Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Multimedya

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-01-2011, 16:32
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart NtvSoruyor Programında Darwin Sansürü, Evrim Teorisi, Yaradılışçılık

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

Olayı bitirmişler.Aslında şöyle tartışmalar sürekli olsa da halkımız bilinçlense.

Teşekkürler GarajımdekiEjder

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 27-01-2011, 17:22
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu programı kaçırmıştım. En kısa sürede izleyeceğim. Özellikle de Ergi Deniz Özsoy'un bu programda olması, daha izlemeden de söyleyebilirim ki son derece faydalı ve bilgilendirici olmuştur.

Paylaşım için teşekkürler!..

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 27-01-2011, 20:13
Kıdemli Üye

Nihayet izlemeyi bitirdim. Daha önce izlediğim benzer programlardan (mesela yine Ergi Deniz Özsoy'un Sansürsüz programında, Yiğit Bulut destekli HY'cilere ve diğer biyoloji profesörlerine(!) karşı evrimi savunduğu programlardan) farklı olmayan ve aslında olayın kilit noktasını oluşturan şeyi bir kere daha üzülerek gördüm: Dini böylesi ortamlarda açıkça eleştiremediğimiz (ve muhtemelen onyıllarca eleştiremeyeceğimiz) zaman, evrim ve bilimle ilgili diğer şeyleri anlatmak maalesef havada kalıyor.

Özellikle Ergi Deniz Özsoy'un, bilimsel verileri paylaşırken ve Yaratılış Teorisi diye bir şey olmadığını anlatırken, sıklıkla "kimsenin inancına saldırmıyorum" diye düzeltmek zorunda kalması bile ne kadar acı!

Aklıma, daha önce çevirisini yaptığım Bilim, Dini Yok Etmelidir makalesinde geçen dini hoşgörü baskısı, dinin açıkça eleştirilememesi ile ilgili makale geldi.

Bir o kadar acı olan da, bugün Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin biyoloji bölümlerinde Prof.Dr. ünvanlı yaşlı amcaların evrimi anlamaktan bu kadar uzak olmaları.

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 27-01-2011, 20:18
Üye

Evet benimde o dedikleri dikkatimi çekti ama düşünsene onları söyledikten sonra başına neler gelir ?

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Alt 29-01-2011, 00:11
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Birinci parçadan bakmaya başladım.
Oradaki Kemal Solak isimli profesörden bir dönem ders almıştım, saçma sapan bir sınav yapmıştı. Nihayetinde kalmıştım. Saçma sapan bir insan olduğu baktıysanız sizin de gözünüzden kaçmamıştır.

Teoriler kesinleşince kanunlaşırlar şeklindeki bizzat okullarda öğretilen yanlış bilgiye değinilmesi önemli. Forumlarda aslını okuyana kadar ben de öyle sanıyordum. Çünkü okullarda böyle öğretmişlerdi. Halen daha öyle öğretiyorlar. Gerçekten çok tuhaftır birilerinin çıkıp bu yanlış bilgiyi doğrusuyla değiştirmemesi. Tam bilemiyorum ama kuvvetle zannediyorum ki sırf evrim teorisini altı üstü teoridir deyip küçümsemek ve zaten kanıtlanmadı deyip milleti bu konu üzerinde düşündürmemek için böyle yanlış bir bilgiyi muhtemelen 12 Eylül sonrası müfredata dahil etmişlerdir.
Alt 29-01-2011, 00:42
Ascendent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ascendent Ascendent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Ah şöyle dobra dobra konuşup gerçekleri söyleyen birisi olacaktı ki orada... Çok pasif adam ya. "Efendim işte şöyle böyle kem küm inancınıza saygısızlık etmek istemem ama..." Aziz Nesin olacaktı ki...
Alt 29-01-2011, 00:55
Kıdemli Üye

Ascendent´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ah şöyle dobra dobra konuşup gerçekleri söyleyen birisi olacaktı ki orada... Çok pasif adam ya. "Efendim işte şöyle böyle kem küm inancınıza saygısızlık etmek istemem ama..." Aziz Nesin olacaktı ki...
Burada işaret ettiğiniz pasif adam Ergi Deniz Özsoy ise, haksızlık da etmeyelim bence. Kendisi, Türkiye'de evrimsel biyolojinin en büyük savunurlarından biri. Sansürsüz programında 3 prof. dr. müsvettesini yerin dibine sokup "Siz var ya siz, Lise 1'de biyoloji bile anlatamazsınız" deyişini hiç unutmuyorum.

Ergi Deniz Özsoy, Türkiye gibi evrim kuramı bilgisine en uzak ülkelerden birinde, öncelikle bu kuramı en basit haliyle olsun anlatmaya çalışıyor. Ulusal bir kanalda işin içine dini karıştırmak, bu ülkede yaşadığımız için çok ters teperdi; din karıştırılmadığı halde ne durumdayız, görüyorsunuz. Teist saçmalıklara göre dünyanın 7000-8000 yaşında olduğuna inanıldığını, dolayısıyla milyonlarca yıllık evrim gerçeği ile bunun göbekten çeliştiğini Özsoy da çok iyi biliyor. Fakat öncelikli amacı "Artık bu kuramı bilimsel olarak tartışalım, işin içine ikide bir dini sokup durmayın, bu itirazlarla gelmeyin" demek. Özellikle HY tayfasının ve onun güdümlediği kişilerin yoğun safsata bombardımanı altında kendisi. Olaydan hiç haberi olmayanların da Özsoy'un yanında olması beklenemeyeceğine göre, kendisi gerçekten ne yazık ki zorunda kaldığı şeyi yapıyor. Ancak buna rağmen azminden de taviz vermiyor. Anlatıyor ve yine anlatıyor. Hem de her mecrada; TV, Evrim seminerleri, gazete makaleleri (ve yanlış bilmiyorsam daha önceleri Bilim ve Geleceke gibi dergilerde).

İşin içine dinin katılamasının suçu, henüz Aydınlanma Çağı ile yüzleşememiş İslam ve onun uğruna derhal can almaya, kan dökmeye hazır kölelerinde.

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 29-01-2011, 09:33
Üye

AhbAp kesinlikle haklı.Hele günümüz hükümetini düşünürsek başına kesin iş gelir.

Alt 29-01-2011, 17:31
dark planet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dark planet dark planet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

özetleyin de izletmeyin tüm programı zaten kotalı

ihtiyaç ve tatmin üzerine kurulu hayatınızdan bıkmadınız mı daha ?
Alt 30-01-2011, 12:27
Üye

Geçen günlerde Ankara'da bir ilköğretimde okulunda bir öğrenci öğretmenine maymundan mı geldik mi diyor bu evrim teorisi diye sormuş.Sonucunda öğretmen buna açıklamayı yapmış.Ancak veli şikayeti üzerine öğretmene ceza verilmiş.Bunun ve okullarda evrim teorisi öğretilsin mi öğretilmesin mi, yaradılışçılık ile evrim yan yana gelebilir mi gibi bir çok konu tartışıldı.

Sonuç; Evrim teorisi dünyada bilimselliği kanıtlanmış tartışma olmadan bir çok okulda öğretiliyorken hala bizim ülkemizde evrim varmı yok mu tartışmalar yapılır, evrim gerçektir, öğretilmesi gerekir, öğretilmezse gençlik çok şey kaybeder.Örneğin evrimle ilgili sorular sorulur avrupa'daki sınavlarda.Genç bundan geri kalır.Bu yanlıştır.Yaradılışçılık ise tamamen bilimin saptırılması ve yanlış yorumlanması sonucunda ortaya çıkmıştır.Ve eğitimde yeri yoktur bu konu hiç bir ülkede zaten öğretilmez. (islam ülkeleri hariç tabi)

Önerilen Siteler