiş İslam ve onun uğruna derhal can almaya, kan dökmeye hazır kölelerinde. |
AhbAp kesinlikle haklı.Hele günümüz hükümetini düşünürsek başına kesin iş gelir.
|
özetleyin de izletmeyin tüm programı zaten kotalı :)
|
Geçen günlerde Ankara'da bir ilköğretimde okulunda bir öğrenci öğretmenine maymundan mı geldik mi diyor bu evrim teorisi diye sormuş.Sonucunda öğretmen buna açıklamayı yapmış.Ancak veli şikayeti üzerine öğretmene ceza verilmiş.Bunun ve okullarda evrim teorisi öğretilsin mi öğretilmesin mi, yaradılışçılık ile evrim yan yana gelebilir mi gibi bir çok konu tartışıldı.
Sonuç; Evrim teorisi dünyada bilimselliği kanıtlanmış tartışma olmadan bir çok okulda öğretiliyorken hala bizim ülkemizde evrim varmı yok mu tartışmalar yapılır, evrim gerçektir, öğretilmesi gerekir, öğretilmezse gençlik çok şey kaybeder.Örneğin evrimle ilgili sorular sorulur avrupa'daki sınavlarda.Genç bundan geri kalır.Bu yanlıştır.Yaradılışçılık ise tamamen bilimin saptırılması ve yanlış yorumlanması sonucunda ortaya çıkmıştır.Ve eğitimde yeri yoktur bu konu hiç bir ülkede zaten öğretilmez. (islam ülkeleri hariç tabi) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:18 . |